Katmanlar Oluşturma ve Atama – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Katmanlar Oluşturma ve Atama – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

11 Kasım 2022 AutoCAD aynı layer yapma AutoCAD Layer değiştirme komutu 0
AutoCAD'i Düzenleme – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

 Katmanları ve Blokları Takip Etme

Tüm kayıtlarınızı koyduğunuz tek bir kategoriye sahip bir dosyalama sistemi hayal edin. Bir avuç belge için böyle bir dosyalama sistemi işe yarayabilir; ancak daha fazla belge biriktirmeye başlar başlamaz, onları daha kolay bulabilmeniz için belki alfabetik olarak veya kullanımlarına göre anlamlı kategorilere ayırmaya başlamak istersiniz.

Aynı şey çizimler için de geçerlidir. Sadece birkaç nesne ile basit bir çiziminiz varsa, katman kullanmadan yapabilirsiniz. Ancak çiziminiz biraz daha karmaşık hale gelir gelmez, neyin ne olduğunu takip etmek için nesnelerinizi katmanlara ayırmaya başlamak isteyeceksiniz. Katmanlar, bloklar veya gruplar gibi nesneleri düzenlemenizi kısıtlamaz ve hangi nesnenin hangi katmana ait olduğunu kolayca belirleyebilmeniz için katmanları ayarlayabilirsiniz.

Bu bölümde, çizimlerinizi düzenli tutmak için katmanları nasıl oluşturacağınızı ve kullanacağınızı öğreneceksiniz. Katmanlarla çalışırken rengin nasıl önemli bir rol oynayabileceğini öğreneceksiniz ve ayrıca katmanları kullanarak tireler ve merkez çizgileri gibi çizgi tiplerini nasıl dahil edeceğinizi öğreneceksiniz.

Bu bölümdeki konular aşağıdakileri içerir:

◆ Bilgileri Katmanlarla Düzenleme
◆ Blokları ve Katmanları Takip Etme
◆ Bilgileri Katmanlarla Düzenleme

Katmanları, üzerinde çeşitli bilgi türlerini sakladığınız bindirmeler olarak düşünebilirsiniz. Örneğin, bir binanın kat planında, duvarları, tavanı, sıhhi tesisat armatürlerini, kabloları ve mobilyaları ayrı ayrı görüntüleyebilmeniz veya çizebilmeniz veya farklı şekillerde birleştirebilmeniz için ayrı tutmak istiyorsunuz.

Çizimin boyutlarının yanı sıra notları ve referans sembollerini kendi katmanlarında tutmak da iyi bir fikirdir. Çiziminiz daha karmaşık hale geldikçe, daha kolay görüntüleme ve değişiklik sağlamak için çeşitli katmanları açıp kapatabilirsiniz.

Örneğin, danışmanlarınızdan biri, diğer tüm bilgiler olmadan yalnızca boyutlar ve duvarlardan oluşan bir çizime ihtiyaç duyabilir; başka bir danışmanın sadece bir mobilya düzenine ihtiyacı olabilir. Manuel taslak oluşturmayı kullanarak, her danışman için planınızı yeniden çizmeniz veya zahmetli olabilecek bindirmeli çizim teknikleri kullanmanız gerekir.

AutoCAD ile ihtiyacınız olmayan katmanları kapatabilir ve sadece gerekli bilgileri içeren bir çizim çizebilirsiniz. Dikkatlice planlanmış bir katmanlama şeması, her durumda ihtiyaç duyulan bilgi türlerini birleştiren bir belge üretmenize yardımcı olur.

Katmanları kullanmak ayrıca çizimlerinizi daha kolay değiştirmenizi sağlar. Örneğin, duvarlar, tavan planı ve kat planı için ayrı katmanlara sahip bir mimari çiziminiz olduğunu varsayalım.

Duvar konumlarında herhangi bir değişiklik olursa, yeni duvar konumlarının tavanı nerede etkileyeceğini görmek için tavan plan katmanını açabilir ve ardından uygun ayarları yapabilirsiniz. AutoCAD, sınırsız sayıda katmana izin verir ve her katmana istediğiniz herhangi bir ad verebilirsiniz.

Katmanlar Oluşturma ve Atama

Yeni bir katman oluşturmak için bir iletişim kutusu kullanarak, ona bir ad vererek ve bir renk atayarak katmanları keşfetmeye başlayacaksınız. Ardından, komut satırı üzerinden katman oluşturmanın alternatif yollarına bakacaksınız. Ardından, çiziminizdeki nesnelere yeni katmanı atayacaksınız.

Katman Özellikleri Yöneticisi iletişim kutusuna aşina olarak başlayın:

1. OluşturduğunuzBath dosyasını açın. (Bir tane oluşturmadıysanız,dosya04b-bath.dwg veya 04b-bath-metric.dwg dosyasını kullanın.)
2. Katman Özellikleri Yöneticisi iletişim kutusunu görüntülemek için, Katmanlar kontrol panelindeki Katman Özellikleri Yöneticisi aracına tıklayın veya açılır menüden Biçim – Katman’ı seçin. Klavye kısayolunu kullanmak için LA↵ da yazabilirsiniz.

İPUCU : Katman Özellikleri Yöneticisi iletişim kutusu, katmanlarınızın durumunu bir bakışta size gösterir. Şu anda yalnızca bir katmanınız var, ancak işiniz genişledikçe katman sayısı da artacak. O zaman bu iletişim kutusunu vazgeçilmez bulacaksınız.

3. İletişim kutusunun üst kısmındaki Yeni Katman düğmesini tıklayın. Düğmenin, bir sayfanın yanında yıldıza benzeyen bir simgesi vardır. Liste kutusunda Layer1 adında yeni bir katman belirir. Adın vurgulandığına dikkat edin. Bu, yazarak varsayılan adı ihtiyaçlarınıza daha uygun bir adla değiştirebileceğinizi söyler.
4. Duvar yazın. Siz yazdıkça, girdiniz liste kutusundaki Katman1 adının yerini alır.
5. Duvar katmanı adı vurgulanmış durumdayken, Duvar katmanına bir renk atayabileceğiniz bir iletişim kutusu görüntülemek için Duvar katmanı listesindeki Renk simgesine tıklayın. Renk simgesi, Renk sütununun altında bulunabilir ve şu anda değeri olarak Beyaz’ı gösterir. Simge, beyaz kelimesinin hemen solundadır.
6. ByLayer düğmesinin yanındaki standart renkler satırında yeşil kareyi ve ardından Tamam’ı tıklayın. Duvar katmanı listesindeki renk örneğinin artık yeşil olduğuna dikkat edin.
7. Katman Özellikleri Yöneticisi iletişim kutusu döndüğünde, kapatmak için Tamam’a tıklayın.

Bu noktadan itibaren, Duvar katmanına atanan herhangi bir nesne, nesneye özel olarak farklı bir renk atanmadıkça yeşil görünecektir.


Autocad Layer Ayarları
AutoCAD yeni layer açma kısayolu
AutoCAD layer üste alma
AutoCAD Layer değiştirme komutu
AutoCAD layer rengi değişmiyor
AutoCAD aynı layer yapma
AutoCAD katmanlar
AutoCAD Layer ismi değiştirme


True veya PANTONE Renklerini Kullanma

Önceki alıştırmada, Renk Seç iletişim kutusunun Dizin Rengi sekmesinden bir renk seçtiniz. Çoğu zaman, Dizin Rengi sekmesinin ihtiyaçlarınıza uygun yeterli renk içerdiğini göreceksiniz. Ancak, renk seçiminin önemli olduğu bir sunum çizimi oluşturuyorsanız, Renk Seç iletişim kutusunun Gerçek Renk veya Renk Kitapları sekmesinden renkleri seçebilirsiniz.

True Color sekmesi, Adobe Photoshop ve diğer görüntü düzenleme programlarında bulunana benzer bir renk paleti aracılığıyla eksiksiz bir renk yelpazesi de sunar.

HSL renk modeli olan ton, doygunluk ve parlaklığı kullanma seçeneğiniz var veya RGB (kırmızı, yeşil, mavi) renk modelini kullanabilirsiniz. İletişim kutusunun sağ üst köşesindeki Renk Modeli açılır listesinden HSL veya RGB’yi seçebilirsiniz. Ayrıca Renk Kitapları sekmesini kullanarak bir PANTONE renk kitabından seçim yapabilirsiniz. Renk Kitabı seçeneği, ofset baskı için renkleri bir PANTONE renk kitabıyla eşleştirmenizi de sağlar.

İPUCU : Seçenekler iletişim kutusunun Dosyalar sekmesi (Araçlar – Seçenekler’i seçin), AutoCAD’e Renk Kitabı ayarlarını nerede arayacağını söyleyen Renk Kitabı Konumları seçeneğini içerir. AutoCAD’deki katmanlara bakışımıza devam edelim.

yazar avatarı
akademi22 akademi22

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir