Sınır Ayarı Seçenekleri – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Sınır Ayarı Seçenekleri – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

21 Kasım 2022 Autocad offset komut AutoCAD trim ayarları 0
Platformlar Arası Farklılıklar

Sınır Tarama

Sınır Tarama komutu ayrıca iki nesneden birini kullanarak tarama alanının ana hatlarını oluşturabilir: 2B düzlemler gibi olan 2B bölgeler; veya çoklu çizgi ana hatları. Sınır Tarama, tarama alanını oluşturmak için geçici olarak böyle bir sürekli çizgi sınırı oluşturur.

Tarama deseni eklendikten sonra bu sınırlar otomatik olarak kaldırılır. Çizimdeki sınırları korumak istiyorsanız, Sınırları Koru onay kutusunun seçili olduğundan emin olun. Alanı bir kereden fazla tarayacağınızı biliyorsanız veya oldukça karmaşık bir alanı tarıyorsanız, sınırı korumak yararlı olabilir.

İPUCU: Taramalı alanın boyutlarını inç kare veya fit cinsinden bilmek istiyorsanız tarama sınırının korunması yararlıdır, çünkü List komutunu kullanarak kapalı bir sürekli çizginin alanını bulabilirsiniz.

İPUCU : Sınır komutu, seçilen bir alanda bir çoklu çizgi taslağı veya bölgesi oluşturur. Boundary Hatch komutuna çok benzer şekilde çalışır, ancak tarama deseni eklemez.

Sınır Ayarı Seçenekleri

Sınır Tarama özelliği, görünüme bağlıdır; yani, geçerli görünümde görünene göre sınırları belirler. Geçerli görünüm çok fazla grafik verisi içeriyorsa, AutoCAD sınır bulmakta zorluk çekebilir veya sınır bulmakta yavaş olabilir.

Bu sorunla karşılaşırsanız veya bir nokta seçim sınırı için belirli bir nesneyi ayırmak isterseniz, Sınır Kümesi seçeneklerini kullanarak AutoCAD’in tarama sınırlarını bulmak için kullandığı alanı daha da sınırlayabilirsiniz:

  • Yeni (Yeni Sınır Kümesi Seçin) Tüm görünümü aramak yerine, AutoCAD’in tarama sınırını belirlemesini istediğiniz nesneleri seçmenizi sağlar. Ekran temizlenir ve nesneleri seçmenize izin verir. Bu seçenek, önceki sınır kümelerini atar.
  • Tarama sınırına dahil etmek istemediğiniz birçok nesneyi içeren bir çizimdeki alanları taramak için kullanışlıdır.
  • Current Viewport AutoCAD’in tarama sınırını belirlemek için geçerli görünümü kullanacağını söyler. Yeni düğmesini kullanarak bir nesne kümesi seçtikten sonra, bu açılır listede bir seçenek olarak Mevcut Kümeyi de görürsünüz. Ardından, tüm görünümü veya tarama sınırı için seçtiğiniz nesneleri seçmek için bu açılır listeyi kullanabilirsiniz.

Sınır Kümesi seçenekleri, bir nokta seçimi sınırının oluşturulma şekli üzerinde size daha fazla kontrol sağlamak için tasarlanmıştır. Tarama sınırı için belirli nesneleri seçmek üzere Ekle: Nesneleri Seç düğmesini kullandığınızda bu seçeneklerin hiçbir etkisi yoktur.

Boşluk Toleransı

Bu grup, tamamen kapalı olmayan bir alanı taramanıza izin verir. Boşluk Toleransı değeri, taramak istediğiniz bir alandaki maksimum boşluk boyutunu ayarlar. 0 ile 5000 arasında bir değer kullanabilirsiniz.

Devralma Seçenekleri

Bu grup, yeni tarama desenleri oluşturmak için Özellikleri Devral seçeneği kullanıldığında tarama orijinini kontrol eder. Mevcut varsayılan tarama orijinini kullanmak istediğinizde Use Current Origin’i seçin. Miras alınan tarama modelinden orijini kullanmak istediğinizde Use Source Hatch Origin’i seçin.


AutoCAD Komutları resimli
AutoCAD Ders Notları PDF
AutoCAD komutları ve sembolleri PDF
AutoCAD KISAYOLLARI PDF
AutoCAD Komutları ve işlevleri
Autocad offset komutu
AutoCAD Komutları PDF
AutoCAD trim ayarları


Degrade Gölgelemeyi Kullanma

Sunulan tarama modellerinden birinin katı olduğunu fark etmiş olabilirsiniz. Kesintisiz tarama deseni, sınırlandırılmış bir alana desen yerine düz bir renk uygulamanıza olanak tanır. AutoCAD ayrıca bir alana renk gradyanı uygulamanıza izin veren bir dizi gradyan deseni sunar.

Tarama deseni uygulamak için kullandığınız yöntemi kullanarak bir alana degrade uygulayabilirsiniz; ancak Tarama ve Degrade iletişim kutusunun Tarama sekmesini kullanmak yerine, bir degrade deseni seçmek için Degrade sekmesini kullanırsınız.

UYARI : Degrade Gölgelendirme özelliği AutoCAD LT’de mevcut değildir.

Degrade Renk Seçme

Tarama desenleri sunmak yerine, Degrade sekmesi çeşitli degrade desenler sunar. Ayrıca degradenin rengini kontrol etmenizi sağlar.

Örneğin, mavinin tonları arasındaki gradyanı ayarlamak istiyorsanız, Tek Renk radyo düğmesini tıklayabilir ve ardından iletişim kutusunun üst kısmındaki mavi renk örneğini çift tıklayabilirsiniz. Renk örneğini çift tıklattığınızda, Gerçek Renk seçeneklerinden oluşan bir palet sunan Renk Seç iletişim kutusu açılır.

Daha sonra degrade için istediğiniz rengi seçebilirsiniz. Tarama ve Degrade iletişim kutusunun Degrade sekmesinde, İki Renk radyo düğmesinin hemen altındaki Gölge/Ton kaydırıcısı, tek renkli degradenin gölgesini kontrol etmenizi sağlar.

İki Renk Kullanmak

Tek Renk radyo düğmesini tıklatarak tek bir rengin tonları arasında geçiş yapan bir gradyan seçebilir veya İki Renk radyo düğmesini tıklatarak tamamen farklı iki renk arasında geçiş yapabilirsiniz. İki Renk’i seçtiğinizde, İki Renk seçeneğinin altındaki kaydırıcı bir renk örneğine dönüşür. Renk Seç iletişim kutusunu açmak için renk örneğini çift tıklayabilir veya renk örneğinin sağındaki üç nokta düğmesini tıklayabilirsiniz.

Degrade Desenlerini Seçme

Tek Renk ve İki Renk seçeneklerinin hemen altında degrade desen seçenekleri bulunur. Dokuz desen arasından seçim yapabilirsiniz, ayrıca Açı açılır liste kutusundan desen için bir açı seçebilirsiniz. Ortalanmış seçeneği, degradenin merkezini desen için seçilen alanın merkezine yerleştirir.

Bir gradyan deseni yerleştirmek için, tıpkı bir tarama deseninde yaptığınız gibi, bir nesne kümesi veya sınırlanmış bir alanda bir nokta seçin. Tarama deseninizin önizlemesini görmek için Önizleme düğmesine tıklayabilir veya çizime degradeyi uygulamak için Tamam’a tıklayabilirsiniz.

Sınır Taramasını Kullanma İpuçları

Sınır Tarama özelliğini kullanmayla ilgili birkaç ipucu:

◆ Büyük bir bloğun parçası olan sınır alanlarına dikkat edin. AutoCAD, sınırları tanımlarken tüm bloğu inceler. Blok büyükse bu zaman alabilir. AutoCAD’in tarama sınırınız için kullanmasını istediğiniz nesne kümesine odaklanmak için Sınır Kümesi seçeneklerini kullanın.
◆ Sınır Tarama özelliği görünüme bağlıdır; yani, geçerli görünümde görünene göre sınırları belirler. AutoCAD’in her ayrıntıyı bulmasını sağlamak için taranacak alanı yakınlaştırın.
◆ Taranacak alan genişse ancak ince ayrıntılar gerektiriyorsa, önce bir çoklu çizgi kullanarak tarama alanının ana hatlarını çizin.Ardından, sınırı sizin için bulması için Boundary Hatch’e bağlı kalmak yerine, sürekli çizgi sınırını manuel olarak seçmek için Tarama ve Degrade iletişim kutusundaki Ekle: Nesneleri Seç seçeneğini kullanın.
◆ AutoCAD’in sınır bulma yeteneğini engelleyebilecek katmanları kapatmayı düşünün.
◆ Boundary Hatch, iç içe geçmiş blok öğeleri mevcut UCS’ye paralel olduğu sürece iç içe geçmiş bloklarda çalışır.

Alan Planlaması ve Hatch Modelleri

Ekipman ve mobilyaları sürekli olarak yeniden konumlandırdığınız bir plan üzerinde çalıştığınızı veya zemin kaplamasını tasarlama sürecinde olduğunuzu varsayalım. Bir ekipmanı her hareket ettirdiğinizde veya döşemeyi her değiştirdiğinizde alanı yeniden taramak zorunda kalmayacağınız için zemine tarama deseni yerleştirmek konusunda biraz tereddütlü olabilirsiniz.

Bu durumda iki seçeneğiniz vardır: Mobilyaları sınır setine dahil etmek için Sınır Kapağının ilişkisel yeteneklerini kullanabilir veya Görüntüleme Sırası özelliğini kullanabilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir