Bloklara Nitelikler Ekleme – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Bloklara Nitelikler Ekleme – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

13 Aralık 2022 AutoCAD Attribute düzenleme Autocad hazır araba çizimleri Autocad Tefriş Kütüphanesi Komutu 0
Tablo Oluşturma – Analizi Yaptırma Fiyatları – Yazılım Analizi Örnekleri – Ücretli Analizi Yaptırma – Ücretli Yazılım Yaptırma v

Bloklara Nitelikler Ekleme

Aşağıdaki alıştırmada, bir mimari çizimde herhangi bir kapının boyutunu, kalınlığını ve diğer özelliklerini tanımlamak için yaygın olarak kullanılan kapı tipi bir sembol oluşturacaksınız. Sembol genellikle bir daire, bir altıgen veya içinde bir sayı bulunan bir elmastır. Numara genellikle tüm kapı tiplerini ve özelliklerini listeleyen bir programa çapraz referanslıdır.

Bloğun amaçlandığı dosyada, özellik tanımlarını içeren yeni bir blok oluşturacaksınız: Plan dosyası. 13a-plan dosyasını da kullanabilirsiniz. Bloğu dosyada oluşturacaksınız, böylece plana ait olduğu yere kolayca ekleyebilirsiniz.

Öncelikle, Plan dosyasını açarsınız ve şu özniteliğe sahip bloğu oluşturmak için uygun bir görünüm ayarlarsınız:

1. 13a-plan.dwg dosyasını açın. Metricusers canusethefile13a-plan-metric.dwg. Bunlar, bu bölümdeki alıştırmaları kolaylaştırmak için birkaç ekleme dışında, kendi oluşturduğunuz Plan.dwg dosyasıyla aynıdır.
2. Görüntüle ‡ Yakınlaştır ‡ Penceresini seçin. Çizimde bir alan belirtmek için Pencere Yakınlaştırma seçeneğini kullanacaksınız.
3. İlk köşeyi belirtin: isteminde 0,0↵ girin.
4. Karşı köşeyi belirtin: isteminde 12,9 girin. Bu, görünümünüzün 12’ye 9 inçlik bir alanda çizimin başlangıç noktasına yakın bir konuma yakınlaşmasına neden olur.

Bloğu 1⁄4 ̋ kağıt boyutunda çizeceğiniz için bu küçük alana yakınlaştırıyorsunuz. Artık bloğu ve niteliği oluşturmaya hazırsınız.

Bloğun grafiklerini çizerek başlayacaksınız ve ardından nitelik tanımını ekleyeceksiniz:

1. Merkezi 7,5 koordinatında ve çapı 0,25 (metrik kullanıcılar için 0,6) olan bir daire çizin.

İPUCU : Bu yeni bir çizim olduğu için, daire otomatik olarak 0. Katmana yerleştirilir. 0. Katmandaki bir bloktaki nesnelerin, bloğun eklendiği katmanın renk ve çizgi tipi atamasını üstlendiğini unutmayın.

2. Daireyi, gösterilenle yaklaşık aynı boyutta olacak şekilde yakınlaştırın.
3. Daire bir sekizgene benziyorsa, çiziminizi yeniden oluşturmak için Görünüm ↵ Regen’i seçin ya da Re↵ yazın.
4. Nitelik Tanımı iletişim kutusunu açmak için Çiz ↵ Engelle ↵ Nitelikleri Tanımla’yı seçin veya Öznitelik↵ yazın.
5. Nitelik grubunda, Etiket giriş kutusuna tıklayın ve D-TYPE girin.

İPUCU : Öznitelik etiketi, bir veritabanındaki alan adına eşdeğerdir. Etiketi özelliğin adı veya kimliği olarak da düşünebilirsiniz. Özelliğin amacını belirlemeye yardımcı olabilir. Etiket maksimum 255 karakter olabilir ancak boşluk içeremez. Öznitelik verilerini bir veritabanı programında kullanmayı planlıyorsanız, alan adlarıyla ilgili diğer kısıtlamalar için o programın belgelerine bakın.

6. Sekme tuşuna basın veya Bilgi istemi giriş kutusuna tıklayın ve Kapı tipini girin. Bu, bu özniteliği içeren bloğu eklediğinizde görüntülenecek bilgi isteminin metnidir. Bilgi istemi genellikle etiketle aynıdır, ancak istediğiniz herhangi bir şey olabilir. Etiketten farklı olarak bilgi istemi boşlukları ve diğer özel karakterleri içerebilir.

İPUCU : Kullanıcının tam olarak ne beklendiğini bilmesi için açık talimatlar veren bir bilgi istemi kullanın. Bilgi istemine bir örnek eklemeyi düşünün. (AutoCAD istemlerinin genellikle varsayılanları görüntüleme şeklini taklit etmek için örneği köşeli parantez içine alın.)

7. Değer giriş kutusuna tıklayın ve bir tire (-) girin. Bu, kapı tipi istemi için varsayılan değerdir.


AutoCAD Attribute düzenleme
Autocad hazır araba çizimleri
AutoCAD attribute patlatma
Autocad eşya ekleme
Autocad tefriş ekleme
Autocad Tefriş Kütüphanesi Komutu
Autocad Tefriş Kütüphanesi nasıl açılır
AutoCAD Attribute komutu


İPUCU : Bir öznitelik, daha sonra bir veritabanında sıralama için kullanılacak bir sayı içerecekse, gereken basamak sayısını belirtmek için 000 gibi bir varsayılan değer kullanın. Sıfırlar ayrıca kullanıcıya, 099’da olduğu gibi, 100’den küçük değerlerin önünde bir sıfır olması gerektiğini hatırlatmak için kullanılabilir.

8. Gerekçe açılır listesine tıklayın ve Orta’yı seçin. Bu, niteliği dairenin merkezine ortalamanızı sağlar. Metin Seçenekleri grubu birkaç başka seçenek içerir. Nitelikler metin olarak göründüğü için, tek satırlık metne yaptığınız ayarların aynısını onlara da uygulayabilirsiniz.
9. Yükseklik < düğmesinin yanındaki giriş kutusunda değeri 0,125 olarak değiştirin. (Metrik kullanıcıları 0,3 girmelidir.) Bu, öznitelik metnini 0,125 ̋ (0,3 cm) yüksekliğinde yapar.
10. Ekleme Noktası grubunda Ekranda Belirt onay kutusunun seçili olduğundan emin olun.
11.Açıklama seçeneğini seçin. Bu, ısı özniteliğinin çizimin açıklama ölçeğine göre boyutu otomatik olarak ayarlamasına izin verir.
12. İletişim kutusunu kapatmak için Tamam’a tıklayın.
13.Merkez çıtçıtını kullanarak dairenin merkezini seçin. Çıt çıtçıtı kullanarak merkezi elde etmek için imleci dairenin merkezine değil, dairenin çevresine yerleştirmeniz gerekir. Nitelik tanımı dairenin merkezinde görünür.

Az önce ilk nitelik tanımınızı oluşturdunuz. Nitelik tanımı, tanımlamanıza yardımcı olmak için etiketini tamamı büyük harflerle görüntüler. Bu dosyayı daha sonra başka bir çizime eklediğinizde, etiket, eklendiğinde ona atadığınız değere dönüşür. Yalnızca bir öznitelik istiyorsanız, burada durup dosyayı kaydedebilirsiniz. Bir sonraki bölüm, çiziminize birkaç niteliği daha hızlı bir şekilde nasıl ekleyebileceğinizi gösterir.

Nitelik Tanımlarını Kopyalama ve Düzenleme

Ardından, birkaç özellik tanımı daha ekleyeceksiniz; ancak Öznitelik Tanımı iletişim kutusunu kullanmak yerine, ilk özniteliğin dizili bir kopyasını oluşturacak ve ardından öznitelik tanımı kopyalarını düzenleyeceksiniz.

Bu yöntem, benzer özelliklere sahip birkaç öznitelik tanımı oluşturmak istediğinizde size zaman kazandırabilir. Kopyalar oluşturarak ve bunları düzenleyerek, bir öznitelik tanımını nasıl değiştireceğinizi ilk elden görme şansınız da olacaktır.

Özniteliğin kopyalarını oluşturmak için şu adımları izleyin:

1. Değiştir araç çubuğunda Dizi’ye tıklayın veya Dizi iletişim kutusunu açmak için Ar↵ yazın.
2. Sol üst köşedeki Dikdörtgen Dizi radyo düğmesini tıklayın.
3. Nesneleri Seç düğmesine tıklayın ve az önce oluşturduğunuz nitelik tanımını seçin. Seçiminizi onaylamak için ↵ tuşuna basın.
4. Satırlar giriş kutusuna 7 girin; Sütunlar giriş kutusuna 1 girin.
5. Satır Ötelemesi giriş kutusuna –0,18 (metrik kullanıcılar için –0,432) ve Sütun Ötelemesi giriş kutusuna 0 girin. Satır Kaydırma değeri, öznitelik metni yüksekliğinin yüksekliğinin yaklaşık 1,5 katıdır. Row Offset değerindeki eksi işareti dizinin aşağı doğru çizilmesine neden olur.
6. Tamam’a tıklayın.
7. Bir Yakınlaştırma Kapsamları komutu verin veya tüm nitelikleri görüntülemek için Gerçek Zamanlı Yakınlaştır aracını tıklayın.

Artık özellik tanımlarının kopyalarını değiştirmeye hazırsınız:

1. Seçimleri veya komutları temizlemek için Esc tuşuna basın ve orijinalin hemen altındaki nitelik tanımına tıklayın.
2. Özellikler paletini açmak için sağ tıklayın ve kısayol menüsünden Özellikler’i seçin.

İPUCU: Öznitelik Tanımını Düzenle iletişim kutusunda Etiketini, Bilgi İstemini veya Varsayılan değerini değiştirmek için bir öznitelik tanımını çift tıklayabilirsiniz. Ancak bu iletişim kutusu, bir öznitelik tanımının görünürlük modunu değiştirmenize izin vermez.

3. Çeşitli kategorisinde Görünmez seçeneğini görene kadar özellikler listesini aşağı kaydırın.
4. Görünmez seçenek açılır listesinden Evet’i seçin.
5. Özellikler listesini geri kaydırın ve Metin kategorisinde Etiket seçeneğini bulun.
6. Sağdaki Etiket değerini vurgulayın ve D-SIZE↵ yazın. Öznitelik, Etiket değerindeki değişikliği yansıtacak şekilde değişir.
7. Hala Metin kategorisindeyken Bilgi İstemi değerini vurgulayın ve Kapı boyutu↵ yazın.
8. Değer alanına 3 ́-0 ̋↵ yazın. Metrik kullanıcıları 90↵ yazmalıdır.

İPUCU : Özellikler paletinde özellikler için yeni bir değer girdikten sonra ↵ tuşuna bastığınızdan emin olun. ↵ tuşuna basmak yeni girişinizi onaylar.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir