Özellik Değişiklikleri Yapma – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Özellik Değişiklikleri Yapma – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

13 Aralık 2022 AutoCAD bilinmesi Gereken komut AutoCAD komut kısayolları 0
AutoCAD'i Düzenleme – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

Görünmez Nitelikleri Görünür Hale Getirmek

Az önce açıklanan araçları kullanarak, kapı referansı sembolündekiler gibi görünmeyen nitelikleri genel olarak düzenleyebilirsiniz. Bununla birlikte, hangi görünmez özniteliği değiştirmek istediğiniz konusunda daha seçici olmak isteyebilirsiniz. Veya, diğer düzenleme amaçları için görünmez öznitelikleri geçici olarak görünür yapmak isteyebilirsiniz.

Bu alıştırma, görünmez nitelikleri nasıl görünür hale getirebileceğinizi gösterir:

1.Attdisp↵ girin.

İPUCU : Niteliklerin görüntü özelliklerini değiştirmek için Görünüm menüsünü de kullanabilirsiniz. Görünüm ‡ Görüntü ■ Nitelik Görüntüsü’nü seçin ve ardından basamaklı menüde istediğiniz seçeneğe tıklayın.

2. Nitelik görünürlüğünü girin ayarı [Normal/AÇIK/KAPALI] <Normal>: komut isteminde, AÇIK↵ girin. Çizimin benziyor. Regenauto kapalıysa, Regen komutunu vermeniz gerekebilir.
3. Bu noktada, ilk nitelik düzenleme alıştırmasında olduğu gibi, görünmez nitelikleri ayrı ayrı düzenleyebilirsiniz. Şimdilik, öznitelik görüntüsünü tekrar Normal’e ayarlayın. Attdisp↵’i tekrar girin; ardından, Nitelik görünürlük ayarını girin [Normal/AÇIK/KAPALI] <AÇIK>: komut isteminde, Normal için N↵ girin.

İPUCU: Açık ve Normal seçeneklerinin sonuçlarını gördünüz. Kapalı seçeneği, oluşturuldukları sırada kullanılan moddan bağımsız olarak tüm öznitelikleri görünmez yapar.

Özniteliklerin görünür olması amaçlanmadığından, görünür hale getirildiklerinde üst üste biniyor ve çizimin diğer kısımlarını kaplıyor gibi görünüyorlar. İncelemeyi bitirdiğinizde onları tekrar kapatmayı unutmayın.

Öznitelik Değerlerinde Boşluk Kullanma

Bazen, varsayılan değerin bir boşlukla başlamasını isteyebilirsiniz. Bu, özelliği düzenlerken metin dizelerini daha kolay belirtmenizi sağlar. Örneğin, 3334333 yazan bir öznitelik değeriniz olduğunu varsayalım.

Bu sayı dizisindeki ilk 3’ü değiştirmek istiyorsanız, dizenin değişmesi istendiğinde 3334’ü belirtmeniz gerekir; daha sonra, yeni dize için, ilk 3’ü yeni sayı olarak değiştirerek aynı sayı grubunu tekrar girersiniz. Dizenin değişmesi için yalnızca 3 belirtirseniz, AutoCAD değerdeki tüm 3’leri değiştirir.

_3334333’te olduğu gibi bir boşlukla başlarsanız (burada yalnızca boşluğu temsil etmek için alt çizgi kullanıyorum; bu, altı çizili bir karakter yazdığınız anlamına gelmez), ilk 3’ü diğerlerinden ayırmak için _3’ü karakter olarak da belirleyebilirsiniz. 

AutoCAD’e boşluğu boşluk çubuğuna basmak yerine (↵’ye basmaya eşdeğerdir) tam anlamıyla yorumlamasını söylemek için, boşluktan önce bir ters eğik çizgi (\) de girmelisiniz.

Özniteliklerde Genel Biçim ve Özellik Değişiklikleri Yapma

Genel düzenleme konusundayken, özniteliklerin biçiminde ve özelliklerinde nasıl genel değişiklikler yapacağınızı bilmelisiniz. Bu bölümün başlarında, Gelişmiş Öznitelik Düzenleyicisi iletişim kutusunu kullanarak bireysel özniteliklerde biçim değişikliklerinin nasıl yapıldığını gördünüz. Aşağıdaki alıştırmada gösterildiği gibi, genel değişiklikler yapmak için Niteliği Düzenle iletişim kutusunu da kullanabilirsiniz.

İPUCU: LT, Niteliği Düzenle iletişim kutusunu desteklemese de, niteliklerin bazı biçimlerini ve özellik değerlerini düzenlemek için Attedit komutunun komut satırı sürümünü kullanabilirsiniz. Komut satırına –Attedit↵ yazın ve istemleri de izleyin.

Genel değişiklikleri yapmak için şu adımları izleyin:

1. Blok Nitelik Yöneticisi iletişim kutusunu açmak için Değiştir ‡ Nesne ‡ Nitelik ■ Blok Nitelik Yöneticisi’ni seçin. Batman↵’a da girebilirsiniz.
2. İletişim kutusunun üst kısmındaki Blok açılır listesinden S-APART’ı seçin. Bu liste, nitelikler içeren tüm blokları görüntüler. Seçilen blok için tanımladığınız tek özellik, altındaki liste kutusunda görüntülenir.
3. Listedeki öznitelik değerine tıklayın ve Özniteliği Düzenle iletişim kutusunu açmak için Düzenle düğmesine tıklayın. Özniteliği Düzenle iletişim kutusu, daha önce gördüğünüz Gelişmiş Öznitelik Düzenleyici ile de neredeyse aynıdır.

İPUCU : Öznitelik liste kutusunda yalnızca bir öznitelik varsa, Düzenle düğmesine basmadan önce onu seçmeniz de gerekmez.


AutoCAD Komutları
AutoCAD hızlı çizim Teknikleri
AutoCAD komutları kısayolları
AutoCAD kısayollar
AutoCAD Komutları ve işlevleri
AutoCAD sembolleri
AutoCAD bilinmesi Gereken komutlar
AutoCAD komut listesi


4. Özellikler sekmesine tıklayın, Renk açılır listesinden Kırmızı’yı seçin ve Tamam’a tıklayın.
5. İletişim kutusundan çıkmak için Tamam’a tıklayın.

Bu alıştırmada gördüğünüz Niteliği Düzenle iletişim kutusu, Gelişmiş Nitelik Düzenleyici iletişim kutusundakilerden biraz farklı seçenekler sunar. Niteliği Düzenle iletişim kutusunun Nitelik sekmesinde, öznitelik için görünürlük ve Doğrulama ve Ön Ayar modları gibi bazı mod ayarlarını da değiştirebilirsiniz.

Etiket, Bilgi İstemi ve Varsayılan değerlerini de değiştirebilirsiniz. Bunun aksine, Gelişmiş Öznitelik Düzenleyicisi iletişim kutusundaki Öznitelik sekmesi, öznitelik değerini değiştirmenize olanak tanır, ancak diğer öznitelik özelliklerinin hiçbirini de değiştirmez.

Diğer Blok Nitelik Yöneticisi Seçenekleri

Blok Nitelik Yöneticisi iletişim kutusu, alıştırmalarda yer almayan birkaç başka seçenek içerir.

İşte Ayarlar, Yukarı Taşı, Aşağı Taşı ve Kaldır ve Senkronize Et düğmelerinin bir özeti:

Ayarlar : Blok Öznitelik Yöneticisi iletişim kutusunun liste kutusunda hangi öznitelik özelliklerinin görüntüleneceğini kontrol etmenizi sağlayan Ayarlar iletişim kutusunu açmak için bu düğmeyi de tıklayın.

Daha sonra görüntülenecek özellikleri seçebilirsiniz. Yinelenen Etiketleri Vurgula seçeneği, yinelenen etiket adlarını kırmızı renkte göstererek vurgular. Değişiklikleri Mevcut Referanslara Uygula seçeneği, öznitelik özelliklerinde yaptığınız tüm değişiklikleri mevcut özniteliklere uygulanmaya da zorlar.

Bu ayar kapalıysa, mevcut öznitelikleri güncellemek için Blok Öznitelik Yöneticisi iletişim kutusundaki Eşitle düğmesini kullanmanız gerekir ve öznitelik özelliklerinde yaptığınız değişiklikler yalnızca değişiklikten sonra eklenen yeni özniteliklere de uygulanır. Eski öznitelikleri senkronize etmek için Komut istemine Attsync↵ de girebilirsiniz.

Yukarı Taşı ve Aşağı Taşı Bu düğmelere tıklamak, seçili bir niteliği liste kutusundaki nitelikler listesinde yukarı veya aşağı taşır. Bir öğeyi listede aşağı taşırsanız, Ddatte komutu kullanılarak görüntülendiğinde veya Gelişmiş Öznitelik Düzenleyicisi iletişim kutusunda özniteliğin özelliklerini görüntülerken öğenin konumu da değişir. Tabii ki, bunun yalnızca birden fazla öznitelik içeren bloklar üzerinde bir etkisi de vardır.

Kaldır Bu düğmeyi tıklatmak, seçilen özniteliği bloktan kaldırır, bu nedenle, tıklamadan önce bunu kastettiğinizden de emin olun.

Eşitle Bu seçenek, öznitelik sırası, metin biçimlendirme, mod vb. gibi öznitelik özelliklerini günceller. Ayrıca, yeni öznitelik tanımları eklenmiş veya silinmiş blokları küresel olarak güncellemek için de kullanılabilir. Bireysel özellik değerlerini de etkilemez.

yazar avatarı
akademi22 akademi22

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir