Koordinat Sistemlerinin Yönetimi – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Koordinat Sistemlerinin Yönetimi – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

27 Ekim 2022 AutoCAD koordinat sistemi ayarları AutoCAD koordinat sistemi değiştirme AutoCAD koordinat sistemi tanımlama 0
Görünüm Etiketi – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

Koordinat Sistemlerinin Yönetimi

Çoğu 2B CAD operatörü için 3B çizimin en kafa karıştırıcı yönü, bir 3B modeli görüntülerken veya üzerinde çalışırken konumlarını takip etmektir. 3B’de çalışırken karışıklığı önlemek için, kullanıcı koordinat sistemlerinin nasıl oluşturulacağını, kaydedileceğini ve kullanılacağını anlamalısınız. Bu süreci aydınlatmak için birkaç terim tanımlayalım. Daha sonra basit bir model yapacaksınız.

Dünya Koordinat Sistemi

Dünya koordinat sistemi (WCS), yeni bir çizimde varsayılan koordinat sistemidir. AutoCAD 2007’den önce, yeni bir çizime başladığınızda, her zaman WCS’nin bir plan görünümünü, yani zemine veya zemine doğrudan Z eksenine bakan bir plan görünümü görüyordunuz. AutoCAD 2007’de plan görünümü, AutoCAD Classic şablonuyla bir çizime başladığınızda gördüğünüz şeydir.

3B modelleme şablonunu temel alan bir çizim tamamen farklı görünür, ancak koordinat sistemi hala WCS’dir. Sadece ona farklı bir bakış açınız var. Doğrudan Z eksenine bakmak yerine, görüşünüz X ekseninin güneyinde ve Y ekseninin doğusunda, X-Y düzleminin üzerindeki bir noktadandır.

WCS’nin plan görünümünde, başlangıç ​​noktası her zaman 0,0,0’dır ve X ve Y eksenleri 0’lık bir Z yüksekliğinde bir düzlem oluşturur. Z için herhangi bir pozitif değer düzlemin üzerinde görünür; herhangi bir negatif değer aşağıdadır. WCS’yi değiştiremezsiniz ve değiştirmek de istemezsiniz çünkü sizi tek bir tutarlı başlangıç ​​noktasına bağlar. Ancak, ihtiyaç duyduğunuz kadar kendi koordinat sisteminizi oluşturabilirsiniz ve oluşturmalısınız.

Kullanıcı Koordinat Sistemi

WCS’den farklı olarak, bir kullanıcı koordinat sistemi (UCS) herhangi bir orijine ve herhangi bir oryantasyona yerleştirilebilir. Tek kısıtlaması, üç eksenin her zaman birbirine 90° açıda olmasıdır. Kullanıcı bunları oluşturabildiği için bunlara kullanıcı koordinat sistemleri denir, ancak standart yönler için önceden tanımlanmış bir grup kullanıcı koordinat sistemi de vardır: Üst, Alt, Ön, Arka, Sol ve Sağ.

Bunları kullanmak için UCS II araç çubuğunu açın ve açılır panelden seçin. İstediğiniz kadar başkalarını ekleyebilirsiniz. Bunları kaydetmek için aynı araç çubuğundaki Adlandırılmış UCS düğmesini veya DDUCS komutunu (diğer adı UC) kullanın.

AutoCAD 2007, imleci bir modeldeki bir yüz üzerinde hareket ettirerek kontrol edilen dinamik bir UCS seçeneğine sahiptir. Harika bir araç, ama onu burada kullanmayacağız. Bunun yerine, statik UCS’ler oluşturacak ve kullanacaksınız. Bu şekilde, bu bölüm tüm AutoCAD kullanıcıları için anlamlı olacaktır. Ancak AutoCAD 2007 kullanıcıları bile kaydedilmiş UCS’lerin nasıl yönetileceğini bilmelidir. Bu özelliği açıp kapatmak için durum çubuğundaki DUCS düğmesini kullanın.

Tüm önceden tanımlanmış UCS’ler, WCS ile aynı kaynağa sahiptir. Özellikle modelinizin bir köşesini 0,0,0’a yerleştirmediyseniz, modelinizin yüzeyinde olacaklarını düşünme hatasına düşmeyin.


AutoCAD koordinat sistemi ayarları
AutoCAD koordinat sistemi tanımlama
AutoCAD koordinat sistemi değiştirme
AutoCAD UCS sıfırlama
AutoCad koordinat bulma
Mutlak koordinat sistemi AutoCAD
AutoCAD çizimi koordinata taşıma
AutoCAD Polar koordinat sistemi


Yeni bir UCS oluşturmak için birkaç seçeneğiniz var. Standart UCS’ler X ve Y eksenleri etrafında döndürülür. Bir model oluşturduğunuzda, UCS komutunun 3 Nokta seçeneği hızlı ve sezgiseldir. Üç nokta seçersiniz: orijin, pozitif X ekseninde bir nokta ve pozitif Y ekseninde bir nokta.

UCSFOLLOW sistem değişkeninin değerini varsayılan ayarı olan 0’dan 1 ayarına değiştirmediğiniz sürece, ekrandaki görünüm koordinat sisteminden bağımsızdır. varsayılan seçenek olan Akım’ı seçin. Koordinat sistemleri ve sizin onlara bakışınız arasındaki ilişkiyi anlamak için aşağıdaki şekillere bakın.

Bir köşesi 0,0,0’da hem izometrik hem de plan görünümde basit bir ev şeklini göstermektedir. WCS geçerli koordinat sistemidir.
Modelinizin bir köşesini her zaman 0,0,0’a yerleştirirseniz, model üzerindeki noktaları bulmayı daha kolay bulacaksınız. Front UCS seçildikten ve sağ görünüm portunda PLAN komutu kullanıldıktan sonra aynı varlığı gösterir.

Son olarak, çatının eğimli bir yüzeyine oturan 3 nokta seçeneğiyle oluşturulmuş bir UCS’yi gösterir. Bu UCS, araç çubuğunda listelenen bir UCS olmadığından, tekrar kullanılabilmesi için Angle1 adı verildi. Gösterilen üç görünüm penceresi olduğunu unutmayın. Sağ üst görünüm penceresi, Angle1 UCS’de bir plan görünümü gösterir.

UCS komutunun 3 Nokta seçeneği AutoCAD 2007’de gizlenmiştir. Yine de 3P veya 3 yazarak kullanabilirsiniz ama listede yok. Bunun yerine, UCS için varsayılan seçenek UCS’nin Kökeni Belirt’tir.

İlk seçiminizden sonra size X ekseninde bir nokta seçme seçeneği sunulur. Bu da size Y ekseninde bir nokta seçme seçeneği sunar. Her noktayı bulmak için nesne yakalamalarını kullanın. Normalde X ve Y konumlarını seçmek için NEA OSNAP geçersiz kılmayı kullanırım, böylece orijine mümkün olduğunca yakın yakınlaştırabilirim.

Model Oluşturma

Artık UCS’lerin nasıl oluşturulduğunu gördüğünüze göre, yeterince ön hazırlık yaptınız: Haydi bir model yapalım. Bir masa düzenleyici ile başlayacaksınız. Oluşturacağınız metnin üzerindeki metin yükseltilmiş değil girintili olacak, aksi takdirde işiniz bittiğinde böyle görünecek.

Bunları kullanmak istemeniz durumunda masa düzenleyicinin boyutları gösterilmektedir. Onlar metrik. Başlamadan önce yeni bir metrik çizim başlatın ve sınırların sağ üst köşesini 320,120 olarak ayarlayın. AutoCAD 2007 kullanıyorsanız, Çalışma Alanları araç çubuğunda AutoCAD Classic görünümüne geçin.

Bir 3B şablon dosyasıyla başladıysanız, üzerinde bulunduğunuz katmana atanan rengi kontrol edin. Kullandığınız arka plan rengine bağlı olarak varsayılan rengin görülmesi zor olabilir. Bu öğretici için, çoğu araç çubuğu ve tüm araç paletleri kapatılmıştır, ancak aksi takdirde, WCS’nin tanıdık plan görünümüne veya buna benzer bir ekrana sahip olacaksınız. Sadece birkaç adım için klasik AutoCAD ekranından biraz farklı görünecek.

Hangi görüşle başlarsanız başlayın, aşağıdaki adımları izleyin:

1. Herhangi bir araç düğmesine sağ tıklayarak ve açılır menüden Görünüm’ü seçerek Görünüm araç çubuğunu görüntüleyin. Gösterilen düğmeyi seçerek bir güneydoğu izometrik görünümü ayarlayın.

2. İki UCS araç çubuğunu (UCS ve UCS II) görüntüleyin ve SHADEMODE’u 2D Tel Çerçeve olarak ayarlayın. (AutoCAD 2007’de SHADEMODE, VSCURRENT için bir takma addır—görsel stil akımı). Menüden Görünüm ➔ Görsel Stiller ➔ 2D Tel Çerçeve’yi kullanın. Bu değişiklikleri yaptıktan sonra ekranınız aşağıdaki resimlerdekilere daha çok benzeyecektir.

3. Bir sonraki şekilde gösterildiği gibi, özellikleri konilerle 3D’ye ayarlamak için UCSICON komutunu kullanın. Üç eksenin kesişimindeki küçük kare, yalnızca WCS geçerli olduğunda görüntülenir.

Bir UCS’deyseniz, simgenin karesi yoktur. UCS simgesi 0,0,0 olduğunda, eksenlerin kesişme noktasında bir artı işareti görürsünüz (eksenler birbirini geçiyor gibi görünüyor). 0,0,0 ekranın dışındaysa artı işareti kaybolur, ancak simge görüntülenmeye devam eder.

Gösterilen iletişim kutusunu almak için UCSICON komutunun Özellikler seçeneğini seçerek simgenin görünümünü değiştirebilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir