SSGET İşlevi – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

SSGET İşlevi
SSGET işlevini birkaç kez gördünüz. Kullanıcının bir seçim seti oluşturmasını istediğinizde, genellikle formda (SSGET) kendi başına kullanılır. SSGET işlevi, kayda değer başka seçeneklere sahiptir. Bir programın doğrudan çizimdeki varlıklardan bir seçim seti oluşturmasını istiyorsanız, SSGET’i açıklandığı gibi değiştirebilirsiniz.
SSGET İlişkisel Testler
FILTER veya QSELECT komutunu kullanırken yapabileceğiniz gibi, daha karmaşık bir seçim için özellikleri birleştirmek isterseniz ne olur? SSGET’i ilişkisel operatörlerle kullanın. Bu operatörler, grup koduyla noktalı bir çiftte tanımlanır. Her zaman çift tırnak içine alınırlar. Koşul operatörlerini ve anlamlarını gösterir.
Bir örnek görelim. Yüksekliği .125’e eşit veya daha büyük ancak .25’ten küçük olan tüm metinleri seçmek için aşağıdaki sözdizimini kullanın (noktalı çiftlerdeki her noktanın önünde ve sonrasında boşluk bırakmayı unutmayın).
Bu kodu nasıl kullanabilirsiniz? İnsanların metin için ofis standardını kullanmasını sağlamakta sorun yaşadığınızı varsayalım. Başlıklar için her zaman doğru metin yüksekliğini 6 kullanırlar, bu nedenle bu yükseklikte herhangi bir metin seçmek istemezsiniz. Çizimleriniz 2,5 yüksekliğinde bazı metin etiketleri içeriyor, bu yüzden onları da değiştirmek istemezsiniz. Ancak diğer her şey için kullanılan yükseklik değişir ve metin genellikle yanlış katmandadır.
Listedeki programın anlamlı olup olmadığına bakın. Hangi katmanda olursa olsun, yüksekliği 2 ile 6 arasında olan tüm metni (ancak mtext’i değil) seçmek için önceki kodu kullanır ve konumunu değiştirmeden 3 mm’lik uygun metin yüksekliğinde bir metin katmanına yerleştirir. Herhangi bir yükseklikteki metin, metin katmanından başka bir katmandaysa, metin katmanına konur.
LİSTELER, ATOMLAR, FONKSİYONLAR, TEKLİFLER VE SETQ
Artık AutoLISP ile gerçek bir deneyiminiz olduğuna göre, Lisp programlarını yazmak için yardım aramaya başladığımda kafamı karıştıran bazı kavramları gözden geçirelim. O zaman, belirli ve acil bir sorun vardı ve onu çözmeye yetecek kadar öğrenmek gerekir.
AutoLISP’deki mevcut referanslara döndüğümde, fonksiyonlar, atomlar, listeler ve bir dizi başka yeni kavramla ilgili kafa karıştırıcı tartışmaları buldum. Ancak programlamaya başlamak için sabırsızdım ve bazı önemli materyalleri atlama hatasına düştüm. Artık programlamaya başladığınıza göre, sizi bu kavramlardan bazıları hakkında bilgilendirmeme izin verin.
Lisp, Liste İşleme dilinin kısaltmasıdır. AutoLISP programları çalıştırıldığında, Lisp yorumlayıcısı her bir elemanı belirli kurallara göre değerlendirir. İki tür element vardır: atomlar ve listeler.
Atom, işlev adlarını (SETQ), sayıları (gerçek veya tamsayılar), program değişkenlerini ve tırnak içine alınmış karakterler olan dizeleri içeren tek bir nesnedir. Bu bölümde daha önce tüm bu nesnelerin örneklerini gördünüz. Liste, tümü parantez içinde yer alan atomların ve/veya diğer listelerin bir koleksiyonudur.
Satırda (setq ang1 (rtd (getangle “\nDönme açısı: “))), tüm liste bir atomdan oluşur, setq; başka bir atom, ang1; ve iç içe bir liste. İç içe liste bir atom içerir, rtd; ve başka bir iç içe liste. Bu iç içe liste iki atom içerir: bir fonksiyon, GETANGLE; ve bir dize,“\nDönme açısı vb.
AutoLISP ssget filter list
AutoLISP selection set
Autolisp ssname
Autolisp functions
AutoLISP cons function
AutoLISP entsel
AutoLISP yorumlayıcısının tüm bu öğeleri doğru sırayla değerlendirmesi için parantezler gereklidir. Eski siyah beyaz günlere göre takip etmeyi çok daha kolay hale getiren Visual LISP editörüne şükredin.
Listeler her zaman soldan sağa doğru değerlendirilir. AutoLISP bir açılış paranteziyle karşılaştığında, siz söylemediğiniz sürece ilk öğeyi hemen değerlendirir. Bu ilk öğe tanımlanmış bir işlev olmalıdır,veyaprogramınızbaşarısız olmalıdır.Eğer gerçekçi(1 2 3 4) varsa, programınız çökecektir, çünkü 1 tamsayı bir işlev değildir.
Ancak AutoLISP’e listeyi hiç değerlendirmemesini ve tam anlamıyla okumasını söyleyebilirsiniz. Bunu yapmak için özel bir işlev vardır: QUOTE. QUOTE işlevinin sık kullanıldığını görmezsiniz, çünkü bir takma adı vardır: tek bir tırnak işareti. Aşağıdakilerden birini kullanarak bir değerler listesi oluşturabilirsiniz:(quote(3 4 5))veya‘(3 4 5).
(setq pt3 (quote(3 4 5)))veya(setq pt3 ‘(3 4 5)) işlevini oluşturursanız, AutoLISP (3 4 5) döndürür ve bu listeyi pt3 değişkenine eşit olarak ayarlar.
SETQ işlevine bir kez daha bakalım. İnsanlara bunu Set Equal olarak düşünmelerini sık sık söylesem de, adını bu şekilde almamış. İki işlevin birleşimidir: SET ve QUOTE. Bir değişkene SETQ işlevi yerine SET işlevini kullanarak bir değer atarsanız, onu bu biçimde yazmanız gerekir.
IF İşlevi
IF işlevi, programcılar tarafından genellikle IF – Sonra – Başka işlevi olarak tanımlanır. Her zaman bir koşulu kontrol etmek ve koşulun doğru veya yanlış olmasına bağlı olarak programın farklı yanıt vermesini sağlamak için kullanılır. IF işlevinin bir veya iki argümanı vardır. Bir argümanı varsa ve bir koşul doğruysa, takip eden fonksiyon yürütülür ve program devam eder. Koşul yanlışsa, program bir sonraki işlevi yok sayar ve devam eder.
Bir IF deyiminin iki bağımsız değişkeni varsa, ilki IF işlevi doğru döndüğünde yürütülür ve ikinci bağımsız değişken yoksayılır. IF koşulu doğru olmadığında, ilk işlev yok sayılır ve ikinci işlev yürütülür; sonra program devam eder. Bunu anlamanın en iyi yolu, bir geçiş oluşturmak için kısa bir program yazmaktır.
Geçiş Oluşturma
IF işlevi, üç yollu bir ışık anahtarı gibi mevcut durumuna bağlı olarak bir değişkeni açıp kapatmak için kullanılabilir. UCS ikonunu kapalıysa açan, açıksa kapatan bir komut oluşturalım. UCS simgesinin görünürlüğü, UCSICON değişkeni tarafından kontrol edilir. UCSICON’un dört ayarı olmasına rağmen, bunlardan yalnızca ikisini kullanacaksınız: 0’ı kapatmak için ve 3’ü açıp 0,0’a yerleştirmek içindir.
Yeni oluşturulan AutoCAD komutlarınız, diğer tüm AutoCAD komutları gibi davranmalıdır. Bu nedenle, şimdiye kadar kullandığınız istemlerin her biri yeni bir satırda başlar ve iki nokta üst üste ve ardından bir boşluk ile biter. Bu tür bir aşinalık, AutoCAD operatörlerinin komutları kullanmasını kolaylaştırır.
AutoLISP cons function AutoLISP entsel Autolisp functions AutoLISP selection set AutoLISP ssget filter list Autolisp ssname