Öznitelik Verileri – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Öznitelik Verileri – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

10 Ağustos 2022 Raster veri modeli nedir Raster veri nedir Vektör veri Modeli Nedir 0
Görünüm Etiketi – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

Öznitelik Verilerinden Tablolar Oluşturun

Doğrudan öznitelik verilerinden tablolar oluşturmak, öznitelikleri kullanmanın en iyi nedenlerinden biridir. EATTEXT, öznitelik verilerini çıkarmada bir sihirbazdır! Artık bir Malzeme Listesi ve tasarlamak istediğiniz herhangi bir program oluşturmanın otomatik bir yolu var.

EATTEXT’i kullanmak, sayfalar arasında geçiş yaptığınız bir arayüz getirir. Blokları seçin veya tüm çizimi çıkarın. Sayfa 3, etiketleri daha kulağa hoş gelen görünen adlarla yeniden adlandırmanıza olanak tanır, etiketler genellikle şifrelidir ve ALLCAPS’tedir, bu yüzden bu güzel. Görünen adlar, ayıklanan tabloda sütun etiketleri haline gelir.

Sayfa 4 size tablonuzun bir ön izlemesini verir; başlıklara sağ tıklamak, artan veya azalan düzende yeniden sıralamanıza olanak tanır. Tablonuz için bir Tablo Stili seçmeniz gerekir; Eğer bir tane yoksa, EATTEXT komutu anında bir tane oluşturmanıza bile izin verir.

Öznitelikleri bir tabloya başarıyla çıkardıktan sonra, başvurulan blok özniteliklerinde depolanan verilerde yaptığınız sonraki değişiklikler tablonun güncelliğini yitirmesine neden olur. Neyse ki, durum çubuğu tepsisinden bir balon çıkacak ve size neler olduğunu söyleyecektir. Tablo verilerini yenilemek için balondaki köprülü metne tıklayın. Bildirimi etkinleştirmek veya tabloları manuel olarak güncellemek için durum çubuğu tepsisindeki tablo simgesine sağ tıklayın.

Ayıklanan bir tabloya satırlar veya sütunlar eklemek isteyebilirsiniz ve sorun değil. Tabloyu güncellemeniz durumunda, ayıklanmış bir tabloda yaptığınız tüm değişikliklerin uçup gideceğini unutmayın. Çıkarılan tablolara eklemeler en iyi, tablodaki veriler oldukça iyi bir şekilde kilitlendikten sonra onbirinci saatte yapılır.

Çıkarılan bir tabloya ekleme yapmaktan bahsetmişken, blok simgelerini gösteren bir Sembol sütunu eklemeyi düşünün. Tablodaki metin ile çizim geometrisi arasında görsel bir bağlantı kurmak iyidir. Bunu yapmak için tabloda bir hücre seçin ve kısayol menüsünden Sütun Ekle ➔ Sol (veya Sağ) öğesini seçin. Ardından, aynı menüden Blok Ekle’yi seçin. Tablo Hücresine Bir Blok Ekle iletişim kutusunda bir hücre hizalaması seçin ve hoş bir ekleme yaptınız.

Düzenler ve Sayfalar

YERLEŞİMLER, ölçeği kağıt çıktınızın gerçek boyutuna dayanan ayrı bir 2B alan olan modern kağıt alanıdır. Bir çizim dosyasında istediğiniz kadar pafta (ve dolayısıyla “kağıt boşlukları”) olabilir. Düzenleri kağıt sayfaları olarak düşünün, aslında düzenler ve sayfalar pratik olarak eş anlamlıdır.

AutoCAD, bir kağıt alanına sahip olmaktan (yıllar önce), mizanpajlar şeklinde birden çok kağıt alanına ve ardından en son olarak Sheet Set Manager’daki sayfalara dönüşmüştür.

Modelinizin model uzayının bulunduğu orijinal 3B alan, çizdiğiniz şeyin gerçek dünya boyutuna uyan bir ölçeğe sahiptir. Görünüm pencereleri, model uzayının ölçeğini, bir sayfada 1:1 ölçeğinde çizilmiş gördüğünüzle ilişkilendirir.

Görünüm penceresinden baktığınız şeyin ölçeği ayarlanabilir, böylece yerleştirmek istediğiniz herhangi bir kağıda sığacağından emin olabilirsiniz. Sayfalar ayrıca kümeler, alt kümeler, kategoriler ve model görünümleri halinde düzenlenir. Aşağıdaki konuları tartışırken, bu bölümün ilerleyen bölümlerinde bu gerçek solucan kutusunu açacağız.

Bu bölümün teknikleri aşağıdaki başlıklar halinde düzenlenmiştir:

  • Dışarı döşemek
  • Görünüm penceresinden bakmak
  • Uzayda Kaybolmak
  • Güzel Temiz Çarşaflar

Çıktıyı biçimlendirme, çiziminizi sanal kağıda yerleştirmekle başlar. Düzenler tipik olarak bir başlık bloğu ve en az bir görüntü alanı içerir. Ek olarak, her düzenin, çizim aygıtı sürücüsünü, kağıt boyutunu, çizim ölçeğini, çizim stili tablosunu ve çok sayıda çizim seçeneğini bir araya getiren varsayılan bir sayfa ayarı vardır. Bu bölümde, mizanpajlarla çalışmayı daha az zahmetli ve daha kazançlı hale getiren birkaç ipucu vardır.


Vektör veri Modeli Nedir
Raster veri modeli nedir
Raster veri nedir
Vektör veri raster veri
Vektör ve Raster veri nedir
Vektör veri nedir
Cbs raster veri nedir


Düzenleri Kolay Yapma

Araçlar ➔ Sihirbazlar ➔ Düzen oluştur altında bulunan LAYOUTWIZARD komutunu kullanarak düzen, görünüm alanı, sayfa düzeni ve başlık bloğu oluşturma işlemlerini tek seferde hızlıca gerçekleştirin. Sihirbaz arayüzü sizi süreç boyunca adım adım yönlendirir, bu nedenle daha kolay olamaz.

Bu sihirbaz, nirvana’yı düzenlemek için sekiz adımlı bir program sunar. Bir ad, bir yazıcı, kağıt boyutu, bir yön, bir başlık bloğu şablonu, görüntü alanı seçenekleri ve ölçeği ve başlık bloğu içindeki görüntü alanı için konum seçin ve bitirdiniz.

Sihirbazın Başlık Bloğu sayfasında size bir şablon listesi sunulur. Boş bir listeniz varsa, OPTIONS ile çizim şablon dosyanızın konumunu ayarlayın ve ardından LAYOUTWIZARD’ı tekrarlayın. Bir şablon seçin ve yeni düzeninize antet bloğunu blok veya Xref olarak ekleme seçeneğiniz olduğunu fark edin.

Başlık bloğu şablonlarının depolandığı klasör, dosya sisteminde o kadar derine gömülüdür ki, onu asla bulamayabilirsiniz. Bu konum, sihirbazın baktığı tek yerdir, bu nedenle AutoCAD 2007 kullandığınızı varsayarsak, özel başlık bloklarınızı aşağıdaki klasöre yerleştirin.

Görünüm Alanlarını Tanımla sayfası, tek bir görünüm alanı, standart 3B mühendislik görünümleri veya istediğiniz herhangi bir görünüm penceresi dizisi oluşturmanıza olanak tanır. Görünüm penceresi ölçeğini ayarlama seçeneğiniz olduğuna dikkat edin; bu ölçek, oluşturulan tüm görünüm pencereleri için geçerlidir.

Düzen sihirbazını tamamladıktan sonra, varsayılan sayfa kurulumuna hangi çizim stili tablosunun veya renk tablosunun kullanılacağı gibi bazı ek bilgiler girmeniz gerekebilir. Ne yazık ki sihirbaz mükemmel değil ve olası her ayarı kapsamıyor. Ancak çok fazla telaşa kapılmadan hızlı sonuçlar verir, bu nedenle şikayet edemeyiz.

Her düzen, kendisiyle ilişkilendirilmiş varsayılan bir sayfa düzenine sahiptir. Sayfa düzenini, Plot iletişim kutusunun önceden doldurulmuş içeriği olarak düşünün; başarılı bir çizim oluşturmak için gerekli tüm ilgili ayrıntıları bir araya getirir.

Sayfa Yapısı ve/veya Plot iletişim kutularına kaç kez veri giriyorsunuz? Varsayılan sayfa kurulumlarını kullanıyorsanız, muhtemelen her düzen oluşturduğunuzda bu şeyleri girersiniz, değil mi? Daha iyi bir yol varken zamanını boşa harcıyorsun.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir