Uluslararası Vergi Planlaması  – Swot Analizi Ödevi Yaptırma – Swot Analizi Analizi Yaptırma Fiyatları – Swot Analizi Örnekleri – Ücretli Swot Analizi Yaptırma – Swot Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Uluslararası Vergi Planlaması  – Swot Analizi Ödevi Yaptırma – Swot Analizi Analizi Yaptırma Fiyatları – Swot Analizi Örnekleri – Ücretli Swot Analizi Yaptırma – Swot Analizi Yaptırma Ücretleri

22 Temmuz 2022 Vergi PLANLAMASI AÖF Vergi PLANLAMASI pdf Vergi psikolojisi nedir 0
DDP Nasıl Ölçülür?

Meşru Uluslararası Vergi Planlaması 

Ulusal sınırların ötesine genişlemenin ve erişimini genişletmeye karar vermenin bir parçası olarak, bir şirketin farklı vergi mevzuatı arasında karşılaştırmalı bir analiz yapması gerekir. Bu araştırma, şirketin kendine özgü operasyonel özelliklerini, genişlemeyi hedeflediği ülkenin vergi kuralları ile uyumlu hale getirmelidir.

Bu nedenle ITP sürecinin, vergi yükünü düzene sokmak ve şirketin işini kolaylaştırmak için en iyi çözümü seçerek çeşitli yabancı mevzuatı dikkate alması gerekir. ITP’yi şirket çapında iş planlamasının bir parçası olarak etkin bir şekilde yönetmek, şirketin genişlemesine engel teşkil etmeyecek şekilde, çeşitli vergi rejimleri ve bunların yasal “asimetrisi” arasında kanunla uyumlu bir yol seçmeyi içerir.

Açıktır ki, şirketler doğaları gereği mümkün olduğu kadar az vergi harcamaya dayalı kararlar almaya meyillidirler: varlık varlıkları doğası gereği ticaridir. Ancak, mevzuatın çok çeşitli olması, ülkeler arasında çifte vergilendirmeyi önlemeye yönelik anlaşmaların mevcudiyeti ve son derece teşvik edici vergilendirme politikaları yoluyla yabancı likit varlıkları çeken belirli bölgesel alanların (örneğin vergi cennetleri) mevcudiyeti, ilave ve cazip bir neden teşkil etmektedir. şirketlerin kendi sınırlarının ötesine bakabilmeleri gerekir.

Vergi yükünü sınırlamak için bir şirket, üretim yapılarının ustaca yeniden tahsis edilmesinin yanı sıra gelir akışlarının yetenekli yönetimini üstlenir. Yönetim stratejisini belirli vergi avantajlarına göre şekillendirmekte, lojistik ve muhasebe tekniklerini düzenlemektedir. Bu avantajlar, küresel düzeyde de bir arada var olabilen bir veya daha fazla muhasebe matrisinin ürünü olabilir.

Bu nedenle, çoğu durumda şirket, elde etmeyi umduğu belirli avantaja (veya avantajlara) dayalı satın alma tekniklerini belirleyerek ve (gerekirse) uygulayarak birleşme ve satın alma işlemlerinin bir parçası olarak ITP’yi gerçekleştirir.

Sonuç olarak, şirket küresel gelirinin performansını artırmak istiyorsa, operasyonel özellikleri vergi indirimlerinden faydalanmasına izin verecek yabancı şirketleri araştırma ve satın alma eğiliminde olacaktır.

Örneğin, bir şirket, birleşme ve satın alma işlemlerinin bir parçası olarak, operasyonel ve muhasebe uygulamaları böyle bir indirime izin veren başka bir şirket satın alırsa, sermaye kazançları vergisi önemli ölçüde azaltılabilir. Benzer şekilde, bir şirket temettü ve/veya gayrimaddi hak bedellerinden elde edilen gelir üzerindeki vergiyi sınırlamayı hedefliyorsa, belirli uluslararası anlaşmalara bağlı kalarak daha düşük stopaj vergisinden yararlanan şirketler satın almalıdır.

Bir şirket ayrıca halefiyet planlamasının bir parçası olarak (bazen bir şirketin gerçek varlığını maskelemeye çalışarak) vergiyi sınırlamak için bir vakıf  kurabilir. Bunun ışığında, M&A operasyonlarının bir parçası olan ITP, karmaşık yönetim, lojistik ve muhasebe tekniklerini içermesine rağmen kanun kapsamında kalan vergi avantajları elde etmeyi amaçlayan uluslararası bir kurumsal strateji olarak görülebilir.


Vergi PLANLAMASI AÖF
Vergi PLANLAMASI pdf
Vergi PLANLAMASI Kitap
Vergi PLANLAMASI dersi
Vergi psikolojisi nedir
Vergi PLANLAMASI AÖF PDF
Vergi PLANLAMASI çıkmış sorular
Vergi PLANLAMASI Ders Notları


Başlıca Uluslararası Kaçınma Teknikleri

ITP’nin işin operasyonel yönleri ile uluslararası vergilendirmenin belirli alanları arasında yakın bir ilişki kurmayı ne kadar dikkatli amaçladığını gördük.

Bir şirket uluslararası alanda genişlemeye karar verdiğinde, ITP’nin temel amacı, ülkeler arasındaki normal gelir dolaşımını ve ayrıca bir şirketin ticari hedeflerini olumsuz yönde etkileyebilecek olan çifte vergilendirme sorununu önlemektir.

ITP’nin vergi yükünü düzene sokmayı amaçlayan karmaşık bir strateji olarak doğru anlamının ve gayri meşru vergi tasarrufları yapma taktiklerine yatkınlık olmadığının altını çizmek önemlidir. Gördüğümüz gibi, şirketlerin genellikle ITP’yi vergi mevzuatındaki zayıf halkalardan yararlanmak ve vergi yükümlülüklerini sınırlamak için meşru bir arzu olarak pazarlanan şüpheli uygulamalara girişmek için kullandıkları kabul edilmelidir.

Genişleyebilen ve zaman içinde değişebilen bu kaçınma tekniklerinin en belirgin tezahürleri, aşağıdakilerden herhangi birini içerenlerdir: vergi ödeyen kişinin yeniden yerleşimi (veya yeniden yerleşimi), yani şirketin, bilinen bir ülkeye veya bölgeye nakledilmesi vb.

Esnek vergi kuralları veya vergiye tabi varlıkların gelir yaratma yerini değiştirerek veya karmaşık muhasebe teknikleri kullanarak transfer edilmesi gerekir.

Kurum geliri nerede üretilirse üretilsin (dünya çapındaki vergilendirme ilkesine bağlı kalınarak) vergiye tabidir, bu nedenle şirketlerin en azından kağıt üzerinde mukim yerlerini daha hafif vergilendirmeye sahip bölgelere ve elde edilen gelirin vergiye tabi olduğu bölgelere taşımaları konusunda somut bir risk vardır. 

Bununla birlikte, vergilendirilebilir kalemlerin yeniden tahsisi, birden fazla kanal aracılığıyla gerçekleştirilir. Genel olarak konuşursak, en sık kullanılan yöntem, aynı grubun parçası olan veya bir şekilde bağlantılı şirketler arasındaki işlemleri abartarak veya olduğundan az göstererek gelir kalemlerini manipüle etmektir.

Bunların yanı sıra, daha “olağan” yöntemler, daha geniş uluslararası ekonomik ve finansal gelişmelere anında yanıt veren daha karmaşık sistemler de mevcuttur. Bunlar, ulusal mevzuatta yeni hükümlerin getirilmesini veya mevcut maddelerin iyileştirilmesini teşvik eder.

Son kategoride, fiziksel olarak var olmayan, bağımsız yasal statüye sahip kuruluşların yaratılması sayesinde gizlenen yabancı ticari kuruluşların (herhangi bir ülkede) “varlığı” yer almaktadır. Bir diğer karmaşık yöntem, bir gelir bileşenindeki temettü türünü değiştirmek amacıyla ilişkili şirketler (örneğin, telif hakları ve faizle bağlantılı olanlar) arasındaki maliyetleri yapay olarak abartmaktır. 

Anlaşmalı alışveriş kavramından da bahsetmeye değer. Bu, bir şirketin vergi stratejisinin bir parçası olarak, çifte vergilendirme anlaşmalarının (veya anlaşmalarının) sunduğu fırsatlardan yararlandığı ve söz konusu anlaşmaya taraf ülkelerden birinde hazır bir yapıyı etkin bir şekilde “satın aldığı” durumlarda özellikle yaygın bir uygulamadır.

Anlaşmalı alışverişin yanı sıra, kural alışverişi de sürekli gelişen yeni bir olgudur. Bu durumda şirket, faaliyetlerini metnin önerdiği olası vergi avantajlarıyla uyumlu hale getirmek için ülkeler arasındaki ikili anlaşmaları araştırır.

Diğer bir teknik olan transfer fiyatlandırması, şirketler arasında transfer edilen varlıkların fiyatlarının karşılıklı olarak yeniden işlenmesini içerir. Farklı ülkelerde vergi mükellefi olan bağlı şirketler, genel vergi yükünü azaltmak amacıyla muhasebe uygulamaları yoluyla vergilendirilebilir tutarları yeniden düzenleyebilirler.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir