İlişkili Boyutları Güncelleme – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

İlişkili Boyutları Güncelleme – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

29 Aralık 2022 AutoCAD Sistem Gereksinimleri AutoCAD Sistemi Gereksinimleri 0
AutoCAD'i Düzenleme – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

İlişkili Boyutları Güncelleme

Bir Kayan Model Alanı görünümünde kaydırmak ve yakınlaştırmak için tekerlekli bir fare kullanıyorsanız, ilişkisel bir boyutu yenilemek için Dimregen komutunu kullanmanız gerekebilir. Bunu yapmak için Komut istemine Dimregen↵ yazın. Dimregen’i, AutoCAD’in önceki sürümlerinde düzenlenmiş çizimlerdeki boyutları yenilemek veya daha önce bahsedildiği gibi, dış referanslarda bulunan nesnelerin boyutlarını yenilemek için de kullanabilirsiniz.

İlişkili Boyutlandırma Olmadan Kağıt Alanı Boyutlandırma

Bazı durumlarda, Model Uzayı nesnelerini Paper Space’te boyutlandırmak istemenize rağmen, İlişkili Boyutlandırmayı kullanmak istemeyebilirsiniz. Örneğin, AutoCAD’in farklı sürümlerinin bulunduğu bir ofiste olabilirsiniz veya çizimlerinizi AutoCAD 2008 kullanmayan diğer ofislerle paylaşıyor olabilirsiniz ve İlişkili Boyutlandırma kullanımı kafa karışıklığı yaratır.

İlişkili Boyutlandırma olmadan Paper Space’teki Model Alanı nesnelerini boyutlandırmak için, AutoCAD’in boyutlandırma metnini boyutlandırdığınız görünümün ölçeğine göre ayarlamasını sağlamanız gerekir. Paper Space’te AutoCAD ölçek boyut değerlerine sahip olabilirsiniz, böylece bunlar bir görünüm alanı yakınlaştırma-ölçek faktörüne karşılık gelir.

Aşağıdaki adımlar size bu ayarın nasıl yapıldığını gösterir:

1. Dimension Style Manager iletişim kutusunu açın.
2. Düzenlemek istediğiniz ölçümlendirme stilini seçin ve Değiştir’e tıklayın.
3. Birincil Birimler sekmesine tıklayın.
4.Ölçüm Ölçeği grubunda, Ölçek Faktörü giriş kutusuna boyutlandırmak istediğiniz görünüm portunun ölçek faktörünü girin. Örneğin, görüntü alanı 1⁄2 ̋ = 1 ́-0 ̋ ölçeğine ölçeklenmişse 24 girin.
5. Yalnızca Düzen Boyutlarına Uygula onay kutusuna tıklayın.
6. Tamam’a tıklayın ve ardından Dimension Style Manager iletişim kutusunda Kapat’a tıklayın. Paper Space’te boyutlandırmaya hazırsınız.

Normalde Model Alanında yaptığınız gibi boyutlar ekleyebilmek için kayan bir görünüm alanında nesnelere yapışabileceğinizi unutmayın. Nesneleri farklı ölçeklerdeki vitrinlerde boyutlandırıyorsanız, her vitrin ölçeği için bir tane olmak üzere birden çok boyut stili ayarlamanız gerekir.

Kağıt Alanının Diğer Kullanımları

Bu bölümdeki alıştırmalar size Paper Space’te nasıl çalıştığınıza dair bir fikir vermelidir. Paper Space’in yaygın kullanımlarını yansıtan örnekler verdim. Paper Space’in AutoCAD’in sayfa düzeni bölümü gibi olduğunu unutmayın; ayrı ama görünüm kapıları aracılığıyla Model Space’e bağlı.

Uygulamalarınızı kat planları ile sınırlamanıza gerek yok. İç ve dış görünüşler, 3D modeller ve detay sayfalarının tümü, Paper Space’ten yararlanabilir. AutoCAD’in tarama içe aktarma yetenekleriyle birlikte kullanıldığında Paper Space, geniş formatlı sunumlar oluşturmak için güçlü bir araç olabilir.

Dinamik Blokları Kullanma

Bloklar, hazır semboller oluşturmanın ve saklamanın harika bir yoludur. Özellikle sık kullandığınız düzenekleriniz olduğunda gerçek bir zaman tasarrufu sağlayabilirler. Bu kitabın başlarında, basit, gösterişsiz bir blok oluşturmayı öğrendiniz. Blok oluşturmanın temellerini anladığınızda, dinamik bloklarla çalışmaya başlayabilirsiniz.

Dinamik bloklar, tutamaçları kullanarak değiştirebileceğiniz özelliklere sahiptir. Örneğin, dinamik bir kapı bloğu oluşturabilir ve ardından boyutunu ve yönünü kolayca kavrayarak düzenleyebilirsiniz. Başka bir örnekte, benzer bir nesnenin birkaç sürümünü temsil etmek için tek bir blok kullanılabilir. Tek kişilik, ikiz, kraliçe veya kral şeklini gösterecek şekilde değiştirilebilen tek bir yatak bloğuna sahip olabilirsiniz.

Bu bölümde, bir dizi öğretici aracılığıyla dinamik blokların kullanımını keşfedeceksiniz. Her öğretici, size dinamik blokların farklı şekillerde nasıl kullanılabileceğinin bir örneğini gösterecektir. Bu, dinamik bloklar oluşturmaya dahil olan yöntemlere aşina olmanıza yardımcı olacaktır. Blokları düzenlemeyi çok daha kolaylaştıran Block Editor’a bakarak başlayacaksınız.

Ardından, dinamik bloklar oluşturmak için kullanılan araçlarla tanışacaksınız.

◆ Bu bölümdeki konular aşağıdakileri içerir:
◆ Blok Düzenleyiciyi Keşfetme
◆ Dinamik Blok Oluşturma
◆ Bir Nesneyi Merkezde Tutmak
◆ Bir Parametreye Ölçek ve Uzatma Eylemleri Ekleme
◆ Çoklu Kavrama Fonksiyonları için Birden Fazla Parametre Ekleme
◆ Bir Blokta Birden Çok Şekil Oluşturma
◆ Nesneleri Uyum İçinde Döndürmek
◆ Bir Boşluğu Nesnelerle Otomatik Olarak Doldurma


Autodesk
Autodesk student
Autocad indir öğrenci ücretsiz
AutoCAD
AutoCAD 2023
AutoCAD student
AutoCAD Sistem Gereksinimleri
AutoCAD download


Blok Düzenleyiciyi Keşfetmek

Bloklara dinamik blok özellikleri eklemeye başlamadan önce Blok Düzenleyiciyi tanımak isteyeceksiniz. Blok Düzenleyici, mevcut bloklarda değişiklik yapmak için kolay bir yol sunar ve biraz sonra göreceğiniz gibi, aynı zamanda bloklarınıza bazı ek yetenekler kazandırmak için kullanacağınız araçtır.

Blok Düzenleyiciye giriş olarak, önceki eğitimlerden artık aşina olduğunuz ünite planında değişiklikler yapacaksınız.

Ünitedeki mutfak bloğunu düzenleyerek başlayın:

1. Önceki alıştırmalardan kaydettiğiniz Unit.dwg dosyasını açın. 17-unit.dwg dosyasını da kullanabilirsiniz.
2. Blok Tanımını Düzenle iletişim kutusunu açmak için plandaki küçük mutfağı çift tıklayın. Çizimdeki tüm blokların iletişim kutusunda listelendiğine ve mutfak bloğunun vurgulandığına dikkat edin. Önizleme panelinde bloğun önizlemesini de görürsünüz.
3. MUTFAK bloğu adı seçiliyken, Tamam’a tıklayın.
4.Yeni Özellikler Atölyesinde dinamik blokların gösterilmesini isteyip istemediğinizi soran bir mesaj görürsünüz. Hayır’ı tıklayın.

Bu Uyarıyı Bir Daha Görüntüleme seçeneğini de seçmek isteyebilirsiniz. Yeni Özellikler Atölyesine her zaman Yardım menü çubuğu seçeneğinden ulaşabilirsiniz. Hayır’ı tıkladığınızda, çizim alanında mini mutfağın büyütülmüş bir görünümünü sarı bir arka planla görürsünüz.

Sarı arka plan size Blok Düzenleyicide olduğunuzu söyler. Ayrıca gösterildiği gibi çizim alanının üst kısmında Blok Düzenleyici araç çubuğunu ve Blok Yazma paletlerini göreceksiniz.

Blok Düzenleyiciye bakmak için bir dakikanızı ayırın. Üst kısımdaki araç çubuğu, Blok Düzenleyiciyi açmanıza, kaydetmenize ve çıkmanıza izin veren çeşitli temizlik araçları sunar. Açıklamasını görmek için her araca işaret edebilirsiniz. Araç çubuğunu ve her aracın açıklamasını gösterir.

Hem araç çubuğu hem de Blok Yazma paletleri, bu bölümde daha sonra keşfedeceğiniz dinamik blok özellikleri eklemek için araçlar sunar. Şimdilik, Blok Düzenleyicinin temel özelliklerine göz atmaya devam edelim.

Blok Düzenleme ve Yeni Blok Oluşturma

Blok Düzenleyici, tüm standart AutoCAD düzenleme araçlarını kullanarak bir bloğu düzenlemenizi sağlar. Aşağıdaki alıştırmada, mutfak lavabosunu değiştirecek ve değişikliklerinizi çizime kaydedeceksiniz:

1. Mutfak bloğundaki lavaboyu temsil eden dikdörtgeni silin.
2. Blok Düzenleyici araç çubuğundaki Blok Düzenleyiciyi Kapat düğmesine tıklayın.
3. Değişikliklerinizi mutfak bloğuna kaydetmek isteyip istemediğinizi soran bir mesaj görünür. Evet’i tıklayın. Görünümünüz standart AutoCAD çizim alanına döner ve gösterildiği gibi mutfakta yaptığınız değişiklikleri görebilirsiniz.

Gördüğünüz gibi, Blok Düzenleyici ile blokları düzenlemek basit ve basittir. Bu örnekte, bloğun bir bölümünü sildiniz, ancak bloğu değiştirmek için her türlü çizimi veya düzenlemeyi gerçekleştirebilirsiniz. Blok Düzenleyici, araç çubuğunda başka blok kaydetme seçenekleri de sunar.

Blok Tanımını Kaydet butonuna basarak çalışırken bloğu kaydedebilirsiniz. Halihazırda düzenlemekte olduğunuz blok üzerinde bir varyasyon oluşturmanız gerekirse, Blok Düzenleyicide bulunan çizimi yeni bir blok oluşturmak veya mevcut olanın üzerine yazmak için Bloğu Farklı Kaydet düğmesine tıklayabilirsiniz.

Mevcut bloğu düzenledikten sonra farklı bir blok düzenlemek isterseniz, Blok Tanımını Kaydet butonuna basarak mevcut bloğunuzu kaydedebilir ve ardından Blok Tanımını Düzenle Veya Oluştur butonuna tıklayabilirsiniz.

Bu düğme, daha önce gördüğünüz Blok Tanımını Düzenle iletişim kutusunu açar. Oluşturulacak veya Düzenlenecek Blok giriş kutusuna bloğunuz için bir ad girerek düzenlemek veya yeni bir blok oluşturmak için başka bir blok seçebilirsiniz.

yazar avatarı
akademi22 akademi22

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir