Essay Nasıl Yazılır? – Essay Hazırlatma – Essay Yaptırma – Essay Yaptırma Fiyatları – Essay Örnekleri – Ücretli Essay Yaptırma – Essay Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Essay Nasıl Yazılır? – Essay Hazırlatma – Essay Yaptırma – Essay Yaptırma Fiyatları – Essay Örnekleri – Ücretli Essay Yaptırma – Essay Yaptırma Ücretleri

7 Eylül 2021 Bilkent Essay Yazdırma Essay fiyatları Essay Sepeti ekşi Essay yazanlar Essay yazdırma sitesi Essay yazma Programı İngilizce essay yazdırma Parayla essay yazdırma 0
Essay Nasıl Yazılır? – Essay Hazırlatma – Essay Yaptırma – Essay Yaptırma Fiyatları – Essay Örnekleri – Ücretli Essay Yaptırma – Essay Yaptırma Ücretleri

Essay Nasıl Yazılır?

Essay, ortaokul, lise ve üniversitede yaygındır. İş dünyasında makaleler yazmanız bile gerekebilir (bu noktada genellikle rapor olarak adlandırılsalar da). Deneme, yazarın görüşünün yanı sıra bilgiyi de ifade eden kısa bir yazı parçası olarak tanımlanır. 8 basit adımı kullanarak bir essay yazmayı öğrenin.

akademdelisi.net” ekipleri alanında uzaman kişilerden oluşmaktadır. Bu sayede, konu farketmeksizin ekiplerimiz sizlere profesyonelce destek sağlamaktadır. 

Özellikle essay yazma konusunda ekiplerimiz oldukça başarılıdır. İster Türkçe, ister İngilizce essay yazma konusunda ekiplerimiz size destek sağlamaktadır. İstedinilen doğrultuda, belirtilen sürede tarafınıza teslim edilir.

Siz de essay yazdırmak ya da fiyat bilgisi almak istiyorsanız, iletişim adreslerimizden bizlere ulaşabilirsiniz.

Essay Yazmanın 8 Adımı

Bazıları için kompozisyon yazmak, bilgisayar başına oturup yazmaya başlamak kadar basittir. Ancak bir makaleyi başarılı bir şekilde yazmak için çok daha fazla planlama yapılır. Daha önce hiç kompozisyon yazmadıysanız veya yazmakta zorlanıyorsanız ve becerilerinizi geliştirmek istiyorsanız, kompozisyon yazma sürecinde birkaç önemli adımı takip etmek iyi bir fikirdir.

Örneğin, bir makale yazmak için genel olarak şunları yapmalısınız:

  • ne tür bir makale yazacağına karar ver
  • konunuz için beyin fırtınası yapın
  • konuyu araştır
  • bir yazı stili seçin
  • tez geliştirmek
  • makalenizi özetleyin
  • denemeni yaz
  • yazım ve dil bilgisini kontrol etmek için yazınızı düzenleyin

Bu, basit bir essay yazmak için birçok adım gibi görünse de, bunları takip ederseniz daha başarılı, açık ve tutarlı makaleler yazabilirsiniz.

1. Essay Türünü Seçin

Bir deneme yazmanın ilk adımı, ne tür bir makale yazdığınızı belirlemektir. Denemelerin gruplanabileceği dört ana kategori vardır:

  • Anlatı denemesi – Bir hikaye anlatın veya konunuz hakkında bir hikayede olduğu gibi basit ve düzenli bir şekilde bilgi verin.
  • İkna edici deneme – Okuyucuyu bir bakış açısı hakkında ikna edin.
  • Açıklayıcı makale – Okuyucuya belirli bir işlemin nasıl gerçekleştirileceğini açıklayın. Örneğin, fıstık ezmeli sandviçin nasıl yapılacağına dair adım adım talimatlar içeren açıklayıcı bir makale yazabilirsiniz.
  • Açıklayıcı deneme – Neler olup bittiğinin ayrıntılarına odaklanın. Örneğin, parka yaptığınız gezi hakkında açıklayıcı bir makale yazmak istiyorsanız, yaşadıklarınız hakkında çok ayrıntılı bilgi verirsiniz: çimlerin ayaklarınızın altında nasıl hissettirdiği, park banklarının neye benzediği ve okuyucunun ihtiyaç duyacağı diğer her şey. oradaymış gibi hissetmek.

Ne tür bir deneme yazmaya çalıştığınızı bilmek, bir konuya karar vermenize ve makalenizi mümkün olan en iyi şekilde yapılandırmanıza yardımcı olabilir.

akademdelisi.net” ailesi olarak, Essay Sepeti ekşi ,Essay yazdırma sitesi, İngilizce essay yazdırma, Parayla essay yazdırma, Essay yazma Programı, Essay fiyatları, Bilkent Essay Yazdırma, Essay yazanlar gibi pek çok alanda sizlere destek vermekteyiz.

Siz de bu aileyle tanışmak istiyorsanız iletişim adreslerimizden bizlere ulaşabilirsiniz.

İşte birkaç başka yazı türü:

Tartışmalı deneme – Tartışmalı bir konuda bir pozisyon alın ve pozisyonunuzun lehine kanıtlar sunun. 

Makaleyi karşılaştırın ve karşılaştırın – Tipik olarak aynı çatı altında bulunan iki konu arasındaki benzerlikleri ve farklılıkları belirleyin.

Problem çözümü denemesi – Bir problemi tanımlayın, okuyucuyu problemle ilgilenmeye ikna edin, bir çözüm önerin ve itirazları ortadan kaldırmaya hazır olun.

Bilgilendirici makale – Okuyucuyu belirli bir konuda gerçeklerle eğitin.

2. Konunuzla İlgili Beyin Fırtınası Yapın

Ne hakkında yazacağınıza dair bir fikriniz yoksa bir deneme yazamazsınız. Beyin fırtınası, kompozisyon konusunu bulduğunuz süreçtir. Bu aşamada sadece oturup fikir düşünmeniz gerekir.

Bu konuları daha sonra daraltabileceğiniz için aklınıza gelen her şeyi yazın. Beyin fırtınası yapmak ve bir deneme fikri bulmak için kümelemeyi veya zihin haritasını kullanın. Bu, konunuzu veya fikrinizi kağıdın ortasına yazmayı ve çevresinde ilgili fikirlerden oluşan baloncuklar (bulutlar veya kümeler) oluşturmayı içerir.

Beyin fırtınası, bir konuyu daha derinlemesine geliştirmenin ve konunuzun çeşitli yönleri arasındaki bağlantıları tanımanın harika bir yolu olabilir. Olası konuların bir listesini yaptıktan sonra, makaleniz için sorulan soruya cevap verecek en iyisini seçmenin zamanı geldi.  Listenizden en iyi konu fikrini seçin ve makalenizi yazmaya başlayın.


Essay Sepeti ekşi
Essay yazdırma sitesi
İngilizce essay yazdırma
Parayla essay yazdırma
Essay yazma Programı
Essay fiyatları
Bilkent Essay Yazdırma
Essay yazanlar


3. Konuyu Araştırın

Beyin fırtınanızı yaptıktan ve konunuzu seçtikten sonra, iyi bir kompozisyon yazmak için biraz araştırma yapmanız gerekebilir. Konunuz hakkında bilgi için kütüphaneye gidin veya çevrimiçi arama yapın. Konusunda uzman olabilecek kişilerle görüşün. Araştırmanızı düzenli tutun, böylece tekrar başvurmanız kolay olacaktır. Bu ayrıca, son makalenizi yazarken kaynaklarınızdan alıntı yapmayı kolaylaştırır.

4. Bir Yazma Stili Seçin

Denemeniz için seçtiğiniz yazı stili, öğretmeniniz veya ödevinizin konusu tarafından belirlenir. Genel olarak, lise ve üniversitede karşılaşabileceğiniz üç yazı stili vardır.

  • MLA (Modern Language Association), beşeri bilimler ve dil sanatları denemeleri için tasarlanmıştır. Yazar-sayfa numarası alıntı stilini kullanır. Bu, lise ve üniversite öğrencileri tarafından kullanılan en yaygın yazı stilidir.
  • APA (Amerikan Psikoloji Derneği), yazar-tarih alıntı stilini kullanır ve sosyal bilimler ve psikoloji araştırma makaleleri ve denemeleri için oluşturulmuştur. En yaygın ikinci yazı stilidir.
  • Turabian olarak da bilinen Chicago Manual of Style, iki yazı stiline sahiptir: yazar-tarih ve notlar-bibliyografya. Çoğunlukla üniversite öğrencileri ve profesyoneller tarafından kullanılan yazar-tarih stili bilimsel makaleler için işe yararken, notlar-biblio sanat ve beşeri bilimler makalelerini bir esinti haline getirir.

Her farklı yazı stili, metin içi ve referans listesi alıntıları için kendi benzersiz formatına sahiptir.

5. Bir Tez Geliştirin

Tez açıklamanız, makalenizin ana noktasıdır. Esasen denemenin ne hakkında olduğunu söyleyen bir cümledir. Örneğin, tez cümleniz “Köpekler kurtların soyundandır” olabilir. Daha sonra bunu, tüm makalenizi yazmak için temel öncül olarak kullanabilirsiniz, tüm farklı noktaların bu ana teze geri dönmesi gerektiğini hatırlayarak. Tezinizi genellikle giriş paragrafınızda belirtmelisiniz.

6. Makalenizin Ana Hatlarını Çıkarın

Bir sonraki adım, ne hakkında yazacağınızı özetlemektir. Bu, esasen kağıdınızın iskeletini çizmek istediğiniz anlamına gelir. Bir taslak yazmak, makalenizin mantıklı, iyi organize edilmiş ve düzgün bir şekilde akmasını sağlamaya yardımcı olabilir. 

7. Essay Yazın

Bir taslağınız olduğunda, yazmaya başlama zamanı. Ana hatları temel alarak yazın, bütün, tutarlı ve net bir makale oluşturmak için temel iskeletinizi ortaya çıkarın. Denemenizi düzenleyip yeniden okumak, tam olarak istediğiniz gibi ses çıkardığından emin olmak için kontrol etmek isteyeceksiniz.

İşte hatırlamanız gereken bazı şeyler:

  • Netlik, tutarlılık ve yapı için gözden geçirin.
  • Her şeyin birlikte aktığından emin olun.
  • Girişinizi ve sonucunuzu tekrar okuyun. 

8. Yazım ve Dil Bilgisini Kontrol Edin

Bu aşamaya kadar essay yazıldı, ama tam olarak bitmedi. Yazdıklarınızı tekrar okuyun, hatalara ve yazım hatalarına dikkat edin.

  • Teknik hatalar için gözden geçirin.
  • Dilbilgisi, noktalama ve yazım hatalarını kontrol edin.
  • Kaynaklarınızı doğru ve net bir şekilde belirtmek önemlidir.
  • Denemelerde ve konuşmalarda alıntıların nasıl kullanılacağına ilişkin bu yönergeleri izleyin.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir