Şablon Çizimleri – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Şablon Çizimleri – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

12 Ekim 2022 Autocad hazır şablonlar Autocad template dosyası nerede AutoCAD Template oluşturma 0
AutoCAD'i Düzenleme – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

Çizim Dosyası Başına Bir Sembol

Her sembol için bir çizim dosyası oluştururken BLOK komutunu kullanmazsınız. Bunun yerine, bir çizim dosyası oluşturursunuz, nesnelerinizin ekleme noktasını 0,0’a yerleştirirsiniz ve her sembolü ayrı bir çizim dosyası olarak bir alt dizinde saklarsınız. İhtiyacınız olduğunda, o dizindeki çizimi herhangi bir çizime ekleyin. Bir çizim eklendiğinde, ana bilgisayar çizimi içinde bir blok haline gelir. Yalnızca kullandığınız sembolleri eklediğiniz için bu yöntem, kullanılmayan blok tanımları olmayan bir ana bilgisayar çizimiyle sonuçlanır.

Birçok ofis, özellikle birçok projede kullanılan standart detaylar için bu sistemi kullanır, ancak bir dezavantajı vardır: Tüm bu çizim dosyalarını depolamak, sürücüde çok daha fazla yer kaplar.

Herhangi bir bireysel çizim dosyası minimum miktarda sabit disk alanı gerektirir, bu nedenle bireysel dosyalar olarak saklanan 12 blok, aynı 12 blok tanımını içeren bir çizimden daha fazla yer kaplar. Bu nedenle ve DesignCenter ve Araç Paletleri, tek bir DWG dosyası bir sembol kitaplığı içerdiğinde blok yönetimini çok daha kolay hale getirdiğinden, genellikle bu uygulamayı önermiyorum.

Şablon Çizimlerindeki Tüm Semboller

Sembol kitaplıklarını yönetmenin başka bir yöntemi de tüm blok tanımlarını şablon çizimlerinize yerleştirmektir. Yeni bir çizime başladığınızda, şablon çizimiyle başlayın ve üzerinde çalıştığınız çizimde tüm standart bloklarınız var.

Bu yöntemin dezavantajı, çizim dosyalarınızın çok daha büyük hale gelmesi ve boyutlarını küçültmek istiyorsanız işiniz bittiğinde temizlenmesi gerekmesidir. Kullanılmayan tüm blok tanımlarını temizlemezseniz, ürettiğiniz her çizim olması gerektiğinden daha büyük olacaktır. Bu uygulamayı sadece antet blokları ve bordürler gibi her çizimde kullanılan blok tanımları için öneriyorum.

Kitaplık Çizimlerinde Gruplandırılmış İlgili Bloklar

Sembol kitaplıklarını korumak için önerilen yöntemim, kitaplık çizimleri halinde gruplandırılmış bloklar oluşturmayı içerir. En yaygın bulduğum uygulama bu. İlgili tüm blok tanımlarını, yalnızca blok tanımlarını içeren ayrı çizimlere yerleştirin.

Çok sayıda sembol kullanıyorsanız, bunları kategorilere ayırın ve her kategori için bir DWG dosyası oluşturun. Daha sonra DesignCenter’ı, her bir sembol kitaplığı çiziminden tüm blok tanımlarını içeren bir araç paleti oluşturmak veya gösterildiği gibi sembol çiziminden tek tek blokları mevcut çiziminize yüklemek için kullanabilirsiniz.

Bir çizimdeki tüm blok tanımlarını diğerine getirmek istiyorsanız, çizimin tamamını ekleyin ve bir ekleme noktası istendiğinde Esc tuşuna basın. Tüm blok tanımları (ve diğer tüm kullanıcı tanımlı öğeler) çizimin bir parçası haline gelir. Bu, pek çok kullanılmayan blok tanımları, katmanlar, boyut stilleri, metin stilleri vb. ile sonuçlanabilir. Eğer öyleyse, kullanılmayan nesneleri ortadan kaldırmak için PURGE komutunu kullanabilirsiniz.

Bu yöntemin başka bir ciddi dezavantajı var. Ana çizimin herhangi bir öğesi ile eklenen çizim arasında bir adlandırma çakışması varsa, ana çizim kazanır.

İki çizimde farklı blok tanımları için aynı adı kullanırsanız bu bir soruna neden olur. Ana bilgisayar çizimi farklı tanımlar içeriyorsa değişiklikleriniz atılır. Bu nedenle blok tanımlarını almak için çizim eklemenizi önermiyorum. DesignCenter daha verimli bir yöntemdir ve blokları yerleştirmeden önce nasıl göründüğünü görebilirsiniz.

AutoCAD’in erken bir sürümüyle oluşturulmuş bir çizimde blok tanımlarınız varsa, blokların tümü DesignCenter’da görüntülenmeyebilir. Blokları temsil eden simgeler, DesignCenter görünmeden önce çizim dosyalarına eklenmiyordu.

DesignCenter içeren bir sürümde çizimi düzenlemiş olsanız bile, blok simgeleri yalnızca yeni sürümde tanımlanan bloklar için görünür. Simgeler oluşturmak için eski çizimi açın ve BLOCKICON komutunu çalıştırın. <*> blok adlarını girmeniz istendiğinde varsayılanı kabul ederek tüm blokları seçin.


Autocad hazır şablonlar
Autocad hazır şablonlar nasıl açılır
Autocad template dosyası nerede
AutoCAD Template oluşturma
Autocad hazır çizim arşivi dwg
Autocad hazır çizimler


Nitelikleri Atama ve Çıkarma

Bir blok tanımlarken, nitelikler ekleyebilirsiniz. Nitelikler, blok tanımıyla taşınan metin tabanlı bilgi kategorileridir. Blok eklendiğinde öznitelik için değer sağlarsınız. Bu bilgi, bir metin dizesi veya sayıdan oluşan bir değer verilebilen bloğun herhangi bir özelliği olabilir. Örneğin, bir ağaç için tek bir sembol, o belirli ağaç için tür, boyut, maliyet, yaş, tedarikçi vb. belirten nitelikleri içerebilir.

Niteliklerle oluşturulacak en yaygın bloklardan biri standart bir başlık bloğudur. Çizimden çizime değişen her türlü bilgi öznitelik olarak eklenmelidir. Bloğu eklediğinizde proje, sayfa numarası, ölçek ve tarih gibi nitelikler için değerler sağlayabilirsiniz. Niteliklere ek olarak, dosya adı veya yol gibi bilgileri açıklayan başlık bloklarına alanlar ekleyebilirsiniz.

Bir başlık bloğunun iki görünümünü gösterir. Sol görünüm, bloğu tanımlamak için kullanılan objeleri görüntüler; sağ görünüm, blok tanımının eklenmesini görüntüler.

Bloğu oluşturmak için kullanılan varlıklar, aşağıdaki etiketlere sahip öznitelik tanımlarını içerir:

PROJE

Proje adı için etiket. Burada gösterilen tüm diğer özellikler gibi görülebilir bir niteliktir. Bu sayfanın numarası etiketi. Bu çizim bir sayfa kümesinin parçasıysa, bu değer Alan olarak görüntülenebilir.

TOPLAM

Toplam sayfa sayısı etiketi. Başlık bloğunun sınırıyla örtüştüğüne dikkat edin. Sorun değil, çünkü öznitelik etiketi, sağda gösterildiği gibi daha az karaktere sahip bir değerle değiştirilir.

TARİH

Tarih için etiket. Tarih, çizimin çizildiği tarih veya çizimin oluşturulduğu tarihse, bu değer için bir alan kullanmak mümkündür. Bu durumda, bir tamamlanma tarihini temsil ettiğinden, değer kullanıcı tarafından sağlanmalıdır.

ÖLÇEK

Bu sayfadaki ana kayan görünümü ayarlamak için kullanılan ölçek etiketi. Değer, kullanıcı tarafından girilmelidir.

DOSYA ADI

Geçerli dosyanın adı etiketi. Varsayılan değeri, bir öznitelik olarak kullanılan bir alandır. Bir alan olduğu için, varsayılan çizim adı değiştirilirse değeri değişir. Sağda gösterildiği gibi, alanlar bir çizime eklendiğinde bir maske ile görüntülenir. Maske çizilmeyecek. Referansınız için orada.

SAVEAS komutunu farklı bir dosya adı veya yolla kullanırsanız, varsayılan değerleri yeniden tanımlarsınız. Yeni değerler Dosya Adı alanında görüntülenecektir.

DOSYA YOLU

Etiket çizim dosyasının konumu için. FILENAME için aynı alan kullanılır, ancak farklı özelliklere sahiptir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir