TASARIMDA İLGİ ETKİLERİ – SPSS Ödevi Yaptırma – SPSS Analizi Yaptırma Fiyatları – SPSS Örnekleri – Ücretli SPSS Analizi Yaptırma – SPSS Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

TASARIMDA İLGİ ETKİLERİ – SPSS Ödevi Yaptırma – SPSS Analizi Yaptırma Fiyatları – SPSS Örnekleri – Ücretli SPSS Analizi Yaptırma – SPSS Analizi Yaptırma Ücretleri

3 Kasım 2021 Tasarım Nedir PDF Tasarım oluştururken tasarımı etkileyen Faktörler nelerdir Temel tasarım ilkeleri doku Temel tasarım ilkeleri Mimarlık Temel Tasarım ilkeleri PDF 0
DİNAMİK DEĞER TEMSİLİ – ALGOL Yazılım Dili – ALGOL Analizi Yaptırma Fiyatları – ALGOL Yazılım Analizi Örnekleri – Ücretli ALGOL Analizi Yaptırma – ALGOL Yazılımı Yaptırma

TASARIMDA İLGİ ETKİLERİ

Tasarımda üç bağımsız değişkenle ilgili yedi etki vardır: üç bağımsız değişkenin ana etkileri, üç iki yönlü etkileşim ve tek üç yönlü etkileşim. Bir denek-içi tasarımda, tüm bu etkiler denek-içi varyansta kapsanır. Bu etkilerin hiyerarşik yapısı, konular arası üç yollu tasarım bölümünde tartışıldığı gibi, hala geçerlidir. Böylece, üç yönlü etkileşim, iki yönlü etkileşimlerin yerini alır ve bu da ana etkilerin yerini alır.

Tablo 12.1’den görülebileceği gibi, kutu renginin ana etkisi dışında, ilgilenilen tüm etkiler istatistiksel olarak anlamlıdır. Eta kare ile endekslenen en güçlü etki olmasa da, anlamlı üç yönlü etkileşim, deterjandan duyulan memnuniyetin üç bağımsız değişkenin hepsinin bir fonksiyonu olduğunu bize bildirir; yani memnuniyet, kutu rengi, granüllerin varlığı veya yokluğu ve tozun renginin belirli kombinasyonları ile ilgilidir. Bu nedenle, değişkenlerin karşılıklı ilişkilerini görmek için bu etkileşimin grafiğini çizeriz.

Bu etkileşimin grafik temsilini oluşturmanın birkaç yolu vardır. Kısmen değişkenlerden birini parçalamak için acil bir teorik neden olmadığından ve kısmen de üreticinin daha iyi durumda olması için onları bir arada görmek arzu edilir göründüğünden, üç bağımsız değişkeni de tek bir eksen kümesi içine yerleştirmeyi tercih ediyoruz. Ürünün nasıl görüneceğine karar verme pozisyonudur.

Tüm veri noktalarını bir eksen kümesine yerleştirmek, resimsel temsili karmaşıklığa doğru sürme dezavantajına sahiptir, bu da okuyucuların örüntüyü ayırt etmesini zorlaştırır. Sadece bir eksen seti kullanacaksak, okuyucuların bilgiyi işlemesine yardımcı olacak bir çizim türü seçmek istiyoruz.

Değişkenlerimizin üçünün de kategorik olduğuna ve bu nedenle bağımsız ve bağımlı değişkenler arasındaki fonksiyonel ilişkiyi iletmek için bir çizgi grafiğine ihtiyaç duymadığına dikkat ediyoruz; bu nedenle, şeklimiz için bir çubuk grafik formatı seçiyoruz. Bu aynı zamanda size Bölüm 8, 9 ve 11’de sunduklarımızdan bir etkileşimi görsel olarak tasvir etmenin farklı bir yolunu deneyimleme fırsatı verir.

Etkileşimi Şekil 12.2’de çizdik. En küresel “kırılma”, toz rengine dayanmaktadır; bu nedenle, ilk dört çubuk beyaz tozu, sonraki dört çubuk yeşil tozu ve son dört çubuk mavi tozu temsil eder. Bir sonraki en küresel kırılma, granüllerin varlığına veya yokluğuna dayanır.

Yani, her bir toz rengi içinde, ilk iki çubuk granüllerin varlığını ve son iki çubuk granüllerin yokluğunu temsil eder. Son olarak kutu rengi dikkate alınır; her granül koşulunda su kutusunu ve ardından turuncu kutuyu gösteririz.

Tasarım oluştururken tasarımı etkileyen Faktörler nelerdir
Tasarım Nedir
Tasarımcı Nedir
Tasarım Nedir makale
Temel tasarım ilkeleri Mimarlık
Temel tasarım ilkeleri doku
Tasarım Nedir PDF
Temel Tasarım ilkeleri PDF

Böylece, x eksenini soldan sağa doğru okuyarak, kutu renginin en hızlı değiştiğini veya arttığını, granüllerin (var veya yok) en hızlı artımların ve toz rengin en yavaş arttığını söyleyebiliriz. Bu diferansiyel artış oranı, SPSS ve SAS’ta analiz için oluşturacağımız veri dosyalarında temsil edilecektir.

Gerçekleştirmek isteyeceğimiz basit etki analizleri bu arsaya bağlanacak ve ortalama farklarla ilgili ince taneli detayları ortaya çıkaracaktır. Ancak, grafiğin görsel olarak incelenmesiyle belirli küresel sonuçlar önerilmektedir.

İlk olarak, yeşil toz hiç de başarılı olmadı; Üreticinin bu seçeneği takip etmemeye hızla karar vereceğine dair çok az şüphe var. İkincisi, beyaz toz kullanılıyorsa, granüllü bir su kutusunda paketlenmesi gerektiği ortaya çıkıyor. Üçüncüsü, eğer mavi toz kullanılıyorsa, onu granül içermeyen turuncu bir kutuda paketlemek en iyisi olabilir gibi görünüyor.

Basit efekt testlerimizin yapılandırılması açısından, üretici ile daha fazla tartışma gerekmedikçe, farklı toz renklerini doğrudan karşılaştırmak kritik görünmemektedir. Deneyimli danışmanlar olarak müteakip bir analiz yapacağız, böylece bu bilgiyi üretmemiz istenirse, o anda hazır bulunduracağız. Buradaki tartışmamızın amaçları için, toz renklerin her biri içinde karşılaştırmalarımızı yapacağız.

Bu nedenle, (a) her toz rengi için değişken granüllerin her seviyesi için su ve turuncu kutu renklerini karşılaştırmak ve (b) her bir toz rengi için her kutu rengi seviyesi için granüllerin varlığını veya yokluğunu karşılaştırmak isteyeceğiz. Bu strateji, basit efekt analizlerimiz için SPSS’deki sözdizimi komut yapısını yapılandırmada ve SAS çıktımızda hangi ikili karşılaştırmaların ilgileneceğini belirlemede bize açıkça rehberlik edecektir.

KONU İÇİ ÜÇ YÖNLÜ TASARIMDA HATA TERİMLERİ

İlgilenilen yedi etkinin her biri kendi hata terimiyle ilişkilidir. Bölüm 10’da gördüğümüz gibi, bu her zaman denek içi tasarım için geçerlidir. Her efekt, özne etkisi ile etkileşime girer ve bu etkileşim, gürültüyü veya öngörülemezliği temsil eder. En karmaşık etki, örneğin, üç yönlü etkileşimdir; bu etki için hata terimi, öznelerin bu üç yönlü etkileşimle etkileşimidir.

OMNIBUS ANALİZİNİN EL İLE HESAPLANMASI

Bölüm 9’da belirttiğimiz gibi, üç yollu tasarımlardan herhangi birinin hesaplamalı bir örneğini sağlamayacağız (mevcut üç yollu denek içi tasarım dahil). Ancak, bu düzeyde ayrıntıya ihtiyaç duyan öğrenciler veya eğitmenler için üç faktörlü ders içi tasarım için hesaplama formülleri sağlıyoruz.

OMNIBUS ANALİZİ SPSS’DE YAPILMASI VERİ DOSYALARININ YAPILANDIRILMASI

Üç yollu denek içi tasarımı için veri dosyası, Bölüm 10’daki iki yollu örneğimiz için kullandığımız veri dosyasına benzer bir şekilde yapılandırılmıştır. -konu tasarım örneği. İlk sütun, her zaman olduğu gibi, katılımcı kimlik numaramız için kullanıldı ve bu değişkene subid adını verdik.

Sonraki on iki sütun, üç yollu tasarımımızı temsil eden hücrelere ayrılmıştır. On iki sütuna ihtiyacımız var çünkü her sütun bağımsız değişkenlerimizin seviyelerinin farklı bir kombinasyonunu temsil ediyor ve bu tür on iki kombinasyon (2 × 2 × 3 = 12) var.

Üç yollu denek içi tasarım için verilerin nasıl yapılandırıldığı (veri dosyasındaki hücrelerin sırası), sonuçları okuyucularınıza sunma şeklinize göre belirlenmelidir. Bu yapılanma, genellikle, araştırmanın oluşturulduğu teorik çerçeve veya model tarafından önerilmektedir.

Bazen sosyal ve davranışsal araştırmalarda olduğu gibi, çalışma doğası gereği daha keşfediciyse, o zaman değişkenler, bağımsız değişkenlerin sistematik bir haritalamasına dayanmaları gerekirken, araştırmacıların seçtiği herhangi bir yapıda sıralanabilir. . Şekil 12.3’te görülebileceği gibi, verileri en küresel olarak toz rengine göre ayırdık.

Şekil 12.3’te gösterilen veri dosyasındaki değişkenler (sütunlar), Şekil 12.1’deki bağımsız değişkenlerimizi gösterme şeklimizle eşleşecek şekilde sistematik bir şekilde sıralanmıştır.

Değişkenlerin adları, üç değişkenin seviyelerini yakalar:

  • Toz rengi ilk üç harfte verilmiştir: Beyaz için WHT, yeşil için GRE ve mavi için BLU.
  • Granüllerin varlığı sonraki iki veya üç harfle belirtilir: Var için EVET ve yok için HAYIR.
  • Kutu rengi son iki harfte verilmiştir: Aqua için AQ ve turuncu için OR.
  • Veri dosyasında, değişkenler Şekil 12.1 ve 12.2’de olduğu gibi aynı şekilde artmaktadır. İşte ayrıntılar:
  • Toz rengi en yavaş artışlarla – alt kimliği takip eden ilk dört sütun beyaz tozlu kutuları, sonraki dört sütun yeşil tozu ve sonraki dört sütun mavi tozu temsil eder.
  • Her bir toz için dört sütunun her birinde, granüller sonraki en yavaş artar – ilk iki sütun granüllerin varlığını ve son ikisi granüllerin yokluğunu temsil eder.
  • Her granül seviyesi içinde, en hızlı artan kutu rengini buluruz – ilk sütun su kutusunu ve ikinci sütun turuncu kutuyu temsil eder.
yazar avatarı
akademi22 akademi22

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir