Nitelik Verileri – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri
Nitelik Verilerini Bir Dosyaya Kaydetme
Şimdi çıkarma işlemini tamamlayalım.
1. İleri’ye tıklayın. Çıktı Seç ekranı belirir. Bu pencere, verileri çizimdeki bir tabloya dönüştürmeyi, verileri harici bir veri dosyası olarak ayıklamayı veya her ikisini birden belirlemenizi sağlar.
2. Verileri Harici Dosyaya Çıktı seçeneğini belirleyin. Seçeneğin hemen altındaki giriş kutusu giriş için uygun hale gelir. Harici dosya giriş kutusu için bir konum yazabilir veya bir konuma göz atmak için gözat düğmesine tıklayabilirsiniz.
3. Bir .xls, .csv, .mdb veya .txt dosyasını ayıklama seçeneğiniz vardır. türünü seçebilirsiniz
dosyanın nereye gitmesini istediğinizi göstermek için gözat düğmesini tıklattığınızda kullanılacak dosya. Gözat düğmesi, Dosya Türü açılır listesinden kaydedilecek dosya türünü seçebileceğiniz Farklı Kaydet iletişim kutusunu açar. Varsayılan dosya adı, .xls uzantılı geçerli çizim dosya adıdır.
4. Bitir ekranını açmak için İleri’ye tıklayın. Bundan sonra ne yapacağınızı açıklayan kısa bir mesaj verir.
5.Bitir’e tıklayın. Geçerli çizim adına sahip bir dosya ve.xls dosya adı uzantısı oluşturulur. 2. adımda farklı bir konum belirtmediğiniz sürece, varsayılan olarak dosya Belgelerim klasörüne yerleştirilir.
Artık, Nitelik Çıkarma Sihirbazının Tam Önizleme penceresinde daha önce gördüğünüz verileri içeren plan.xls (örnek dosyayı kullandıysanız 13a-plan.xls) adlı bir dosyanız var. Bu dosyayı Microsoft Excel ile açabilirsiniz.
Nitelik Verilerini Bir AutoCAD Tablosuna Çıkarma
Veri Çıkarma Sihirbazının Çıktı Seç ekranında öznitelik verilerini bir AutoCAD tablosuna çıkarma seçeneğini fark etmiş olabilirsiniz. Bu seçenek, öznitelik verilerini mevcut çizimde doğrudan bir tabloya dönüştürmenizi sağlar.
Çiziminizde parça listeleri veya diğer tablo türleri oluşturmayı kolaylaştırmanın yanı sıra, öznitelik verileri değiştiğinde tabloların otomatik olarak güncellenmesi avantajını elde edersiniz. Bu seçeneği açıp İleri’ye tıklarsanız, Bitiş ekranı yerine Tablo Stili ekranını görürsünüz.
Buradan şu adımları takip edebilirsiniz:
1. Çıkarılan veriler için bir tablo stili seçin, bir başlık girin ve İleri’ye tıklayın. Bitir ekranı açılır.
2. Son’a tıklayın. Tablo yenilendiğinde tabloda yapılan değişikliklerin kaybolacağını söyleyen bir uyarı mesajı görüyorsunuz.
3. Tamam’ı tıklayın; bir nokta seçmeniz istenir. Tabloyu yerleştirmek için çizime tıklayın.
Tablo, çiziminizin ölçeğine bağlı olarak küçük bir boyutta görünebilir. Tıkladığınız yeri yakınlaştırın ve tabloyu göreceksiniz.
AutoCAD penceresinin sağ alt köşesinde Veri Bağlantısı simgesini de görürsünüz. Niteliklerden oluşturulan bir tablonun benzersiz bir özelliği, tablonun güncellenmesi gerektiğinde bilgilendirilme seçeneğine sahip olmanızdır. Örneğin, plandaki kapılar için bir özellik değeri ilk kez herhangi bir şekilde değiştirildiğinde, AutoCAD penceresinin sağ alt köşesinde bir balon uyarı mesajı görürsünüz.
Ardından, tabloyu yeni öznitelik değerlerine güncellemek için balondaki Veri Bağlantısını Kullanarak Tabloları Güncelle öğesine tıklayabilirsiniz. Ayrıca balon uyarısını kapatabilir ve tabloyu daha sonra güncelleyebilirsiniz.
Tabloyu güncellemeye hazır olduğunuzda, AutoCAD penceresinin sağ alt köşesindeki Veri Çıkarma simgesine sağ tıklayın ve Tüm Veri Bağlantılarını Güncelle’yi seçin. Tablo, en son özellik değerlerini yansıtacak şekilde güncellenecektir.
Mevcut Çizimleri AutoCAD’e Kopyalama
Bazen elle hazırlanmış bir çizimi bir AutoCAD çizim dosyasına dönüştürmek isteyeceksiniz. AutoCAD’i kullanmaya başlamadan önce oluşturduğunuz bir tasarımı değiştiriyor veya tüm çizim kitaplığınızı gelecekteki AutoCAD kullanımı için dönüştürüyor olabilirsiniz. Ya da belki bir taslağı resmi bir çizime dönüştürmek istersiniz. Bu bölümde, elle hazırlanmış bir çizime girmenin yolları ele alınmaktadır: izleme, ölçekleme ve tarama. Her yöntemin avantajları ve dezavantajları vardır.
Bu bölümdeki konular aşağıdakileri içerir:
◆ Kağıt Çizimleri AutoCAD Dosyalarına Dönüştürme Yöntemleri
◆ Raster Görüntüyü İçe Aktarma
◆ Raster Görüntü ile Çalışın
Kağıt Çizimleri AutoCAD Dosyalarına Dönüştürme Yöntemleri
Bir sayısallaştırma tabletiyle izleme, elle çizilmiş bir çizimi AutoCAD’e girmenin tek yoluydu, ancak izlenen bir çizim genellikle biraz temizlik ve yeniden düzenleme gerektirir.
Bir çizimi ölçeklendirmek en esnek yöntemdir çünkü bunu yapmak için bir tablete ihtiyacınız yoktur ve genellikle sonrasında daha az temizlikle karşılaşırsınız. Ölçekleme aynı zamanda ortogonal çizgilerin en doğru şekilde girilmesini de kolaylaştırır çünkü boyutları doğrudan çizimden okuyabilir ve AutoCAD’e girebilirsiniz.
AutoCAD Ders Notları 2020
AutoCAD menüleri
Autocad 3 boyutlu çizim komutları
Autocad Dersleri
Autodesk
AutoCAD bilinmesi Gereken komutlar
AutoCAD Komutları
AutoCAD Civil 3D Eğitim Notları pdf
Ölçeklendirmenin ana dezavantajı, çizim tam boyut bilgisi içermiyorsa, sürekli olarak elle çizilmiş çizime bakmanız ve mesafeleri bir ölçekle ölçmeniz gerekmesidir. Ayrıca, düzensiz eğrilerin doğru bir şekilde ölçeklenmesi zordur.
Bir görüntü dosyasını otomatik olarak çizgiler ve yaylardan oluşan bir AutoCAD çizim dosyasına dönüştüren programlar mevcuttur. Bu programlar biraz yardım sunabilir, ancak burada sunulan seçeneklerin en fazla temizlenmesini gerektirirler. İzleme gibi, tarama da en iyi şekilde, bir sayısallaştırıcıda izlenmesi pratik olandan daha fazla kontur içeren karmaşık topografik haritalar veya antetli kağıt ve logolar gibi teknik olmayan çizimler gibi ölçeklenmesi zor çizimler için kullanılır.
Kağıt çizimleri dönüştürmenin en basit yöntemi ve bu bölümde size gösterdiğim yöntem, çizimlerinizi AutoCAD’de arka plan olarak kullanılacak görüntü dosyaları olarak taramaktır. Görüntü dosyalarınızı AutoCAD’e aktarabilir ve ardından doğrudan üzerlerinde izleyebilirsiniz. Bu teknik, orijinal çizimi AutoCAD penceresinde görmenizi sağlayarak dikkatinizi iş istasyonunuzun diğer alanlarına yönlendirme zahmetinden kurtarır.
Sayısallaştırıcı ile Çalışmak
AutoCAD LT ile çalışıyorsanız, mevcut kağıt çizimleri izlemek için tek seçeneğinizin bir sayısallaştırma tablosu kullanmak olduğunu görebilirsiniz. AutoCAD’in Yardım penceresi, bir sayısallaştırıcının nasıl kullanılacağına dair mükemmel bir açıklama sunar.
Tablet komutu hakkında bilgi bulmak için AutoCAD’in Yardım penceresini kullanın. Yardım ▏Yardım’ı seçin; ardından, AutoCAD Yardım penceresinde İçerik sekmesini seçin.
Komut Referansı listesini genişletin ve ardından Komutlar’ı seçin. T Komutları seçeneğini açın ve Tablet’i seçin. Tablonuzu henüz yapılandırmadıysanız, Tablet komutu için CFG (yapılandır) seçeneğinin açıklamasına bakın. Tabletinizi yapılandırdıktan sonra, CAL (kalibrasyon) seçeneği için talimatları okuyun.
Raster Görüntüyü İçe Aktarma
Bir tarayıcınız varsa ve çizimleri ve diğer görüntüleri AutoCAD’e aktarmak için kullanmak istiyorsanız, AutoCAD’in raster görüntüleri içe aktarma özelliğini kullanabilirsiniz. Taranmış bir görüntüyü içe aktarmak isteyebileceğiniz birçok neden vardır. Mimari planlarda, bir projenin yerini göstermek için sıklıkla bir çevre haritası kullanılır.
Oluşturucusunun izniyle, bir haritayı AutoCAD’e tarayabilir ve bir kapak sayfasına dahil edebilirsiniz. Bu kapak sayfası, sitenin fotoğrafları, projenin bilgisayar çizimleri ve görünüşleri ve şirket logoları gibi diğer resimleri de içerebilir.
NOT : LT kullanıcıları raster görüntüleri içe aktaramaz. Ancak çizimlere yerleştirilen görüntüler LT’de görüntülenebilir, taşınabilir ve ölçeklenebilir ve bunların çerçevelerini açıp kapatabilirsiniz.
Taranmış bir görüntüyü içe aktarmanın başka bir nedeni de, görüntüyü izleme için referans olarak kullanmaktır. Sayısallaştırma tableti yerine taranmış bir görüntüyü kullanarak bir çizimi daha yüksek doğrulukla izleyebilirsiniz.
Artık bir tarayıcının fiyatı 100 doların altına düştüğüne göre, tarayıcı, çok çeşitli grafik malzemeyi izlemek için uygun maliyetli bir araçtır. Bu bölümde, bir görüntüyü izleme için arka plan olarak nasıl içe aktarabileceğinizi ilk elden öğreneceksiniz.
Tüm raster görüntü dosyalarını içe aktarmanıza izin veren Dış Referanslar paletini açmak için Dış Referanslar Ekle’yi seçin.
Autocad 3 boyutlu çizim komutları AutoCAD bilinmesi Gereken komutlar AutoCAD Civil 3D Eğitim Notları pdf AutoCAD Ders Notları 2020 Autocad Dersleri AutoCAD Komutları AutoCAD menüleri Autodesk