Tek Satır Metin Nesnelerini Yaslama – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Tek Satır Metin Nesnelerini Yaslama – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

29 Kasım 2022 AutoCAD yazılar görünmüyor Illustrator otomatik hizalama açma 0
Görünüm Etiketi – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

Tek Satır Metin Nesnelerini Yaslama

Tek satırlık metin nesnelerini iki yana yaslamak, çok satırlı metni iki yana yaslamaktan biraz farklı bir şekilde çalışır. Örneğin, yaslama ayarını Merkez olarak değiştirirseniz, metin hareket eder, böylece metnin merkezi metin ekleme noktasına yerleştirilir.

Başka bir deyişle, metin konumu yeni yaslama ayarına göre ayarlanırken ekleme noktası yerinde kalır. Farklı yaslama ayarlarına dayalı olarak tek satırlık metin ile ekleme noktası arasındaki ilişkiyi gösterir.

İPUCU Mevcut varsayılan stili S↵ girerek ve ardından Metnin başlangıç ​​noktasını belirle veya [Yasla/Stil]: isteminde stilin adını girerek de değiştirebilirsiniz.

İşte bu seçeneklerin her birinin açıklamaları (Sığdır ve Hizala’yı en sona bıraktım çünkü bu seçenekler daha fazla açıklama gerektiriyor).

ML, MC ve MR ML, MC ve MR, Orta Sol, Orta Merkez ve Orta Sağ anlamına gelir. Bu stiller TL, TC ve TR’ye benzer, ancak başlangıç ​​noktası, satır taban çizgisi ile metnin küçük harflerinin üst kısmı arasında bir konum belirlemektedir.

BL, BC ve BR BL, BC ve BR, Sol Alt, Orta Alt ve Sağ Alt anlamına gelir. Bu stiller de TL, TC ve TR’ye benzer, ancak burada başlangıç ​​noktası metindeki harflerin en alttaki konumunu belirler (p, q ve g gibi alt sıralı harflerin alt kısmı) .

Hizala ve Sığdır Hizala ve Sığdır yaslama seçenekleriyle, metnin sığacağı bir boyut belirtmeniz gerekir. Örneğin, Buzdolabı kelimesinin buzdolabını temsil eden  genişliğindeki kutuya sığmasını istediğinizi varsayalım.

Bunu gerçekleştirmek için Sığdır veya Hizala seçeneğini kullanabilirsiniz. Sığdır ile, AutoCAD sizden başlangıç ​​ve bitiş noktalarını seçmenizi ister ve ardından belirttiğiniz iki noktanın içine sığdırmak için harfleri uzatır veya sıkıştırır. Metnin çizim boyunca tutarlı bir yükseklikte olması gerektiğinde ve yazı tipini bozmayı umursamadığınızda bu seçeneği kullanın.

Hizala, Sığdır gibi çalışır, ancak mevcut metin stili yüksekliğini korumak yerine Hizala seçeneği, yazı tipini bozmadan metin genişliğiyle orantılı olacak şekilde metin yüksekliğini ayarlar. Yazı tipinin şeklini ve oranını korumanın önemli olduğu durumlarda bu seçeneği kullanın. Sığdır ve Hizala’nın nasıl çalıştığını gösterir.

Özellikler paletini kullanarak tek satırlı metnin yaslamasını değiştirebilirsiniz, ancak metin, ekleme noktasını korurken orijinal konumundan hareket eder.

Metni hareket ettirmeden metnin yaslamasını değiştirmek isterseniz, Metni Yasla komutunu kullanabilirsiniz. Değiştir ‡ Nesne ■ Metin ■ Yasla’yı seçin veya Komut isteminde Metin Yasla yazın; ardından değiştirmek istediğiniz metni seçin. Justifytext, hem çok satırlı hem de tek satırlı metin üzerinde çalışır.

Metni Yansıtmadan Koruma

Bazen, metin içeren bir grup nesneyi yansıtmak isteyeceksiniz. Bu işlem, yansıtılan metnin geriye doğru görünmesine neden olur. Metnin aynalanmış olsa bile normal okunmasını sağlamak için AutoCAD’deki bir ayarı değiştirebilirsiniz:

1. Komut isteminde Mirrtext↵ girin.
2. MIRRTEXT <1> için yeni değer girin: isteminde 0↵ girin.

Artık bir blokta olmayan yansıtılmış metinler normal şekilde okunacaktır. Bununla birlikte, metnin konumu, aşağıdaki grafikte gösterildiği gibi yine de yansıtılacaktır. Mirrtext varsayılan olarak 0 olarak ayarlanmıştır.


AutoCAD Text AYARLARI
AutoCAD yazı YAZMA
AutoCAD yazılar görünmüyor
AutoCAD Pan kısayolu
Autocad yazı büyütme
Illustrator otomatik hizalama açma
AutoCAD harf çizimleri
Illustrator hizalama kısayolları


Tek Satırlı Metin Nesnelerinde Özel Karakterler Kullanma

Çok satırlı metinde olduğu gibi, tek satırlı metin nesnelerine sınırlı sayıda özel karakter ekleyebilirsiniz. Örneğin, derece sembolünü (°) bir sayıdan sonra yerleştirebilir veya metnin altını çizebilirsiniz.

Bunu başarmak için, özel bir kodla bağlantılı olarak çift yüzde (%%) işaretleri kullanırsınız. Örneğin, metnin altını çizmek için, bu metni %% ve ardından alt çizgi kodu olan u harfini ekleyin. Dolayısıyla, bu metni oluşturmak için “Bu altı çizili metindir.” istemde aşağıdakileri girersiniz.

Bu %%ualt çizgili%%u metindir. Üst çizgi çizme (metnin üzerine bir çizgi koyma) da aynı şekilde çalışır. Semboller için kodlar eklemek üzere, kodları temsil ettikleri semboller için doğru konumlara yerleştirirsiniz. Örneğin, 100,5° girmek için 100,5%%d yazarsınız. Özel karakter kodlarının diğer bazı örneklerini gösterir.

Özel Karakterler Eklemek İçin Karakter Haritası İletişim Kutusunu Kullanma

Çok satırlı metne özel karakterler eklediğiniz gibi, tek bir metin satırına da özel karakterler ekleyebilirsiniz. Özel karakterlere erişmek için Karakter Haritası iletişim kutusunu kullandığınızı hatırlayabilirsiniz. Karakter Haritası iletişim kutusunu açmak için Başlat ‡ Tüm Programlar ‡ Donatılar ‡ Sistem Araçları ■Karakter Haritası’nı seçin.

Ardından, Karakter Haritası iletişim kutusundan bir karakteri kesip yapıştırmak için bu bölümün başlarındaki “Semboller ve Özel Karakterler Ekleme” bölümünde açıklanan prosedürü kullanabilirsiniz. Karakter Haritası iletişim kutusunu sık kullanıyorsanız, bunun için bir kısayol oluşturun ve kısayolu Başlat menünüze veya Masaüstünüze yerleştirin.

Yazım Denetimi Özelliğini Kullanma

AutoCAD öncelikle bir çizim programı olmasına rağmen, çizimlerinizden bazılarının grafiklerden çok metin içerdiğini göreceksiniz. Autodesk bu gerçeğin farkındadır ve AutoCAD Sürüm 14’ten bu yana bir yazım denetleyicisi eklemiştir. Yazım denetleyicisini Microsoft Word gibi tipik bir kelime işlemcide kullandıysanız, AutoCAD yazım denetleyicisinin işleyişi size tanıdık gelecektir.

Bu adımlar size nasıl çalıştığını gösterir:

1. Metin kontrol panelinde Yazım Denetimi aracını tıklayın. Ayrıca açılır menüden Araçlar ↵ Yazım’ı seçebilir veya Sp↵ yazabilirsiniz.
2. Nesneleri seç: komut isteminde, kontrol etmek istediğiniz herhangi bir metin nesnesini seçin. Ayrıca çizimdeki her şeyi seçmek için Tümü↵ girebilirsiniz.

AutoCAD, metin olmayan nesneleri yok sayar. Çok satırlı ve tek satırlı metin karışımını seçebilirsiniz. Yazım denetleyicisi tanımadığı bir sözcük bulduğunda, Yazımı Denetle iletişim kutusu açılır.

Yazımı Denetle iletişim kutusunda, söz konusu sözcüğü ve yazım denetleyicinin Önerilen alternatif sözcüğü Öneriler giriş kutusunda görürsünüz.

Yazım denetleyicisi birden fazla öneri bulursa, giriş kutusunun altında önerilen alternatif kelimelerin bir listesi görünür. Ardından, istenen değiştirmeyi vurgulayabilir ve yanlış yazılmış sözcüğü değiştirmek için Değiştir düğmesine tıklayabilir veya sözcüğün seçilen metindeki tüm oluşumlarını değiştirmek için Tümünü Değiştir’e tıklayabilirsiniz. Önerilen kelime uygun değilse, değiştirme listesinden (varsa) başka bir kelime seçin veya Öneriler giriş kutusuna kendi yazımınızı girin. Ardından, Değiştir veya Tümünü Değiştir’i tıklayın.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir