Sınırlar için Puan Seçimi – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Sınırlar için Puan Seçimi – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

8 Ağustos 2022 AutoCAD komutları kısayollar Autocad komutları SINAV SORULARI Taslak çizim oluşturmak için hangi komut kullanılır 0
İletim Sayfa Setleri – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

Taramalar ve Sınırlar için Puan Seçimi

Ambarlar ve sınırlar için noktaları seçmeden önce ekranda görünenlere dikkat edin. HATCH ve BOUNDARY, işi sizin için yapacak bir algoritma kullanarak, bir sınıra dahil edilecek nesneleri seçmenin sıkıcı sürecini otomatikleştirir. BOUNDARY size sadece sınırı verir ve HATCH onu bir desen veya degrade ile doldurur.

Bu algoritma, ışınları seçtiğiniz noktadan dışarı atarak sınırlar için avlanır. Bu ışınlar nesneleri yakaladığında, nesneler sınıra eklenir. Çoğunlukla bu, kaputun altında çalışır. HATCH’ın komut satırı sürümünü kullanarak ışınların yayınlandığı yönü belirleyebilirsiniz. AutoCAD 2007, tarama sınırlarını bulma konusunda önceki sürümlerden çok daha iyi olduğundan, buna ihtiyacınız olmayacaktır.

Ancak yine de sınırlar için seçim yaparken ekranda ne olduğuna dikkat etmeniz gerekiyor. AutoCAD akıllıdır ancak sağduyudan yoksundur. Örneğin, bir odayı gradyanla doldurmak istediğinizi varsayalım. İlk başta, HATCH’ı kullanmak ve odanın içinde bir nokta seçmek için cazip gelebilir, ancak daha sonra kapı katmanının açık olduğunu fark edersiniz. Odanın içinde bir nokta seçerseniz kapı ve onun dönüş yayı sınırın bir parçası olacaktır ve istediğiniz bu değildir.

Sağduyu, kapı katmanını kapatmanızı söyler. Aynı şekilde, kapının bulunduğu duvardaki boşluğu kapatan çizgiler gösteren başlık katmanını da açmanız gerekir. O zaman bir sınırın bulunma şansı yüksektir.

AutoCAD 2007’de, HATCH seçim noktaları algoritmasının sınırlar için avlanırken ekranın dokuz katı büyüklüğünde bir alanı kapladığı söylendi. Taramaya çalıştığınız sınırın bir kısmının ekranın dışında olması artık önemli değildir.

Önceki sürümlerde HATCH için durum böyle değildi ve BOUNDARY kullanırken ekranda ne olduğu hala önemli. Autodesk neden bir ışın döküm algoritmasını yükseltirken diğerini yükseltmedi? emin değiliz. BOUNDARY’nin HATCH’tan biraz daha telaşlı olduğunu unutmayın. SINIR kullanırken, bağlamaya çalıştığınız şeyin ekranda tamamen görünür olduğundan emin olun.

Taramak istediğiniz alana mümkün olduğunca yakınlaşmak akıllıca bir tavsiyedir. Bunu yapmak sınır setini azaltır, böylece ışın döküm algoritmasının yapacak daha az işi olur ve size zaman kazandırır.

Özellikle geniş bir alan üzerinde (büyük bir binanın kabuğu gibi) bir sınır çoklu çizgisi oluşturmaya çalışıyorsanız, onu birkaç bölgeye ayırmayı deneyin. Alan boyunca perdeler çizin ve her biri ekrana sığabilecek daha küçük bölümlere ayrılmış sınırlar oluşturmak daha kolay olacaktır. Ardından, amacınız buysa, yalıtın, patlatın ve bölmeleri bir süper sınırda birleştirin.

Taramalı Alanları Bulma

AREA, kapalı sınırların alanlarını bulmak için bariz bir komuttur, değil mi? Açık, evet; ama akıllıca, hayır. AREA komutu passé’dir. Hatch desenleri artık bir Area özelliğine sahiptir. Neden bu değişen moda?

Belki geçmişte boşlukların alanını ölçmek için sınır polilleri yarattınız. Hatch desenlerinin zarafetini bir düşünün:

  • Boşlukları dolduran tarama desenlerini seçmek, sınır polillerine göre daha kolaydır.
  • Tarama, istenmeyen alanların hesaplanmasını önlemek için kasıtlı olarak adaları hariç tutabilir. Alanlar, çoklu çizgilerle ayrı ayrı çıkarılmalıdır.
  • Birden çok tarama seçmek, bunların kümülatif alanlarını otomatik olarak tablo haline getirir. AREA komutu her seferinde bir nesneyi çalıştırır.

Alan hesaplanırken sadece ambar adaları değil, örtüşen ambarlar da dikkate alınır. Üst üste binen taramalar, çeşitli taramalara eklendiğinde kümülatif alanı artırmaz. Bir tarama nesnesinin alanını bulmak için Özellikler paletini veya birkaç tarama nesnesi seçildiğinde Kümülatif Alan özelliğini kullanın.

Mükemmel görüntü doğruluğuyla ilgileniyorsanız, tarama desenleri oluşturmadan önce HPGAPTOL’u 0’a ayarlayın. Ancak sorun yaşarsanız tarama sınırlarını kapatmak (küçük boşluklar nedeniyle), HPGAPTOL’de küçük bir değer belirlemek, muhtemelen alan hesaplamalarınızı fazla uzağa atmayacaktır. İnsanlar ancak büyük bir boşluk toleransı kullandıklarında, sahte alanları hesaplama riskini alırlar.


AutoCAD komutları kısayolları
AutoCAD Komutları PDF
Taslak çizim oluşturmak için hangi komut kullanılır
Autocad komutları SINAV SORULARI
AutoCAD komutları resimli
AutoCAD en çok kullanılan komutlar
AutoCAD komutları ve sembolleri
AutoCAD Komutları ve işlevleri


Tarama Desenlerini Özelleştirin

AutoCAD ile gelen tarama desenleri sizi biraz bunalmış hissettiriyorsa, iyi haber şu ki özel desenleri kullanabilirsiniz. Bir tarama modeli tanımı geliştirmek bilgi, uygulama ve sabır gerektirir.

Hatta piyasada, tarama modellerinin sıkıcı kodlamasını otomatikleştiren birkaç araç bile var. Bunları denemedik ama konsept olarak kulağa hoş geliyor. Eğer meydan okumaya hazırsanız, AutoCAD Özelleştirme Kılavuzundaki tarama desenleri oluşturma girişini okuyun ve kendi desenlerinizi oluşturmayı deneyin.

Bilgisayarınızda Express Tools yüklüyse, SUPERHATCH aracının kendi tarama modellerinizi oluşturmayı kolaylaştırdığını göreceksiniz. İşlem basittir: Hayallerinizin ambar desenini çizersiniz ve ardından bir blok yaparsınız. SUPERHATCH, bloklar, resimler, Xref’ler ve silmelerle tarama yapmanızı sağlar.

SUPERHATCH komutuyla akıllı olabilirsiniz. Hepsi bloğunuzda tanımlanmış farklı renklere, çizgi tiplerine veya çizgi kalınlıklarına sahip tarama desenleri hayal edin. Tarama desenlerinizi oluşturan katmanların görünürlüğünü de kontrol edebilirsiniz. İşlenmiş bir görünüm elde etmek için görüntüleri tarama desenleri olarak kullanın. 3B tarama deseni diye bir şey yoktur, ancak SUPERHATCH ile bir 3B blok oluşturabilir ve bunu taramak için kullanabilirsiniz. Çok fazla olasılık!

Metin ve Boyutlar

AutoCAD metni ve boyutları, tasarımınızı hem gerçek hem de mecazi olarak heceleme fırsatınızdır. Bu temel açıklama biçimlerinden en iyi şekilde yararlanmanız için size ödeme yapar.

Tarzın Yüksekliği

STYLE, belirli bir modaya abone olan tüm metni kontrol eder. Metin stillerinin gücü, metin nesnelerini küresel olarak kontrol etme yetenekleridir. Ancak, tüm metinler stil kurallarına uymaz. Çok satırlı metin komutu MTEXT, bir metin stilinde tanımlanan her şeyi harf bazında geçersiz kılmanıza olanak tanır. Buna rağmen, metin stillerinin stratejik avantajları vardır.

En iyi strateji, birkaç stil kullanmak ve bunları tüm metin nesnelerinizi biçimlendirmek için kullanmaktır, böylece genel metin kontrolünü elinizde tutarsınız. Yalnızca istisnai durumlarda, bir stilde bulunan herhangi bir biçimlendirmeyi geçersiz kılmak için MTEXT’in üstün biçimlendirme yeteneklerini kullanın.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir