Ölçek – Çizim ve Düzenlere Giriş – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Ölçek – Çizim ve Düzenlere Giriş – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

22 Kasım 2022 autocad 1/100 ölçek ayarlama autocad ölçek ayarlama 1/200 0
Görünüm Alanları – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

Ölçek

Ölçek açılır listesindeki önceden tanımlanmış bir dizi ölçek arasından bir çizim ölçeği seçebilirsiniz. Bu seçenekler, kullanmanız gereken en yaygın ölçekleri kapsar.

Kağıda Sığdır seçeneğinin, Model sekmesinden çizim yaparken ölçek vermekten nasıl kaçındığınızı ve çizimi sayfaya sığdırmaya nasıl zorladığını zaten gördünüz. Ölçeklendirilmemiş resimler çiziyorsanız, bu iyi çalışır. 1⁄8 ́ = 1 ̋-0 ́ gibi başka bir seçenek seçerseniz inç ve birim giriş kutuları bu ölçeği yansıtacak şekilde değişir.

İnç = giriş kutusu 0,125 olarak değişir ve Birimler giriş kutusu 12 olarak değişir. Bir düzenden çiziyorsanız, 1:1 ölçek seçeneğini veya belki de 1:2 ölçeğini kullanırsınız. yarım boy çizim. Bir düzende, çizim ölçeği tipik olarak görüntü alanı aracılığıyla ayarlanır.

Bir düzenden çizim yaparken AutoCAD, seçtiğiniz yazıcı ve sayfa boyutuna göre çizilecek alanı otomatik olarak belirler. Daha fazla bilgi için, bu bölümde daha sonra yer alan “Düzen Sekmelerini Kullanarak WYSIWYG Çizimi” konusuna bakın.

Özel Ölçeği

Bazı durumlarda, çiziminizi çizmek için standart olmayan bir ölçek ayarlamanız gerekebilir. Ölçek açılır listesinde istediğiniz ölçeği bulamazsanız, bu listeden Özel’i seçebilir ve ardından İnç = ve Birimler giriş kutularına özel değerler girebilirsiniz.

Bu giriş kutuları aracılığıyla, çiziminizdeki çizim birimlerinin son çizilen uzaklıkla inç veya milimetre cinsinden nasıl ilişkili olduğunu belirtebilirsiniz. Örneğin, çiziminizin ölçek faktörü 96 ise şu adımları izleyin:

1. İnç = giriş kutusuna çift tıklayın, 1 girin ve Sekme tuşuna basın.
2. Birimler giriş kutusuna çift tıklayın, 96 girin ve Sekme tuşuna basın.
1:10 ölçeğinde çizmek isteyen metrik kullanıcıları, MM giriş kutusuna 1 ve Birimler giriş kutusuna 10 girmelidir.

İmparatorluk ölçü sistemindeki Mimari birim stiline daha fazla alışkınsanız, kesir olarak bir ölçek girebilirsiniz. Örneğin, 1⁄8 ́ ölçekli bir çizim için:

1. İnç = giriş kutusuna çift tıklayın, 1⁄8 girin ve Sekme tuşuna basın.
2. Birimler giriş kutusuna çift tıklayın, 12 girin ve Sekme tuşuna basın.
Çiziminizi ayarlarken seçtiğinizden farklı bir ölçek belirtirseniz, AutoCAD çiziminizi bu ölçeğe göre çizer.

Ölçekle ilgili herhangi bir kısıtlamanız yoktur, ancak doğru ölçeği girmek önemlidir: Ölçek çok büyükse, AutoCAD çiziminizin kağıda sığmayacak kadar büyük olduğunu düşünür, ancak yine de çiziminizi çizmeye çalışır. 

İPUCU : Başlangıçta amaçladığınız ölçekten farklı bir ölçekte çizerseniz, nesneler ve metin çiziminiz için uygun olandan daha küçük veya daha büyük görünür. Metin boyutunu yeni ölçeğe uyacak şekilde düzenlemeniz gerekecek. Bunu Özellikler paletini kullanarak yapabilirsiniz.

Yüksekliğini değiştirmek istediğiniz metni seçin, Standart araç çubuğundaki Özellikler aracını tıklayın ve ardından Özellikler paletindeki Yükseklik ayarını değiştirin.


autocad 1/100 ölçek ayarlama
autocad 1/10 ölçek
AutoCAD ölçek ayarlama
autocad ölçek ayarlama 1/200
autocad 1/100 ölçek çıktı
autocad 1/50 ölçek ayarlama
autocad 1/20 ölçek
Autocad ozalit çıktı Alma


Ölçek Açılır Listesine Özel Ölçek Ekleme

Sıklıkla özel bir ölçek kullanıyorsanız, grafiği her çizdiğinizde ölçeği girmek zorunda kalmak canınızı sıkabilir. AutoCAD, özel ölçeğinizi daha önce gösterilen Ölçek açılır listesine ekleme yeteneği sunar. Ardından, özel ölçeğinizi metin kutusundan girmek yerine listeden kolayca seçebilirsiniz.

Ölçek açılır listesine özel bir ölçek eklemek için kullandığınız adımlar şunlardır:

1. Araçlar ■ Seçenekler’i seçerek Seçenekler iletişim kutusunu açın.
2. Kullanıcı Tercihleri ​​sekmesini seçin ve ardından iletişim kutusunun altındaki Ölçek Listesini Düzenle düğmesini tıklayın.
3. Ölçek Listesini Düzenle iletişim kutusunda, Ekle düğmesine tıklayın.
4. Ölçek Ekle iletişim kutusunda, Ölçek Listesinde Görünen Ad metin kutusuna özel ölçeğiniz için bir ad girin ve ardından Ölçek Özellikleri metin kutularına uygun değerleri girin.
5. Kapatmak için her iletişim kutusunda Tamam’ı tıklayın.

Ölçek Listesini Düzenle iletişim kutusunda Ekle dışında birkaç seçenek vardır. Düzenle düğmesine tıklamak, listedeki mevcut bir ölçeği düzenlemenizi sağlar. Yukarı Taşı ve Aşağı Taşı düğmelerine tıklamak, listedeki bir öğenin konumunu değiştirmenizi sağlar. Sil’i tıklatmak, listeden bir öğeyi veya bir dizi öğeyi siler. Sıfırla düğmesine tıklamak, listeyi varsayılan durumuna geri yükler ve eklemiş olabileceğiniz tüm özel öğeleri kaldırır.

İPUCU : Seçenekler iletişim kutusunu açmak ve Kullanıcı Tercihleri ​​sekmesinde Ölçek Listesini Düzenle’ye tıklamak yerine, Ölçek Listesini Düzenle iletişim kutusunu doğrudan açmak için Komut isteminde Scalelistedit↵ yazabilirsiniz.

Çizgi Ağırlıklarını Ölçeklendirme

AutoCAD, nesnelere katman atamaları yoluyla veya tek tek nesnelere doğrudan bir çizgi ağırlığı atayarak çizgi kalınlıkları atama seçeneği sunar. Bununla birlikte, siz çiziminiz için bir ölçek belirleyene kadar çizgi kalınlığı seçeneğinin bir anlamı yoktur.

Bir ölçek belirledikten sonra Çizgi Ağırlıklarını Ölçekle seçeneği kullanılabilir. Katmanlara ve nesnelere atanan çizgi kalınlığının çizimlerinizde doğru şekilde görünmesini istiyorsanız bu onay kutusunu seçin. Bu bölümün ilerleyen kısımlarında çizgi kalınlıklarına ve çizime daha yakından bakacaksınız.

Gölgeli Görünüm Seçenekleri

Çiziminizin çoğu muhtemelen 2B teknik çizimleri içerecektir, ancak bazen gölgeli veya işlenmiş bir 3B görünüm çizmeniz gerekebilir. Bu tür 3B görünümleri 2B veya 3B Tel Kafes görünümleriyle birleştirmeniz gerekebilir. AutoCAD, AutoCAD çiziminizin gölgeli veya işlenmiş 3B görünümlerini çizmenizi sağlayan Gölgeli Görünüm Seçenekleri sunar.

Bu seçenekler, işlenmiş çıktınızın kalitesi üzerinde kontrol sahibi olmanızı sağlar. (LT kullanıcılarının Gölgeli Görünüm Penceresi Seçenekleri yoktur.)

İPUCU : Shaded Viewport Options grubuna ulaşmak için Plot iletişim kutusunun sağ alt köşesindeki More Options düğmesine tıklamanız gerektiğini unutmayın. Daha Fazla Seçenek düğmesi, büyüktür işareti olan bir daireye benzer. Ayrıca, bu seçenekler kullanıma sunulmadan önce Yazıcı/Çizici grubunda bir yazıcı adı seçmeniz gerekir.

Gölge Grafiği açılır listesi, bir Model Alanı görünümünün nasıl çizileceğini kontrol etmenizi sağlar. Aşağıdaki seçenekler arasından seçim yapabilirsiniz.

Görüntülenen Olarak, Model Alanı görünümünü ekranınızda göründüğü şekliyle çizer. Tel kafes, bir 3B nesnenin Model Alanı görünümünü tel kafes görünümü olarak çizer. Gizli çizgiler kaldırılmış Model Alanı görünümünüzü çizer.

3B Gizli/3B Tel Kafes/Kavramsal/Gerçekçi, bu görsel stillerden birini kullanarak Model Uzayını çizer. Bu seçimler, geçerli Model Alanı görsel stilini geçersiz kılar.  İşlendi, çizimden önce Model Alanı görünümünüzü oluşturur.

Taslak/Düşük/Orta/Yüksek/Sunum çizimin kalitesini ayarlar. Bir Mizanpaj sekmesinden çizim yapıyorsanız, Gölge Grafiği seçenekleri kullanılamaz. Her bir düzen görünüm portunun çizilme şeklini, görünümün Özellikler ayarlarından kontrol edebilirsiniz. Bu bölümde daha sonra yerleşim görünüm alanı özellikleri hakkında daha fazla bilgi edineceksiniz.

yazar avatarı
akademi22 akademi22

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir