Materyal Kullanımı – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Materyal Kullanımı – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

11 Ocak 2023 AutoCAD materyal Kütüphanesi AutoCAD Render alma 0

Simüle Etme

Doğrudan yukarıyı gösteren uzak bir ışık, yerden yansıyan ışığı simüle edebilir; Aşağıdaki alıştırma setinde, tam da bunu yapmak için yönlendirilmiş bir ışık ekleyeceksiniz. Bu süreçte, Navigate kontrol panelindeki araçları kullanarak tek bir görünümden çoklu görünüm görünümüne nasıl hızlı bir şekilde geçebileceğinizi göreceksiniz.

İlk olarak, tekli görünümünüzü dörtlü görünüm görünümüne değiştirin:

1. 3D Navigate kontrol paneli başlık çubuğundaki aşağıyı gösteren oka tıklayarak 3D Navigate kontrol panelini genişletin.
2. Gösterilen genişletilmiş 3D Gezinme kontrol panelinde Çoklu Görünüm aracına tıklayın.
3. 3D Navigate kontrol panelinde yaptığınız gibi Işıklar kontrol panelini genişletin; ardından Uzak Işık komutunu başlatmak için Işıklar kontrol panelinde Uzak Bir Işık Yarat aracını tıklayın.
4. Specify light direction FROM <0,0,0> veya [Vector]: komut isteminde, sol alt görünüm portuna tıklayın; ardından gösterildiği gibi modelin altına tıklayın.
5. Specify light direction TO <1,1,1>: komut isteminde, gösterildiği gibi yönlendirilen ışık için yukarı yönü belirtmek üzere bir noktayı tıklayın.
6. [Ad/Yoğunluk/Durum/gölge/Renk/çıkış] değiştirmek için bir seçenek girin <çıkış>: komut isteminde, yönlendirilmiş ışık komutundan çıkmak için ↵ tuşuna basın.
7. Etkinleştirmek için AutoCAD Penceresinin sağ üst köşesindeki perspektif görünümü tıklayın; ardından, 3D Navigate kontrol panelini açın ve modelin tekli görünümüne dönmek için Tekli Görünüm aracına tıklayın.

Çizimde hiçbir şey size orada olduğunu söylemese de, yönlendirilmiş bir ışık eklediniz. Görünmese bile az önce eklediğiniz uzak ışığa Işık Listesi aracıyla erişebilirsiniz.

Bir sonraki alıştırmada, yönlendirilen ışığın yoğunluğunu Işık listesi aracılığıyla nasıl kontrol edebileceğinizi göreceksiniz:

1. Işıklar kontrol panelinde Işık Listesi aracına tıklayın veya Işık Listesi↵ girin.
2. Listede Distanlight1’i çift tıklayın. Az önce eklediğiniz uzak ışığın özelliklerini görüntüleyen Özellikler paleti görünür.
3. Özellikler paletinin Genel grubunda Yoğunluk Faktörü ayarını bulun ve değeri 0,3 olarak değiştirin.
4. Gölgeler ayarını bulun ve kapatın.
5. Özellikler paletini ve Modeldeki Işıklar paletini kapatın.
6. İşleme kontrol panelinde İşleme aracını tıklayın. Görüntülemeniz artık gösterildiği gibi soldaki binada daha doğal görünen gölgeler gösteriyor.

Materyal Kullanımı

Şimdiye kadar öğrendiğiniz işleme yöntemleri, tasarım çabalarınızda çok yardımcı olabilir. Güneş’in tasarımınızı nasıl etkilediğini görebilmek, fikirlerinizi satmanıza veya zorlu bir planlama kurulu incelemesi yoluyla planlarınızı taşımanıza yardımcı olabilir. Ancak binanın görünümü hala biraz karikatürize. Modelinizdeki nesnelere malzeme ekleyerek işlemeyi daha da geliştirebilirsiniz.

Global Malzemeyi Ayarlama

AutoCAD, bir çizimdeki kendilerine atanmış belirli bir malzemeye sahip olmayan nesneler için genel malzeme adı verilen varsayılan bir malzeme kullanır. Global malzeme, çiziminizde kullanabileceğiniz diğer malzemeler gibidir, ancak basit görselleştirmeler üretmek için mümkün olduğunca genel olacak şekilde ayarlanmıştır. Örneğin, global malzeme, oluşturulan rengi belirlemek için nesnenin rengini kullanır.

Materyallere giriş olarak aşağıdaki alıştırmayı deneyin. Nesnenin rengine bağlı kalmak yerine, oluşturulduklarında nesnelere belirli bir renk uygulayacak şekilde genel malzemeyi değiştireceksiniz:

1. Malzemeler kontrol panelinde Malzemeler aracına tıklayın.
Şekil 22.10’da gösterildiği gibi Malzemeler paleti görünür. En üstte, şu anda yalnızca genel malzemeyi gösteren Çizimdeki Kullanılabilir Malzemeler panelini görürsünüz. Bu, çizimde halihazırda bir malzeme ataması olmayan her şeye uygulanan varsayılan bir malzemedir.
2. Malzeme Düzenleyici – Genel panelinde görünen Nesneye göre renk seçeneğini kapatın.
3. Nesneye Göre onay kutusunun yanında görünen Renk Dağıtma örneğine tıklayın. Renk Seç iletişim kutusu görünür.
4. Parlaklık kaydırıcısını, Parlaklık değeri 93 olarak ayarlanana kadar yukarı hareket ettirin ve ardından Renk Seç iletişim kutusunu kapatmak için Tamam’a tıklayın.
5. İşleme kontrol panelinde İşleme aracını tıklayın. Bu sefer, Render penceresinde tek renkli bir görüntü görüyorsunuz.

Az önce global malzemenin rengini kirli beyaz olarak değiştirdiniz. Modeldeki her şey artık grinin tonlarında görünüyor.


AutoCAD materyal Kütüphanesi
AutoCAD Render alma
AutoCAD Render komutu
AutoCAD Render ayarları
Autocad render nedir
Autocad 2022 Render
Autocad materyal atama


Yeni Bir Malzeme Oluşturmak ve Özelliklerini Değiştirmek

Renderde en göze batan sorunlardan ikisi binadaki siyah arka plan ve beyaz camdır. Arka planı nasıl ekleyeceğinizi daha sonra öğreneceksiniz, ancak önce camla ilgileneceksiniz. Bunu yapmak için, Malzemeler iletişim kutusuna aşina olmanız gerekir:

1. Malzemeler paleti araç çubuğundaki Yeni Malzeme Oluştur düğmesine tıklayın.
2. Yeni Malzeme Oluştur iletişim kutusunda ad olarak Glass1 yazın. Açıklamayı boş bırakabilirsiniz. İletişim kutusunu kapatmak için Tamam’ı tıklayın.

Az önce yeni bir malzeme yarattınız, ancak herhangi bir şeye atanmamış ve halihazırda çizimde bulunan küresel malzemeden çok da farklı değil. Bu yeni Glass1 malzemesinin cam gibi görünmesi için bazı ayarlamalar yapmanız gerekiyor. Bir malzemeyi yarı saydam veya saydam yapabilir, ona renk verebilir ve hatta kendi kendini aydınlatarak parlamasını sağlayabilirsiniz.

Yeni malzemenize, camınız için temel oluşturacak bir dizi önceden tanımlanmış değer vererek başlayacaksınız:

1. Malzemeler paletinde, Şablon açılır listesinden Cam – Şeffaf’ı seçin. Yeni malzemenizin ayarları ve seçenekleri az önce seçtiğiniz varsayılan değerlere değişir.
2. Çizimde Bulunan Malzemeler panelindeki örnek resim boş gibi görünür. Camı daha net görmek için numunelerin hemen altındaki Damalı Altlık Açık düğmesine tıklayın. Bu, şeffaf malzemeleri net bir şekilde görebilmeniz için numunede bir arka plan sağlar.
3. Sağdaki binaya cam eklemek için Malzemeler paleti araç çubuğunda Malzemeyi Nesnelere Uygula aracına tıklayın.
4. Çizimde gösterildiği gibi camı temsil eden mavi kutuyu seçin ve ardından seçiminizi bitirmek için ↵ tuşuna basın.
5. İşleme kontrol panelinde İşleme aracını tıklayın. Sağdaki bina şimdi cam dış cepheye sahip.

Cam çok karanlık ve uğursuz görünüyor. Camı hafifletebilir ve hatta ona biraz daha hayat vermek için sahte bir yansıma ekleyebilirsiniz:

1. Materials paletine geri dönün, Map – Glass1 panelinin Diffuse Map grubuna bakın ve Image Select düğmesini tıklayın.
2. Örnek dosyalar klasörüne gidin ve sky.jpg’yi seçin. Bu, AutoCAD’in önceki bir sürümünden bir dosyanın kopyasıdır.
3. Cam bitmap’e tam güç vermek için Diffuse Map kaydırıcısının tamamen sağda olduğuna dikkat edin. Malzeme Düzenleyici panelinde, Opaklık kaydırıcısını tıklayıp sağa sürükleyin.

Bunu yaparken, imleçte sayısal bir okuma görürsünüz. Kaydırıcıyı 12 veya 13 gösterecek şekilde ayarlayın. Örnek görüntüde Malzemeler paletinin üst kısmında bulutların belirdiğini görmeye başlayacaksınız.

yazar avatarı
akademi22 akademi22

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir