Kaynak Çizimlerini Ekleme – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Kaynak Çizimlerini Ekleme – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

29 Ocak 2023 AutoCAD blok kısayolu Autocad sembol 0
Paylaşılan Komut Dosyaları

Kaynak Çizimlerini Ekleme

Şimdi, kaynak çizimlerini Sayfa Seti Yöneticisinin Sayfa Listesine ekleyeceksiniz. Kaynak çizimlerinin, çalışma sayfası çizimleri için kaynak Xref dosyaları olduğunu unutmayın. Bunları Sheet Set Manager’a ekleyerek, projenizdeki tüm dosyalara hazır erişime sahip olacaksınız:

1. Sheet Set Manager’da Model Views sekmesini seçin. Palet, Konumlar listesini gösterecek şekilde değişir. Şu anda, Yeni Konum Ekle listesi dışında hiçbir şey gösterilmiyor.

NOT : Daha önce “Sayfa Kümesi Oluşturma Sihirbazını Kullanma” bölümünde Kaynak klasörünü dahil etmemenizi rica ettiğimi hatırlarsınız. Bunun nedeni, Sayfa Kümesi Oluşturma Sihirbazının seçiminizdeki tüm dosyalardan bir sayfa oluşturmaya çalışmasıdır. Kaynak dosyalarınızı sayfalar olarak dahil etmek istemezsiniz, ancak onları kaynak olarak dahil etmek istersiniz.

2. Yeni Konum Ekle öğesine çift tıklayın. Standart bir dosya iletişim kutusu açılır.
3. Kullanmakta olduğunuz Sheet Set Sample 1 klasörünün altındaki Resource alt klasörünü bulun ve seçin; ardından Aç’ı tıklayın. Sheet Set Manager paleti, o klasördeki çizimlerin listesini görüntüler.
4. planlar.dwg’ye çift tıklayın. Plan dosyası açılır ve size 1 – A1 Planı çizimi için kaynak çizimi gösterir.

Sayfa kümeniz artık projedeki tüm dosyaların bir listesini içerir. Proje ilerledikçe AutoCAD dosyalarınızı takip etmek için Sheet Set Manager’ı kullanabilirsiniz. Tüm sayfalarınızı çizmeniz, arşivlemeniz veya taşımanız gerekirse, bu bölümün sonlarına doğru açıklanan seçenekleri kullanarak bunu görece kolaylıkla yapabilirsiniz.

Sayfa Setinize Yeni Sayfalar Ekleme

Artık mevcut bir projeden bir sayfa seti oluşturduğunuza göre, proje devam ederken setinize eklemek istediğiniz yeni sayfaları oluşturmak için Sayfa Seti Yöneticisini kullanmak isteyeceksiniz. Bunu yapmak, Sayfa Kümesi Yöneticisinin projedeki tüm dosyaları her zaman bilmesini sağlar.

Ancak yeni sayfalar eklemeye başlamadan önce biraz kurulum yapmanız gerekir. Sayfa Kümesi Yöneticisinin, kümeye eklediğiniz herhangi bir yeni sayfa çizimi için hangi şablon dosyasının kullanılacağını bildiğinden emin olmanız gerekir.

Bir Sayfa Şablonuna İşaret Etme

Aşağıdaki alıştırma, Sayfa Kümesi Yöneticisine yeni sayfalar için hangi şablon dosyasının kullanılacağını nasıl söyleyeceğinizi gösterecektir:

1. Sheet Set Manager’ın Sheet List sekmesini seçin.
2. My Existing SheetSetat thetopoftheSheetList’e sağ tıklayın; ardından Properties’i seçin. Sheet Set Properties iletişim kutusu açılır. Üç grup liste görürsünüz: Sayfa Ayarı, Proje Kontrolü ve Sayfa Oluşturma. Sayfa Seti grubu, geçerli sayfalar ve sayfa seti hakkında bilgi sunar. Proje Kontrol grubu, proje adı, numarası ve kilometre taşları gibi sayfa seti ile ilgili bilgiler eklemenizi sağlar. Sayfa Oluşturma grubu, yeni sayfalar hakkındaki bilgileri listeler.
3. Sayfa Oluşturma grubunda Sayfa Oluşturma Şablonu seçeneğine tıklayın. Seçeneklerin adlarını okuyamıyorsanız, imlecinizi adın üzerine getirin ve tam seçenek adı bir Araç İpucu olarak görünecektir. Seçeneğin sağında bir Gözat düğmesi görünür.
4. Düzeni Sayfa Şablonu Olarak Seç iletişim kutusunu açmak için Gözat düğmesine tıklayın.

Çizim Şablonu Dosya Adı metin kutusu, yeni bir sayfanın türetileceği mevcut varsayılan dosyanın konumunu gösterir. Bu varsayılan konum aşağıdaki gibidir:

İPUCU : Sayfa seti şablonları için varsayılan konumu Seçenekler iletişim kutusunun Dosyalar sekmesinde değiştirebilirsiniz (Araçlar Seçenekleri’ni seçin). Dosyalar sekmesinde, Şablon Ayarları listesini genişletin, Sayfa Kümesi Şablonu Dosya Konumu’nu seçin, Gözat’a tıklayın ve ardından sayfa seti şablon dosya konumunuzu bulun ve seçin. Ayrıca, Yeni Sayfalar Oluşturmak İçin Bir Düzen Seçin liste kutusunda bir düzen adının listelendiğini unutmayın.

5. Bir şablon dosyası seçmeye devam edin. Çizimi Seç iletişim kutusunu açmak için Çizim Şablonu Dosya Adı metin kutusunun en sağındaki Gözat düğmesine tıklayın. Bu, standart bir dosya iletişim kutusudur.
6. \Chapter 28\Sheet Set Sample 1\Resource klasörüne gidin, 22×17 Arch.dwt dosyasını seçin ve ardından Aç’a tıklayın. Bu, çalışmakta olduğunuz setin pafta çizimleri için kullanılan şablon dosyasıdır.
7. Sayfa Şablonu Olarak Düzen Seç iletişim kutusuna geri dönün, Yeni Sayfalar Oluşturmak İçin Bir Düzen Seçin listesinden Mimari Başlık Bloğu’nu seçin; ardından Tamam’ı tıklayın. Sayfa Ayarı Özellikleri iletişim kutusunda Tamam’a tıklayın.
8. Bir onay penceresi, yaptığınız değişikliği iç içe geçmiş tüm alt kümelere uygulamak isteyip istemediğinizi sorar. Evet’i tıklayın.


AutoCAD Blok Kütüphanesi
AutoCAD semboller
AutoCAD blok listesi
AutoCAD blok patlatma
Autocad semboller nerede
AutoCAD OLE Object komutu
Autocad ok işareti kısayol
AutoCAD blok yapma kısayolu


Sayfa setinizi, oluşturabileceğiniz herhangi bir yeni sayfa dosyası için başlık bloğunu içeren özel bir şablona işaret edecek şekilde ayarladınız. Son adım, farkında olmak isteyeceğiniz bir özelliği işaret ediyor.

Bu alıştırmada, 22×17 Arch.dwt şablon dosyasını, Sheet Set Manager’ın tüm yeni çizimler için kullandığı dosya olarak ayarlayacaksınız. İsterseniz, Sayfa Kümesi Yöneticisini, sayfa alt kümelerindeki yeni sayfalar için farklı şablon dosyaları kullanacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Örneğin, farklı başlık blokları gerektiriyorsa, Mimari alt küme için bir şablona ve Yapısal alt küme için farklı bir şablona sahip olabilirsiniz.

Alt kümeler için şablonu ayarlamak üzere önceki alıştırmadaki adımları izleyin, ancak My Existing Sheet Set’e sağ tıklamak yerine alt küme adını seçin. Sheet Set Sample 1 sayfa setinde, ad Architectural veya Structural olacaktır.

Başka bir seçenek de, Sayfa Seti Özellikleri iletişim kutusunun altındaki Şablon Sor seçeneğini belirlemektir. Seçenek adından da anlaşılacağı gibi, yeni bir sayfa oluşturduğunuzda sizden bir şablon dosyası ister.

Yeni Sayfa Ekleme

Setteki mevcut sayfalarla aynı başlık bloğunu temel alan yeni sayfalar oluşturmaya hazırsınız:

1. Sayfa Kümesi Yöneticisi paletinde, Mimari alt küme listesine sağ tıklayın ve bu başlık altına bir sayfa eklemek için Yeni Sayfa’yı seçin. Yeni Sayfa iletişim kutusu açılır.
2. Sayı metin kutusuna A4 girin ve Sayfa Başlığı metin kutusuna Detaylar girin. Siz yazdıkça Dosya Adı metin kutusu otomatik olarak doldurulur. İsterseniz farklı bir sayfa başlığı girebilirsiniz.
3. Yeni sayfanızı oluşturmayı tamamlamak için Tamam’a tıklayın. Yeni sayfanız, Sayfa Kümesi Yöneticisi paletinin Sayfa Listesinde görünür.
4. Sayfa Listesi’nde A4 – Ayrıntılar listesine çift tıklayın. A4 Ayrıntıları çizimi, Düzen sekmesine açılır. Düzen sekmesine A4 Ayrıntıları adı verildi.
5. Bu adımları inceledikten sonra tüm çizimleri ve Sheet Set Manager’ı kapatabilirsiniz.

Yeni A4 Ayrıntıları sayfasını eklemeden önce, Sayfa Seti Yöneticisi yalnızca sayfa grubunuzla ilgili verileri topluyor ve bu verileri palette gösteriyordu. Herhangi bir yeni dosya oluşturmamıştı. Önceki alıştırmada, Sheet Set Manager A4 Ayrıntıları dosyasını oluşturdu, ancak siz 4. adımda dosyayı çift tıklatana kadar dosyayı açmadı.

Artık A4 sayfası oluşturulduğundan, Xref dosyalarını, blokları veya diğer çizim verilerini içerecek şekilde diğer çizimleri yaptığınız gibi düzenleyebilirsiniz. Sayfayı istediğiniz gibi düzenlemek için mizanpajda bir görünüm alanı oluşturabilirsiniz.

İPUCU : Bir projedeki mevcut ve yeni çizim dosyalarını takip etmenin yanı sıra, Sheet Set Manager, setinizi çizme, arşivleme ve yayınlama konusunda size yardımcı olabilir. Bu bölümde daha sonra yer alan “Arşivleme, Yayınlama ve eİletim Sayfa Setleri” kısmına bakın.

Birçok sayfa içeren büyük bir projede, başlık bloğu bilgilerini yönetmek çok fazla iş gerektirebilir. Bir sonraki bölümde, antet bloğu bilgilerini koruma işinin çoğunu otomatikleştirebilen diğer bazı sayfa seti özelliklerine bakacaksınız. Ayrıca, Sheet Set Manager’ın belirtme baloncuklarının ve çizimler arasında çapraz referansların oluşturulmasını nasıl basitleştirebileceğini de öğreneceksiniz.

yazar avatarı
akademi22 akademi22

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir