Dış Referansları Kullanma – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Dış Referansları Kullanma – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

16 Aralık 2022 AutoCAD Kısayolu AutoCAD komutu ve sembolü 0
Görünüm Etiketi – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

Çerçeveyi Kapatma, Genel Kaliteyi Ayarlama ve Şeffaflığı Kontrol Etme

Raster görüntünüzde üç başka ayar yapabilirsiniz: çerçeve görünürlüğü, görüntü kalitesi ve görüntü saydamlığı. Varsayılan olarak, bir raster görüntü bir dış hat veya bir çerçeve görüntüler. Çoğu durumda, bu çerçeve çiziminizden uzaklaşabilir.

Görüntü çerçevelerini genel olarak, Modify Ə Nesne Ə Görüntü Əç Çerçevesi’ni seçerek kapatabilirsiniz (LT kullanıcıları Modify Ə Nesne Ə Görüntü Çerçevesi’ni seçmelidir) ve ardından çerçevenin görünür olmasını isteyip istemediğinize bağlı olarak 1 (açık) ya da 0 (kapalı) girerek görüntü çerçevelerini genel olarak kapatabilirsiniz. görünmez. Ayrıca Imageframe↵0↵ yazabilirsiniz. Üçüncü bir seçenek olan 2, çerçeveyi görünür bırakır ancak çerçeveyi çizmez.

İPUCU : Bir raster görüntünün çerçevesini kapatırsanız, düzenlemek için görüntüyü seçemezsiniz. Raster bir görüntünün taşınmasını veya başka bir şekilde düzenlenmesini istemiyorsanız, bunu kendi avantajınıza kullanabilirsiniz. Raster görüntüyü seçilebilir yapmak için görüntü çerçevesi ayarını açın.

Çiziminiz en yüksek kalitede görüntü gerektirmiyorsa, görüntü kalitesini Taslak moduna ayarlayabilirsiniz. Bir görüntünün izini sürerken veya görüntü zaten yüksek kalitedeyse Taslak modunu kullanabilirsiniz. Görüntü kalitesini ayarlamak için Değiştir  Nesne ‡ Görüntü ■Kalite’yi seçin ve ardından Yüksek mod (yüksek kalite) için H veya Taslak modu için D girin. Taslak modunda, çiziminiz daha hızlı yeniden oluşturulur.

Yüksek mod, raster görüntünün piksellerini yumuşatır ve görüntüye daha yumuşak bir görünüm verir. Taslak modu, görüntüyü ham, pikselli bir durumda görüntüler.

İkinci resimde motosiklet ile arka plan arasındaki bölgelere dikkatli bakarsanız biraz pürüzlü göründüğünü göreceksiniz. İlk görüntü, motosikletin kenarlarını yumuşatmak için Yüksek ayarını kullanıyor. Farkı görmek için yakından bakmanız gerekebilir.

Son olarak, saydam piksellere izin veren raster görüntü dosyalarının saydamlığını kontrol edebilirsiniz. CompuServe GIF 89a formatı gibi bazı dosya formatları, görüntüdeki bir rengin şeffaf olmasını sağlar (genellikle arka plan rengi). Görüntü düzenleme programlarının çoğu bu formatı destekler çünkü web sayfalarında kullanılan popüler bir formattır.

Saydamlık ayarını açtığınızda, normalde raster bir görüntünün arka planı tarafından gizlenen nesneler arkadan görünebilir.

Değiştir ‡ Nesne ‡ Görüntü ■ Saydamlık’ı seçin ve ardından saydam yapmak istediğiniz raster görüntüyü seçin. ↵ tuşuna basın ve ardından görüntünün şeffaf olmasını isteyip istemediğinize bağlı olarak Açık veya Kapalı girin. Çerçeve ve Kalite seçeneklerinden farklı olarak Saydamlık, genel olarak değil, tek tek nesneler üzerinde çalışır.

NOT : Özellikler paleti, bu bölümde açıklanan ayarların birçoğunu sunar ve Saydamlık ayarına ve diğer raster görüntü ayarlarına hızlı erişim için kullanabilirsiniz. Görüntü Ayarı iletişim kutusuna erişebilir, kırpılmış alanları gizleyebilir veya görüntüleyebilir ya da tarama görüntüsünün tamamını gizleyebilirsiniz.

NOT : AutoCAD’in önceki sürümlerinde, PostScript dosyalarını içe aktarabilirsiniz. AutoCAD artık bu işlevi desteklememektedir. Bir PostScript dosyasını içe aktarmanız gerekirse, dosyayı AutoCAD’in kabul edeceği bir biçime dönüştürmeniz gerekir.

PostScript dosyaları oluşturan programların çoğu aynı zamanda DXF dosyaları veya Windows Meta Dosyası dosyaları (WMF) da üretir. WMF dosyaları, Ekle menüsü kullanılarak AutoCAD’e aktarılabilir ve DXF dosyaları standart Dosya  Aç menü seçeneği kullanılarak açılabilir.

Gelişmiş Düzenleme

Başlarken bir projenin tüm gereksinimlerini bilmeyebileceğiniz için, genellikle bir tasarımın ilk taslağını tahmin edilen ihtiyaçlara dayandırırsınız. Plan ilerledikçe, ortaya çıktıkça yeni gereksinimlere uyum sağlarsınız. Projeye daha fazla insan girdikçe, ek tasarım kısıtlamaları devreye girer ve tasarım daha da değiştirilir. Bu süreç, ilk taslaktan son ürüne kadar proje boyunca devam eder.

Bu bölümde, çizimlerinizi daha verimli bir şekilde düzenlemenize yardımcı olacak bazı araçlarla ilgili deneyim kazanacaksınız. Xrefs’e ve bunların bir çizim projesindeki değişiklikleri kolaylaştırmaya yardımcı olmak için nasıl kullanılabileceğine daha yakından bakacaksınız.

Ayrıca, Hızlı Seçim aracı ve QuickCalc özelliği gibi, işin yinelenmesini en aza indirmek için kullanabileceğiniz araç ve tekniklerle tanışacaksınız. AutoCAD, doğru kullanıldığında güçlü bir zaman kazandıran araç olabilir. Bu bölüm, bu gücü kullanmanın yollarını inceliyor.

Bu bölümdeki konular aşağıdakileri içerir:

◆ Dış Referansları Kullanma (Xrefs)
◆ Katmanları Yönetme
◆ Gelişmiş Araçları Kullanma: Filtre, Hızlı Seçim ve Hızlı Hesaplama
◆ QuickCalc Hesaplayıcıyı Kullanma


AutoCAD Komutları
AutoCAD Kısayolları PDF
AutoCAD komutları ve sembolleri
AutoCAD Komutları PDF
AutoCAD komutları ve sembolleri PDF
AutoCAD komutları kısayolları
AutoCAD Komutları resimli
AutoCAD komut listesi


Dış Referansları Kullanma

Blokların, dış referansların (Xref’ler) ve katmanların dikkatli kullanımının üretkenliğinizi artırmanıza yardımcı olabileceğinden bahsedildi. Bu bölümde, tasarım hatalarını azaltmaya ve doğru bir çizim setinin teslimini hızlandırmaya yardımcı olmak için bu özellikleri nasıl kullanacağınızı ilk elden göreceksiniz. Bunu, birkaç çizim için ortak bir çizim veritabanı oluşturmak üzere katmanları bloklar ve Xrefs ile birlikte kontrol ederek yaparsınız.

İPUCU : AutoCAD DWF dosyalarını Xrefs olarak da kullanabilirsiniz.

Bir sonraki bölümde, bu kitapta daha önce üzerinde çalıştığınız bina için farklı kat planları oluşturmak üzere Xref’leri kullanmaya başlayacaksınız. Biraz zaman kazanmak için, bu alıştırmalarda kullanacağınız Unit2 adında ikinci bir tek yatak odalı birim planı oluşturduk.

Mevcut Çizimleri Çapraz Referans İçin Hazırlama

Dairenin bir katını monte etmek için Xrefs’i nasıl kullanabileceğinizi tartıştık. Bu bölümde, her biri biraz farklı çizim bilgisi kümeleri içeren birden çok kat oluşturmak için Xref’lerin oluşturulmasını ve kullanılmasını keşfedeceksiniz.

Bunu yaparak, Xrefs’in zamandan tasarruf etmek ve fazlalığı azaltmak için tek bir dosyayı birden çok çizimde kullanmanızı nasıl sağladığını öğreneceksiniz. Ortak verileri birden çok dosyada paylaşarak işinizi azaltabileceğinizi ve çizim bilgilerini tutarlı tutabileceğinizi göreceksiniz.

Daha sonra Xrefs olarak kullanacağınız dosyaları oluşturarak başlayacaksınız:

1. Plan dosyasını açın. Plan dosyasını siz oluşturmadıysanız, 15a-plan.dwg dosyasını kullanabilirsiniz.
2. Bireysel birim planlarının net ve düzenli bir görünümünü elde etmek için Tavan, Notlar ve Flr-pat katmanlarını kapatın.
3. Wblock komutunu kullanın (Komut isteminde W↵ girin) ve planınızın köşelerindeki sekiz birimi Floor1.dwg adlı bir dosyaya yazın. W bloğu için nesneleri seçtiğinizde, bu birimler için kapı sembollerini ve daire numarası sembollerini eklediğinizden emin olun. Wblock ekleme taban noktası için 0,0 kullanın. Ayrıca Tamam’ı tıklatmadan önce Blok Yaz iletişim kutusunda Çizimden Sil onay kutusunun seçili olduğundan emin olun.
4. Unit2.dwg dosyasını kılavuz olarak kullanarak diğer sekiz birimin önceden bulunduğu köşelere yerleştirin. Metrik kullanıcıları Unit2-metric.dwg kullanmalıdır. Bu dosyalar örnek dosyalarda bulunabilir.
5. Köşe birimlerini doğru bir şekilde yerleştirdikten sonra, bu köşe birimlerini Floor2.dwg adlı bir dosyaya yazmak için Wblock komutunu kullanın.
Yine, W bloğu için ekleme taban noktası olarak 0,0 koordinatını kullanın ve Çizimden Sil onay kutusunun seçili olduğundan emin olun.
6. Kalan birim planları grubunu Common.dwg adlı bir dosyaya dönüştürmek için Dosya ▏Farklı Kaydet’i seçin.

Az önce üç dosya oluşturdunuz: Kat1, Kat2 ve Ortak. Bu dosyaların her biri bina hakkında benzersiz bilgiler içerir. Ardından, binanızdaki farklı kat planları için bu dosyaları yeniden birleştirmek üzere Xref komutunu kullanacaksınız.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir