Kağıt Alanı Kullanmanın Dezavantajları – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Kağıt Alanı Kullanmanın Dezavantajları – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

14 Ekim 2022 Autocad A3 boyutu ayarlama AutoCAD kağıt boyutu ayarlama AutoCAD PDF kağıt boyutu ayarlama 0
AutoCAD'i Düzenleme – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

Kağıt Alanı Kullanmanın Dezavantajları

Birkaç durumda, Paper Space’deki mizanpajlardan çizim yapmak sorun yaşamanıza neden olabilir. Düzenleri kullanmanın tüm nedenlerine geçmeden önce, iki olası dezavantaja bakalım.

Paper Space açık bir mantık izlese de, her zaman sezgisel değildir ve biraz karmaşıklık söz konusudur. Bu karmaşıklık size çizim üzerinde kontrol sağlıyor, bu yüzden bu iyi bir şey. Bununla birlikte, bir ofisin birdenbire yerleşim planlarından çizim yapmaya başlaması ve herkesin bunu anlamasını umması iyi bir fikir değildir.

Tutarlılığı korurken geçiş yapmayı uman bir CAD yöneticisiyseniz, herkesin ipleri bildiğinden emin olmak için ofis standartları geliştirmeli ve eğitim vermelisiniz. Bu, biraz bilginin en azından stres seviyeniz için tehlikeli bir şey olabileceği bir durumdur.

Şu anda çizim için düzen kullanmıyorsanız, Model Alanı çizim stratejinizi dönüştürmeniz olası değildir. Daha sonra belirtildiği gibi bazı ayar değişiklikleri yapmanız gerekir. Buradaki güçten yararlanmak için bazı şeyleri yaptığınız sırayı da değiştirmeniz gerekebilir.

Kağıt Alanındaki Nesneler ve Model Alanındaki Nesneler Ayrıdır

Aynı anda hem Model Alanında hem de Kağıt Alanında nesneleri seçemezsiniz. Aslında, Paper Space etkinken bir Model Space varlığı seçemezsiniz, bunu yapmak için bir kayan görüntü portunu aktif hale getirmelisiniz ve bir kayan görüntü portu aktif olduğunda, Paper Space’deki nesneleri seçemezsiniz. Çoğu zaman bu iyi bir şeydir, ancak arada bir engel olabilir.

Bu, Model Alanındaki nesneleri Kağıt Alanından kullanamayacağınız anlamına gelmez. Nesne yakalamaları, Kağıt Alanı etkin olsa bile Model Alanı nesneleri üzerinde çalışır. Boyutlar için Model Alanı nesnelerine yapışırsanız veya seçerseniz, Kağıt Alanına yerleştirilen ölçümlendirmeler, Model Alanındaki varlıklarla bile dolaylı olarak ilişkilendirilir. Bu bağlantı eksikliğinin sorun olabileceği birkaç duruma bakalım.

BLOK OLUŞTURMA

Diyelim ki hem Model Alanından hem de Kağıt Alanından nesneleri kullanarak bir blok tanımlamak istiyorsunuz. Bir blok tanımlamak için blok tanımına dahil etmek istediğiniz her şey aynı alanda olmalıdır. Her iki alanda da tek bir blok tanımına dahil etmek istediğiniz nesneleriniz varsa, şunu yapın:

1. CHSPACE komutunu kullanarak varlıkları Kağıt Alanından Model Alanına taşıyın.
2. Bloğu tanımlayın.
3. Varlıkları geldikleri yere geri taşıyın.

CHSPACE komutu AutoCAD 2007’de göründü. Ondan önce bir Ekspres Aracıydı. Express Tools kurulu değilse, bunları kurmalısınız çünkü CHSPACE, Paper Space ve Model Space ile uğraşırken neredeyse gereklidir. AutoCAD 2007’den önce, bazı Mimari Masaüstü (ADT) varlıklarının CHSPACE kullanılarak yeniden konumlandırılamadığını unutmayın.

AutoCAD 2007’den önceki bir sürüm kullanıyorsanız ve Express Tools yüklü değilse, Windows panosunu kullanarak varlıkları bir alandan diğerine taşıyabilir veya kopyalayabilirsiniz. Objeleri seçin, sağ tıklayın ve menüden Taban Noktasıyla Kopyala veya Kes’i seçin.

Varlıkları istediğiniz alana geçin, Düzen menüsünü açın ve Blok Olarak Yapıştır’ı seçin ve bir konum seçin. Objeleri blok olarak yapıştırırsanız, AutoCAD tarafından atanan bir adla bir blok tanımlanır. Nesneleri Paper Space’den 1:1’den farklı bir çizim ölçeğine sahip kayan bir görünüm penceresine kopyalarsanız, varlıkları ölçeklemelisiniz; Aynısı, Model Uzayından Kağıt Alanına giderseniz de geçerlidir. Varlıkları bulmayı bitirdikten sonra sonuçları patlatmak isteyebilirsiniz.


Autocad A3 boyutu ayarlama
AutoCAD PDF kağıt boyutu ayarlama
AutoCAD kağıt boyutu ayarlama
Autocad ozalit çıktı alma
AutoCAD Layout ölçek ayarlama
AutoCAD Layout kağıt boyutu ayarlama
Autocad A4 boyutu ayarlama
AutoCAD lejant oluşturma


ENTENTLERİ SEÇEREK ÇİZİM OLUŞTURMAK İÇİN WBLOCK KULLANMA

Yalnızca Sayfa 1 düzeninin gösterildiği tek bir çizim istiyorsanız, nesneleri her iki yerde de seçemezsiniz. Kayan görünüm penceresi dahil Kağıt Alanı varlıklarının seçildiğini, ancak bu görünüm alanında görüntülenen Model Alanı varlıklarının seçilmediğini unutmayın. Bu önemli bir dezavantaj değildir çünkü WBLOCK komutunu bu seçili Model Alanı varlıklarından yeni bir çizim dosyası oluşturmak için kullanabilir ve ardından orijinal düzeni yeni çizime ekleyebilirsiniz.

Kayan görünüm alanında gösterilen objeler çizimdeki tek objelerse, problemin çözülmesi daha kolaydır. Sayfa 1 düzeni etkinken WBLOCK komutunun Tüm Çizim seçeneğini kullanın.

Bunu yapmak için şu adımları izleyin:

1. Mevcut haritanızı kullanın.
2. Göster aktif kayan görünümüki objeleri yeni bir çizim yapmak için WBLOCK’u kullanmak gibi. Seçtiğiniz B eşyalarını silmek için Yazma günlüğünün iletişim haberlerinden Tut radyodan sizlerden emin olunan kişilerdir.
3. Ortaya çıkan gidişi koşuyor.
4. AutoCAD DesignCenter’ı (ADC) ve spor gibi gerçekçi çizimlere göz atın.
1. Sayfa düzeni, Model Yapılarıyla yerleşik gibi görünüyor. Kanmayın! Kaydedilen tek şey sayfa düzeniydi.
5. Kayan görünümleri de dahil olmak üzere olacakları planlamak için, yaşam alanları için sağ ve manzara gibi(ler) Ekle’yi seçin. 

İşte düzenleri kopyalamanın başka bir yolu. Yeni çizimde bir Düzen sekmesine sağ tıklayın ve menüden Şablondan öğesini seçin. Dosya Türü seçeneğini varsayılan Çizim Şablonundan (*.dwt) Çizime (*.dwg) değiştirin ve orijinal çizim dosyasını bulun. Son olarak, o çizimden düzeni seçin.

Kağıt Alanı Kullanmanın Avantajları

Dezavantajları hakkında yeterli. Gördüğünüz gibi, çok fazla yok ve bunların etrafında çalışmanın yolları var. Önemli olan Paper Space kullanmanın avantajlarına bakalım. En önemlisi, çizim için yerleşimlerin kullanılması, ofis standartlarının tutarlı bir şekilde uygulanmasını çok daha olası hale getiriyor. Kağıt Alanı kullanıldığında belge düzeni ve çizim süreci de çok daha verimli ve mantıklıdır. 

3D Nesnelerin Birden Fazla Görünümü Tek Sayfada Çizilebilir

Kağıt Alanı, AutoCAD ile 3D geometri oluşturan tüm ofisler için gereklidir. AutoCAD’e Paper Space eklenmeden çok önce 3D modellerle çalışmaya başladım. Bu işlemin ilk sürümlerde birçok sınırlaması vardı, ancak en sinir bozucu olanlardan biri, en azından kolay olmayan modellerden standart ortografik görünümler oluşturamamaktı.

Ya nesneyi, farklı yerlerdeki görünümlerle aynı sayfada birkaç kez dikkatlice çizdiniz ya da modeli iki veya üç kez kopyalayıp çoklu görünümler için gereken çeşitli konumlara döndürdünüz, böylece zaten büyük bir dosyayı önemli ölçüde artırdınız. boyut.
Paper Space, kullanıcının herhangi bir modelin ön, üst, yan, izometrik vb. görünümünü tek bir kağıda yerleştirmesine izin vererek bu sorunu giderir.

Standart görünümler, MVSETUP komutu kullanılarak otomatikleştirilebilir. Daha sonra her bir görünümün projelendirilmiş 2D çizimlerini oluşturmak için SOLPROF’u kullanabilirsiniz. Hızlı ve kolaydır. Veya yardımcı görünümler de dahil olmak üzere görünümleri ayrı ayrı oluşturmak için SOLVIEW komutunu kullanın ve ardından çizimleri oluşturmak için SOLDRAW’ı kullanın.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir