Java Geliştirme Kiti – Analizi Yaptırma Fiyatları – Yazılım Analizi Örnekleri – Ücretli Analizi Yaptırma – Ücretli Yazılım Yaptırma

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Java Geliştirme Kiti – Analizi Yaptırma Fiyatları – Yazılım Analizi Örnekleri – Ücretli Analizi Yaptırma – Ücretli Yazılım Yaptırma

30 Mart 2023 java geliştirme kiti (jdk) nedir Java SE Development Kit 8 java se development kit 8 - downloads - oracle 0
Sürüm Örneği Sunmak

Java Geliştirme Kiti

JOGL, neredeyse tüm satıcı uzantılarının yanı sıra OpenGL spesifikasyonundaki API’lere tam erişim sağlar. JOGL’yi kurmak ve çalıştırmak için Java Development Kit’i kurmamız gerekiyor. Ayrıca kodlamaya yardımcı olması için bir Java IDE de tercih edilmektedir. Aşağıdaki adımlar, Java, JOGL ve Eclipse veya JBuilder IDE’yi kurarken size yol gösterecektir.

1. Java Geliştirme Kitini Yükleme

Java Development Kit (JDK) bir derleyici, yorumlayıcı ve hata ayıklayıcı içerir. JDK’yi yüklemediyseniz, Sun Microsystems’den ücretsiz olarak edinilebilir. En son sürümü http://java.sun.com adresindeki indirme bölümünden indirebilirsiniz.

Kullandığınız platformla eşleşen JRE’yi (çalışma zamanı ortamı) değil, JDK Java SE’yi (Standart Sürüm) indirdiğinizden emin olun. JDK’yı indirdikten sonra, kurulum yürütülebilir dosyasını çalıştırabilirsiniz. Kurulum sırasında, “Yükle:” dizini istenecektir. Nereye kurulduğunu bilmeniz gerekiyor. Örneğin, “C:\myJDK\” altına koyabilirsiniz. Varsayılan olarak, “C:\Program Files\Java\jdkxxx\” altına konur.

2. JOGL Kurulumu

Uygulamaları derlemek ve çalıştırmak için JOGL ikili dosyalarını şu adresten almamız gerekiyor: https://jogl.dev.java.net/. Kullandığınız platformla eşleşen geçerli sürüm oluşturma ikili dosyalarını indirin. Daha sonra Java (JOGL) örnekleri ile tüm bu dosyaları (jar ve dll dosyaları) ayıklayıp aynı dizine koyabilir ve hepsini mevcut dizindeki komut satırında derleyebilirsiniz.

Yani, JOGL ile bir uygulama derleyip çalıştırabilmek için “*.jar” dosyalarını derleme ortamınızın CLASSPATH’ine yerleştirmeniz ve “*.dll” dosyalarını ” dizininde listelenen dizine yerleştirmeniz gerekir. yürütme sırasında java.library.path” ortam değişkeni.

Java, yerel kitaplıkları (Windows için dll dosyaları gibi) “java.library.path” ortam değişkeninde listelenen dizinlerden yükler. Windows için dll dosyalarını “C:\WINDOWS\system32\” dizinine yerleştirmek işe yarar. Bu yaklaşım, “java.library.path” ayarı hakkında endişe duymadan hızlı bir şekilde çalışmaya başlamanızı sağlar.

3. Java IDE Kurulumu (Eclipse, jGRASP veya JBuilder)

Bir Java IDE (Entegre Geliştirme Ortamı) kurulması şiddetle tavsiye edilir. Bir IDE olmadan, Java program dosyalarını herhangi bir metin düzenleyici kullanarak düzenleyebilir, JOGL’yi indirdikten sonra yukarıda verdiğimiz komutları kullanarak Java programlarını derleyebilir ve çalıştırabilirsiniz, ancak bu çok zor ve yavaş olacaktır. JBuilder, Eclipes ve jGRASP gibi Java IDE’leri, Java programlamayı çok daha hızlı ve kolay hale getiren geliştirme ortamlarıdır.

Eclipse’i kullanmayı seviyorsanız, Eclipse’in kullandığınız platforma uygun en son sürümünü indirebilirsiniz. Eclipse’in çalışmasını istediğiniz klasöre genişletin (örneğin, “C:\Eclipse\”). Çalıştırılacak kurulum yok. “*.jar” dosyalarını “Proje->Özellikler->Kütüphaneler” altına koyabilirsiniz. Eclipse’i kaldırmak için dizini silmeniz yeterlidir, çünkü Eclipse sistem kayıt defterini değiştirmez.

Başka bir alternatif olarak, JBuilder’ın ücretsiz sürümünü adresinden indirebilirsiniz. JBuilder kendi JDK’sı ile gelir. IDE olarak JBuilder’ı kullanıyorsanız ve indirdiğiniz JDK’yı kullanmak istiyorsanız, JBuilder’ı başlatmanız, “Araçlar->JDK’leri Yapılandır”a gitmeniz ve “JDK giriş yolunu” değiştirmek için “Değiştir”e tıklamanız gerekir: JDK. Örneğin, “C:\myJDK\”. Ayrıca, “Araçlar->JDK’leri Yapılandır” altında, “*.jar” dosyalarını kaydettiğiniz yerden JBuilder ortamına eklemek için “Ekle” seçeneğine tıklayabilirsiniz.

4. Eclipse’de Örnek Program Oluşturma

Örnek olarak, burada Eclipse kullanmayı tanıtıyoruz. İndirdikten sonra programlamaya başlamak için çalıştırabilirsiniz. Şimdi Eclipse’de, tercih ettiğiniz bir adla yeni bir Java Projesi oluşturmak için “Dosya->Yeni->Proje” seçeneğine tıklayın. Ardından, “J1_0_Point” adında yeni bir sınıf oluşturmak için “Dosya->Yeni->Sınıf” seçeneğine tıklayın.

Daha sonra aşağıdaki kodu boşluğa kopyalayıp “Çalıştır->Run As->Java Application” diyerek derlemeye ve çalıştırmaya başlayabilirsiniz. Ortasında çok küçük bir kırmızı piksel bulunan bir pencere görmelisiniz. Her örneği yeni bir sınıf olarak tanıttığımız için gelecekte yeni sınıflar oluşturmaya devam edebilirsiniz. Alternatif olarak, tüm örnekleri web’den indirebilirsiniz.


java se development kit 8 – downloads – oracle
java geliştirme kiti (jdk) nedir
Java SE Development Kit 8
Java JDK
JDK Download
Java Development Kit 8
Java SE Download
Java SE Development Kit 8 download


Nokta Çizmek

Yukarıdaki J1_0_Point.java, JOGL kullanarak kırmızı bir nokta çizen bir Java uygulamasıdır. Bir C/C++ programcısıysanız, Java’ya özgü terminolojiler ve kodlama hakkında açıklamalar içerdiğinden, örnek programdaki tüm yorumları dikkatlice okumalısınız. Gelecekteki örneklerimiz bunun üzerine inşa edilmiştir. Burada ayrıntılı olarak açıklıyoruz. Program bu noktada bizim için karmaşık.

Sadece aşağıdakileri anlamamız gerekiyor:

1. Class GLCanvas, OpenGL oluşturma desteği sağlayan bir Özet Pencere Araç Kiti (AWT) bileşenidir. Bu nedenle, GLCanvas nesnesi, tuval, görüntüleme penceresine karşılık gelen Çerçeve nesnesi çerçevesinde görünecek çizim alanına karşılık gelir.

Burada nesne, 3B nesne değil, nesne yönelimli programlamada bir sınıfın örneği anlamına gelir. Gelecekte, tartışmamızda bir sınıf adı kullanmayı atlayacağız ve nesne adının altını çizeceğiz. Çoğu durumda, nesne adları, anlaşılmasını kolaylaştırmak için karşılık gelen sınıf adlarının küçük harfleridir.

2. Bir olay, ele alınması gereken diğer olaylarla birlikte sıraya alınan bir kullanıcı girişi veya sistem durumu değişikliğidir. Olay işleme, belirli bir bileşende belirli bir olay türü için dinleyici görevi görecek bir nesneyi kaydetmektir. Burada çerçeve, tuval üzerindeki GL olayları için bir dinleyicidir. Belirli bir olay gerçekleştiğinde, ilgili olay işleme yöntemine canvas gönderir ve yöntemi çağırır.

GLEventListener dört olay işleme yöntemine sahiptir:

•init(), bir sistem olayı olan OpenGL bağlamı ilk kez başlatıldıktan hemen sonra çağrılır. Tek seferlik OpenGL başlatma gerçekleştirmek için kullanılabilir;
• kullanıcı pencerenin boyutunu değiştirdiğinde gerçekleşen tuval yeniden boyutlandırıldıysa reshape() çağrılır. Dinleyici ayrıca çizilebilir tuvali ve görüntüleme alanının sol alt köşesini (x, y) ve boyutunu (genişlik, yükseklik) yönteme iletir. Şu anda, (x, y) her zaman (0, 0)’dır ve tuvalin boyutu, görüntüleme penceresinin çerçevesiyle aynıdır. Müşteri, yeniden boyutlandırılan pencereye karşılık gelen ekranın koordinatlarını uygun şekilde güncelleyebilir. reshape() program başladığında en az bir kez çağrılır. reshape() çağrıldığında, display() de çağrılır;
• program başladığında OpenGL işlemeyi başlatmak için display() çağrılır. Daha sonra reshape olayı gerçekleştiğinde çağrılır;
• displayChanged(), görüntüleme modu veya görüntüleme cihazı değiştirildiğinde çağrılır. Şu anda bu olay işleyicisini kullanmıyoruz.

yazar avatarı
akademi22 akademi22

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir