MİMARİ KAT ADLARI – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

MİMARİ KAT ADLARI – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

5 Ekim 2022 3+1 kat planı örnekleri autocad AutoCAD Elektrik Proje Çizimi Autocad mimari proje çizimi 0
Dinamik Blok Oluşturma – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

MİMARİ KAT ADLARI

AIA yönergelerini konut tasarımında hantal bulabilirsiniz. Tek ailelik konut tasarlarken veya çizerken tüm katları tek dosyada toplamayı ve aşağıdaki katman adlandırma sistemini kullanmayı tercih ediyorum. AIA tarafından geliştirilen sistem gibi, ayrı alanlar kullanır, ancak her birinde dört karakter yerine üç karakter kullanırım. AIA standartlarından bağımsız olarak kendi katman adlandırma standardınızı nasıl oluşturabileceğinizi gösteren bir örnek olarak burada sunuyorum.

Bazı katmanların tek alanları vardır, ancak çoğu bir kat veya seviye ile ilişkilendirilir. Seviyeleri temsil etmek için kullandığım dört standart alan FND (temel), FL1 (birinci kat), FL2 (ikinci kat) ve ROF (çatı). İkinci alanı, nesnenin çizgi tipini veya türünü temsil etmek için kullanıyorum: OBJ (nesne), HID (gizli çizgiler), ELE (elektriksel), vb. Bu sistem işinize yaramayabilir ama benim için işleri kolaylaştırıyor. Önerilen bazı katman adı alanlarını sağlar.

MEKANİK TASARIM İÇİN KAT ADLARI

Bir kuruluş mekanik tasarım için katman adlandırma yönergeleri geliştirdiyse, bunu duymadım. Bir montaj çiziminde kullanılmak üzere parça çizimleri oluştururken, gösterilen temel katman adlarına ve gerektiği kadar parçaya özel adlara başvururum. PT1 ve benzeri olarak tanımlanan alanlara belirli bir parça adı verilir.

Katman Renkleri

Bir zamanlar, katman renkleri her zaman ofis standartlarının bir parçasıydı – en azından standartları olan ofisler için. Bunun nedeni, bir varlığın renginin, çizildiğinde varlığın görünümünü belirlemek için kullanılmasıdır. Renkler çoğu ofis standardının bir parçası olarak katmanlar için hala belirtilir, ancak renkli çizim yapmadığınız sürece herkesin aynı renkleri kullanması gerekli olmayabilir.

Tek renkli çizim stilini kullanarak çizim yaparsanız, nesnelerin çizildiklerindeki görünümü—çizgi kalınlıkları ve çizgi tipi. renk tarafından değil, her varlığın üzerinde bulunduğu katman tarafından kontrol edilir. Birçok ofis renge bağlı çizim stili tabloları kullansa da, tablo özelliklerine bir bakış, çoğu zaman bu iki özelliğin Nesne Çizgi Tipini Kullan veya Nesne Çizgi Ağırlığını Kullan olarak ayarlandığını gösterir.

Renkleri atarken, kullanmayı sevdiğiniz arka plan rengini dikkate alın. Siyah arka planda mavi iyi görünmediğinden ve beyaz arka planda sarıyı okumak imkansız olduğundan, başka bir şey deneyebilirsiniz.

Bazı insanlar için orta gri bir arka plan işe yarar. Çalışmak için çok zor bulduğum bazı renk kombinasyonları gördüm, ancak her biri kendine ait. BYLAYER’a renk, çizgi tipi, çizgi kalınlığı ve çizim stili atamanızı tavsiye ederim.

Semboller, Tablolar ve Alanlar

AutoCAD’i bloklar olmadan hayal etmek imkansızdır. Çizgiler ve daireler çizmek kadar temel hale geldiler. Dış referanslar tanıtıldığında, birden fazla çizime yayılabilen süper bloklar gibiydiler ve çok geçmeden çoğumuz onları neredeyse bloklar kadar gerekli bulduk.

Artık tablolar dahili elektronik tablolar haline geldiğine ve uyarlanabilir metin yerleştirmek için alanlar kullanılabildiğine göre, tasarımlara açıklama ekleme süreci her zamankinden daha verimli. Bu vazgeçilmez açıklama araçları artık çok yaygın, ancak yine de kafa karıştırıcı olabilecekleri zamanlar var.

Bu bölümde, blokların temellerini, WBLOCK komutunun uygun kullanımını ve harici referansların yönetimini ele alacağım. Sembol kitaplıklarını yönetmek için önerilerde bulunacağım, bloklara nitelik ekleme sürecine genel bir bakış sunacağım ve iki farklı yaklaşım kullanarak bir çizimdeki bloklardan nasıl veri çıkarılacağını göstereceğim.

■ Bloklar
■ Blokları Düzenleme
■ Sembol Kitaplıklarını Yönetme
■ Nitelikleri Ekleme ve Çıkarma
■ Dış Referanslar
■ Tablolar ve Alanlar


AutoCAD Elektrik Proje Çizimi
Autocad proje Çizimi
3+1 kat planı örnekleri autocad
Autocad mimari proje çizimi
Autocad Kat Planı Çizimi
Autocad proje çizimi indir
AutoCAD Mimari çizim örnekleri PDF
Autocad basit kat planı dwg


Bloklar

Bilgisayar destekli tasarımın ortaya çıkmasından önce herhangi bir tahta taslağı yaptıysanız, şüphesiz disiplininizde kullanılan standart sembollerin kesiklerini içeren bir dizi yeşil plastik şablon kullandınız. Şablonlar, taslak oluşturmayı daha verimli ve daha tekdüze hale getirdi. Bloklar genellikle bu kullanışlı şablonlarla karşılaştırılır ve bazı yönlerden bu karşılaştırma uygundur – ama tamamen değil.

AutoCAD’deki bloklar ve diğer açıklama araçları, bu yeşil şablonlardan çok daha fazla değere sahiptir. Tasarım için bir bilgisayar kullanmak, çizgiler çizmekten çok geometrik bir veri tabanı oluşturmakla ilgilidir.

Bir blok tanımı ekledikten sonra, çizimin veri tabanından alınabilecek bilgileri taşır. Bir blok tanımının kaç kez kullanıldığını, nereye eklendiğini, hangi ölçeğin kullanıldığını öğrenebilirsiniz. Referansları engellemek için öznitelik bilgileri ekleyebilir ve bu bilgileri de çıkarabilirsiniz.

Gözden kaçırmış olabileceğiniz bloklarla ilgili bazı temel bilgileri hızlıca gözden geçirelim ve ardından bazı ilgili komutlara ve işlevlere, özellikle yanlış anlaşılan WBLOCK komutuna bakalım. Bundan sonra, farklı katmanlardan varlıklar içeren bloklarla karşılaşmış olabileceğiniz görünürlük kontrol sorununu düzeltmeye çalışacağım.

Temelleri Anlamak

Bloklarla ilgili tartışmaya başlamadan önce, bazı önemli temel bilgilerin bir listesini yapmak istiyorum. Bu bilgileri bilmek, blokları daha etkili kullanmanıza yardımcı olacaktır:

• Bir çizimde blok tanımı görülemez.
• Bir çizimde bir blok referansı görülebilir, ancak yalnızca
• Blok referansı, açılmış ve çözülmüş bir katman üzerindedir.
• Ekrandaki görünüm, blok referansını içeren alanı içerir.
• Bloğu tanımlarken aslında bazı objeleri seçtiniz.
• Blok oluşturmak için kullanılan varlıkların orijinal katmanları açılır ve çözülür.

Bir bloğun içinde hiçbir varlık olmadan tanımlanabileceğini biliyor muydunuz? Diğer bloklar gibi ekleyebilirsiniz, ancak hiçbir şey görmezsiniz, çünkü blok bir ekleme noktası, ölçek ve dönüş açısı dışında hiçbir şeyden oluşmaz.

Bu genellikle, yeni bir AutoCAD kullanıcısı, INSERT komutu yerine BLOCK komutunu kullanarak bir blok tanımı eklemeye çalıştığında ve yanlışlıkla bir blok oluşturmayı denediğinde olur. Daha sonra yeniden tanımlamayı planladıkları boş bir kukla blok oluşturan deneyimli kullanıcılar tanıyoruz.

• Bloklar, yalnızca oluşturuldukları çizime doğrudan eklenebilir.
• AutoCAD DesignCenter, kayıtlı bir çizimdeki blok tanımlarını mevcut çiziminize kolayca getirmenize olanak tanır.
• Kaydedilmiş çizimlerden blok tanımlarına bir referans, bir araç paletine yerleştirilebilir.
• Herhangi bir çizim, başka bir çizime eklenebilir ve o zaman o çizimde bir blok haline gelir.
• Bloklar, X, Y ve Z eksenlerinin her birinde farklı olsa bile, herhangi bir ölçekte koordinatlar veya osnaps kullanılarak 3B uzayda herhangi bir yere eklenebilir.
• Bloklar, eklendiğinde herhangi bir eksen için o eksen için negatif bir ölçek faktörü verilerek yansıtılabilir.

yazar avatarı
akademi22 akademi22

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir