Çizilmiş Bir Sembol Ekleme  – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Çizilmiş Bir Sembol Ekleme  – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

1 Kasım 2022 AutoCAD sembol ekleme AutoCAD sembol kısayollar AutoCAD sembol kısayolları 0

Çizilmiş Bir Sembol Ekleme

Önceki alıştırmada, tıkla ve sürükle yöntemini kullanarak bir nesneyi bir dosyadan diğerine nasıl kolayca kopyalayabileceğinizi gördünüz. AutoCAD, önceden çizilmiş nesneleri tıklayıp çiziminize sürüklemenizi sağlayan bir Araç Paletleri penceresi sunar.

Standart Açıklama araç çubuğundaki Araç Paletleri Penceresi aracını tıklatarak Araç Paletleri penceresini açabilirsiniz. Açıldığında, kullanmak istediğiniz önceden çizilmiş nesneleri içeren bir sekme seçebilir ve ardından eklemek istediğiniz belirli nesneyi tıklayabilirsiniz. Nesne, bir konum seçmeniz için imleçte belirir.

Araç paletleri, önceden çizilmiş nesnelere ek olarak, çiziminize hızlı bir şekilde dolgu desenleri ve diğer bileşenleri eklemenin bir yolunu sunar. Özel, önceden çizilmiş sembollerden oluşan kitaplığınızı yönetmenize yardımcı olacak harika araçlardır. Araç paletlerini nasıl kullanacağınızı ve özelleştireceğinizi gösterir.

İlk Çiziminizi Oluşturmak

Bu bölüm, AutoCAD’in bazı temel işlevlerini incelemektedir. Daha sonraki alıştırmalarda kullanmak üzere basit bir çizim oluşturarak çizim düzenleyicisiyle pratik yapma şansına sahip olacaksınız. AutoCAD’e nasıl girdi vereceğinizi, komut istemlerini nasıl yorumlayacağınızı ve ihtiyacınız olduğunda yardım almayı öğreneceksiniz.

Bu bölüm ayrıca nesneler için AutoCAD’e kesin ölçümler vermek için koordinat sistemlerinin kullanımını da kapsar. Çizdiğiniz nesneleri nasıl seçeceğinizi ve taşıma ve kopyalama için temel noktaları nasıl belirleyeceğinizi göreceksiniz.

Yeni başlayan bir AutoCAD kullanıcısı değilseniz, Bölüm 3’teki daha karmaşık materyale geçmek isteyebilirsiniz. Bu noktada öğreticilere devam etmek için tamamlayıcı web sitesinde sağlanan dosyaları kullanabilirsiniz.

Bu bölümdeki konular aşağıdakileri içerir:

◆ 2D Çizim Kontrol Panelini Tanımak
◆ İlk Çiziminize Başlamak
◆ Uzaklıkları Koordinatlarla Belirtme
◆ İmleç Modlarını Yorumlama ve Komut İstemlerini Anlama
◆ Nesneleri Seçme ve Tutamaçlarla Düzenleme
◆ Dinamik Girişi Kullanma
◆ Yardım Alma
◆ Bir Metin Penceresinde Verileri Görüntüleme
◆ Bir Nesnenin Özelliklerini Görüntüleme

Kontrol Panelini Tanımak

AutoCAD’de nasıl çizileceğini öğrenirken ilk göreviniz sadece bir çizgi çizmektir. Ancak çizmeye başlamadan önce, AutoCAD ile nesneler oluşturmak için diğerlerinden daha fazla kullanacağınız özelliğe kendinizi alıştırmak için bir dakikanızı ayırın: 2D Draw kontrol paneli.

Şu adımları deneyin:

1. Bölüm1’i Başlat, Tüm Programları Başlat Autodesk AutoCAD 2008 AutoCAD 2008’i seçerek. Çalışma Alanı iletişim kutusunu görürseniz, 2D Drafting & Annotation’ı seçin ve Tamam’a tıklayın. Başlangıç ​​iletişim kutusunu görürseniz, doğrudan varsayılan Drawing1 belgesine gitmek için İptal’e tıklayın. Varsayılan Drawing1.dwg dosyası gri bir 3B çalışma alanı gösteriyorsa, Dosya Yeni’yi seçin, Şablon Seç iletişim kutusundan acad.dwt’yi seçin ve Aç’ı tıklayın.
2. Çalışma Alanı araç çubuğunun 2D Drafting & Annotation gösterdiğinden emin olun. Açılmazsa, Çalışma Alanı araç çubuğuna tıklayın ve 2D Drafting & Annotation’ı seçin.
3. Pano dışındaki tüm açık paletleri kapatın.
4. AutoCAD penceresinde, ok imlecini AutoCAD penceresinin en sağındaki Gösterge Tablosunun üst kısmına yakın olan 2D Çizim kontrol panelindeki Çizgi aracına getirin ve Araç İpucu’nun görünmesi için orada bırakın.
5. Ok imlecini 2D Draw kontrol panelindeki diğer araçların üzerinde yavaşça sağa hareket ettirin ve her Araç İpucunu okuyun.

Çoğu durumda, simgesine bakarak her aracın ne yaptığını tahmin edebilirsiniz. Örneğin yaylı simge, aracın yay çizdiğini gösterir; elipsli olan, aletin elips çizdiğini gösterir; ve benzeri. Daha fazla açıklama için Araç İpucu size aracın adını verir.

2D Draw kontrol panelinde iki sıra araç görürsünüz. En üst sıra, Çizim araçlarını içerir; Beraberlik menüsüne karşılık gelirler. Alt sıra, Değiştir menüsünden aynı araçların çoğunu sunan Değiştirme araçlarını içerir. Araç sıralarının en sağındaki aşağıyı gösteren oku tıklayıp basılı tuttuğunuzda, satırın ek araçlar sunacak şekilde genişlediğini gördünüz.


AutoCAD sembol ekleme
Autocad eşya ekleme
Autocad semboller nerede
AutoCAD semboller
Autocad sembol kütüphanesi
AutoCAD sembol kısayolları
Autocad ok işareti ekleme
AutoCAD sembolleri ve Anlamları


İçinde, önceden var olan bir örnek çizime baktınız. Bu zaman. daha sonraki alıştırmalarda kullanacağınız bir kapı oluşturarak kendi çiziminizi çizmeye başlayacaksınız. Ancak önce, AutoCAD’e ne istediğinizi nasıl söyleyeceğinizi öğrenmelisiniz ve daha da önemlisi AutoCAD’in sizden ne istediğini anlamalısınız.

İPUCU : Bu bölümde hem Imperial hem de metrik ölçüm için talimatları görmeye başlayacaksınız. Genel olarak, önce İmparatorluk ölçümü talimatlarını, ardından metrik talimatları göreceksiniz. Bununla birlikte, henüz inç veya santimetre ile uğraşmayacaksınız. AutoCAD sistemini yeni tanımaya başlıyorsunuz.

Yeni bir çizim açarak ve çizim sınırları olarak bilinen çalışma alanının boyutunu ayarlayarak başlayacaksınız. Bu limitler hiçbir şekilde sabit değildir ve çizim limitleri dahilinde kalmaya zorlanmazsınız, ancak çiziminizi genişletebileceğiniz bir başlangıç ​​alanı oluşturmanıza yardımcı olabilirler:

1. Mevcut dosyayı kapatmak için Dosya – Kapat’ı seçin. Değişiklikleri Kaydet iletişim kutusunda Hayır’a tıklayın. Araç çubuklarının kaybolduğuna dikkat edin. ve hiçbir çizim açık olmadığında AutoCAD çizim penceresi boş görünür.
2. Şablon Seç iletişim kutusunu açmak için Dosya – Yeni’yi seçin.
3. Acad.dwt şablonunu seçin ve Aç’a tıklayın.

Yepyeni bir boş dosyanız var, ancak çizim alanınızın ne kadar büyük olduğunu söylemek biraz zor. Ardından, çalıştığınız alan hakkında daha iyi bir fikre sahip olmak için çalışma alanını kuracaksınız:

1. Format – Çizim Limitleri’ni seçin.
2. Sol alt köşeyi belirle veya [AÇIK/KAPALI] <0.00000.0000>: isteminde ↵ tuşuna basın.
3. Sağ üst köşeyi belirle <12.0000,9.0000>: isteminde, metrik kullanıcıları 40,30↵ girmelidir. İngiliz ölçü birimlerini (feet ve inç) kullanıyorsanız, varsayılan 12.0000,9.0000’i kabul etmek için ↵ tuşuna basın.
4. Menü çubuğundan Görünüm – Yakınlaştır – Tümü’nü seçin.
Son adımda Görüntüle – Yakınlaştır – Tümü, görüntüleme alanını belirlemek için 2. ve 3. adımlarda ayarladığınız sınırları kullanır. Nesneleri içeren bir çizimde, Görünüm – Yakınlaştır – Tümü, sınırları artı çizimdeki nesnelerin sınırların dışına çıkması durumunda kapladıkları alanı görüntüler

. Şimdi dosyanıza benzersiz bir ad verin.

1. Çizimi Farklı Kaydet iletişim kutusunu açmak için Dosya – Farklı Kaydet’i seçin.
2. Tip Kapı. Siz yazdıkça ad, Dosya Adı metin kutusunda görünür.
3. Dosyanızı Belgelerim klasörüne kaydedin; veya isterseniz, seçtiğiniz başka bir klasöre kaydedin. Sadece nereye koyduğunu hatırla, çünkü daha sonra kullanacaksın.
4. Kaydet’e tıklayın. Artık Belgelerim klasöründe bulunan Door.dwg adlı bir dosyanız var. Tabii ki, çiziminiz henüz hiçbir şey içermiyor. 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir