Offset Konumu – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Offset Konumu – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

4 Ağustos 2022 AutoCAD çoklu offset Offset Komutu Offset komutu nedir 0

Offset Konumu

OFFSET, evrendeki en kullanışlı çizim aracı olabilir. Halihazırda var olana dayalı olarak yeni geometri çizmenize olanak tanır, tembelce kaybolmayan bir gerçek. OFFSET’i daha da iyi hale getiren önemli iyileştirmelerden habersiz, muhtemelen bu komutu yıllardır kullanıyorsunuz.

OFFSET’in tüm gücünü kullanmayı öğrenen bir aptal olmayın ve üretkenliğinizde anında bir sıçrama göreceksiniz. OFFSET ile ilgili kalpten alacağınızı umduğumuz üç ipucu vereceğiz.

İlk önce, yalnızca daha sonra geri dönmek için bir nesneyi kaydırmayı bırakın ve yeni geometriyi kaydırdığınız orijinal nesneyi silin. Tanıdık bir çizim durumu gibi mi geliyor? OFFSET komutundaki Sil seçeneği bunu daha zarif bir şekilde ele alır.

İşte nasıl çalıştığı:

1. OFFSET komutunu kullanın. Komut satırını okuyun (kapatmadığınızı varsayarak) ve birkaç modun mevcut durumları ile listelendiğine dikkat edin: Kaynağı Sil, Katman ve OFFSETGAPTYPE. Bu sadece bilginiz içindir.
2. Sil seçeneğini ayarlamak için E Enter yazın. Kaynağı Sil’i Evet olarak ayarlamak için Evet’i seçin; bu mod siz değiştirene kadar aynı kalacaktır.
3. Varsayılanı kabul etmek için Enter’a basarak, bir sayı yazarak veya çizim penceresinde iki noktayı tıklatarak bir ofset mesafesi ayarlayın.
4. Kaydırılacak nesneyi ve ardından ötelenecek kenarda bir nokta seçin. Kaynak nesne silindiğinden, kaynak nesneler görünüşte ofset mesafesini hareket ettirir.

Daha sonra, kendinizi sık sık nesneleri ötelerken ve ardından yeni geometriyi daha sonra başka bir katmana değiştirirken buluyorsunuz, değil mi? Kafa karıştırıcı “from” nesne çıtçıtını kullanarak doğru katmana yeni bir nesne çizmekten kesinlikle daha iyi, değil mi? Biz tembel AutoCAD kullanıcıları bir şeyler çizmek zorunda kalmamak için her şeyi deneyeceğiz. OFFSET’in Katman seçeneğini kullanmak daha iyi bir çözümdür. 

1. Geçerli katmanı, üzerinde yeni nesnelerin olmasını istediğiniz katmana ayarlayın. Bu, dengeleyeceğiniz kaynak nesnelerin üzerinde bulunduğu katmandan farklıdır.
2. OFFSET komutunu kullanın. Komut satırını okuyun ve modlarının mevcut durumlarına dikkat edin. Layer=Source ise, onu değiştirmeniz gerekir.
3. Katman modunu ayarlamak için L Enter yazın. Geçerli’yi Katman seçeneği olarak ayarlamak için C Enter yazın: Ofset nesneler için katman seçeneğini girin.
4. Varsayılanı (OFFSET-DIST tarafından kontrol edilir) kabul etmek için Enter’a basarak, bir sayı girerek veya çizim penceresinde iki noktayı tıklatarak bir ofset mesafesi ayarlayın.
5. Kaydırılacak nesneyi ve ardından ötelenecek kenarda bir nokta seçin. Ofset nesnesi mucizevi bir şekilde geçerli katmanda belirir.

Son olarak, çoklu çizgileri dengeleme konusunda bilinmesi gereken bir sistem değişkeni vardır:

OFFSET’i her kullandığınızda bu değişkenin durumunun komut satırında verildiğine dikkat edin. Neden soruyorsun? Çünkü çoklu çizgilerin ofsetleme sonrası görünümü üzerinde dramatik bir etkisi vardır. Teknik olarak konuşursak, sürekli bağlı segmentler arasında boşlukların açılması gerektiğinden, çoklu çizgilerin dengelenmesine kesinlikle izin verilmemelidir.


Offset Komutu
Offset komutu nedir
AutoCAD çoklu offset
AutoCAD offset problem
Offset komutu çalışmıyor
Offset Komutu Nasıl Kullanılır
Autocad polyline offset
Array komutu


Yine de çoklu çizgileri dengeleyebilmek istiyoruz – ve yapabiliriz. OFFSETGAPTYPE sistem değişkeni bu sorunu çözmek için icat edildi ve boşluklarda ne olduğunu kontrol ediyor. OFFSETGAPTYPE’ın üç olası değerine göre çoklu çizgilerdeki boşluklar şu şekilde doldurulur:

  • Genişletilmiş düz çizgi segmentleri
  • Dolgulu ark segmentleri
  • Pahlı çizgi segmentleri

Bir çoklu çizgi ofsetinin en doğru temsili, ofset mesafesini korudukları için radyuslu yay segmentleriyle elde edilebilir. Ancak, varsayılan düz çizgi segmentlerini uzatmaktır ve tablodan da görebileceğiniz gibi, pahlı segmentler de bir olasılıktır.

OFFSETGAPTYPE kayıt defterinde saklanır, bu nedenle tüm çizimleri etkiler ve çizim oturumları arasında devam eder. Bu önemli değişkenin adını unutursanız, OFFSET komutunu kullanırken değeri her zaman komut satırında listelenir – bu nedenle endişelenmeyin (bir kez daha, komut satırınız görüntülendiği sürece).

BÖLME ve ÖLÇME

DIVIDE, bir nesneyi belirli sayıda bölüme mükemmel bir şekilde bölmek için kullanılır. ÖLÇÜM, bir nesneyi belirli uzunlukta bölümlere ayırır ve genellikle ölçüm artışından daha az bir kalanı bırakır.

Bazı kullanıcılar DIVIDE komutuyla şaşkına döner. Bu ne işe yarıyor? Görünüşe göre çok değil, deneyimsizler için. Ancak, DIVIDE son derece kullanışlı bir komuttur.

Doğrudan hareket etmez; DIVIDE, stratejik konumları işaretleyen noktaları çıktılar. Bu daha da belirsizleşiyor, noktalar nelerdir? Noktalar, en azından Euclid’e göre, teknik olarak hiçbir boyutu, yönü veya konum dışında herhangi bir özelliği olmayan geometrik varlıklardır.

İyi; noktalar konum işaretçileridir ancak varsayılan olarak, noktalar tek piksellerle temsil edildikleri için AutoCAD’de neredeyse görünmezdir. Bu nedenle, kutudan çıkar çıkmaz DIVIDE komutunu kullanırsanız, hiçbir şey olduğunu söyleyemezsiniz.

Başarılı bir şekilde bölmenin anahtarı nokta stilidir—noktaların nasıl görüneceğini kontrol eder. Araçlar ➔ Nokta Stili’ni seçin ve tek piksel veya boş simge dışında bir simge seçin. Ekranda noktaları görebileceksiniz (ve yazdırabileceksiniz). Hızlı olmak için PDMODE’u 3’e ayarlayın (bu, sinir bozucu noktaları görmesi kolay X’lere dönüştürür).

BÖL seçeneğini kullanın, bölünecek nesneyi seçin ve ardından nesnenin sahip olmasını istediğiniz eşit parça sayısını girin. Eşit aralıklı nokta nesneleri, seçili nesnenin uzunluğu boyunca yerleştirilir.

Örneğin, bir parçayı üç parçaya bölmek, üç parçayı işaretleyen iki nokta verir. Orijinal nesnenin bozuk olmadığını anlayın; segmentler sanaldır.

Ayrıca noktalara ek geometri de ekleyebilirsiniz. Nokta varlıkları, Düğüm nesnesi yakalamasını kullanır. DIVIDE ile düzenlenen segmentlere tutturmak için Draft Ayarları iletişim kutusunda Düğüm yakalamayı seçin.

DIVIDE tarafından oluşturulan noktalara nesneleri tutturduktan sonra, noktaları silmek genellikle iyi bir fikirdir. Tüm nokta nesnelerini verimli bir şekilde silmek için GETSEL’i kullanabilirsiniz. Devam edin – bölün ve yönetin.

ÖLÇME komutu eşit değerdedir. Bu komut, DIVIDE komutuna benzer şekilde çalışır ancak izin verir. işaretçileri yerleştirmek için bir nesne boyunca mesafeleri belirtmeniz. Örneğin, çiziminize bir çoklu çizgi boyunca 10 blok yerleştirmek istediğinizi ve aralarında 6 fit mesafe olmasını istediğinizi varsayalım.

MEASURE komutu tam olarak bunu yapmayı kolaylaştırır. Varsayılan olarak noktaları da kullanmasına rağmen, kolayca belirtebilirsiniz.

ÖLÇÜM, çoklu çizgiyi seçtiğiniz yere en yakın uçtan başlar (bir daire değilse, bu durumda ÖLÇÜM 0 dereceden başlar ve saat yönünün tersinde çalışır). Sihirli bir şekilde nesneye eşit olarak uyan bir değer seçmediğiniz sürece, sonunda fazladan bir bölümün kalması alışılmadık bir durum değildir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir