Tarama Dosyaları – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Tarama Dosyaları – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

4 Ocak 2023 AutoCAD hatch anlamları Autocad seramik Hatch 0
Paylaşılan Komut Dosyaları

DXF Dosyalarını Açma veya İçe Aktarma

Bazı ofisler, DXF dosya formatını CAD çizimleri için standart haline getirmiştir. Bu, en çok AutoCAD’in yanı sıra çeşitli CAD yazılımları kullanan ofislerde görülür. AutoCAD, standart DWG dosya formatı yerine varsayılan olarak DXF dosyalarını okumak ve yazmak üzere ayarlanabilir.

İşte nasıl yapıldığı:

1. Seçenekler iletişim kutusunu açmak için Araçlar Seçenekler’i seçin.
2. Aç ve Kaydet sekmesini seçin.
3. Dosya Kaydet grubunda, Farklı Kaydet açılır listesinden herhangi bir DXF biçimini seçin.
4. Tamam’a tıklayın.

Bunu yaptıktan sonra, tüm çizimleriniz otomatik olarak seçtiğiniz DXF formatında kaydedilir.

Çizimi Farklı Kaydet iletişim kutusundaki Seçenekler düğmesini tıklatarak da varsayılan AutoCAD dosya türünü ayarlayabilirsiniz. Daha önceki bir bölümde gördüğünüz gibi, Kayıt Seçenekleri iletişim kutusu DWG Seçenekleri sekmesini içerir. Tüm Çizimleri Farklı Kaydet açılır listesinden bir varsayılan dosya türü seçebilirsiniz.

Bir DXF dosyasını arada bir açmanız gerekirse, bunu Dosya Seç iletişim kutusundaki Dosya Türü açılır listesinden DXF’yi seçerek yapabilirsiniz. Bu, Dosya Aç’ı seçtiğinizde gördüğünüz iletişim kutusudur.

Dxfin komutunu da kullanabilirsiniz:

1. Dosya Seç iletişim kutusunu açmak için Komut istemine Dxfin↵ yazın.
2. Almak istediğiniz DXF dosyasını bulun ve seçin.
3. Dosya adına çift tıklayın. Çizim büyükse içe aktarılan dosyanın açılması birkaç dakika sürebilir.

Geçerli çizime bir DXF dosyası aktarmak istiyorsanız, Ekle iletişim kutusunu kullanabilirsiniz (Blok Ekle’yi seçin). Bir dosyayı bulmak ve seçmek için Gözat düğmesine tıklayın. Dosya Türü seçeneğinin DXF olarak ayarlandığından emin olun.

Masaüstü Yayıncılıkta AutoCAD Çizimlerini Kullanma

Muhtemelen bildiğiniz gibi, AutoCAD çizgi sanatı oluşturmak için doğaldır; ve popülaritesi nedeniyle, çoğu masaüstü yayıncılık programı, AutoCAD çizimlerini şu veya bu şekilde içe aktarmak için tasarlanmıştır.

Kullanım kılavuzları veya diğer teknik belgeler oluşturmak için masaüstü yayıncılık yazılımı kullananlarınız, muhtemelen çalışmalarında AutoCAD çizimlerini kullanmak isteyeceklerdir. Bu bölümde, AutoCAD çizimlerini çoğu masaüstü yayıncılık programının kabul edebileceği biçimlerde çıkarmanın yollarını inceleyeceksiniz.

AutoCAD dosyalarını masaüstü yayıncılık biçimlerine iki şekilde dışa aktarabilirsiniz: raster dışa aktarmayı kullanarak ve vektör dosyası dışa aktarmayı kullanarak yapılır.

Tarama Dosyalarını Dışa Aktarma

Bazı durumlarda, AutoCAD çiziminizin yalnızca kaba bir görüntüsüne ihtiyacınız olabilir. Çiziminizi, neredeyse tüm masaüstü yayıncılık ve kelime işlemci programlarında okunabilen bir tarama dosyası olarak dışa aktarabilirsiniz. Bunu yapmak için, çıktı aygıtı yerine bir görüntü dosyasına çizim yapan yeni bir çizici yapılandırması oluşturmalısınız.

Burada, raster dosya çıktısı için AutoCAD’i ayarlamak üzere bu sihirbazın nasıl kullanılacağına ilişkin bazı ek bilgiler verilmiştir:

1. Çizici Ekleme Sihirbazını başlatın ve Giriş ekranında İleri’yi seçin.
2. Çizici Ekleme Sihirbazının Başlangıç ekranında Bilgisayarım’ı seçin.
3. Çizici Modeli ekranında, Üreticiler listesinden Raster Dosya Biçimleri’ni seçin ve ardından Modeller listesinden kullanmak istediğiniz tarama dosyası türünü seçin. Örneğin, Bağımsız JPEG Grubu JFIF’i (JPEG Sıkıştırma) seçebilirsiniz. Bu, daha evrensel dosya türlerinden biridir. Seçiminizi yaptığınızda İleri’ye tıklayın.
4. PCP veya PC2’yi İçe Aktar ekranını ve Bağlantı Noktaları ekranını atlayın.
5. Çizici Adı ekranında taramalı çıktı ayarlarınız için bir ad girin.
6. Bitiş ekranında, Çizici Yapılandırma Düzenleyicisi iletişim kutusunu açmak için Çizici Yapılandırmasını Düzenle düğmesine tıklayın.
7. İletişim kutusunun üst kısmındaki büyük liste kutusunda görünen Kaynak ve Boyut öğesine tıklayın. İletişim kutusunun sağ alt köşesindeki Boyut liste kutusunda bir seçenekler listesi görünür.
8. İletişim kutusunun üst kısmındaki büyük liste kutusunda Özel Kağıt Boyutları’na tıklayın. Seçenekler, iletişim kutusunun alt yarısında değişir.
9. Özel Kağıt Boyutu Sihirbazını başlatmak için Ekle düğmesine tıklayın.
10.Sıfırdan Başlat radyo düğmesini tıklayın ve ardından Medya Sınırları ekranını açmak için İleri’yi tıklayın.
11. Görüntü dosyanız için piksel cinsinden bir yükseklik ve genişlik girin ve ardından Kağıt Boyutu Adı ekranını açmak için İleri’ye tıklayın. Görüntü dosyasının boyutunu en iyi açıklayan bir ad girin ve Dosya Adı ekranını açmak için İleri’ye tıklayın.
12.PlotterModelParameters dosyası için bir ad girin. Bu dosya, çizici hakkında belirli ayar bilgilerini saklar. İşiniz bittiğinde İleri’ye tıklayın.
13. Bitir ekranında Bitir’e tıklayın. Çizici Yapılandırma Düzenleyicisi iletişim kutusu yeniden görünür. Tamam’a tıklayın ve ardından Çizici Ekleme Sihirbazı’nda Bitir’e tıklayın.


Autocad seramik Hatch
AutoCAD hatch anlamları
AutoCAD hatch indir
Autocad hatch
autocad – hatch düzenleme
Ahşap hatch dwg
Autocad pattern EKLEME
Taş duvar hatch dwg


Bir çizici yapılandırması oluşturmayı bitirdikten sonra, profil klasörünüzün Application Data\Autodesk\AutoCAD 2008\R17.1\enu\Plotters alt klasöründe bir dosya olarak görünür. Bu dosyaya Windows Gezgini aracılığıyla veya AutoCAD’den File Plotter Manager’ı seçerek erişebilirsiniz.

NOT: Uygulama Verileri klasörü genellikle gizli bir klasördür. Buna ulaşmak için, Windows Gezgini’nin “gizli klasörleri gizle” özelliğini kapatmanız gerekir.

Çiziminizin raster dosya sürümünü oluşturmak için Dosya Grafiği’ni seçin; ardından, Çizdir iletişim kutusunda, Yazıcı/Çizici grubunun Ad açılır listesinden tarama dosyası çizici yapılandırmanızı seçin. Daha sonra çiziminizi çizmeye devam edebilirsiniz, ancak kağıt çıktısı yerine bir tarama dosyası alırsınız. Dosyayı çizmek için Tamam düğmesini tıklattığınızda dosya adını ve konumunu belirleyebilirsiniz.

Raster dosya yapılandırmanızda değişiklik yapmanız gerekirse, Dosya Çizici Yöneticisi’ni seçin; ardından Çiziciler penceresinde tarama dosyası yapılandırma dosyanıza çift tıklayın. Raster çizici yapılandırmasını ayarlamak için kullandığınız Plotter Yapılandırma Düzenleyicisini göreceksiniz.

Kullandığınız her tarama dosyası türü için farklı bir çizici yapılandırması ayarlayabilirsiniz. İsterseniz, farklı çözünürlükler için çizici yapılandırmaları da ayarlayabilirsiniz.

Önceki Sürümlerle Dosya Alışverişi

AutoCAD kullanıcılarını rahatsız eden kalıcı bir ikilem, programın önceki sürümleri arasında nasıl dosya alışverişi yapılacağıdır. Geçmişte, AutoCAD’i yükselttiyseniz, eski sürümleri kullanan kişilerle çizimlerinizi değiş tokuş edemezsiniz.

Sürüm 12, Sürüm 12 dosyalarını Sürüm 11 dosyalarıyla uyumlu hale getirerek bu zorluğu hafifletti. Sürüm 13 ile dosya yapısı, AutoCAD’in önceki sürümlerinden kökten farklıydı. Ardından AutoCAD 14, Sürüm 13 ve 14 arasında ücretsiz dosya alışverişini mümkün kıldı.

AutoCAD 2002, önceki sürümlere çevrilmeyen çoklu düzenler ve aranabilir özellikler gibi bazı özelliklere sahip AutoCAD 2000 dosya biçimini kullanır. AutoCAD 2006, AutoCAD 2004 ile aynı dosya formatını paylaşır, ancak AutoCAD 2000 ve 2002 ile uyumsuz hale getiren yeni özelliklere sahiptir.

Önceki sürümlerle uyumluluk, AutoCAD 2008’in yeni özelliklerinden daha önemliyse, AutoCAD 2008’i AutoCAD 2006 veya önceki sürümleri okuyup yazacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Veya DXF dosyalarıyla çalışmak istiyorsanız, AutoCAD 2008’i AutoCAD 2006 DXF dosyalarını otomatik olarak yazacak şekilde ayarlayabilirsiniz.

AutoCAD’i önceki sürümleri otomatik olarak yazacak şekilde ayarlamak için, “DXF Dosyalarını Açma veya İçe Aktarma” bölümünde daha önce açıklandığı gibi varsayılan dosya türünü ayarlamak için Seçenekler iletişim kutusunu kullanın; ancak bir DXF dosya türü seçmek yerine kullanmak istediğiniz DWG dosya türünü seçin.

yazar avatarı
akademi22 akademi22

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir