Matlab ve R Dillerinin Temel Karşılaştırmaları – MATLAB Ödevi Yaptırma – MATLAB Analizi Yaptırma Fiyatları – MATLAB Örnekleri – Ücretli MATLAB Analizi Yaptırma – MATLAB Analizi Yaptırma Ücretleri

Matlab ve R Dillerinin Temel Karşılaştırmaları
Matlab ya da R hakkında bir çalışma bilgisi olduğunu varsayıyoruz. Her iki dil için de yeni başlayanlar için temelleri açıklayan birçok kitap var. Bununla birlikte, iki dilin kısa bir karşılaştırması, bir dile aşina olan birinin diğerinde yazılmış kodu okumasına yardımcı olabilir.
Matlab ve R’nin birçok ortak özelliği vardır. Bazı farklılıklar önemsizken, diğerleri zahmetli olabilir. Farklılıkların küçük olduğu durumlarda, yalnızca tek bir dilde kod sunuyoruz ve bu genellikle R olacaktır. Matlab veya R kodu olarak yorumlanması amaçlanan herhangi bir metin için daktilo yazı tipini kullanacağız, örneğin plot(heightfd).
Matlab ve R Sözdiziminin Hızlı Karşılaştırılması
Matlab ve R için söz diziminde benzerlikler ve farklılıklar vardır.
Bir komutu bir dildeki diğer dile kolayca çevirebilmeniz için daha yaygın olarak ortaya çıkan farklılıkların hızlı bir listesi:
• İşlev adları işlevin ne yaptığını açıklarsa kodunuzun okunması daha kolay olacaktır. Bu genellikle sözcüklerin yan yana dizildiği adlar için bir tercih oluşturur. Bu genellikle Matlab’da sözcükleri veya karakter dizilerini fourier temeli oluşturmak gibi alt puanlarla birleştirerek yapılır. Bu, R’de de kabul edilebilir. Ancak, R’nin (ve S-Plus’ın) önceki sürümleri bir alt çizgiyi ikame operatör olarak kabul ettiğinden, o kadar sık kullanılmaz. Aşağıda kullanılan create.fourier.basis’te olduğu gibi, R’deki adların dizeleri ayırmak için nokta veya nokta kullanması daha olasıdır.
• Matlab’daki nokta veya nokta, yapı dizisinin bir bileşenini tanımlar. Bu, burada tartışmayacağımız farklılıklar olsa da, bir listenin bileşenlerini tanımlamak için R’deki dolar işaretinin ($) kullanımıyla kabaca karşılaştırılabilir.
• Vektörler genellikle rng = c(0,1)’de olduğu gibi R’de c() komutu kullanılarak tanımlanır. Matlab’da bu, köşeli parantezler kullanılarakbaşarılmıştır, asinrng = [0,1].
• Öte yandan, R, rng[2] gibi bir vektörden değerlerin alt kümelerini seçmek için köşeli parantezler kullanır. Matlab bunu rng(2)’deki gibi parantez içinde yapar.
• R, DOĞRU veya YANLIŞ değerlerine sahip mantıksal değişkenlere sahiptir. Matlab’ın son sürümleri ayrıca doğru veya yanlış değerleri alan mantıksal değişkenlere sahiptir.
• R, S ve S-Plus’ın önceki sürümleri DOĞRU ve YANLIŞ için T ve F kullanımına izin verdi. R’nin son sürümleri, kullanıcıların diğer dillerle uyumluluk için T veya F’ye başka değerler atamasına izin verdi. Bu, T veya F kullanılarak yazılan R kodunun, örneğin bir kullanıcı tanımlı F = TRUE veya F = c(‘Do’, ‘not’, ‘ gibi durumlarda uyarı vermeden hata vermesi veya yanlış yanıt vermesi gibi talihsiz bir yan etkiye sahiptir. ‘, ‘F’, ‘olarak’, ‘a’, ‘mantıksal.’) kullanın.
• Her iki dilde de sayılar bazen mantıksal olarak kullanılabilir; bu gibi durumlarda 0, YANLIŞ olarak değerlendirilir ve sıfır olmayan herhangi bir değer DOĞRU’dur.
• Bir kod satırı sözdizimsel olarak tamamlanmamışsa, R yorumlayıcısı sonraki satırda devam etmek için bu kodu arar; Matlab, kodun bir sonraki satırda devam etmesi için satırın “…” ile bitmesini gerektirir.
• Matlab normalde bir komutu noktalı virgülle sonlandırır. Bu yapılmazsa, Matlab komut tarafından üretilen nesneyi otomatik olarak görüntüler. R’deki satırlar noktalı virgülle bitebilir, ancak bu isteğe bağlıdır.
Matlab Nedir
R Studio
R yazılımı
R PROGRAMLAMA Nedir
R programlama dili PDF
R kodlama
R kodlarının anlamları
R programlama dili ile neler yapılabilir
Her iki dilde de komutlar verdiğimiz bu çalışmada, R versiyonu birinci, Matlab versiyonu ikinci sırada gelecektir. Ancak genellikle sadece bir versiyon vereceğiz; çoğu durumda, dönüştürme sadece bu kuralları takip etmekten ibarettir.
Atama operatörünün konusunun en azından kısa bir yoruma ihtiyacı var. R’de bir deyimin sağ tarafında üretilen değerin sol tarafta isimlendirilmiş nesneye transferini yazmanın doğru yolu iki karakterli dizi <- iledir. Bu notasyonu beğendik ve kendi işimizde kullanmayı tercih ediyoruz. Ancak, başlangıçtan itibaren R, S ve S-PLUS kullanıcıları arasında bir yerine iki karakterin kullanılmasına karşı bir direnç vardı.
Alt çizgiye izin verildi, ancak yalnızca Matlab gibi isimlerde alt çizgiye izin veren diğer birçok dille uyumsuzluk nedeniyle sorun yarattı. R’nin son sürümleri, çoğu bağlamda değiştirme için = kullanımına izin verir, ancak kullanıcılar, kodun belirsizleştiği ve izlenmesi zor olabilecek hatalar üretebileceği durumlar olduğu konusunda uyarılır. Bunu akılda tutarak, her ne kadar bu kitapta = for tercih etsek de, öncelikle ifadeleri okunabilir kılmak ve R ile Matlab arasındaki farkları en aza indirmek için. (Matlab, değiştirme için yalnızca = kullanır.)
İşlevleri İki Dilde Kullanma
Argümanların işlevlere iletilme ve hesaplanan sonuçların döndürülme biçimleri ne yazık ki iki dilde farklıdır. Önemli düzgünleştirme işlevini, R’de smooth.basis ve Matlab’da smooth base’i kullanma yollarımızla farklılıkları gösterebiliriz.
Bir R işlevi yalnızca tek bir nesne çıktısı verir, böylece bu örnekte olduğu gibi birden çok nesnenin döndürülmesi gerekiyorsa, R bunları bir liste nesnesi içinde döndürür. Ancak Matlab, çıktılarını bir dizi değişken(ler) olarak döndürür; birden fazla ise adları köşeli parantez içinde verilir.
Herhangi bir sırada herhangi bir argüman alt kümesi sağlamak için argüman adlarını kullanabilmenin kullanışlı R özelliği Matlab’da mevcut değildir. Matlab işlev çağrıları, bağımsız değişkenleri katı bir sırada gerektirir, ancak yalnızca önde gelen bağımsız değişkenlerin bir alt dizisi sağlanabilir. Aynı şey çıktılar için de geçerlidir. Sonuç olarak, Matlab programcıları önce temel argümanları ve döndürülen nesneleri konumlandırır.
Örneğin, çoğu zaman smooth.basis ve Matlab karşılığı için sadece üç argümana ve tek bir çıktıya ihtiyacımız var, böylece daha basit bir R çağrısı olabilir.
Burada R, yalnızca bir liste döndürerek ve bu listeden gerekli nesneyi seçmek için $fd son ekini kullanarak tek bir nesne döndürebileceği gerçeğini çözer. Matlab sadece tek nesneyi döndürür. Üçüncü gcv çıktısını istiyorsak, bunu R’de fd’yi gcv ile değiştirerek elde edebiliriz; Matlab’da, bu örnekte istenmeyen çıktılar için [fdobj, df, gcv] gibi açık isimler sağlamamız gerekiyor. R ayrıca, argümanların sırasını, benzeri bir çağrı ile değiştirebilme avantajına da sahiptir.
Matlab Nedir R kodlama R kodlarının anlamları R programlama dili ile neler yapılabilir R programlama dili PDF R PROGRAMLAMA Nedir R Studio R yazılımı