Çizim Sürecini Keşfetmek – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Çizim Sürecini Keşfetmek – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

6 Kasım 2022 AutoCAD çizimleri AutoCAD oda planı çizimi 0
İletim Sayfa Setleri – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

Polar Tracking’i Kullanma

Bu bölümde banyodaki ilk öğeyi çizeceksiniz: tuvalet. Tankı temsil eden bir dikdörtgen ve koltuğu temsil eden kesik bir elipsten oluşur. Tuvaleti inşa etmek için çok yönlü çizim araçlarından biri olan Polar Tracking’i kullanacaksınız. Polar Tracking, imlecinizi T-kare ve üçgen gibi tam yatay ve dikey açılara hizalamanıza yardımcı olur.

Bu alıştırmada, dikdörtgen bir kutu çizmek için Polar Tracking’i kullanacaksınız:

1. Çizginizi koordinatta başlatın5 ́-7 ̋,6 ́-3 ̋giriş yaparak5 ́7 ̋,6 ́3 ̋↵. Başlangıç ​​koordinatı olarak Metrikkullanıcıları 171,189↵. Bu başlangıç ​​noktası biraz keyfidir, ancak belirli bir başlangıç ​​konumu girerek bu çalışmadaki şekiller ve talimatlarla koordineli olursunuz.
2.MakesurePolarTrackingison(Polardüğmesinindurum çubuklarıkonumunda olmalıdır) ve ardından imleci doğrudan son noktanın sağına getirin. Polar Tracking imleci, Polar Tracking okumasıyla birlikte görünür.
3. İmleç doğrudan sağa bakarken 1 ́-10 ̋↵ girin. Metrik kullanıcıları 56↵ girmelidir.
NOT : Bu şekilde mesafe girerken ↵ tuşu yerine boşluk tuşunu kullanabilirsiniz.
4. İmleci aşağı doğru çevirin, 0 ́-9 ̋↵ girin ve bu noktayı tıklayın. Metrik kullanıcıları 23↵ girmelidir.
5.PolarTracking’i kullanarak bir köşede diğer iki kenardadikdörtgen çizmeye devam edin. Dikdörtgeni tamamladıktan sonra, Çizgi aracından çıkmak için ↵ veya Esc tuşuna basın.

Alıştırmadan da görebileceğiniz gibi, imlecinizi tıpkı bir T-kare ve üçgen gibi yatay ve dikey konumlarda tutmak için Polar Tracking’i kullanabilirsiniz. Daha sonra, ayarlanabilir bir üçgene benzer şekilde açıyı istediğiniz herhangi bir değere ayarlamak için Polar Tracking’i nasıl kurabileceğinizi öğreneceksiniz.

Bazı durumlarda Polar Tracking’in açık olmasını istemediğinizi fark edebilirsiniz. Durum çubuğundaki Polar düğmesine tıklayarak kapatabilirsiniz. Polar Tracking’i açmak veya kapatmak için F10 işlev tuşuna da basabilirsiniz.

Bu alıştırma size tankı çizmek için Çizgi aracını kullanmanızı söylese de, Dikdörtgen aracını da kullanabilirsiniz. Dikdörtgen aracı, tek bir nesne gibi davranan bir dizi çizgi veya yay parçası olan çoklu çizgi olarak bilinen şeyi oluşturur.

Koordinat okuma ve Polar İzleme ile birlikte Snap modlarını kullanarak, çizgiler çizerken koordinatları bulabilir ve mesafeleri ölçebilirsiniz. Bu, bir ölçek kullanırken yaptığınız çizime benzer. Koordinat okuması ve Polar Tracking okuması tarafından kaydedilen en küçük mesafe, ekranınızda görüntülediğiniz alana bağlıdır.

Örneğin, bir futbol sahası büyüklüğünde bir alanı görüntülüyorsanız, imlecinizle gösterebileceğiniz en küçük mesafe 6 ̋ veya 15 cm olabilir. Öte yandan, görünümünüz yalnızca bir inç kare veya santimetrelik bir alanı gösterecek şekilde büyütülürse, imlecinizi kullanarak 1/1000 inç veya santimetre kadar küçük mesafeleri belirtebilirsiniz.

Polar İzleme Açısını Ayarlama

Polar Tracking’in tam dikey ve yatay çizgiler çizmenize nasıl izin verdiğini gördünüz. Polar Tracking’i 30° veya 45° gibi diğer açılarda çizgiler çizmek için de ayarlayabilirsiniz. Polar Tracking’in kullandığı açıyı değiştirmek için Draft Ayarları iletişim kutusundaki Polar Tracking sekmesini kullanırsınız.

Durum çubuğundaki Polar düğmesine sağ tıklayın ve ardından Drafting Ayarları iletişim kutusunu açmak için kısayol menüsünden Ayarlar’ı seçin. Veya menü çubuğundan Araçlar – Taslak Ayarları’nı seçebilir ve ardından Polar Tracking sekmesine tıklayabilirsiniz.


AutoCAD çizimleri
AutoCAD çizimleri 2D
AutoCAD oda planı çizimi
AutoCAD çizim YAPMA
Autocad Mimari çizim örnekleri
AutoCAD çizimi 3 boyuta çevirme
AutoCAD 3D görünüm
Autocad çizim is ilanları


Orto Modu

Polar Tracking modunu kullanmaya ek olarak, Ortho modunu kullanarak imleci dikey veya yatay yönde daha da kısıtlayabilirsiniz. Ortho modunu kullanmak için çizim yaparken Shift tuşunu basılı tutun. Ayrıca, çizim yaparken Orto modunu açık tutmak için durum çubuğunda F8’e basabilir veya Ortho’ya tıklayabilirsiniz. Nesneleri çizerken imleci hareket ettirdiğinizde, lastik bant çizgisi yalnızca dikey veya yatay olarak hareket eder. Ortho modu açıkken Polar Tracking otomatik olarak kapatılır.

Polar Tracking açısını değiştirmek için, Açıyı Artırma metin kutusuna bir açı girin veya açılır listeden önceden tanımlanmış bir açı seçin. Bunu, örneğin bir dizi çizgi parçası çizerken yapabilirsiniz, böylece anında açıları ayarlayabilirsiniz.

Polar Tracking sekmesinde çok sayıda başka ayar mevcuttur. Referans olması için burada işlevlerinin bir listesi bulunmaktadır:

  • Ek Açılar Bu ayar, Polar Tracking için belirli bir açı girmenizi sağlar. Örneğin, Polar Tracking’in 12 ̋’ye yaslamasını istiyorsanız, Ek Açılar liste kutusunun yanındaki Yeni düğmesini tıklayın ve 12 girin. Girdiğiniz değer liste kutusunda görünür ve Ek Açılar onay kutusu seçildiğinde, Polar Tracking, 12 ̋’ye kadar yakalar. Liste kutusundan bir değeri silmek için, onu vurgulayın ve Sil düğmesini tıklayın.
  • Ek Açılar seçeneği, Artış Açısı ayarından, Artış Açısı ayarının Polar Tracking’in ayarının her artışına yaslamasına neden olurken, Ek Açılar yalnızca belirtilen açıya yaslamasına neden olduğundan farklıdır. Ek Açılar liste kutusuna istediğiniz kadar açı girebilirsiniz.
  • Nesne Yakalama İzleme Ayarları Bu ayarlar, Nesne Yakalama İzleme’nin kesinlikle ortogonal yönleri (0°, 90°, 180° ve 270°) mi yoksa bu iletişim kutusundaki Kutup Açısı Ayarları grubunda ayarlanan açıları mı kullanacağını kontrol etmenizi sağlar.
  • Polar Açı Ölçümü Bu radyo düğmeleri, Polar Tracking’in artan açılarını temel aldığı sıfır açısını belirlemenize olanak tanır.
  • Mutlak seçeneği, 0° açı için geçerli AutoCAD ayarını kullanır. Son Kesime Göreli seçeneği, son çizilen nesneyi 0° açı olarak kullanır. Örneğin, 10°’lik bir açıyla bir çizgi çizerseniz ve Artış Açısı 90°’ye ayarlanmış olarak Son Kesime Göre
  • Göreceli seçeneği seçiliyse, Polar İzleme, çizgiye göre 10, 100°, 190° ve 280°’ye gerçek 0° yön.

Çizim Sürecini Keşfetmek

Bu bölüm, daha yaygın AutoCAD komutlarından bazılarını sunar ve basit bir çizimi tamamlamak için bunları nasıl kullanacağınızı gösterir. Çizerken, istemleri izleyin ve yanıtlarınızın onları nasıl etkilediğine dikkat edin. Ayrıca mevcut çizim öğelerini referans noktaları olarak nasıl kullandığınıza dikkat edin.

AutoCAD ile çizim yaparken nesnelerin temel şekillerini belirlemek için basit geometrik formlar oluşturursunuz ve daha sonra şekilleri detaylı olarak dolduracak şekilde değiştirebilirsiniz. AutoCAD 14 temel 2B çizim nesnesi türü sunar: çizgiler, yaylar, daireler, metin, boyutlar, izler, sürekli çizgiler, noktalar, elipsler, eliptik yaylar, eğri eğriler, bölgeler, taramalar ve çok çizgili metin. Tüm çizimler bu nesneler üzerine inşa edilmiştir.

Ayrıca, 3B yüzlerden oluşan üç boyutlu yüzeyler olan beş adet 3B ağ vardır. Çizgilere ve yaylara aşinasınız; bunlar, dairelerle birlikte en sık kullanılan nesnelerdir. Seride ilerledikçe diğer nesneler ve bunların nasıl kullanıldıkları hakkında bilgi edineceksiniz. Ayrıca AutoCAD 3D bölümünde 3B nesneler hakkında bilgi edineceksiniz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir