Seçim Kümesine Ekleme ve Kaldırma – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Seçim Kümesine Ekleme ve Kaldırma – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

2 Ağustos 2022 Autocad hangi sürüm daha iyi AutoCAD seçim penceresi dikdörtgen değildir AutoCAD tek tek SEÇME sorunu 0
İletim Sayfa Setleri – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

Seçim Kümesine Ekleme ve Kaldırma

Ek nesneler seçtiğinizde seçiminizin neden değiştirildiği konusunda kafanız karıştıysa, bunun nedeni belirsiz sistem değişkeni PICKADD’dir. Bunu hiç duymadıysanız, Özellikler paletinin üst kısmındaki açma/kapatma düğmesini yanlışlıkla tıklamış olabilirsiniz.

PICKADD ikilemini çözmeye çalışmak özellikle kafa karıştırıcıdır, çünkü bu geçiş için simgelerden biri 1’i gösterir, ancak PICKADD ayarı 0’a karşılık gelir. Neden kasıtlı şaşırtma diye soruyorsunuz? En azından ikon tasarımcıları iyi niyetliydi, çünkü sistem değişkeninin değerinden ziyade anlamı arıyorlardı.

PICKADD 1 (varsayılan) olarak ayarlandığında, inekler eve gelene kadar seçiminize eklemeye devam edebilirsiniz. Böylece simgesi, birkaç anahatlı seçimle (inekler) küçük bir artı sembolü gösterir.

Öte yandan, PICKADD 0’a ayarlandığında, simgesi 1’i gösterir, çünkü bu bir seçim birden fazla nesne içerebilse bile aynı anda yalnızca bir seçiminiz olabilir.

Shift tuşunu basılı tutup seçerek nesneleri seçim kümesinden gayri resmi olarak kaldırın. Bu, PICKADD’nin nasıl ayarlandığına bakılmaksızın çalışır, ancak varsayılan ayarı 1 (açık) olarak bırakmanızı öneririz.

Daha resmi olarak, R yazın ve Nesneleri Kaldır istemine dönüştürmek için Nesneleri Seç isteminde Enter tuşuna basın. Şimdi, seçtiğiniz her şey setten kaldırılacak. Geri dönüp bazı ek nesneler eklemek için A yazın ve Enter’a basın.

Sonsuza kadar böyle ileri geri gidebilirsin. Kaybetmemek için ekstra dikkatli olmak istediğiniz büyük seçim kümeleriyle uğraşırken, resmi olarak kaldırmak (ve geri eklemek) yararlıdır.

Birden Çok Nesne Seçme

Tek tek nesneleri seçmenin veya birden çok nesneyi seçmek için örtük pencerelemeyi kullanmanın yanı sıra, aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda daha açık seçim modu vardır.

Seçim modları biraz gizemlidir, çünkü bunların listelendiğini yalnızca komut satırında (üzgünüz, dinamik komut istemi) ve ardından yalnızca geçersiz bir seçim yaptığınızda (veya Nesneleri Seç isteminde ? Seçim modları o kadar gizli ki, hepsini bilmeniz gerektiği varsayılıyor!

Aşağıdakileri yapmamanız durumunda birkaç seçim modunu vurgulayacağız:

Geçiş (C) Bir geçiş penceresini zorlamak için kullanılır, zımni pencerelemeyi geçersiz kılar. Özellikle Uzat’ı kullanırken faydalıdır—bu, geçiş seçiminin soldan sağa gerçekleşmesine olanak tanır.

Çit (F) Neyi geçtiklerini seçen bir dizi bağlantılı çizgi parçası çizer. Seçim çitleri, özellikle bir açıyla çizildiklerinde, bir dizi paralel nesneyi seçmeye yardımcı olur; diğer yöntemlerle seçmek zor olduğunda Çit’i kullanın.


AutoCAD tek tek SEÇME sorunu
AutoCAD çoklu seçim yapamıyorum
Autocad hangi sürüm daha iyi
Autocad çoklu seçim
AutoCAD öğrenci
AutoCAD seçim penceresi dikdörtgen değil
AutoCAD 2023
AutoCAD 2022 fiyat


Geçiş Çokgeni (CP) ve Pencere Çokgeni (WP) İki büyük, az kullanılan seçim sırrı. Seçmek istediğiniz nesneler her zaman uygun bir şekilde dikdörtgen bir alan içinde yer almaz. Bu nedenle, dikdörtgen pencereler her zaman hile yapmaz. CP ve WP seçenekleri, istediğiniz sayıda kenar ve istediğiniz şekle sahip çokgen bir alan oluşturmanıza olanak tanır. İstenilen nesneleri elde etmek için birkaç pencere oluşturmak yerine bu iki seçeneği kullanmayı deneyin.

CP, poligonal alan içindeki veya bu alandan geçen tüm nesneleri seçer; WP yalnızca alan içinde tamamen yer alan nesneleri seçer Hem CP hem de WP’nin uyması gereken bir kural vardır: Çokgen kendisiyle kesişemez veya kendisine dokunamaz. AutoCAD, kapalı bir çokgen sağlamak için sürekli olarak son segmentte çizim yapar. Bir çokgen tepe noktası için yanlışlıkla yanlış bir konum seçerseniz, bir Geri Al seçeneği göreceksiniz.

Grup (G) Bir grup içindeki tüm nesneleri seçer. Seçerken Ctrl tuşunu basılı tutmanın bir alternatifi. 3B katıların tepe noktalarını, kenarları ve yüz alt nesnelerini seçmenizi sağlar. SU, bir elle çizim yaparken diğer elle telefonu tutmak için iyidir.

Dokunma Nesneleri Seçin

Özellikle bir çizimin daha çok Borg’un iç kısımlarına (veya Star Trek NG referanslarını almıyorsanız spagetti) benzediği dar alanlarda birbirine dokunan nesneleri seçmek zor olabilir. Bunu yapmanın iki yolu vardır: yalnızca bir nesne istiyorsanız nesne döngüsü ve tüm dokunan nesnelerin seçilmesini istiyorsanız hızlı seçim.

Nesne döngüsü, belki de Komut Referansında görünmediğinden, yalnızca Nesneleri Seç isteminde çalıştığından, insanlara her zaman haber gibi görünen eski bir özelliktir. Nesne döngüsü, Ctrl tuşuyla etkinleştiriliyordu, ancak bu artık çalışmıyor; bu onur o zamandan beri alt nesne seçimine verildi.

Bir tür önizleme seçim modunda nesneler arasında geçiş yapmak için, Shift tuşunu ve Ara Çubuğu’nu aynı anda basılı tutun ve ardından imleci üst üste binen nesnelerin üzerinde tutarken art arda tıklayın. Ardışık her nesneyi vurgularken komut satırı<Döngü açık>olacaktır.

Seçmek istediğiniz nesne vurgulandığında Enter’a basın. Seçim modundan çıkmak ve neşeli yolunuza devam etmek için Enter’a basın. Seçim hedefi daha büyükse nesne döngüsü daha etkilidir. PICKBOX, seçim hedefinin boyutunu kontrol eder (varsayılan olarak 3 piksel).

Seçim hedefinin boyutunu artırırsanız, muhtemelen daha fazla nesne döngüsü yapmanız gerekecektir. Öte yandan, PICKBOX’u küçük bir değere ayarlarsanız, nesneleri seçmek için daha doğru seçmeniz gerektiğinden göz yorgunluğu yaşayabilirsiniz. Kişisel tercih meselesidir.

Hızlı Seçim, seçtiğiniz nesneye dokunan tüm nesneleri seçen hızlı bir araçtır. Herhangi bir Nesne Seç isteminde şeffaf bir şekilde kullanırsanız en iyi sonucu verir.

Örneğin, MOVE komutunu kullanın ve Select Objects komut istemine ‘FS yazın (kesme işareti onu saydam yapar). İmleç tarafından verilen araç ipucu daha sonra Dokunma Nesnesini Seç’i okur. Bir nesneyi tıkladığınızda, seçiminize hemen dokunan diğer tüm nesneler de seçilir.

Bu yükseltme durumunda, pencere çerçevesinin dış kalın dikey çizgisi tıklanırsa, ona dokunan tüm yatay çizgiler seçilir.  Fast Select için FSMODE adı verilen bir başka iyileştirme daha var. Seçtiğiniz nesneye dokunan nesnelere dokunan nesneleri seçmek için bu modu açın. Üst üste binme kavramını zincirde bir yinelemeden dışa doğru basamaklandırır.

FSMODE ON olarak ayarlanırsa, önceki örnekte Select Objects (Nesneleri Seç) isteminde ‘fs kullanmak, penceredeki tüm yatay çizgileri ve ayrıca taban çizgisine değdiği için bitişik kapının tamamını seçer. 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir