Dizi Oluşturma – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Dizi Oluşturma – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

17 Kasım 2022 Dizi oluşturma C Dizi oluşturma java. HTML dizi oluşturma 0
Görünüm Alanları – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

Dizi Oluşturma

AutoCAD genellikle aşağıdan yukarıya ve soldan sağa dikdörtgen bir dizi çizer. Sütunlar ve satırlar arasındaki mesafe için negatif değerler vererek dizinin yönünü tersine çevirebilirsiniz.

İPUCU : Bazen açılı bir dikdörtgen dizi oluşturmak isteyebilirsiniz. Bunu gerçekleştirmek için Array iletişim kutusundaki Angle Of Array metin kutusuna istediğiniz açıyı girin. Ayrıca Angle Of Array metin kutusunun hemen sağındaki Pick Angle Of Array düğmesine tıklayarak açıyı grafiksel olarak da seçebilirsiniz.

Bir dizi hücresini grafik olarak belirtmeniz gerekirse, bunu Dizi iletişim kutusunun Ofset Uzaklığı ve Yönü grubundaki seçenekleri kullanarak yapabilirsiniz. Dizi hücresi, satırlar ve sütunlar arasındaki mesafeyi tanımlayan bir dikdörtgendir.

Sütun ve satır mesafelerini belirlemek için referans olarak kullanılacak nesneler olduğunda bu seçeneği kullanmak isteyebilirsiniz. Örneğin, bir takvimde olduğu gibi, içinde bir nesneyi sıralamak istediğiniz bir çapraz tarama deseni çizebilirsiniz. Tarama modelinde bir kare olan dizi hücresini tanımlamak için tarama çizgilerinin kesişimlerini referans olarak kullanırsınız.

Öteleme Uzaklığı ve Yönü grubunda, İki Ötelemeyi de Seç düğmesi, alttaki görüntüde gösterildiği gibi çizime grafiksel olarak bir dizi hücre yerleştirerek satır ve sütun mesafesini belirtmenizi sağlar. Ayrıca, İki Ötelemeyi de Seç düğmesinin sağındaki Satır Ötelemesi Seç veya Sütun Ötelemesi Seç düğmesini kullanarak bir satır veya sütun mesafesini grafiksel olarak belirtebilirsiniz.

Tutamaçlarla Hızlı Dizi Kopyaları

Yalnızca birkaç eşit aralıklı kopya yapmanız gerekiyorsa, bazen Dizi aracı aşırıya kaçabilir. Neyse ki, kavrayarak düzenleme, hızlı bir şekilde eşit aralıklı kopyalar yapmanızı sağlayan bir özellik sunar. İşte nasıl yapıldığı:

1. Bir komutun ortasında olmadığınızdan emin olmak için Esc tuşuna basın; ardından kopyalamak istediğiniz nesneleri seçin.
2. Temel noktanız olarak bir kavrama noktasına tıklayın.
3. Farenizi sağ tıklayın ve Taşı’yı seçin.
4. Seçilen nesnenin bir kopyasını yerleştirmek için bir konumu Ctrl+tıklayın. Bu ilk kopya, ek kopyalar için aralık mesafesini belirleyecektir.
5. Ctrl tuşunu basılı tutmaya devam edin ve düzenli aralıklarla kopyalama yapmak için ek noktalar seçin.

Kopyalar, 4. adımda ilk Ctrl+tıklama noktasıyla belirttiğiniz mesafeye yapışır. Başka bir nesnenin konumuna göre bir mesafe seçmek için osnap’ları kullanabilirsiniz.

Ctrl+tıklama ile ilk kopyayı oluşturduktan sonra, rastgele aralıklarla birden çok kopya oluşturmak için Ctrl tuşunu bırakabilirsiniz. Diğer bir seçenek de kavrama düzenleme kopyaları yaparken Polar Snap kullanmaktır. Polar Snap ile aralıklar için belirli bir mesafe girebilirsiniz.


Dizi oluşturma java.
Dizi oluşturma C
HTML dizi oluşturma
For döngüsü ile dizi oluşturma
Unity dizi oluşturma
Dizi Metotları c
C# dizi
Dizi tanımlama C


Görünümünüze İnce Ayar Yapma

Geriye döndüğünüzde, brülörlerin parçalarının ekranda görünmediğini fark etmiş olabilirsiniz. Tüm brülörleri görebilmek için görünümü hareket ettirmek için Pan komutunu kullanın. Kaydırma, çizime bakışınızı değiştirmesi açısından Yakınlaştırmaya benzer. Ancak Pan, Zoom’un yaptığı gibi görünümün büyütmesini değiştirmez. Bunun yerine Pan, tıpkı bir kamerayı bir manzara boyunca kaydırdığınız gibi, görünümünüzü çizim boyunca hareket ettirirken mevcut büyütmeyi korur.

Pan komutunu etkinleştirmek için şu adımları izleyin:

1. Standart araç çubuğundaki Gerçek Zamanlı Kaydırma aracına tıklayın, Görüntüle ↑ Gerçek Zamanlı Kaydır’ı seçin veya P↵ yazın. Ayrıca sağ tıklayıp kısayol menüsünden Kaydır’ı seçebilirsiniz. AutoCAD imlecinin yerinde küçük, el şeklinde bir imleç belirir.
2. El imlecini çizim alanının ortasına getirin ve ardından tıklayıp aşağı ve sola doğru sürükleyin. Görünüm, farenizin hareketini takip eder.
3. Görünümü benzeyene kadar sürüklemeye devam edin; ardından fare düğmesini bırakın.
4. Mutfağı bitirmek için çizim alanının daha fazlasını gösteren bir görünüm istiyorsunuz. Yakınlaştır/Kaydır kısayol menüsünü açmak için sağ tıklayın ve ardından Yakınlaştır’ı seçin. İmleç, Gerçek Zamanlı Yakınlaştırma imlecine dönüşür. Yakınlaştır/Kaydır kısayol menüsü, Gerçek Zamanlı Yakınlaştır komutu sırasında sağ tıklattığınızda da görünür.
5. İmleci ekranın üst kısmına yakın bir yere getirin ve görünümünüz Şekil 6.7’deki üst panel gibi görünene kadar uzaklaştırmak için imleci tıklayıp aşağı doğru sürükleyin. Bu görünümü elde etmek için Gerçek Zamanlı Yakınlaştırma imlecini ikinci kez tıklayıp sürüklemeniz gerekebilir.
6. Fareyi tekrar sağ tıklayın ve kısayol menüsünden Çıkış’ı seçin. Artık mutfak çizimine daha fazla bilgi eklemeye hazırsınız.

İPUCU : Kısayol menüsünü açmadan Gerçek Zamanlı Kaydır veya Gerçek Zamanlı Yakınlaştır komutundan çıkmak için Esc tuşuna basın.

Bu alıştırma, Gerçek Zamanlı Kaydırma ve Gerçek Zamanlı Yakınlaştırma arasında kolayca geçiş yaparak görünümünüzde nasıl ince ayar yapabileceğinizi gösterdi. Bu iki aracın birlikte çalışmasına alıştıktan sonra, ihtiyaçlarınıza en uygun görünüme hızla erişebileceksiniz.

Kısayol menüsündeki diğer seçenekler—Pencereyi Yakınlaştır, Orijinali Yakınlaştır ve Yakınlaştırma Genişlikleri—Görüntü açılır menüsündeki seçeneklerle aynı işlevleri gerçekleştirir.

İPUCU : Yakınlaştır/Kaydır kısayol menüsündeki Yakınlaştır Penceresi seçeneği, standart Yakınlaştır Penceresi seçeneğinden biraz farklı bir şekilde çalışır. İki noktayı tıklamak yerine, bir pencereyi tıklayıp görünümünüz boyunca sürüklersiniz.

Görüntüleme araçlarına gelmişken, AutoCAD çizim alanının sağında ve altında bulunan kaydırma çubuklarını da unutmayın. Geçerli görünümünüzde yukarı, aşağı, sola veya sağa hareket etmenin basit bir yolunu sunan diğer Windows kaydırma çubukları gibi çalışırlar. Ayrıca, görünümünüzü bir yönde veya başka bir yönde hızlı bir şekilde kaydırmak için kullanışlıdırlar.

Herhangi bir nedenle kaydırma çubukları AutoCAD’de görünmüyorsa veya bunları kapatmayı tercih ederseniz, Seçenekler iletişim kutusunu açın (Araçlar ■ Seçenekler’i seçin), Görüntü sekmesine tıklayın ve Çizimde Kaydırma Çubuklarını Görüntüle’nin görüntülendiğinden emin olun. Pencere seçeneği, onları açmak için seçilir veya kapatmak için temizlenir.

Kitchen dosyasını kaydedip kapatmadan önce bir şey daha yapmanız gerekiyor. Bu çizimi bir sembol olarak kullanacak ve onu stüdyo daire biriminin genel planına ekleyeceksiniz. Mutfağın doğru yerleşimini kolaylaştırmak için, bu çizimin taban noktasının yerini mutfağın sol üst köşesine değiştireceksiniz.

Bu daha sonra çizimin tutuşu olacaktır:

1. Mutfağı, bu bölümün başlarında gösterilen alt panelinde gösterildiği gibi tamamlayın. Şekilde de gösterildiği gibi, küçük mutfağı Fikstür katmanına yerleştirdiğinizden emin olun. Bu, bu dosyanın gelecekteki düzenlemelerinde mutfağın görünürlüğünü kontrol etmenize yardımcı olacaktır. Lavaboyu şekilde gösterildiği gibi kabaca çizin.
2. Açılır menüden Çiz ‡ Blok ‡ Tabanı’nı seçin.
3. Enter base point: isteminde, alttaki resimde gösterildiği gibi mutfağın sol üst köşesini seçin. Mutfak çizimi tamamlandı.
4. Dosya ■Kaydet’i seçin ve dosyadan çıkın.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir