Kayıp Veri – SPSS Ödevi Yaptırma – SPSS Analizi Yaptırma Fiyatları – SPSS Örnekleri – Ücretli SPSS Analizi Yaptırma – SPSS Analizi Yaptırma Ücretleri
Kayıp Veri
Çoğu zaman, katılımcılar tam veri sağlamazlar. Bazı öğrenciler için ön test puanınız olabilir ancak son test puanınız olmayabilir. Belki bir öğrenci bir ankette bir soruyu boş bırakmıştır veya belki de yaşını belirtmemiştir. Eksik veriler herhangi bir analizi zayıflatabilir. Çoğu zaman, tek bir eksik soru, bir konuyu tüm analizlerden çıkarabilir.
Verilerin Dönüşümü ve Seçimi
Genellikle, bir veri dosyasında belirli bir analize dahil etmek istediğimizden daha fazla veriye sahibiz. Örneğin örnek veri dosyamız, ikisi özel eğitim almış, ikisi almamış dört denekten veri içermektedir. Sadece eğitimi almayan iki deneği kullanarak bir analiz yapmak istersek uygun alt kümeyi belirlememiz gerekir.
Bir Alt Küme Seçme
Verilerimizin bir alt kümesini belirtmek için Select Cases komutunu kullanabiliriz. Vakaları Seç komutu Veri menüsünün altında bulunur. Bu komutu seçtikten sonra aşağıdaki iletişim kutusu görünecektir. Sağ taraftaki seçim kriterlerini kullanarak hangi vakaları (katılımcıları) seçmek istediğinizi belirtebilirsiniz.
Varsayılan olarak 411 Vaka seçilecektir. Bir alt küme seçmenin en yaygın yolu, Eğer fondisyon karşılanırsa’yı ve ardından If etiketli düğmeyi tıklamaktır. Bu, hangi vakaları kullanmak istediğinizi belirtmenize izin verecek yeni bir iletişim kutusu açacaktır.
Alt kümeyi seçmek için kullanılan mantığı üst bölümden girebilirsiniz. .d Mantıksal ifade belirli bir durum için doğruysa, o zaman bu durumda seçilecektir. Mantıksal ifade yanlışsa, bu durum seçilmeyecektir. Örneğin Pzt/Çarş/Cum olarak kodlanmış tüm vakaları formül girerek seçebilirsiniz.
GÜN=1 pencerenin sağ üst kısmında. DA Y 1 ise, ifade doğru olacaktır ve SPSS durumu seçecektir. DAY 1’den başka bir şeyse, ifade yanlış olur ve büyük/küçük harf seçilmez. Mantıksal ifadeyi girdikten sonra, Select Cases iletişim kutusuna dönmek için Devam’a tıklayın. Ardından, veri penceresine dönmek için Tamam’a tıklayın.
Spss de kayıp veriler nasıl bulunur
Kayip veri Nedir
SPSS veriler görünmüyor
Kayıp veri grafiği
Eksik veri tamamlama yöntemleri
İstatistik kayıp veri Nedir
Kayıp veri analizi
Nitel veri
Vakaları seçtikten sonra, veri penceresi biraz değişecektir. Seçilmeyen vakalar, vaka numarası boyunca çapraz bir çizgi ile işaretlenecektir. Örneğin, örnek verilerimizi kullanarak birinci ve üçüncü durumlar seçilmez. Bu alt küme için yalnızca ikinci ve dördüncü durumlar seçilir.
Az önce seçtiğimiz alt kümeyi kullanarak ortalama bir GRADE hesaplarsak, çıktıyı sağdan alırız. Şimdi 4 yerine 2 örneklem büyüklüğü (N) ile ortalama 78.00 olduğuna dikkat edin.
Alt kümeleri seçerken dikkatli olun. Alt küme, siz komutu yeniden çalıştırıp tüm durumları seçene kadar etkin kalır. Bir alt kümenizin seçili olup olmadığını anlayabilirsiniz çünkü veri penceresinin alt kısmı bir Filtrenin açık olduğunu gösterecektir.
Ayrıca çıktınızı incelediğinizde bir alt küme seçilirse N, veri kümenizdeki toplam kayıt sayısından daha az olacaktır. Bazı durumlarda çapraz çizgiler, bir alt küme seçildiğinde de belirgin olacaktır.
Yeni Değişken Hesaplama
SPSS, yeni bir değişken hesaplamak veya mevcut değişkenlerinizi değiştirmek için de kullanılabilir. Bunu göstermek için yeni bir veri dosyası oluşturalım. Bu dosya, dört denek ve üç değişken (Ql, Q2 ve Q3) için veri içerecektir.
Değişkenler, her konunun ~DolU View f..’de aldığı puan sayısını temsil eder. VariatlleView I üç farklı soru. Şimdi yukarıdaki ekranda gösterilen verileri girin. Bittiğinde, bu veri dosyasını “QUESTIONS.SAV” olarak kaydedin. İlerleyen bölümlerde tekrar kullanacağız.
Şimdi her konu için toplam puanı hesaplayacaksınız. Bunu manuel olarak yapabilirdik, ancak veri dosyası büyükse veya çok fazla soru varsa, bu uzun zaman alacaktı. SPSS’nin sizin için toplamları hesaplamasını sağlamak daha verimlidir (ve daha doğrudur). Bunu yapmak için, lransform’a ve ardından Hesapla’ya tıklayın. Hesapla komutuna tıkladıktan sonra aşağıdaki iletişim kutusunu alıyoruz.
Büyük Değişken olarak işaretlenen boş, oluşturmak istediğimiz yeni değişkenin adını girdiğimiz yerdir. Bu örnekte, TOT AL adında bir değişken oluşturuyoruz, bu nedenle TOTAL kelimesini yazın.
En büyük Değişken boşluğu ile Sayısal J;;.xpression boşluğu arasında eşittir işareti olduğuna dikkat edin. Bu .iki boş alan, SPSS’nin hesaplayacağı bir denklemin iki tarafıdır. Örneğin TOPLAM = Ql + Q2 + Q3 burada sunulan örnekte girilen denklemdir.
İletişim kutusunun altındaki sayı ve işlem tuş takımını kullanarak burada herhangi bir denklem oluşturmanın mümkün olduğunu unutmayın. Tamam’a tıkladığımızda SPSS TOTAL adında yeni bir değişken oluşturacak ve bunu üç sorunun toplamına eşitleyecektir. Yeni değişkenin gelecekteki oturumlar için kullanılabilir olması için veri dosyanızı yeniden kaydedin.
Değişken-Farklı Bir Değişkeni Yeniden Kodlama
SPSS, başka bir değişkenden gelen verilere dayalı olarak yeni bir değişken oluşturabilir. Diyelim ki deneklerimizi toplam puanlarına göre bölmek istiyoruz. Toplam puan düşükse (8’den az) 1 veya toplam puan yüksek (9 veya daha büyük) ise 2 kodlu GROUP adında bir değişken oluşturmak istiyoruz. Bunu yapmak için Iransform, ardından Becode, ardından Into Different Variables’a tıklıyoruz.
Bu, aşağıda gösterilen Farklı Değişkenlere Yeniden Kodla iletişim kutusunu getirecektir. TOTAL değişkenini ortadaki boşluğa aktarın. Çıkış değişkeninin adı olarak GROUP yazın. Değiştir’e tıklayın ve ortadaki boşluk TOTAL’ın GROUP olduğunu gösterecektir.
Eski ve Yeni Değerler’e tıklayın. Bu, yeniden kodlama iletişim kutusunu getirecektir. Bu örnekte, Ran~ ile en yükseğe 9 ve Yeni Değer alanına 2 girdik. Ddd’ye tıkladığımızda sağdaki boşluk kayıt formülünü gösteriyor. Şimdi Boşluktan En Düşük Aralıkta soldaki 8’i ve Yeni Değer boşluğunda 1’i girin. ddd’yi ve ardından Devam’ı tıklayın. Tamam’ı tıklayın. Veri penceresine geri döneceksiniz. TOT AL’a göre yeni bir değişken (GROUP) eklenmiş ve 1 veya 2 olarak kodlanmış olacaktır.
“akademdelisi.net” ailesi olarak, Spss de kayıp veriler nasıl bulunur,Kayip veri Nedir,SPSS veriler görünmüyor,Kayıp veri grafiği,Eksik veri tamamlama yöntemleri,İstatistik kayıp veri Nedir,Kayıp veri analiziNitel veri gibi pek çok alanda sizlere destek vermekteyiz.
Siz de bu aileyle tanışmak istiyorsanız iletişim adreslerimizden bizlere ulaşabilirsiniz.
Eksik veri tamamlama yöntemleri İstatistik kayıp veri Nedir Kayip veri Nedir Kayıp veri analizi Kayıp veri grafiği Nitel veri Spss de kayıp veriler nasıl bulunur SPSS veriler görünmüyor