Şablon Çizimleri Oluşturma – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Şablon Çizimleri Oluşturma – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

5 Ekim 2022 Autocad hazır şablonlar nasıl açılır AutoCAD Layout antet oluşturma AutoCAD rakam şablonu 0
İletim Sayfa Setleri – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

Şablon Çizimleri

Standartları uygulama konusunda ciddi olmayı planlıyorsanız, en önemli AutoCAD beceriniz şablon dosyaları oluşturmak ve kullanmak olacaktır. Ofisiniz, her kullanıcı için bir başlangıç ​​noktası olarak bir dizi standart şablon dosyası oluşturmalıdır.

Şablonlar, her çizimi kontrol etme ihtiyacını ortadan kaldırmaz – ondan çok uzakta – ancak her projenin başında her çizimin aynı temel yapıya sahip olmasını sağlar. DWS dosyaları, araç paletleri, özel komutlar ve taslak çizen/tasarımcı dışındaki biri tarafından eski moda çizim kontrolleri ile birleştiğinde, şablon dosyaları ofis standartlarını oluşturma ve sürdürme konusunda uzun bir yol kat eder.

Şablon Çizimleri Oluşturma

İhtiyaç duyduğunuz kadar şablon çizimi oluşturun. Şablon dosyalarınız için bir klasör oluşturarak ve bunu AutoCAD tarafından yeni çizimlere başlamak için kullanılan yol olarak ayarlayarak başlayın. Seçenekler iletişim kutusunun Dosyalar sekmesini seçin. Bu sekmenin altında Şablon Ayarları’nı arayın ve + işaretini tıklayın. Çizim Şablonu Dosya Konumu adlı bir başlık göreceksiniz.

Dosyalar, Windows çok kullanıcılı ortam biçimine uyması için tasarlanmış gerekli bir rahatsızlık olan Belgeler ve Ayarlar klasöründe oturum açma adınızın altında uzun bir yolda bulunur. Bu, ofisinizde başkaları tarafından kullanılacak şablon dosyalarını saklamak için berbat bir yer. Kendinizi gelecekteki bir migrenden korumak için, yeri ortak bir ağ sürücüsüne değiştirin.

Ofis standardınızı karşılayan veya neredeyse karşılayan bir çiziminiz varsa, yeni bir şablon dosyası oluşturmanın en kolay yolu şudur:

1. Ofis standartlarınızı karşılayan mevcut bir çizimi açın.
2. Çizimin ofis standardınızı karşılayan çizim stili tablosu türünü kullandığından emin olun: renge bağlı veya adlandırılmış.
3. Çizimi kurmak ve çizimdeki tüm objeleri silmek için mümkün olduğunca çok değişiklik yapın.
4. Çizimi, Seçenekler iletişim kutusunda yol olarak tanımladığınız klasöre bir DWT dosyası olarak kaydedin. Bu konum, gösterildiği gibi AutoCAD Çizim Şablonu (*.dwt) seçtiğinizde otomatik olarak açılacaktır.

Şablon dosyalarınızın her birinin bir DWG sürümünü kaydedin. Bu şekilde, tüm katman adlarını, boyut stillerini, metin stillerini, tablo stillerini ve blok tanımlarını başka bir çizime hızlı bir şekilde eklemek istiyorsanız bunları ekleyebilirsiniz.

Bir DWT dosyası kaydettikten sonra, yeni bir çizim başlatmak için YENİ komutunu kullanırken onu seçebilirsiniz. Belirttiğiniz şablon dosyası konumu otomatik olarak açılır ve AutoCAD’lerden biri yerine kendi şablon dosyanızı seçmenize olanak tanır. Ayrıca, Seçenekler iletişim kutusunda şablonu belirterek, QNEW komutu kullanıldığında AutoCAD’i bu şablonu kullanmaya yönlendirebilirsiniz.

Ek olarak, masaüstünde özel bir kısayol oluşturabilir ve AutoCAD’i başlatan SİZİN.DWTatthelineoftheline’ı seçerek hedef pencereyi düzenleyebilirsiniz.Yolu ve dosya adını belirttiğinizde, AutoCAD kısayolu her kullandığınızda belirtilen şablonla başlayacaktır.

Bir Şablon Dosyasının İçeriği

Çizim şablonu dosyaları en azından aşağıdaki ayarları içermelidir:

• Belirtilen renklere, çizgi tiplerine ve çizgi kalınlıklarına sahip katmanlar
• Katman durumları ve filtreler
• Boyut stilleri
• Uygun limitler
• Uygun birimler
• Mantıksal adlarla kaydedilen görünümler ve görünüm pencereleri
• Standart dışındaki adlara sahip metin stilleri
• Başlık blokları, kenarlıklar ve standart semboller için blok tanımları
• Ofiste kullanılan her sayfa boyutu için düzenler
• Varsayılan çizim stilleri ve kalem stilleri
• Çizime kaydedilen sistem değişkeni ayarları


AutoCAD Layout antet oluşturma
AutoCAD Template oluşturma
Autocad hazır şablonlar nasıl açılır
AutoCAD lejant oluşturma
Template bot
AutoCAD rakam şablonu
Layout ta pafta hazırlama
AutoCAD Layout pafta oluşturma


Önerilen Değişken Ayarları

Çoğu değişken artık çizim dosyasına değil sistem kayıt defterine kaydedilmektedir. Çizime kaydedilen bu değişkenler, şablon dosyanızda ayarlanmalıdır. Belirli bir değişkenin nereye kaydedildiğini bulmak için Yardım sistemini kullanın. Her değişken için yardım, varsayılan değerin yanı sıra ayarın değiştirildiği konumu gösterir.

Sistem değişkenleri AutoCAD’in en göz alıcı yönü olmasa da, yazılımın nasıl davrandığı veya daha da önemlisi hatalı davrandığı üzerinde derin bir etkiye sahip olabilirler. Sistem kayıt defterine kaydedilen değişkenler bir çizim şablonu tarafından kontrol edilemez. Tercih ettiğim ayarlarla yapabilenler burada listelenmiştir. Bu değişkenlerden herhangi birinin neyi kontrol ettiğini merak ediyorsanız, AutoCAD Yardım sisteminden kontrol edin.

Boyut Stilleri

Bu bölümde daha önce boyut stillerini uzun uzun tartıştım. Bunları ofis şablonlarınızın bir parçası yapmayı unutmayın: Eklediğiniz en önemli özellik olabilirler. Bunları şablonlarınızda bulundurmanın yanı sıra, Express Tool olarak dahil edilen DIMEX komutunu kullanarak herhangi bir boyut stilini dışa aktarabilirsiniz. Daha sonra, başka herhangi bir çizimde, bir çizim dosyası göndermeden boyut stillerini başkalarıyla paylaşmak için uygun bir yol olarak kullanılabilirler. Ve bir palete boyut araçları eklemeyi unutmayın.

Katman Adlandırma

Tüm çizimler için katman adlarını, renkleri ve çizgi tiplerini standart hale getirmek önemlidir, böylece bunları hızla geri çağırabilir ve gruplar halinde kontrol edebilirsiniz. Katman adlarını joker karakterlerle gruplayabilirsiniz. En kullanışlı joker karakterler * ve ~’dir. * joker karakteri tümü olarak yorumlanır ve ~, ancak tümü olarak yorumlanır.

Aşağıdaki açıklamada, FL1 karakterleriyle başlayanlar dışındaki tüm katmanlar dondurulacaktır: -LA↵FREEZE↵ ~FL1*↵↵. Joker karakterler kullanarak ad seçme avantajından yararlanmak için, ilgili katmanları ortak alanlarla adlar vererek birlikte gruplamalısınız.

Herhangi bir nedenle bir katman adının AutoCAD tarafından joker karakter olarak belirlenen karakterlerden birini içermesi gerekiyorsa, bu karakterin önüne bir ters tırnak (`) koyun, böylece AutoCAD bunu joker karakter olarak değil, kelimenin tam anlamıyla yorumlayacaktır.

Ticari inşaat projeleri genellikle bir binanın her katı veya seviyesi için ayrı bir çizim dosyası kullanır. İki veya daha fazla seviyeyi karşılaştırmak gerektiğinde, çizimlere harici olarak tek bir dosyada referans verilir.

Amerikan Mimarlar Enstitüsü (AIA), ticari projelerde kullanılmak üzere katman standartları geliştirmiştir. AIA katman standardının tamamı uzundur ve ofisiniz için bir kopya istiyorsanız onu satın almanız gerekir. Bu arada, AIA yayınındaki “CAD Katman Yönergeleri”ndeki adlandırma kurallarının özetini burada bulabilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir