Dosyaya Çizme – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Dosyaya Çizme – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

25 Kasım 2022 Autocad kaydetmeden kapandı DWG dosyası açma Telefonda DWG dosyası açma 0
Paylaşılan Komut Dosyaları

Dosyaya Çizme

Daha sonraki bir tarihte yazıcınıza veya çizicinize indirilebilecek bir dosyaya çizim yapma seçeneğiniz vardır. Dosyaya Çiz grubu, çizim dosyaları için varsayılan hedefi belirlemenizi sağlar.

Günlük Dosyasını Çiz ve Yayınla

Yaptığınız her çizim hakkında bilgi kaydeden bir çizim günlüğü dosyası tutabilirsiniz. Bu, faturalandırma amacıyla basılı kopya çıktılarının kayıtlarını tutmanız gerektiğinde yardımcı olabilir. Çizim ve yayınlama günlük dosyasının konumu, Plot And Publishing Log File Location listesi altındaki Seçenekler iletişim kutusunun Dosyalar sekmesinde belirtilebilir. Günlük dosyası .csv dosya adı uzantısına sahiptir.

Arka Plan İşleme Seçenekleri

AutoCAD, arka plan çizimleri gerçekleştirir, böylece bir çizime başladıktan sonra çizimin tamamlanmasını beklemek yerine hemen çizim çalışmanıza dönebilirsiniz. Bu gruptaki seçenekler, bu özelliği standart çizim veya tartışılan Yayınlama özelliği için açmanıza izin verir. Bu seçeneği Backgroundplot sistem değişkeni aracılığıyla da kontrol edebilirsiniz.

Baskı Damgası Ayarları

Bu düğme, bu bölümün “Plot Seçenekleri” bölümünde daha önce gördüğünüz Plot Stamp iletişim kutusunu açar. Çizim Damgası iletişim kutusu, kaynak dosya hakkında bilgi sağlamak için bir çizimin çıktısına yerleştirilen bir etiket olan çizim damgasında hangi bilgilerin görüntüleneceğini belirlemenizi sağlar.

Çizim Stili Tablo Ayarları

Bu düğmeyi tıklattığınızda, Plot Style Table Settings iletişim kutusu açılır. Bu iletişim kutusu, AutoCAD’de kullanılan çizim stillerinin türünü kontrol eder. Adlandırılmış çizim stilleri durumunda, Katman 0 için bir varsayılan çizim stili ve nesneler için bir varsayılan çizim stili de seçebilirsiniz.

Renge Bağımlı Çizim Stilleri Kullan ve Adlandırılmış Çizim Stilleri Kullan radyo düğmelerinin mevcut çizim üzerinde bir etkisinin olmadığını unutmayın; yalnızca yeni çizimleri ve ilk kez açılan AutoCAD 2000 öncesi çizimleri etkiler.

Varsayılan Çizim Stili Tablosu açılır listesi, yeni ve AutoCAD 2000 öncesi çizimler için varsayılan bir çizim stili tablosu seçmenizi sağlar. Bu ayarlar ayrıca Pstylepolicy sistem değişkeni tarafından kontrol edilir.

Çizim Stili Tablolarını Ekle veya Düzenle düğmesi, Çizim Stilleri iletişim kutusunu açar. Oradan, mevcut bir çizim stili tablosu dosyasına çift tıklayabilir veya yeni bir çizim stili oluşturmak için Çizim Stili Tablosu Ekleme Sihirbazını başlatabilirsiniz.

Göreli Çizim Ofsetini Belirtin

Burada, çizim ofsetinin yazıcınızın yazdırılabilir alanına mı yoksa kağıdın kenarına göre mi ayarlandığını belirleyebilirsiniz. Yazdırılabilir alan, yazıcı kenar boşluğu tarafından belirlenir.


DWG İndir ücretsiz
DWG dosyası açma programı ücretsiz
DWG TrueView
DWG dosyası açma online
Autocad dosya kurtarma
Telefonda DWG dosyası açma
Autocad kaydetmeden kapandı
DWG to PDF


Çizicinizin Sınırlarını Anlamak

Bir kelime işlemci veya masaüstü yayıncılık programına aşina iseniz, bir sayfanın kenar boşluklarını ayarlayabileceğinizi ve böylece programa metnin kağıdın her bir kenarından tam olarak ne kadar uzakta görünmesini istediğinizi söyleyebileceğinizi bilirsiniz. AutoCAD ile bu lükse sahip değilsiniz.

Kağıdınıza bir çizimi doğru bir şekilde yerleştirmek için çizicinin sabit klip limitlerini bilmelisiniz. Sabit klip limitleri, çizicinin çizemeyeceği yerleşik kenar boşlukları gibidir. Bu limitler çiziciden çiziciye değişir.

Çizimlerinizi kağıda doğru bir şekilde yerleştirmek için yazıcınızın veya çizicinizin sert klips sınırlarını bilmeniz çok önemlidir. Çizici kılavuzunuzu incelemek için biraz zaman ayırın ve bu sınırların tam olarak ne olduğunu öğrenin.

Ardından, sizin veya bir başkasının bir sayfayı özel bir şekilde biçimlendirmesi gerekebileceği ihtimaline karşı, bunların bir kaydını yapın ve bir yerde saklayın.

Yazıcılar için sabit klip limitleri genellikle onları çalıştıran yazılıma bağlıdır. Nasıl çıktıklarını görmek için yazıcınızın el kitabına bakmanız veya deneme yanılma yöntemini kullanarak birkaç örneğin çizimini yapmanız gerekebilir.

Çizicinizin veya yazıcınızın sınırlarını belirledikten sonra, çiziminizi bu sınırlara sığdırmak için daha donanımlı olacaksınız. Daha sonra çizicinizin limitlerine göre bazı standart çizim limitleri belirleyebilirsiniz.

Özel sayfa boyutlarını tanımlamak için bu sabit klip sınırlarının boyutlarını da bilmeniz gerekir. AutoCAD, Sayfa Yapısı ve Çizim iletişim kutularının Kağıt Boyutu düğme grubunda standart sayfa boyutları sunsa da, bu boyutlar sabit klips sınırlarını dikkate almaz.

Çizicinizin Kökenlerini Bilmek

Bir diğer önemli husus, çizicinizin menşe yeridir. Örneğin, bazı çizicilerde, başlangıç noktası olarak çizim alanının sol alt köşesi kullanılır. Diğer çiziciler, başlangıç noktası olarak çizim alanının merkezini kullanır. Başlangıç noktası için bir köşe kullanan bir çizicide sayfaya sığamayacak kadar büyük bir çizim çizdiğinizde, görüntü sayfanın üstüne ve sağına doğru itilir.

Kağıdın merkezini başlangıç noktası olarak kullanan bir çiziciye sığmayacak kadar büyük bir çizim çizdiğinizde, görüntü sayfanın merkezinden her yöne doğru itilir.

Her durumda başlangıç noktası, bilgisayardaki çiziminizi fiziksel çıktıyla ilişkilendirebileceğiniz bir referans noktası belirler. Bunu anladıktan sonra, elektronik çiziminizi fiziksel ortama doğru bir şekilde yerleştirmek için daha donanımlı hale gelirsiniz.

Elektronik Grafikleri Kullanma

Şimdiye kadar bu bölümün odak noktası, yazıcı veya çizici basılı kopya çıktısı olmuştur. Ancak işinizin büyük bir kısmı, belgelerinizin elektronik versiyonlarının iletilmesini içerecektir. Mimarlar ve mühendisler her türden belge alışverişinde bulunmak için İnternet’i her zamankinden daha fazla kullanıyor, bu nedenle AutoCAD, süreci kolaylaştırmak için çeşitli araçlar sunuyor.

Çıktı ayarlarınızın bazılarını Seçenekler iletişim kutusunun Çiz ve Yayınla sekmesinden kontrol edebileceğinizden bahsetmiştik.

Yayınlama özellikleri, çizimlerinizi müşterilere ve danışmanlara e-postayla gönderilebilen veya bir FTP sitesinde veya web sitesinde yayınlanabilen bir dosya olarak “yazdırmanızı” sağlayan öğeleri içerir. Yayınla özellikleri, birden çok sayfa içeren tek bir dosya oluşturmanıza izin verir, böylece birkaç çizim sayfasını tek bir dosyada birleştirebilirsiniz.

Yayınla özelliği ayrıca, her birini ayrı ayrı yükleyip yazdırmak zorunda kalmadan birkaç çizimi aynı anda çizmenizi sağlar. Bu, bir dizi çizimi bitirdiğinizde ve bir mola sırasında veya bir gecede bunları çizmek istediğinizde yardımcı olabilir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir