Hareket Etme ve Döndürme – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

 Hareket Etme ve Döndürme – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

4 Kasım 2022 AutoCAD KISAYOLLAR AutoCAD taşıma komutu 0
İletim Sayfa Setleri – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

 Hareket Etme ve Döndürme

Az önce gördüğünüz gibi, Grips özelliği çizimlerinizi düzenlemek için alternatif bir yöntemdir. Uç noktaları nasıl genişletebileceğinizi zaten gördünüz, ancak tutamaçlarla çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Bir sonraki alıştırma diğer bazı seçenekleri göstermektedir. Önceki alıştırmada yaptığınız değişiklikleri geri alarak başlayacaksınız:

  • U↵ yazın. Uzatılmış çizgilerin kopyaları kaybolur.
    ↵ tuşuna tekrar basın. Deforme olmuş kapı, orijinal formuna geri döner.
  • Önce kapının altında ve sağındaki boş bir alana tıklayarak tüm kapıyı seçin.
  • İmleci kapının dikdörtgen bölümünün üstünde ve solunda bir konuma getirin ve tıklayın. Sağdan sola gittiğiniz için bir geçiş penceresi oluşturdunuz. Geçiş penceresinin, kapatılan ve pencereden geçen her şeyi seçtiğini hatırlayın.
  • Sıcak tutuşa dönüştürmek için dikdörtgenin sol alt tutamağına tıklayın. Daha önce olduğu gibi, imlecinizi hareket ettirdikçe köşe uzar.
  • Sağ tıklayın ve kısayol menüsünden Taşı’yı seçin. Komut penceresi aşağıdakileri görüntüler.
  • Kapıyı ekranın ortasına yakın bir yere konumlandırın ve tıklayın. Kapı ekranın ortasına doğru hareket eder. Komut isteminin geri döndüğüne dikkat edin, ancak kapı vurgulanmış olarak kalır, bu da sonraki işlem için hala seçili olduğunu gösterir.
  • Sol alt tutamağa tekrar tıklayın, sağ tıklayın ve kısayol menüsünden Döndür’ü seçin. Komut penceresi aşağıdakileri görüntüler.
  • İmleci, kapı yaklaşık 180° dönecek şekilde konumlandırın. Ardından, Ctrl+fareyi tıklayın (Ctrl tuşunu basılı tutun ve farenin sol düğmesine basın). Kapının bir kopyası, orijinal kapıyı yerinde bırakarak yeni döndürülmüş konumda görünür.

Taşı komutunun bir hot-grip komutu olarak değiştirilmiş bir şekilde nasıl çoğaltıldığını gördünüz. Diğer hot-grip komutlarının, standart AutoCAD komutları setinde benzer karşılıkları vardır. Bunların nasıl çalıştığını da göreceksiniz.

Tutamaçları kullanarak herhangi bir işlemi tamamladıktan sonra, nesneler yine tutamaçları etkin olarak vurgulanır. Tutamaç seçimini temizlemek için Esc tuşuna da basın.

Bu alıştırmada, kısayol menüsünde sıcak tutma seçeneklerinin nasıl göründüğünü gördünüz. Bu menüde Çıkış, Taban Noktası, Kopyala ve Geri Al dahil olmak üzere birçok başka seçenek mevcuttur. Özellikler seçeneğini kullanarak bir nesnenin özelliklerini de ayarlayabilirsiniz.

Bir tutamaç seçiliyken boşluk çubuğuna veya ↵ tuşuna basarak bu tutamaç düzenleme seçeneklerinin çoğuna erişebilirsiniz. Her basışta bir sonraki seçenek aktif hale gelir. Seçenekler daha sonra ↵ tuşuna basmaya devam ederseniz tekrarlanır. Ctrl tuşu, Kopyala seçeneğine kısayol görevi görür. Sadece bir kez kullanmanız gerekiyor; daha sonra, bir noktayı her tıkladığınızda bir kopyası da oluşturulur.


AutoCAD komutları ve sembolleri PDF
AutoCAD sembolleri ve Anlamları
AutoCAD taşıma komutu
AutoCAD Komutları
AutoCAD KISAYOLLARI PDF
AutoCAD Komutları resimli
AutoCAD Komutları ve işlevleri
AutoCAD Ders Notları PDF


Dinamik Girişi Kullanma

Bu bölümün başlarında, AutoCAD ekranında neler olup bittiğine dair düzenli bir görünüm elde edebilmek için Dinamik Giriş ekranını kapattınız. Bu bölümde, kavrama düzenleme yoluyla Dinamik Giriş ekranını keşfetme şansınız olacak.

Daha önce kaydettiğiniz Door.dwg çiziminin orijinal versiyonuna geri dönerek başlayacaksınız:

1. Dosya – Kapat’ı seçin.
2. Değişiklikleri kaydetmek isteyip istemediğiniz sorulduğunda Hayır’ı tıklayın.
3. Dosya – Aç’ı seçin ve ardından daha önce kaydettiğiniz door.dwg dosyasını bulun ve seçin. Doorample.dwg dosyasını bu kitabın yardımcı web sitesinden yüklediğiniz örnek dosyalardan da açabilirsiniz.
4. Kapı, dosyayı en son kaydettiğinizde bıraktığınız durumda da görünür.
5. Durum çubuğundaki DYN düğmesine tıklayarak Dinamik Giriş ekranını açın. Aşağı konumda gibi de görünmelidir.
6. Tutamaçlarını ortaya çıkarmak için yayı da tıklayın.
7. İmleci, yayın ortasındaki dışa dönük ok tutacağı üzerine de yerleştirin, ancak tıklamayın. (Buna bir tutamağın üzerine gelmek denir.) Yayın boyutlarının belirdiğini görürsünüz. Bu özellik, çizdiğiniz nesnelerin boyutunu kontrol etmeniz gerektiğinde de kullanışlıdır.
8. Üzerine geldiğiniz oka tıklayın. İmleçte Komut istemi görünür ve yarıçap boyutu bir metin kutusuna da dönüşür.
9. İmleci çizim alanının sağ üst köşesine doğru hareket ettirin. İmleci hareket ettirdikçe yarıçap boyutu da değişir.
10. 4↵ girin. Metrik kullanıcıları 130↵ girer. Siz yazarken, yeni değer yarıçap boyutunda görünür. ↵ düğmesine bastığınızda, yay yeni yarıçapa da değişir.
11. Orijinal yay boyutuna geri dönmek için Geri Al düğmesine de tıklayın.

Burada Dinamik Giriş ekranını kullanmanın temel yöntemlerini gördünüz. Boyutlarını görüntülemek için bir nesnenin tutuşunun üzerine gelebilirsiniz. Tutamağa tıklayın ve varsa, bu boyutlar doğrudan klavye aracılığıyla da düzenlenebilir.

Bu örnekte, yayın yarıçapını kesin bir değerle değiştirebildiniz. Tıkladığınız kavrama bağlı olarak, doğrudan klavye girişi yoluyla bir boyutu değiştirebilirsiniz. Örneğin, yarıçapı yerine yayın kapladığı dereceleri değiştirmek isterseniz, yayın her iki ucundaki ok tutamağına da tıklayabilirsiniz.

Ardından, bir satırda Dinamik Giriş görüntülemeyi deneyin:

1. Gösterildiği gibi kapının en alt satırına tıklayın; seçili çizgide en sağdaki tutamağın üzerine gelin. Yayda olduğu gibi, uzunluğu ve yön açısı da dahil olmak üzere çizginin boyutlarını görebilirsiniz.
2. Üzerine geldiğiniz tutamağa tıklayın ve ardından imleci yukarı ve sağa hareket ettirin. İki boyut görüyorsunuz: Biri toplam uzunluğu, diğeri ise çizginin uzunluğundaki değişikliği gösteriyor. Ayrıca imleçte Komut istemini de görürsünüz. Uzunluktaki değişikliği gösteren boyutun vurgulandığına dikkat edin.
3. Çizginin uzunluğunu 1 birim artırmak için 1 girin ve Sekme tuşuna basın. Metrik kullanıcıları 30 girmeli ve Sekme tuşuna basmalıdır. Şimdi, siz imleci hareket ettirdikçe satır, orijinal uzunluğundan 1 veya 30 birim daha uzun olan yeni bir uzunlukta kilitlenir. Ayrıca genel boyutun vurgulandığına dikkat edin. Ayrıca uzunluk boyutunda bir kilit simgesi görürsünüz.
4. Sekme tuşuna tekrar basın. Açı değeri vurgulanır.
5. 45 girin ve çizginin açısını 45°’de kilitlemek için Sekme tuşuna da basın.
6. İmlecin satırın kilitli uç noktasına çok yakın olmadığından emin olun ve ardından farenin sol düğmesine tıklayın. Hat şimdi 4 (metrik kullanıcılar için 130) uzunluğunda ve 45°’lik bir açıyla da yeni yönelimindedir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir