İşlevi Tekrarlama – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

İşlevi Tekrarlama – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

27 Ekim 2022 AutoCAD KISAYOLLARI PDF AutoCAD lt kısayol değiştirme 0
Görünüm Alanları – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

Varsayılan Değerler Oluşturma

Yeni oluşturulan AutoCAD komutlarınız, diğer tüm AutoCAD komutları gibi davranmalıdır. Bu nedenle, şimdiye kadar kullandığınız istemlerin her biri yeni bir satırda başlar ve iki nokta üst üste ve ardından bir boşluk ile biter. Bu tür bir aşinalık, AutoCAD operatörlerinin komutları kullanmasını kolaylaştırır.

Çoğu AutoCAD komutunun ortak bir özelliği daha vardır: İstemleri, Enter ile seçilebilen varsayılan olarak en olası yanıtı listeler. AutoLISP programlarında, varsayılanları oluşturmak için EĞER işlevini kullanabilirsiniz. Listedeki program size nasıl olduğunu gösterir. Dairesel bir çoklu çizgi oluşturur, böylece bir çizgi genişliğine sahip daireler çizebilirsiniz.

AutoCAD’in gizli bir dairesel çoklu çizgi komutu vardır: DONUT. Ancak bunu kullanmak bazı hesaplamalar gerektirir. 22 çapında ve 0,3 genişliğinde bir daire istiyorsanız, onu çizmek için iç çapı ve dış çapı hesaplamanız gerekir.

Listeleme, bir çap ve genişlik vererek bir daire çizmenizi sağlar. Hazır buradayken, varsayılan bir değer ekleyelim. Artık varsayılan genişliği 0 olarak kabul edebilir ve daha sonra düzenleme konusunda endişelenebilirsiniz. Tabii ki, tüm çoklu dairelerinizin aynı genişlikte olmasını istiyorsanız, bunu programa dahil edebilirsiniz.

Aşağıdaki program, dairesel bir çoklu çizgi oluşturmak için DONUT komutunu kullanır. Operatör tarafından verilen genişlik, caydırmak için çaptan çıkarılarak çörek iç ve dış çaplarını hesaplamak için kullanılır.

Pekala, varsayılan bir değere sahip olmak güzel, ancak bu programda her zaman 0’dır. AutoCAD normalde varsayılan ayarları, komutun son çalıştırıldığı zamandaki operatör girdisiyle eşleşecek şekilde güncellemez mi? Evet öyle. Bunu yapmak istiyorsanız, bir sonraki bölümde tartışıldığı gibi varsayılan genişlik için global bir program değişkeni tanımlayın.

Hafızalı Varsayılan Ayarlar

Bu bölümün başlarında yerel program değişkenlerini tanımlamıştım. Değerlerini yalnızca program çalışırken tutarlar ve sonra sıfır değerine dönerler. (Başka bir deyişle, artık değişken değillerdir.) Başka bir programda kullanılmalarını önlemek istiyorsanız, yerel program değişkenlerini kullanmak iyi bir uygulamadır. Peki ya aynı değişken değerlerini tekrar kullanmak isterseniz?

Son programda, EĞER işlevinin varsayılan bir değer oluşturmak için nasıl kullanılabileceğini gördünüz. Yine de bu varsayılan değer güncellenmiyor. Operatör bir çok daire genişliği için en son ne kullanmış olursa olsun, her seferinde 0 değeri görünür. Varsayılanın, operatör tarafından kullanılan son değer olmasını istiyorsanız, global bir program değişkenine ihtiyacınız vardır.

Bu tür genel varsayılan, yalnızca geçerli düzenleme oturumu sırasında devam eder. Operatör yeni bir çizim başlatırsa veya AutoCAD’den çıkarsa, AutoLISP’deki tüm program değişkenlerine bağlı değerler sıfıra döndürülür.


AutoCAD KISAYOLLARI PDF
AutoCAD lt kısayol değiştirme
AutoCAD komutları kısayolları
AutoCAD kısayol değiştirme
AutoCAD Komutları
AutoCAD kısayollar
AutoCAD komut değiştirme
AutoCAD komutları PDF


Bir değişkeni global yapmak için, onu DEFUN ifadenizden sonra gelen listenin dışında bırakın. Farklı bir programda bir değişken olarak aynı sembolü istemeden kullanma riskiniz olduğunu unutmayın.

Bu olasılığı azaltmak için, çok özel bir değişken adı kullanın. Başka bir programda kullanılması pek mümkün olmayan programdır. Bu program için *<>PolyCircWid* adını kullanıyorum. Bu değişkeni başka bir programda kullanmayı hayal edemiyorum ve diğer programcılar *, < veya > karakterlerini neredeyse hiç kullanmazlar.

Ayrıca, kaç komut PolyCircWid’i bir değişken adının mantıksal bir parçası olarak kullanabilir? Daha fazla güvenceye ihtiyacınız varsa, adı daha da uzatın ve rastgele karakterler ekleyin.

Listing’deki program, bir çoklu daire için kullanılan önceki genişliği hatırlar ve onu komutun gelecekteki kullanımları için varsayılan ayar yapar. Bu, bir çaptan ziyade bir yarıçap ister, bu da onun daha çok CIRCLE komutu gibi davranmasını sağlar.

İşlevi Tekrarlama

Programlama sırasında, genellikle belirli bir sayıda veya bazı koşullar değişene kadar süresiz olarak bir grup işlev arasında döngü yapmanız gerekir. Kaç kez tekrar edeceğinizi bilmiyorsanız, bir sonraki bölümde ele alınan WHILE işlevini kullanın; bir değerlendirmenin kaç kez tekrarlanması gerektiğini biliyorsanız, TEKRAR işlevini kullanın.

Bir şirketin başka bir şirketi aynı ürünü üretmek için birkaç çiziminin doğrudan kopyalarını kullanmakla suçladığı bir davada ifade vermem istendiğinde bu sonraki rutini oluşturdum. Belirli bir çizimin orijinal, bağımsız bir yaratım mı yoksa elektronik bir kopya mı olduğunu belirlemek için bir program yazdık.

Listing’deki program, bir çizimdeki varlıkları diğerindeki varlıklarla karşılaştırmak için sabitlenmiş varlık tutamaçlarını kullanır. Her bir objeyi seçip tutamaçları görmek için LIST komutunu kullanmak yerine, bu programı çizimlerdeki her nesne için bir tutamaç listesi oluşturmak ve sonra bu listeleri bir metin dosyasına yazmak için kullandım. Dosyaları karşılaştırmayı bitirdiğimde, kaç tane varlığın birinden diğerine kopyalandığını tahmin etme konusunda kendimi güvende hissettim ve ifadede kullanmak için belgelerim vardı.

Bu program, kaç tane nesne içerdiğini belirlemek için çizimin veritabanını arar ve bu sayıyı saklar. Ardından, veritabanındaki her nesneyi inceler ve tutamacı ve nesne türünü çıkarır. Tutamaç ve nesne türleri daha sonra bir metin dosyasına eklenir. Aynı türden birden fazla ardışık varlık, başka bir çizimdekilerle aynı onaltılı ada sahipse, bunlar kesinlikle kopyadır, çünkü tutamaçlar varlıklara kronolojik sırayla atanır.

WHILE Fonksiyonu

While işlevini kullanmak için, işlev grubunun kaç kez tekrarlanmasını istediğinizi bilmeniz gerekir. Buna karşılık, WHILE işlevi, belirli bir koşul karşılanana kadar bir dizi işlevi tekrarlar. Bir sonraki örnekte, operatör tarafından belirtilen değerden başlayarak, bir çizime sırayla sayılar ekleyen WHILE işlevini kullanalım.

Operatör puan toplamaya devam ettiği sürece program sayıları yerleştirmeye devam eder. Operatör programı Enter, Boşluk tuşu veya fare ile sağ tıklama ile sonlandırdığında, program WHILE işlevinden çıkar.

Bu, herhangi bir listeleme durumuna uyarlayabileceğiniz hoş bir küçük programdır. Bu durumda, 1:1 ölçekte çizim yapmaya uygun sabit bir metrik metin yüksekliği kullanır. Herhangi bir eksiklik görüyor musunuz? Bu programı farklı arsa ölçeklerinde metin için kullanmak isterseniz ne olur? Kayan bir görünüm alanına yerleştirildiğinde metin yüksekliğinin otomatik olarak ölçeklenebilmesi güzel olmaz mıydı?

Listeleme, metni yerleştirmenin ve otomatik olarak kayan bir görünüm penceresine ölçeklenmesini sağlamanın bir yolunu gösterir. Satır içi açıklama kullanır. Number.lsp’ye otomatik ölçeklendirme özelliği eklemek için ödünç alıp alamayacağınıza bakın. Bu örnek bazı yeni kavramlar içerebilir, ancak bu noktada bu iki programın öğelerini tam olarak anlamasanız bile birleştirebilmelisiniz. Sadece kopyala ve yapıştır kullanın.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir