Osnap Modlarını Kullanma – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Osnap Modlarını Kullanma – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

21 Aralık 2022 Autocad OSNAP komutu ne işe yarar OSNAP AutoCAD Osnap komutu nedir 0
Görünüm Alanları – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

Osnap Modlarını Kullanma

Önceki alıştırmada, aritmetik formüllerin (veya AutoCAD’de adlandırıldıkları şekliyle ifadelerin) bir parçası olarak osnap modlarını kullandınız. QuickCalc, siz noktaları seçene kadar (önceki alıştırmanın 2. ve 3. adımlarında gösterilen istemlerde) osnap modlarını nokta koordinatları için geçici yer tutucular olarak ele alır.

İfade, iki değerin ortalamasını bulur. Bu durumda değerler koordinatlardır, yani ortalama iki koordinatın orta noktasıdır. Bunu bir adım öteye götürebilir ve bu ifadeyi kullanarak bir üçgenin ağırlık merkezini bulabilirsiniz.

Hesap makinesi ifadelerinde Osnap modunun yalnızca ilk üç harfini girdiğinize dikkat edin. Osnap modları için bir ifadeye ne girileceğini gösterir. Bir ifadede kullanıldıklarında benzer şekilde çalışsalar da, gerçekte anlık mod olmayan iki öğe içerir. Birincisi Rad’dir. Rad’i bir ifadeye dahil ettiğinizde aşağıdaki istemi alırsınız.

Daha sonra bir yay, sürekli çizgi yay parçası veya daire seçebilirsiniz ve ifadede Rad yerine bunun yarıçapı kullanılır.

Diğer öğe olan Cur, sizden bir puan ister. Bir nesne üzerinde belirli bir geometri aramak yerine, sadece bir noktayı bulur. Aşağıdaki formülde olduğu gibi, daha genel amaçlı bir orta nokta bulucu oluşturmak için End ve Cen modları yerine önceki alıştırmada Cur’u kullanabilirdiniz.

Komut Satırına Yapıştırma

Artık orta noktanın koordinatına sahip olduğunuza göre, bu koordinatı bir komuta uygulamak için bir sonraki alıştırmayı deneyin. Bu örnekte, 3. adımda bulunan koordinatı bir çizgi için başlangıç noktası olarak kullanacaksınız:

1. Çiz araç çubuğundaki Çizgi aracına tıklayın.
2. QuickCalc’ta, görüntüleme alanındaki (bitiş + bitiş)/2 listesine sağ tıklayın ve ardından Komut Satırına Yapıştır’ı seçin.
3. Görüntü alanındaki koordinat değeri, Satır komutunun İlk noktayı belirle: isteminde komut satırına yapıştırılır.

QuickCalc’tan girişi kabul etmek için ↵ tuşuna basın. Önceki alıştırmada seçtiğiniz çizgilerin iki bitiş noktasının ortasından başlayan bir lastik bant çizgisi görüyorsunuz.

İki Nokta Arasındaki Kesirli Mesafeleri Bulma

AutoCAD kullanıcılarının bir diğer yaygın ihtiyacı, bir hat boyunca kesirli bir mesafe olan bir konum bulma yeteneğidir. Örneğin, kullanıcıların sık sık bir çizginin uç noktasından üçte biri uzaklıkta olan bir nokta bulması gerekir. QuickCalc kullanılarak bunun nasıl gerçekleştirilebileceği aşağıda açıklanmıştır:

1. QuickCalc giriş kutusuna plt (bitiş, bitiş, 0,333)↵ girin. QuickCalc, noktaları seçmenize izin vermek için geçici olarak kapanır.
2. Gösterilen çizginin uç noktalarına tıklayın. QuickCalc, seçtiğiniz ilk bitiş noktasından çizgi uzunluğunun yüzde 33,33’ü kadar olan bir noktanın koordinatlarıyla döner.
3. Çizgi aracına tıklayın.
4. Son girişte QuickCalc görüntüleme alanına tıklayın, sağ tıklayın ve Şuraya Yapıştır’ı seçin.
Komut satırı.
5. ↵ tuşuna basın ve bitiş noktasına olan mesafenin üçte biri kadar bir noktadan başlayan bir çizgi görürsünüz.
6. Line komutundan çıkmak için Esc tuşuna basın. Çizgiyi çizmenize gerek yok, çünkü bu alıştırma yalnızca 1. adımdaki formülün nasıl çalıştığını size göstermeye yöneliktir.


OSNAP AutoCAD
Osnap komutu
Osnap komutu nedir
Autocad OSNAP komutu ne işe yarar
Autocad Osnap komutu
AutoCAD osnap çalışmıyor
Autocad Object Snap araç çubuğu
AutoCAD kesişim noktası yakalama


1. adımda, Plt işlevini içeren bir formül kullandınız. Bu işlev, iki nokta arasında belirli bir yüzde olan bir nokta bulur. Artık tanıdık olan end işlevini kullanarak önce iki noktayı belirtirsiniz ve ardından iki uç nokta arasındaki yüzdeyi ondalık bir değer olarak belirtirsiniz. (bitiş, bitiş, 0,333), 2. adımda seçtiğiniz iki uç noktayı ve 0,333’lük bir ondalık değer olarak yüzdeyi gösterir.

İPUCU : Şimdiye kadar gördüğünüz formüllerde, uç noktaları seçmek için end işlevini kullandınız. Nokta seçme işlemi sırasında kendi anlık görüntülerinizi seçmeyi tercih ederseniz, cur işlevini kullanabilirsiniz. Cur, noktaları seçerken istediğiniz herhangi bir osnap’ı kullanmanıza izin verir. İlk örnekte, (end + end)/2 yerine (cur + cur)/2 kullanabilirsiniz.

Plt işlevi, QuickCalc ile kullanabileceğiniz birkaç özel işlevden yalnızca biridir. Tablo 15.4, çiziminizdeki noktaları bulmak ve diğer verileri toplamak için kullanabileceğiniz diğer işlevleri listeler. Tabloda, 2B noktalar pt1, pt2 vb. olarak temsil edilir. 3B noktalar veya bir düzlemi tanımlayan noktalar ptp1, ptp3 vb. ile gösterilir. Bir yayın veya dairenin merkezi, 2B konum için tepe noktası veya 3B eksen için tepe1 ve tepe2 ile gösterilir.

Bir Komutun Ortasındayken QuickCalc’ı Kullanma

Önceki tüm örneklerde, QuickCalc’ı bağımsız bir hesap makinesi olarak kullandınız. Bir komut devam ederken komut satırına nasıl hesaplama ekleyebileceğinizi de gördünüz. QuickCalc ile çalışmanın üçüncü bir yolu, onu bir komutun ortasındayken açmaktır.

Önceki bir alıştırmada, iki nokta arasındaki orta noktayı bulmak için (bitiş + bitiş)/2 formülünü kullandınız ve ardından elde edilen değeri Çizgi komutuna girdiniz. QuickCalc’ı açmadan önce Line komutunu başlattığınızı varsayalım.

Bir komut başlatıldıktan sonra QuickCalc’ı nasıl kullanabileceğinizi görmek için aşağıdakileri deneyin:

1. QuickCalc’ı kapatın.
2. Satır komutunu başlatın.
3. Standart araç çubuğunda QuickCalc aracına tıklayın.
4. QuickCalc giriş kutusuna (bitiş + bitiş)/2 girin ancak ↵ tuşuna basmayın. Bunun yerine, QuickCalc penceresinin altındaki Uygula düğmesine tıklayın.
5. İki çizginin bitiş noktalarını seçin. İki nokta arasındaki orta noktadan bir çizgi başlar.
6. Çizgiyi çizmek için başka bir noktayı tıklayın ve ardından Çizgi komutunu sonlandırmak için ↵ tuşuna basın.

Bu alıştırmada QuickCalc penceresinin altında Kapat ve Yardım düğmeleriyle birlikte bir Uygula seçeneğinin göründüğünü gördünüz. Etkin bir komut olmadan QuickCalc’ı açtığınızda bu düğmeler mevcut değildir. Uygula düğmesi formülü yürütür ve ardından elde edilen değeri hemen komuta döndürür. QuickCalc’ı bu şekilde kullanmak birkaç adımı ortadan kaldırır.

Bir Noktayı Başka Bir Noktaya Göre Bulma

Şimdi, bir çizgiye başka bir çizgiden göreceli bir mesafeden başlamak istediğinizi varsayalım. Aşağıdaki adımlarda, X ekseninde 2,5 ̋ ve Y ekseninde 5,0 ̋ olan bir noktadan bir çizgiyi başka bir çizginin bitiş noktasından başlatmak için hesap makinesinin nasıl kullanılacağı açıklanmaktadır:

1. QuickCalc’ın kapalı olduğundan emin olun ve Line komutunu başlatın.
2. Standart araç çubuğunda QuickCalc aracına tıklayın ve giriş kutusuna end + [2.5,5.0]↵ yazın.
3. QuickCalc penceresinin altındaki Uygula düğmesine tıklayın.
4. Az önce çizdiğiniz çizginin bitiş noktasına tıklayın. Seçtiğiniz bitiş noktasından X ekseninde 2,5 ve Y ekseninde 5,0 mesafedeki bir konumda başka bir hat başlar.

Bu örnekte, bir referans noktasını belirtmek için Endpoint osnap modunu kullandınız. Bu, referans noktasından mesafeyi ve yönü açıklayan, köşeli parantez içindeki Kartezyen koordinatlara eklenir. Köşeli parantezler içinde herhangi bir koordinat değeri girebilirsiniz. Kartezyen koordinat yerine aşağıdaki gibi bir kutupsal koordinat da girebilirsiniz.

Son seçtiğiniz noktadan devam etmek için ifadedeki bitişi (@) işaretiyle değiştirebilirsiniz. Ayrıca, her koordinatı köşeli parantez içine almak gerekli değildir. Örneğin, yalnızca bir eksende yer değiştirmeyi belirtmek için, örneklerde olduğu gibi, virgül içinde bırakırken diğer iki koordinat için bir değer bırakabilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir