Araştırma Ödevleri – Araştırma Hazırlatma – Araştırma Yaptırma – Araştırma Yaptırma Fiyatları – Araştırma Örnekleri – Ücretli Araştırma Yaptırma – Araştırma Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Araştırma Ödevleri – Araştırma Hazırlatma – Araştırma Yaptırma – Araştırma Yaptırma Fiyatları – Araştırma Örnekleri – Ücretli Araştırma Yaptırma – Araştırma Yaptırma Ücretleri

8 Eylül 2021 Araştırma Konusu örnekleri Araştırma ödevi Konuları Araştırma ödevi Nasıl yapılır Bilimsel araştırma ödevi nasıl yapılır bilimsel araştırma ödevi örnekleri Sosyal bilimlerde araştırma yöntemleri ödev konuları 0
Yazılım Araçlarının Geliştirilmesi 

Araştırma Süreci

Aşağıdaki adımlar, bir araştırma makalesi yazmak için basit ve etkili bir stratejiyi özetlemektedir. Konuya olan aşinalığınıza ve yol boyunca karşılaştığınız zorluklara bağlı olarak, bu adımları yeniden düzenlemeniz gerekebilir.

Araştırma günümüzde her şeyin temelini oluşturmaktadır. Eğitimin de yapıtaşlarının en önemlisidir. Eğitimin başlangıcından sonuna kadar öğrenciler araştırmaya teşvik edilir. 

Bazen bu araştırma ödevleri çok daha kapsamlı olabilir. Bu noktada “akademdelisi.net” uzaman ekipleri yardımınıza koşar. Araştırma ödevleri titizlikle yapılıp belirtilen sürede tarafınıza teslim edilir.

Adım 1: Konunuzu belirleyin ve geliştirin

Bir konu seçmek, bir araştırma ödevinin en zorlu kısmı olabilir. Bu, bir makale yazmanın ilk adımı olduğundan, doğru yapılması çok önemlidir. Bir konu seçmek için bazı ipuçları:

Ödev tarafından belirlenen parametreler içinde bir konu seçin. Çoğu zaman eğitmeniniz size ne hakkında yazabileceğiniz ve yazamayacağınız konusunda net yönergeler verecektir. Bu yönergeler dahilinde çalışmamak, önerilen ödevinizin eğitmeniniz tarafından kabul edilemez olarak görülmesine neden olabilir.

Kişisel ilginizi çeken bir konu seçin ve bu konu hakkında daha fazla bilgi edinin. İlginç bulduğunuz bir şey hakkında yazıyorsanız, bir makaleyi araştırmak ve yazmak daha keyifli olacaktır.

Yönetilebilir miktarda bilgi bulabileceğiniz bir konu seçin. Mevcut kaynakların ihtiyaçlarınızı karşılayıp karşılamayacağını belirlemek için bilgi kaynaklarının ön araştırmasını yapın. Çok fazla bilgi bulursanız konunuzu daraltmanız gerekebilir; çok az bulursanız, konunuzu genişletmeniz gerekebilir.

Kendin ol. Eğitmeniniz her yıl yüzlerce araştırma makalesi okur ve bunların çoğu aynı konulardadır (o sırada haberlerdeki konular, tartışmalı konular, hakkında bol ve kolay erişilebilir bilgi bulunan konular). İlginç ve alışılmışın dışında bir konu seçerek sınıf arkadaşlarınızın arasından sıyrılın.

Hala yazacak konu bulamıyor musunuz? Konunuzu belirledikten sonra, onu bir soru olarak belirtmek yardımcı olabilir. Örneğin, Amerikan popülasyonunda obezite salgını hakkında bilgi edinmek istiyorsanız, “Amerika’da obezitenin nedenleri nelerdir?” Sorusunu sorabilirsiniz. Konunuzu bir soru olarak belirleyerek araştırmanızda kullanılacak ana kavramları veya anahtar kelimeleri daha kolay belirleyebilirsiniz.

Araştırma ödevi Konuları
Bilimsel araştırma ödevi konuları
Araştırma Konusu örnekleri
Bilimsel araştırma ödevi örnekleri
Araştırma ödevi Nasıl yapılır
Bilimsel araştırma ödevi nasıl yapılır
bilimsel araştırma ödevi örnekleri
Sosyal bilimlerde araştırma yöntemleri ödev konuları

Adım 2: Bilgi için bir ön arama yapın

Araştırmanıza ciddi bir şekilde başlamadan önce, ihtiyaçlarınız için yeterli bilgi olup olmadığını belirlemek ve araştırmanızın bağlamını belirlemek için bir ön araştırma yapın. Anahtar kelimelerinizi kütüphanenin Referans koleksiyonundaki (ansiklopediler ve sözlükler gibi) uygun başlıklarda ve kitap kataloğumuz, süreli yayın veritabanları ve İnternet arama motorları gibi diğer kaynaklarda arayın. Ek arka plan bilgileri ders notlarınızda, ders kitaplarınızda ve yedek okumalarda bulunabilir. Kullanabileceğiniz kaynaklar ışığında konunuzun odağını ayarlamayı gerekli bulabilirsiniz.

3. Adım: Malzemeleri bulun

Araştırmanızın yönü artık sizin için netleştiğinde, konunuzla ilgili materyal bulmaya başlayabilirsiniz. Bilgi için arayabileceğiniz birkaç yer vardır:

Kitap arıyorsanız, Alephkatalog’da konu araması yapın. Konu araması yeterli bilgi vermezse Anahtar Kelime araması yapılabilir. Alıntı bilgilerini (yazar, başlık, vb.) ve öğe(ler)in yerini (çağrı numarası ve koleksiyon) yazdırın veya yazın. Dolaşım durumunu not edin. Kitabı rafta bulduğunuzda, yakınlarda bulunan kitaplara bakın; benzer öğeler her zaman aynı alanda rafa kaldırılır. 

Dergi ve gazete makaleleri bulmak için kütüphanenin elektronik periyodik veritabanlarını kullanın. Konunuza en uygun veritabanlarını ve biçimleri seçin; Hangi veritabanının ihtiyaçlarınızı en iyi şekilde karşıladığını bulmak için yardıma ihtiyacınız varsa Referans Masasındaki kütüphaneciye sorun. Veritabanlarındaki makalelerin çoğu tam metin biçiminde mevcuttur. İnternetteki materyalleri bulmak için arama motorlarını ve konu dizinlerini kullanın. 

akademdelisi.net” ailesi olarak, Araştırma ödevi Konuları,Bilimsel araştırma ödevi konuları,Araştırma Konusu örnekleri,Bilimsel araştırma ödevi örnekleri,Araştırma ödevi Nasıl yapılır,Bilimsel araştırma ödevi nasıl yapılır,bilimsel araştırma ödevi örnekleri,Sosyal bilimlerde araştırma yöntemleri ödev konuları gibi pek çok alanda sizlere destek vermekteyiz.

Siz de bu aileyle tanışmak istiyorsanız iletişim adreslerimizden bizlere ulaşabilirsiniz.

Aktif Olarak Okuyun

Şimdi, okumaya başlayın. Ancak Tumblr’da geziniyormuş gibi bilgileri pasif bir şekilde gözden geçirmeyin. Elinizde bir kalem veya kurşun kalemle, bilinmeyen terimlerin veya ilginç fikirlerin altını çizerek okuyun.

Aklınıza gelen diğer kaynaklar veya kavramlar hakkında kenar boşluklarına not alın. Bir kütüphane kitabı okuyorsanız, ayrı bir kağıda notlar alabilirsiniz.

Dinlenmek

Okumayı bitirdikten sonra kısa bir ara verin. Bir fincan çay veya kahve için. Kütüphanenin etrafında yürüyüşe çıkın. Uzatmak. Dikkat dağıtıcı, düşük yoğunluklu eğlenceye başvurmadan bir an için zihninizi araştırmadan uzaklaştırın.

Özetlemek

Şimdi makaleye geri dönün ve altını çizdiğiniz veya not ettiğiniz şeylere bakın. Bu notları toplayın ve Evernote gibi bir programa aktarın. Bir terim aramanız gerekiyorsa, bunu yapın ve ardından bu tanımı notlarınıza ekleyin. Ayrıca, yazarın yararlı görünen alıntı yaptığı kaynakları da not edin.

Ama ya kitap okuyorsam? Bu sonsuza kadar sürmeyecek mi? Hayır, çünkü kitabın tamamını okumayacaksın.

Üniversitede yapacağınız araştırmaların çoğu için, bütün bir akademik kitabı okumak aşırıya kaçar. Alakalı görünen bölümleri veya bölümleri bulmak için içindekiler tablosuna ve kitabın kendisine göz atın.

Ardından, her birini bir makaleyi okur gibi okuyun. Ayrıca, ek kaynaklar bulmak için bir altın madeni olan kitabın bibliyografyasına da göz atmayı unutmayın.

Not: Yukarıdaki yöntem, ders kitaplarından not almakla ilgilenmediğimiz için biraz uyarlanmış klasik SQ3R yönteminin bir varyasyonudur.

Makalenizi veya Sunumunuzu Oluşturun

“Ham araştırmayı teslim edemezsiniz.”

Harika bir makale veya sunum hazırlamak için araştırma çok önemlidir, ancak aynı zamanda ertelemek için harika bir yoldur. Üniversitede 5 sayfalık bir makaleyi araştırmak için 8 saat harcayan sınıf arkadaşlarım vardı.  Bir noktada araştırmayı bırakıp yazmaya başlamanız (ya da araştırmanızı sunmak için hangi yöntemi kullanıyorsanız kullanın) gerekir.

Araştırmayı ne zaman bırakacağınıza nasıl karar veriyorsunuz? Kesin bir kural yok, ancak genel olarak son makalenin sayfası başına 30 dakikadan fazla harcamazdım. Bu nedenle, son makalenin 10 sayfa olması gerekiyorsa, araştırmak için 5 saatten fazla harcamayın.

Ek Araştırma Yapın (Gerektiğinde)

Makalenizin taslağını yazmaya başladığınızda, muhtemelen birkaç boşluk bulacaksınız. Belki bir akademisyenin argümanının makalenizle alakalı olmadığını veya belirli bir bölüm için daha fazla bilgiye ihtiyacınız olduğunu fark etmişsinizdir. Bu durumda, gerektiğinde araştırmaya geri dönmekte özgürsünüz.

Ama yine de, üretkenlik gibi görünen erteleme tuzağına dikkat edin! Sadece sorunuzu cevaplamak için ihtiyaç duyduğunuz kadar ek araştırma yapın. Odaklanmak için, ek araştırma gerektiren noktaları not etmek için yakınınızda ayrı bir belge veya kağıt parçası bulundurmanızı öneririm.

Böyle bir nokta ile her karşılaştığınızda, bunu belgeye not edin ve ardından yazmaya devam edin. Yalnızca ek araştırma yapmadan daha fazla ilerleyemediğinizde durun.

İlk önce tam bir taslağın yapılması çok daha iyidir. Aksi takdirde, odağınızı yeniden kazanmanızı zorlaştıran bilişsel bir geçiş cezası çekme riskiyle karşı karşıya kalırsınız.

Kaynaklarınızı Belirtin

İster sözlü bir sunum, makale veya video hazırlıyor olun, kaynaklarınızı belirtmeniz gerekir. İntihal ciddi bir suçtur, bu yüzden riske atmayın.

Kaynaklarınızı nasıl alıntılayacağınız konuya ve profesörün beklentilerine bağlıdır. Chicago, MLA ve APA, kolejde kullanılan en yaygın alıntı biçimleridir, ancak daha binlercesi vardır.

Neyse ki, alıntılarınızın her birini elle yazmanıza veya bir stil kılavuzunda gezinmenize gerek yok. Bunun yerine, alıntılarınızı izlemek ve oluşturmak için Zotero gibi bir araç kullanabilirsiniz. İşleri daha da kolaylaştırmak için Zotero Connector tarayıcı uzantısını yükleyin. Bir çevrimiçi kütüphane kataloğundaki girdilerden alıntı bilgilerini otomatik olarak alabilir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir