Çizim Limitlerini Ayarlama – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Çizim Limitlerini Ayarlama – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

6 Kasım 2022 AutoCAD çizimi bulma Autocad offset komutu 0
Tablo Oluşturma – Analizi Yaptırma Fiyatları – Yazılım Analizi Örnekleri – Ücretli Analizi Yaptırma – Ücretli Yazılım Yaptırma v

Çizim Limitlerini Ayarlama

AutoCAD kullanmanın en büyük avantajlarından biri, tam ölçekte çizim yapabilmenizdir; manuel çizimde olduğu gibi bir kağıdın kenarlarıyla sınırlı değilsiniz. Ancak çizim sınırlarının nerede olduğunu bilmeden çizime başlamakta zorlanabilirsiniz. Limitler özelliğini kullanarak bazı keyfi sınırlar ayarlayabilirsiniz. Limitler özelliğinin tadına baktınız. Bir sonraki çiziminiz için bir çalışma alanı oluşturmak için burada tekrar kullanacaksınız.

Yaklaşık 8 fit x 5 fit (metrik kullanıcılar için 230 cm x 150 cm) boyutlarında bir banyo çizeceksiniz. Kendinize banyo çevresinde biraz daha fazla alan bırakmak isteyeceksiniz, bu nedenle çizim sınırlarınız o gerçek banyo boyutundan biraz daha büyük olmalıdır. Çiziminizin sınırları için 11 ́’e 8 ́6 ̋’lik bir alan kullanacaksınız. Metrik kullanıcıları 297 cm’ye 210 cm’lik bir alanı kullanacaktır. Bu boyutlar, banyonuza bir miktar boş alan bırakacaktır.

Artık ihtiyacınız olan alanı bildiğinize göre, alanı ayarlamak için Limitler komutunu kullanabilirsiniz:

1. Format – Çizim Limitleri’ni seçin.
2. Sol alt köşeyi belirle veya [AÇIK/KAPALI] <0 ́-0 ̋,0 ́-0 ̋>: isteminde, çalışma alanınızın sol alt köşesini belirtin. Varsayılanı kabul etmek için ↵ tuşuna basın.
3. Sağ üst köşeyi belirle <1 ́0 ̋,0 ́9 ̋>: isteminde, çalışma alanınızın sağ üst köşesini belirtin. (Varsayılan parantez içinde gösterilmiştir.) 132,102 girin. Ya da isterseniz 11 ́,8 ́6 girebilirsiniz, çünkü çiziminizi mimari birimler için kurdunuz. Metrik kullanıcıları 297,210 girmelidir.
4. Görünüm􏰀Yakınlaştır􏰀Tümünü veya Z↵Atype yazısını seçin. Hiçbir şey değişmemiş gibi görünse de, çizim alanınız artık banyonuzu tam ölçekte çizmenizi sağlayacak bir boyuta ayarlanmıştır.
İPUCU Ctrl+I’ye art arda basarak veya durum çubuğundaki koordinat okumasını tıklatarak Koordinat Okuma modları arasında geçiş yapabilirsiniz.
5. İmleci çizim alanının sağ üst köşesine getirin ve koordinat okumasını izleyin. Artık sağ üst köşenin yaklaşık 8 ́-6 ̋ veya metrik kullanıcılar için 210 Y koordinatına sahip olduğuna dikkat edin. X koordinatı, AutoCAD pencerenizin oranına bağlıdır.

Koordinat okuması, mesafeleri fit ve inç olarak da gösterir.
5. adımda, koordinat okuması size çizim alanınızın eskisinden daha büyük olduğunu gösterir, ancak hiçbir görsel ipucu size nerede olduğunuzu veya hangi mesafelerle uğraştığınızı söylemez.

Yönünüzü belirlemenize yardımcı olması için, bu bölümün sonunda öğreneceğiniz Izgara modunu açabilirsiniz. Izgara modu, çiziminizin mesafelerini ve sınırlarını görselleştirmenize yardımcı olan bir dizi nokta görüntüler.

Mesafelere Girerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mimari birimleri kullanırken iki noktanın farkında olmalısınız:

◆ Kesirleri tam inçten ayırmak için yalnızca kısa çizgi kullanın.
◆ Boyut belirtirken boşluk kullanamazsınız. Örneğin, sekiz fit, dört buçuk inç 8 ́4-1⁄2 ̋ veya 8 ́4,5 olarak belirtebilirsiniz, ancak 8 ́-41⁄2 ̋ olarak belirtemezsiniz.

Bu özellikler, AutoCAD’e yeni başlayan birçok mimar ve mühendis için bir kafa karışıklığı kaynağıdır, çünkü program genellikle mimari boyutları standart mimari formatta gösterir, ancak boyutları bu şekilde girmenize izin vermez.

Alışılmadık durumlarda mesafeleri ve açıları girmek için bazı ipuçları:

◆ Mesafeleri inç ve fit olarak girerken inç ( ̋) işaretini atlayabilirsiniz. Mühendislik birimi stilini kullanıyorsanız, ondalık basamak girebilir ve inç işaretinden tamamen vazgeçebilirsiniz.
◆ Mevcut birim stilinden bağımsız olarak, kesirli mesafeleri ve açıları istediğiniz formatta girebilirsiniz. Örneğin, mevcut birim sisteminiz ondalık birimler ve ondalık dereceler için ayarlanmış olsa bile, mesafeyi @1⁄2<1.5708r olarak girebilirsiniz (1.5708r, 90°’nin radyan eşdeğeridir).
◆ Açı birimlerinizi derece, derece veya radyan olarak ayarladıysanız, açıdan sonra g, r veya d belirtmeniz gerekmez. Ancak, bu birimleri mevcut varsayılan açı sistemi olmadığında kullanmak istiyorsanız, g, r veya d’yi belirtmeniz gerekir.
◆ Mevcut açı sisteminiz dereceden farklı bir şeye ayarlanmışsa, ancak açıları derece olarak girmek istiyorsanız, geçersiz kılmak için tek küçüktür sembolü (<) yerine bir çift küçüktür sembolü (<<) kullanabilirsiniz. mevcut açı ölçü sistemi. << ayrıca 0° taban açısının soldan sağa bir yön olduğunu ve pozitif yönün saat yönünün tersine olduğunu varsayar.
◆ Mevcut açı sisteminiz farklı bir taban açısı ve yönü kullanıyorsa ve standart taban yönünde bir açı belirtmek istiyorsanız, açıları belirtmek için üçlüden küçük sembolü (<<<) kullanabilirsiniz. Bunun yalnızca Dinamik Giriş kapatıldığında çalıştığını unutmayın.
◆ Kesirleri belirtirken herhangi bir boyutta payda belirtebilirsiniz. Ancak, ondalık noktaların sağındaki maksimum basamak sayısı için ayarladığınız değerin (Çizim Birimleri iletişim kutusunun Uzunluk grubundaki Hassasiyet ayarının altında), AutoCAD raporlarının kesirli değerini kısıtladığını unutmayın. Örneğin, birimleriniz maksimum iki ondalık basamak için ayarlanmışsa ve 5/32 kesirli bir değer verirseniz, AutoCAD bu değeri 3/16 veya 0.1875’e yuvarlar. Bunun gerçek çizim boyutlarının doğruluğunu etkilemediğini unutmayın.
◆ Mimari birim stilinde mesafeler için ondalık fit girebilirsiniz. Örneğin, 6 ́-6 ̋ değerini 6,5 ́ olarak girebilirsiniz.


AutoCAD çizimi bulma
Autocad çizimi ekrana getirme
Autocad offset komutu
AutoCAD offset yapmıyor
AutoCAD toplu offset


Limitlere Bir Alternatif

Çizim limitlerini ayarlamaya alternatif olarak, çizim limitlerini tanımlamak için kullanılan alanın ana hatlarını çizen bir dikdörtgen çizebilirsiniz. Örneğin, önceki alıştırmada, sol alt köşesi 0,0 koordinatında ve sağ üst köşesi 132,102 (metrik kullanıcılar için 297,210) olan bir dikdörtgen çizmek için Dikdörtgen aracını kullanabilirsiniz. Katman özelliğini kullanarak dikdörtgeni yazdırmadan görünecek şekilde ayarlayabilirsiniz.

Kağıt Boyutları ile Koordinasyon

Bu noktada, tam ölçekli çiziminizin standart kağıt boyutlarına nasıl sığacağı konusunda sorularınız olabilir. AutoCAD, çiziminizin ölçeği üzerinde size tam kontrol sağlayan çeşitli özellikler sunar. Bu özellikler, çiziminizi ihtiyacınız olan herhangi bir kağıt boyutuyla eşleştirmek için endüstri standardı ölçekler sunar.

Ölçek Faktörlerini Anlama

Elle taslak oluşturduğunuzda, doğrudan kalem ve mürekkep veya kurşun kalemle nihai çizim üzerinde çalışırsınız. Bir CAD programıyla, bitmiş üründen birkaç adım uzaktasınız. Bu nedenle, çizim ölçeğiniz ve bunun nasıl türetildiği hakkında daha derin bir anlayışa ihtiyacınız var. Özellikle, ölçek faktörlerini anlamanız gerekir.

Örneğin, ölçek faktörlerinin daha yaygın kullanımlarından biri, mimari bir çizimdeki bir kesit sembolü gibi bir grafik sembolün boyutunu, çizilen son metin boyutuna çevirmektir. Elle çizdiğinizde sembolünüzü istediğiniz boyutta çizersiniz. Bir CAD çiziminde, istenen son sembol boyutunu çizim ölçeğine çevirmeniz gerekir.

Çiziminize grafik sembolleri eklemeye başladığınızda bir sembol yüksekliği belirlemeniz gerekir. Ölçek faktörü, belirli bir çizim ölçeği için uygun sembol yüksekliğini belirlemenize yardımcı olur. Örneğin, son planınızda sembolünüzün 1⁄2 ̋ yüksekliğinde görünmesini isteyebilirsiniz. Ancak çiziminizde sembolünüzü 1⁄2 ̋’ye çizerseniz, çizildiğinde nokta olarak görünür.

Sembol, çizim zamanında küçültüldüğünde 1⁄2 ̋ yüksek görünecek bir boyuta büyütülmelidir. Dolayısıyla, 1⁄4 ̋ ölçekli bir çizim için, 24 ̋ elde etmek için 1⁄2 ̋ metin yüksekliğini 48’lik bir ölçek faktörü ile çarparsınız. Son çizimde 1⁄2 ̋ yüksek görünmesi için CAD çiziminde sembolünüz 24 ̋ yüksek olmalıdır. 

Kesirli inç ölçekler için ölçek faktörü, ölçeğin paydasının 12 ile çarpılması ve ardından paya bölünmesiyle elde edilir. Örneğin, 1⁄4 ̋ = 1 ́-0 ̋ için ölçek faktörü (4 × 12)/1 veya 48/1’dir. 3/16 ̋ = 1 ́ -0 ̋ ölçeği için işlem (16 × 12)/3 veya 64’tür. 1 ̋ = 10 ́ gibi tam ayak ölçekleri için denklemin ayak tarafını 12 ile çarpın. Metrik ölçekler, basit ondalık dönüşümler gerektirir.

Çizim limitlerinizi belirlemek için ölçek faktörlerini de kullanabilirsiniz. Örneğin, sayfa boyutunuz 11 ̋ × 17 ̋ ise ve 1/4 ̋ ölçekli bir çizim için eşdeğer tam ölçekli boyutu bilmek istiyorsanız, sayfa ölçümlerini 48 ile çarparsınız. ̋ 528 ̋ (48 ̋ × 11 ̋) olur ve 17 ̋ 816 ̋ (48 ̋ × 17 ̋) olur. 1/4 ̋ = 1 ́’de 11 ̋ × 17 ̋ nihai çıktı elde etmek istiyorsanız çalışma alanınız 528 ̋ × 816 ̋ olmalıdır. 44 ́ × 68 ́ elde etmek için bu inç ölçülerini 12 ̋’ye bölebilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir