Başlık Bloğu – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Başlık Bloğu – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

29 Ocak 2023 AutoCAD grup bozma komutu AutoCAD grup YAPMA 0

Adlandırma

Proje adını başlık bloğuna eklemek için benzer bir değişiklik yapacaksınız:

1. Başlık bloğunun proje bilgilerini gösteren alanını yakınlaştırın.
2. OWNER3 öznitelik tanımının hemen altındaki DRAWING_TITLE öznitelik tanımına çift tıklayın.
3. Önceki alıştırmada olduğu gibi, Varsayılan değeri seçin, sağ tıklayın ve Alan Ekle’yi seçin.
4. Alan Adları listesinden CurrentSheetTitle’ı seçin ve Format listesinden Başlık Durumu’nu seçin.
5. Tamam’a tıklayın. Şimdi Varsayılan değer, geçerli sayfa başlığıdır, Şablon Düzenleme.
6. Nitelik Tanımını Düzenle iletişim kutusundaki değişiklikleri kabul etmek için Tamam’ı tıklayın.
7. Nitelik düzenleme modundan çıkmak için ↵ tuşuna basın.

Bu iki alıştırma, bir öznitelik tanımına bir alan nesnesini nasıl ekleyebileceğinizi ve bu tanımların sayfa kümesiyle ilişkilendirmeleri hakkında size anında geri bildirim vermesini nasıl sağlayabileceğinizi gösterdi. İlk durumda, Nitelik Tanımını Düzenle iletişim kutusundaki varsayılan sayfa numarası, geçerli sayfa numarasını yansıtıyordu. İkinci alıştırmada sayfa başlığının göründüğünü gördünüz.

Özel Sayfa Seti Özellikleri Ekleme

Başlık bloğuna standart sayfa seti alanlarından ikisini eklediniz. Standart alanlar, Alan iletişim kutusundaki Alan Adları listesinde görünenlerdir. Peki ya listede olmayan özel sayfa seti alanları eklemek isterseniz?

Sheet Set Manager’da kendi alan kategorilerinizi oluşturabilirsiniz. Aşağıdaki alıştırma setinde, Sheet Set Manager özellikler iletişim kutusunda bazı özel alanlar oluşturacak ve ardından bu alanları başlık bloğunuza ekleyeceksiniz.

İlk olarak, bazı yeni özel alanlar ayarlayın:

1. Sayfa Seti Yöneticisi’nde, Sayfa Listesi’nin üst kısmındaki Mevcut Sayfa Setim’e sağ tıklayın ve Özellikler’i seçin.
2. Sayfa Kümesi Özellikleri iletişim kutusunun altında, Özel Özellikler iletişim kutusunu açmak için Özel Özellikleri Düzenle düğmesini tıklayın.
3. Özel Özellik Ekle iletişim kutusunu açmak için Ekle düğmesine tıklayın.
4. Ad metin kutusuna Proje 1’i girin. Bu, başlık bloğundaki proje bilgileri alanı için ilk satır olacaktır.
5. Varsayılan Değer metin kutusuna Proje Satırı 1’i girin.
6. İletişim kutusunun altındaki Sahip grubunda Sayfa Kümesi’nin seçili olduğundan emin olun. Bu, Sayfa Seti Yöneticisine bu değerin sadece tek tek sayfalar için değil, setteki tüm sayfalar için geçerli olduğunu söyler.
7. Özel Özellikler iletişim kutusuna dönmek için Tamam’ı tıklayın.
8. Proje Satırı 2 ve Proje Satırı 3 değerleri ile Proje 2 ve Proje 3 adlı iki özel özellik daha eklemek için 3 ile 7 arasındaki adımları tekrarlayın.
9. Özel Özellikler iletişim kutusunu kapatmak için Tamam’a tıklayın ve ardından Sayfa Seti Özellikleri iletişim kutusunda Tamam’a tıklayın.

Bazı özel özellikler oluşturdunuz. Şimdi, bu özellikleri başlık bloğunuza dahil edin:

1. Başlık bloğunda proje bilgilerini gösteren alana kadar kaydırın.
2. Proje 1 nitelik tanımına çift tıklayın. Nitelik Tanımını Düzenle iletişim kutusunda, Varsayılan metin kutusunu vurgulayın, sağ tıklayın ve Alan Ekle’yi seçin.
3. Alan Adları liste kutusunda CurrentSheetSetCustom’u seçin.
4. İletişim kutusunun altındaki Özel Özellik Adı açılır listesini açın ve
Proje1’i seçin. Oluşturduğunuz tüm özel özellikler burada listelenir.
5. Nitelik Tanımını Düzenle iletişim kutusuna dönmek için Tamam’a tıklayın. Varsayılan alan değeri, önceki alıştırmada özel özellikler için verdiğiniz varsayılan değer olan Proje Satırı 1’i gösterir.
6.Tamam’a tıklayın ve ardından Proje2 ve Proje3 öznitelik tanımları için 2’den 5’e kadar olan adımları tekrarlayın. 7. Nitelik düzenleme modundan çıkmak için ↵ tuşuna basın.


AutoCAD blok patlatma
AutoCAD Block komutu
AutoCAD group yapmıyor
AutoCAD Blok yapma
AutoCAD blok listesi
AutoCAD grup bozma komutu
AutoCAD blok yapma kısayolu
AutoCAD grup YAPMA


Yeni Başlık Bloğunuzu Şablon Olarak Kaydetme

Başlık bloğunuza özel sayfa seti özelliklerini nasıl ekleyeceğinizi gördünüz. Artık, yeni düzenlenmiş antet bloğunuzu bu sayfa seti için kullandığınız şablon dosyasına geri dönüştürmeye hazırsınız.

Öncelikle, patlatılmış antet blokunuzu tekrar bir AutoCAD blok nesnesine dönüştürmeniz gerekir:

1. Başlık bloğunun tamamını görebilmek için uzaklaştırın.
2. Çiz araç çubuğunda Blok Yap aracına tıklayın.
3. Ad açılır listesinden 22 × 17Arch Block’u seçin.
4. Nesneleri Seç düğmesine tıklayın ve başlık bloğunun tamamını seçin.
5. Nesneler grubunda Bloğa Dönüştür radyo düğmesinin seçili olduğundan emin olun.
6. Tamam’a tıklayın. Bir uyarı mesajı, 22 × 17ArchBlock bloğunu yeniden tanımlamak üzere olduğunuzu söyler. Evet’i tıklayın.
7. Nitelikleri Düzenle iletişim kutusu açılır. Burada hiçbir şeyi değiştirmenize gerek yok, bu yüzden Tamam’ı tıklayın.

Diğer Alan Seçeneklerinden Yararlanmak

Öğrendiğiniz gibi, çizim verilerinin metin olarak görünmesini istiyorsanız alan nesnelerini doğrudan bir çizime ekleyebilirsiniz. Örneğin, bir çizimin yazarı, çizimin yazdırıldığı tarih veya çizim için mizanpajın ayarlandığı ölçek hakkında bilgi sağlamak için çizim mizanpajına doğrudan alan metni ekleyebilirsiniz.

Bu bilgiler, çizimin kaynağı hakkında daha fazla bilgiye ihtiyaç duyduklarında diğerlerine yardımcı olmak için çizimin kenarına küçük puntolarla dahil edilebilir. Alan komutunu kullanarak alanı doğrudan çizime ekleyebilir veya bir paragraf veya cümlenin parçası olarak Mtext veya Dtext’e dahil edebilirsiniz.

Bir sayfaya metin olarak neleri ekleyebileceğiniz konusunda fikir edinmenize yardımcı olmak için Alan iletişim kutusundaki Alan Kategorisi listesinden alan seçeneklerinin bir listesini burada bulabilirsiniz.

  • Tarih ve Saat Çiziminize tarih ve saat damgası eklemenizi sağlar. Çeşitli tarih ve saat stilleri arasından seçim yapabilir veya yalnızca bir tarih veya yalnızca bir saat gösterebilirsiniz.
  • Belge Dwgprops komutunu (Dosya Çizim Özellikleri’ni seçin) kullanarak AutoCAD’de saklanan çizim özelliklerinden veri eklemenizi sağlar. Buna yazar, dosya adı ve boyutu, yorumlar, başlık ve konu gibi bilgiler dahildir.
  • Bağlantılı Başka bir dosyaya köprü eklemenizi sağlar.
  • Nesneler Bir nesnenin adını veya özelliğini eklemenizi sağlar. Örneğin, bir blok ekleyebilirsiniz.
    adını alan metin etiketi olarak kullanabilir veya bir nesnenin katmanını ekleyebilirsiniz.
  • Diğer Diesel ifadeleri veya sistem değişkeni değerlerini alan metni olarak eklemenizi sağlar.
  • Çizim Çiziminizde çizim ayarlarını metin olarak görüntülemenizi sağlar. Bu, başkalarının bir çizimin nasıl çizildiğini belirlemesine yardımcı olmak için yararlı olabilir.
  • SheetSet Normalde sayfa oluştururken yaptığınız birçok etiketleme işini otomatikleştirmeye yardımcı olacak seçenekler sunar.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir