Global Değişkenleri Birleştirme – Python Analizi Yaptırma Fiyatları – Python Yazılım Analizi Örnekleri – Ücretli Python Analizi Yaptırma – Python Dili

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Global Değişkenleri Birleştirme – Python Analizi Yaptırma Fiyatları – Python Yazılım Analizi Örnekleri – Ücretli Python Analizi Yaptırma – Python Dili

3 Mart 2023 Global değişken nedir Global değişken tanımlama C Local değişken nedir 0
Ticari Yazılım Geliştirme 

Global Değişkenleri Birleştirme

Küresel değişkenleri yeniden bağlamak (onları yeni bir değere gönderme yapmak) başka bir konudur. Bir işlev içindeki bir değişkene bir değer atarsanız, Python’a aksini söylemediğiniz sürece otomatik olarak yerel olur. Ve ona bir değişkeni global yapmasını nasıl söyleyebileceğinizi düşünüyorsunuz?

■Not: Genel değişkenleri yalnızca gerektiğinde kullanın. Kodunuzu daha az okunabilir ve daha az sağlam hale getirme eğilimindedirler. Yerel değişkenler, işlevlerin içinde “gizli” oldukları için programınızı daha soyut hale getirir.

İşlevler oluşturma ve onları çağırma hakkında çok şey öğrendiniz. Ayrıca fonksiyonların diğer fonksiyonları çağırabileceğini de biliyorsunuz. Sürpriz olarak gelebilecek olan, fonksiyonların kendilerini çağırabilmesidir. Daha önce bu tür bir şeyle karşılaşmadıysanız, bu kelimenin ne olduğunu merak edebilirsiniz.
“tekrarlama”dır. Basitçe kendinize atıfta bulunmak (veya bizim durumumuzda “aramak”) anlamına gelir. Komik bir tanım şöyle olur.

Yinelemeli tanımlar (yinelemeli işlev tanımları dahil), tanımladıkları terime yapılan başvuruları içerir. Onunla sahip olduğunuz deneyim miktarına bağlı olarak, özyineleme akıllara durgunluk veren veya oldukça basit olabilir. Daha derin bir anlayış için, muhtemelen kendinize bilgisayar bilimi üzerine iyi bir ders kitabı almalısınız, ancak Python yorumlayıcısıyla uğraşmak kesinlikle yardımcı olabilir.

Genel olarak, “yineleme” kelimesinin esprili hali gibi özyinelemeli tanımlar istemezsiniz çünkü hiçbir yere varamazsınız. Özyinelemeye bakarsınız, bu da size yine özyinelemeye bakmanızı söyler, vb. Benzer bir fonksiyon tanımı olacaktır.

Bunun hiçbir şey yapmadığı, sahte sözlük tanımı kadar aptalca olduğu açıktır. Ama çalıştırırsan ne olur? Deneyebilirsiniz: Program bir süre sonra basitçe çöker (bir istisna oluşturur). Teorik olarak, basitçe sonsuza kadar çalışmalıdır.

Bununla birlikte, bir işlev her çağrıldığında, belleğin bir kısmını kullanır ve yeterli işlev çağrısı yapıldıktan sonra (önceki aramalar geri dönmeden önce), daha fazla yer kalmaz ve program maksimum hata mesajıyla sona erer. yineleme derinliği aşıldı.

Bu işlevde sahip olduğunuz özyineleme türüne sonsuz özyineleme denir (tıpkı while True ile başlayan ve hiçbir break veya return ifadesi içermeyen bir döngünün sonsuz bir döngü olması gibi) çünkü (teoride) hiç bitmez. İstediğiniz, yararlı bir şey yapan özyinelemeli bir işlevdir.

Yararlı bir özyinelemeli işlev genellikle aşağıdaki parçalardan oluşur:

• İşlev doğrudan bir değer döndürdüğünde temel durum (olası en küçük sorun için)
• Sorunun daha küçük kısımlarında bir veya daha fazla yinelemeli çağrı içeren özyinelemeli bir durum

Buradaki nokta, sorunu daha küçük parçalara bölerek, özyinelemenin sonsuza kadar devam edemeyeceğidir çünkü her zaman temel durum tarafından kapsanan olası en küçük sorunla sonuçlanırsınız.

Yani kendini çağıran bir işleve sahipsiniz. Ama bu nasıl mümkün olabilir? Gerçekten göründüğü kadar garip değil.

Daha önce de söylediğim gibi, bir işlev her çağrıldığında, o belirli çağrı için yeni bir ad alanı yaratılır; bu, bir işlev “kendini” çağırdığında, aslında iki farklı işlevden (veya daha doğrusu, iki farklı ad alanına sahip aynı işlevden) bahsettiğiniz anlamına gelir. Bunu, belli bir türden bir yaratığın, aynı türden başka bir canlıyla konuşması gibi düşünebilirsiniz.


Global değişken nedir
Global değişken nedir C
Global değişken tanımlama C
C global değişken
Global değişken Python
Local değişken nedir
C değişken tanımlama Kuralları
C de global değişken tanımlama


 Faktöriyel ve Kuvvet

Burada, iki klasik özyinelemeli işlevi inceleyeceğiz. İlk olarak, bir n sayısının faktöriyelini hesaplamak istediğinizi varsayalım. n’nin faktöriyeli n × (n–1) × (n–2) × olarak tanımlanır. . . × 1. Pek çok matematiksel uygulamada kullanılır (örneğin, n kişiyi bir sıraya dizmenin kaç farklı yolu olduğunu hesaplamada). Nasıl hesaplarsınız? Her zaman bir döngü kullanabilirsiniz.

Bu çalışır ve basit bir uygulamadır. Temelde yaptığı şey şudur: ilk olarak sonucu n olarak ayarlar; daha sonra sonuç sırayla 1’den n–1’e kadar her sayı ile çarpılır; sonunda sonucu döndürür. Ama isterseniz bunu farklı yapabilirsiniz.

Anahtar, faktöriyelin aşağıdaki gibi ifade edilebilen matematiksel tanımıdır:

• 1’in faktörü 1’dir.
• 1’den büyük bir n sayısının faktöriyeli, n’nin ve n–1’in faktöriyelinin çarpımıdır.

Gördüğünüz gibi, bu tanım, bu bölümün başında verilen tanımla tamamen eşdeğerdir. Şimdi, bu tanımı bir fonksiyon olarak nasıl uyguladığınızı düşünün. Tanımın kendisini anladığınızda, aslında oldukça basittir.

Bu, tanımın doğrudan bir uygulamasıdır. Factorial(n) çağrısının factorial(n-1) çağrısından farklı bir varlık olduğunu unutmayın.

Başka bir örnek düşünelim. Yerleşik pow işlevi veya ** operatörü gibi güçleri hesaplamak istediğinizi varsayalım. Bir sayının (tamsayı) kuvvetini birkaç farklı şekilde tanımlayabilirsiniz, ancak basit bir yöntemle başlayalım: kuvvet(x,n) (x üzeri n), x sayısının kendisiyle n-1 çarpı ( böylece x, n kez bir faktör olarak kullanılır).

Bu tatlı ve basit bir küçük işlevdir, ancak yine tanımı özyinelemeli olarak değiştirebilirsiniz:

• kuvvet(x, 0) tüm x sayıları için 1’dir.
• n > 0 için kuvvet(x, n), x ile kuvvet(x, n-1)’in çarpımıdır.

Yine, görebileceğiniz gibi, bu daha basit, yinelemeli tanımdakiyle tamamen aynı sonucu veriyor. Tanımı anlamak en zor kısımdır, onu uygulamak kolaydır.

Yine, tanımımı biraz resmi bir metinsel tanımdan bir programlama diline (Python) çevirdim.

■İpucu : Bir işlev veya algoritma karmaşıksa ve anlaşılması zorsa, onu fiilen uygulamadan önce kendi kelimelerinizle açıkça tanımlamanız çok yardımcı olabilir. Bu tür “neredeyse programlama dili”ndeki programlara genellikle sözde kod denir.

Peki tekrarlamanın anlamı nedir? Bunun yerine sadece döngüleri kullanamaz mısın? Gerçek şu ki, evet, yapabilirsiniz ve çoğu durumda muhtemelen (en azından biraz) daha verimli olacaktır. Ancak çoğu durumda özyineleme daha okunabilir olabilir, özellikle de bir fonksiyonun özyinelemeli tanımını anlıyorsak, özyineleme bazen çok daha okunabilir olabilir.

Yinelemeli bir işlev yazmaktan muhtemelen kaçınabilecek olsanız bile, bir programcı olarak büyük olasılıkla yinelemeli algoritmaları ve başkaları tarafından oluşturulan işlevleri en azından anlamak zorunda kalacaksınız.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir