AutoCAD’i Yönetme – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

AutoCAD’i Yönetme – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

29 Eylül 2022 AutoCAD free download AutoCAD online 0
Görünüm Etiketi – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

AutoCAD’i Yönetme

AutoCAD’in arayüzü karmaşıktır ve dağınık olabilir. Varsayılan bir kurulum yapıp AutoCAD’i başlattığınızda, neredeyse çizecek yeriniz kalmaz. Çoğu kullanıcı, araç çubuklarını ve araç paletlerini kapatarak arayüzü hemen değiştirmeye başlar, ancak bundan çok daha fazla kontrolünüz var. Bu benim en sevdiğim AutoCAD özelliklerinden biri: Programın nasıl göründüğü ve çalıştığı üzerinde çok fazla kontrolünüz var, bu yüzden onu kişisel çalışma tarzınıza uyarlamak çok kolay.

Kullanıcıların AutoCAD’i yönetmesine yardımcı olan bir özellik, Seçenekler iletişim kutusudur. Belirli ayarları optimize ederek verimliliğinizi artırabilir ve AutoCAD deneyiminizi daha kolay ve daha keyifli hale getirebilirsiniz. Bu bölümde, kaydedilmiş çalışma alanları ve profillerin kullanımını nasıl birleştirebileceğinizi göstereceğim ve size AutoCAD’in bakımıyla ilgili küçük bir tavsiye vereceğim.

Derli toplu bir çizim editörü istiyorsanız, ancak tüm araç çubuklarını ve paletleri kapatmak istemiyorsanız, CLEANSCREENON ve CLEANSCREENOFF komutlarını kullanın. Ne, yazmak çok mu zor? Pekala, bu AutoCAD, yani bunu yapmanın başka üç yolu olduğunu biliyorsunuz.

En hızlısı, temiz ekranı açıp kapatan Ctrl+0’dır (sıfırdır, O değil). Artık tüm bu yardımcılara ve çizecek alana sahip olabilirsiniz. Durum çubuğunun sağ ucunda Ekranı Temizle’yi kontrol eden bir düğme de vardır, ancak bu bir geçiş değildir, çünkü bir kez seçildiğinde kaybolur, yalnızca TEMİZLEME EKRAN’ı kapatmak için kullanabilirsiniz. Tekrar açmak için Ctrl+0 tuşlarını kullanın.

Seçenekler ve Profiller

Arka plan rengi, sağ tıklama menülerinin davranışı, varsayılan dosyaların konumları vb. gibi şeyleri değiştirerek arayüzü özelleştirebilirsiniz. Ortaya çıkan profili belirli ve mantıksal bir adla kaydetmek için Seçenekler iletişim kutusunun Profiller sekmesini kullanın ve başka bir bilgisayarda kullanabilmeniz için bir ARG dosyasına dışa aktarın (veya ayarlarınız değişirse mevcut bilgisayarınıza geri yükleyin).

Başkaları sizinle aynı iş istasyonunu kullandığından veya AutoCAD’i farklı ayarlardan yararlanan farklı türde projeler için kullandığınız için birden fazla profile sahip olmanın yararlı olduğunu görebilirsiniz.

Bu bölüm, Seçenekler iletişim kutusunun 10 sekmesinin her birinde yapılan ayarlarda değişiklik önerileri içerir: Her sekmenin şekli, değiştirmenizi önerdiğim ayarları gösterir.

Dosyalar Sekmesi

AutoCAD arasındaki büyük bir kafa karışıklığının, arama yolu kavramını anlamamaktan kaynaklandığını buldum. Herhangi bir yazılım bir dosyaya ihtiyaç duyduğunda, dosyayı ya verdiğiniz belirli konumda ya da önceden belirlenmiş bir dizi klasörde arar. AutoCAD, ihtiyaç duyduğu uygulama dosyalarını arayan bir bilgisayarın tamamını aramaz, çünkü bu çok fazla zaman alır.

AutoCAD’in klasörleri arama sırası da önemlidir, çünkü örneğin ACAD.LIN adlı bir dosyayı arıyorsa, bulduğu ilk dosyada durur. Sisteminizde aynı ada sahip başka dosyalar da olabilir ve bunlar arama yolunun bir parçası olarak belirtilen bir klasörde bile olabilir; ama AutoCAD önce başka bir tane bulursa, kullandığı odur.

Özel çizgi tipleriniz, takma adlarınız veya AutoLISP komutlarınız umduğunuz gibi çalışmıyorsa, bunları içeren dosyanın AutoCAD dosya arama yolunda yeterince erken olmaması ve dosyanın başka bir sürümünün ilk olarak bulunması olasıdır. .

Bu nedenle Dosyalar sekmesinin tüm bölümlerinde bir Yukarı Taşı düğmesi bulunur. İsterseniz yeni klasörler oluşturabilir ve ardından bu düğmeyi, bunları yol boyunca ihtiyaçlarınıza uygun konuma, genellikle en üstte taşımak için kullanabilirsiniz.

AutoCAD’in kullanmakta olduğu herhangi bir belirli destek dosyasının konumunu bulmak için, AutoLISP kodunun aşağıdaki satırındaki file-name.ext’i aradığınız dosyanın adıyla değiştirin ve parantezler dahil komut satırına yazın.


Autodesk
AutoCAD
Autodesk student
AutoCAD student
AutoCAD online
Autocad ömür Boyu Lisans
AutoCAD free download
Autodesk AutoCAD


CUI dosyaları dışında AutoCAD’i özelleştirmek için kullandığınız tüm dosyaları yerleştireceğiniz bir klasör oluşturmanızı tavsiye ederim. Bu klasör C:\program files\Autodesk\Autocad 2007 klasöründe bulunmamalıdır. Aksi takdirde, AutoCAD’in yeni bir sürümüne yükselttiğinizde yanlışlıkla silebilirsiniz.

Özelleştirme dosyalarınız için bir klasörünüz olduğunda, onu Proje Dosyaları Arama Yoluna ekleyin. Bu ayar, bir dosyaya ihtiyaç duyduğunda AutoCAD’in varsayılan olarak aradığı klasörleri tanımlar. Bu klasör, kişisel klasörünüz veya tüm kullanıcıların ofis çapında özelleştirme dosyalarına erişmesine izin veren bir ağ konumunuz olabilir. Klasörü arama yoluna ekledikten sonra, dosyalarınızın AutoCAD’in bulduğu ilk dosyalar olması için onu arama yolu listesinin en üstüne taşıyın.

Özelleştirme Dosyaları bölümü, hem Ana hem de Kurumsal CUI dosyalarının varsayılan konumunu gösterir. Kişisel ayarlar için yalnızca Ana dosyayı özelleştirmelisiniz. Enterprise dosyası, bir CAD yöneticisi tarafından oluşturulmalı ve yönetilmelidir. Özelleştirme dosyalarının herkes tarafından kullanılması için genellikle bir ağ üzerinden kullanılır ve çoğu kullanıcı için salt okunurdur.

Ayrıca Gözat düğmesini kullanarak bu sekmede Otomatik kaydetme dosyaları için yeni bir konum ayarlayabilirsiniz. Bunları oluşturduğunuz bir klasöre kaydetmenizi öneririm. Bunu yapmak, bu dosyaların varsayılan olarak yerleştirildiği gizli klasör sorununu ortadan kaldırır.

Ayrıca kendi özel DWT dosyalarınız için bir konum oluşturmanızı ve bu klasörü Şablon Ayarları altındaki Çizim Şablon Dosyası Konumu yoluna eklemenizi öneririm. Klasör yerel veya bir ağda paylaşılan bir klasör olabilir. Ağa bağlıysanız, çiziciler veya kalem stili tablolar için de farklı bir konuma işaret etmek isteyebilirsiniz.

Ekran Sekmesi

Görüntü sekmesi, kişisel tercihleriniz hakkında yaratıcı olabileceğiniz yerdir: arka planların renkleri, komut satırı, düzenler vb. Kaydırma çubuklarını gizlemelisiniz; bunu yapmak size daha fazla ekran alanı sağlar ve bazen ekranınızın kenarına yakın bir yerde bir seçim yapmaya çalışırken yanlışlıkla bir kaydırma çubuğunu tuttuğunuzda meydana gelen ekran görüntüsündeki ani kaymayı önler.

Ayrıca arka plan renginizi beyaz olarak da değiştirebilirsiniz; bu, AutoCAD’in daha önceki bir sürümünü kullanıyorsanız ve ekran görüntüleri alıyorsanız veya raster görüntü oluşturmak için WMFOUT komutunu kullanıyorsanız yapmak isteyebilirsiniz. Gözleriniz bozuluyorsa komut satırından yazı tipi boyutunu artırın. Eflatun bir arka planın yatıştırıcı olacağını düşünüyorsanız, değiştirin.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir