MTEXT Genişliğini Kontrol Etme – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri
Kelimeleri Bulma
Bu bir kelime işlemci, bir hesap tablosu, hiç beklemeyin, bilgisayar destekli bir tasarım programı. AutoCAD artık herhangi bir iyi kelime işlemci gibi çalışıyor; genel olarak metni bulmanızı ve değiştirmenizi sağlar.
BUL’u sorun, Nesne Seç düğmesini tıklayın ve çizimdeki herhangi bir metni seçin. Aradığınız dizeyi yazın ve ilgilendiğiniz tek şey buysa, Yakınlaştır düğmesini tıklayın. Alternatif olarak, bu yeteneği kullanmak istiyorsanız Bul ve Değiştir iletişim kutusuna değiştirme metni yazın. Değiştir ve/veya Tümünü Değiştir’e gerektiği gibi tıklayın. FIND’ın joker karakterleri desteklediğini biliyor muydunuz? Bu, yalnızca birkaç karakter farklılık gösterebilecek metni bulmak ve değiştirmek için artık daha geniş arama kriterleri kullanabileceğiniz anlamına gelir.
Diğer bilgiler: FIND komutu ortaya çıkmadan önce, AutoCAD eski zamanlayıcıları metin aramaları yapmak için arcane FILTER komutunu kullanıyordu. İlerleme için minnettar olun!
Düzenlerken Metni Büyütme
Bu basit ipucu, duymadığınız sürece aklınıza gelmeyebilir ve gereksiz göz yorgunluğunu önleyebilir. Çizimin daha fazlasını görebilmeniz için uzaklaştırılmış haldeyken çok satırlı metni düzenlemek genellikle uygundur. MTEXT düzenleyicisindeyken fare tekerleğini çevirerek yakınlaştırın. Düzenlediğiniz metin, çizimin geri kalanıyla birlikte büyür.
MTEXTFIXED sistem değişkeni de bu konuda yardımcı olur. Okumak için çok küçük veya büyük olan metni düzenleme için ekranda okunaklı boyutta otomatik olarak görüntülemek için 2’ye ayarlayın. Ek olarak, dikey olarak yönlendirilen metin otomatik olarak tekrar yataya döndürülür ve sizi okumak için başınızı rahatsız bir şekilde eğmek zorunda kalmaktan kurtarır.
MTEXT Genişliğini Kontrol Etme
Mütevazı görüşümüze göre MTEXT ile ilgili tek can sıkıcı şey, metni yazmadan önce bir paragrafın genişliğini tahmin etmek için iki karşıt köşeyi tıklamanız gerektiği gerçeğidir. Bir metin aracı kullandığınızda, yazmaya başlamak istersiniz, değil mi? Belki paragrafın ne kadar geniş olmasını istediğinizi de önceden bilmiyorsunuzdur.
İşte iyi haber: Bunu sizin için sorunsuz bir şekilde yapan bir makro yaparsanız, yazmadan önce paragraf genişliğini ayarlamanız gerekmez. Evet, “programlama” gerektirir, ancak yalnızca en ilkel biçimde. MTEXT kullanımıyla ilgili herhangi bir çekinceniz varsa, bu onları iptal etmelidir.
Bu adımları takip edin:
1. Metin araç çubuğunu açın.
2. Çok Satırlı Metin aracı olan ilk düğmeye sağ tıklayın. menüsünden Özelleştir’i seçin.
kısayol menüsü.
3. Görüntülenen dev Kullanıcı Arayüzünü Özelleştir iletişim kutusunda, Tüm CUI Dosyalarında Özelleştirmeler listesinde Çok Satırlı Metin komutunu seçin.
4. Özellikler listesinde listelenen makroya bakın. ^C^C, çalışan herhangi bir komutu iptal etmek için Esc tuşuna iki kez basmak anlamına gelir. Alt çizgi, aşağıdaki kelimeyi AutoCAD’in kurulu olduğu dile çevirmek anlamına gelir. İngilizce konuşuyorsanız, bu hiçbir şey yapmaz. Yürütülen komut MTEXT’dir. Pasta kadar kolay.
5. Paragraf genişliğini ayarlamak için iki noktaya tıklamaktan kaçınmak istiyorsanız, programlı olarak sıfır genişlik ayarlamadan önce makroyu bir kez tıklamanız için duraklatmanız gerekir. Tüm metinlerin en azından bir ekleme noktasına ihtiyacı vardır. Aşağıdaki makroyu yazın.
AutoCAD text mtext çevirme
AutoCAD Komutları
AutoCAD Komutları PDF
Autocad sembolleri ve anlamları
AutoCAD komutları kısayolları
AutoCAD Ders Notları pdf
AutoCAD Komutları ve işlevleri
AutoCAD bilinmesi Gereken komutlar
Bu makroyu analiz ederek, orijinal makronun kaldığı yerden başlar. Noktalı virgül Enter anlamına gelir. Ters eğik çizgi, kullanıcı girişi için duraklatmak anlamına gelir. Dolayısıyla, bu makro bir ekleme noktasına tıklamanızı bekler, bir genişlik belirtmek için W verir ve ardından şimşek kadar hızlı bir şekilde sıfır genişliğini atar.
6. Uygula’ya tıklayın, Tamam’a tıklayın ve yeni Çok Satırlı Metin aracınızı deneyin. Bir noktayı tıklayın ve tıpkı tek satırlık metin gibi yazmaya başlayın.
Daha iyi ne olabilir? Artık tek satırın basitliğine sahip, ancak tam teşekküllü bir kelime işlemcinin tüm düzenleme özellikleriyle dolu çok satırlı metne sahipsiniz. Tüm metin ihtiyaçlarınız için MTEXT kullanmayı düşünmeden önce, dikkat etmeniz gereken bir diğer konu daha var.
Sıfır genişlikte çok satırlı metin oluşturmaya başlarsanız, sonunda, tıpkı tek satırlı metin gibi, yalnızca tek bir tutacağı olduğunu keşfedeceksiniz. Hey bekle! Sıfır genişlikli MTEXT’e genişlik vermek istediğinizde ne olur? İşte ne:
1. Önceki makroyla oluşturduğunuz çok satırlı bir metni çift tıklayın. Bu, Metin Biçimlendirme araç çubuğunu getirir.
2. Sıfır genişlikli metnin hemen üzerindeki oklara dikkat edin. Sağdaki ok ucunu sağa doğru sürükleyin. Bunu yapmak paragraf genişliğini verir. Paragraf genişliğine sığdırmak için sözcüklerin dinamik olarak sarıldığını görebilirsiniz.
3. Kelime kaydırmanın durumundan memnun kaldığınızda, Metin Biçimlendirme araç çubuğunda Tamam’ı tıklayın.
MTEXT’i İstediğiniz Şekilde Düzenleyin
Fark etmediyseniz, metni düzenlemek için tek yapmanız gereken çift tıklamak. Aslında, hemen hemen her şeye çift tıklayabilir ve uygun düzenleme komutunu otomatik olarak tetikleyebilirsiniz. Artık DDEDIT, PROPERTIES, EATTEDIT, HATCHEDIT veya seçilen nesne için uygun olan herhangi bir düzenleme komutu için beyninizi zorlamaya gerek yoktur.
MTEXT ile çalışmayı çok daha hızlı hale getiren başka bir mini ipucu. Biraz MTEXT yazmayı bitirdiğinizde, düzenleyiciyi kapatmak için ekran düzenleme penceresinin dışında herhangi bir yere tıklayın. Metin Biçimlendirme araç çubuğundaki Tamam düğmesini tıklamaya veya Ctrl+Enter tuşlarına basmaya kesinlikle gerek yoktur. Dünyanın her yerindeki ölümcül tembel insanlar bunu takdir edecektir.
Şişirilmiş MTEXT editöründen memnun değil misiniz? Eski güzel günleri özlüyor musun? Eh, o günler (henüz) geçmedi. MTEXTED sistem değişkeni, kullanmak istediğiniz metin düzenleyiciyi seçmenize olanak tanır. MTEXTED’in üç olası değeri vardır.
Dahili AutoCAD 2007’de yerleşik olarak bulunan varsayılan MTEXT düzenleyicisi. Metni, devasa Metin Biçimlendirme araç çubuğuyla yerinde düzenlemek için bu seçeneği kullanın.
Oldeditor Eski güzel günlerden (20. yüzyıl dolaylarında) eski editör. Bunu neden kullanmak isteyesiniz ki, kimse tahmin edemez. Bu ilginç bir seçim çünkü bir arada iki editör gibi.
80 veya daha az karakter içeren metni düzenlerken, basit bir metin iletişim kutusu görüntülenir. Metin 80’den fazla karakter içeriyorsa, büyük dahili düzenleyici görüntülenir. Neden 80 karakter, soruyorsun? Delikli bir karta uyan tek şey bu (şaka değil).
Lisp editörünü seviyoruz çünkü kısa notları düzenlerken akıcı bir arayüz sunuyor, ancak paragrafları düzenlerken tam gelişmiş bir savurganlık sunuyor. Ayrıca, bir düğmeye tıklayarak tam düzenleyiciye geçmeyi seçebilirsiniz.
AutoCAD bilinmesi Gereken komutlar AutoCAD Ders Notları pdf AutoCAD Komutları AutoCAD komutları kısayolları AutoCAD Komutları PDF AutoCAD Komutları ve işlevleri Autocad sembolleri ve anlamları AutoCAD text mtext çevirme