Girintileri ve Sekmeleri Ayarlama – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Girintileri ve Sekmeleri Ayarlama – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

29 Kasım 2022 AutoCAD file References penceresini kapat AutoCAD sekme çubuğu açmak 0
Platformlar Arası Farklılıklar

Girintileri ve Sekmeleri Ayarlama

Metin Biçimlendirme araç çubuğunun metin penceresinin girinti ve sekme özelliklerini de bilmelisiniz. Metin düzenleyicinin üst kısmındaki cetveli fark etmiş olabilirsiniz. Sekme ve girinti işaretleri dahil olmak üzere bu cetveli gösterir.

Girinti işaretleri, ilk satırın girintisini ve paragrafın geri kalanını kontrol etmenizi sağlar. Sekme işaretçileri, sekme aralığı üzerinde kontrol sahibi olmanızı sağlar. Yeni metin için, sekme işaretçileri siz cetveli tıklatarak ekleyene kadar görünmez. Aşağıdaki alıştırmalar, bu belirteçlerin kullanımını daha net bir şekilde gösterecektir.

Girinti işaretleri ile pratik yaparak başlayın:

1. Birim çizimini kaydedin ve ardından Indent.dwg dosyasını açın. Bu dosya, üzerinde deney yapacağınız bazı metinler içerir.
2. Metin Biçimlendirme araç çubuğunu açmak için çizimin üst kısmındaki metne çift tıklayın.
3. Metin düzenleyicideki tüm metni vurgulamak için Ctrl+A tuşlarına basın. Girinti ayarlarınızdan etkilenecek metin grubunu belirtmek için bu gereklidir.
4. Üst girinti işaretçisine tıklayın ve iki boşluk sağa sürükleyin. İlk satırın girintisi işaretçiyle birlikte hareket eder. Cetvelin üzerinde, ne kadar girinti uyguladığınızı gösteren bir not görünür. Ayrıca ilk sekmedeki metnin başlangıç ​​konumunda kaldığına dikkat edin.
5. Alttaki işaretçiyi tıklayıp soldaki iki boşluktan sürükleyin. Paragrafın geri kalanı işaretçiyle birlikte hareket eder. Yine, cetvelin yanında ne kadar girinti uyguladığınızı gösteren bir not görürsünüz.
6. Çıkmak için Metin Biçimlendirme araç çubuğunda Tamam’ı tıklayın.

Burada, girinti işaretçileri ile seçilen metnin girintilerini nasıl kontrol edebileceğinizi göreceksiniz. Tek bir Mtext nesnesinin paragraflarını farklı şekilde ayarlayarak size çok çeşitli girinti biçimlendirme olanakları sunabilirsiniz. Sadece ayarlamak istediğiniz metni seçin ve ardından girinti işaretleyicilerini ayarlayın.

Şimdi sekme işaretçilerini deneyin. Bu alıştırmada, sekmeyle ayrılmış bir metin dosyasını içe aktarmak için metin içe aktarma özelliğini deneyeceksiniz:

1. Çiz araç çubuğundaki Çok Satırlı Metin aracına tıklayın.
2. İlk köşe için, çizimde paragrafın hemen altındaki büyük dikdörtgenin sol üst köşesine tıklayın.
3. Karşı köşe için dikdörtgenin sağ alt köşesine tıklayın.
4. Metin Biçimlendirme araç çubuğunun metin düzenleyicisine sağ tıklayın ve Metni İçe Aktar’ı seçin.
5. Dosya Seç iletişim kutusunda tabtest.txt dosyasını bulun ve seçin.

tabtest.txt dosyasının içeriği metin düzenleyicide görüntülenir. Az önce içe aktardığınız dosya, AutoCAD’in Nitelik Çıkarma özelliğinden oluşturuldu. Bu özellik hakkında daha fazla bilgi edineceksiniz. Bu dosya, bilgi sütunlarını hizalamak için sekmeler içerir. Sonraki adımlarda göreceğiniz gibi, Metin Biçimlendirme araç çubuğundaki bu sekmeleri ayarlayabilirsiniz.

Şimdi, metin sütunlarının sekme aralığını ayarlamak için sekme işaretçilerini kullanın:

1. Tüm metni seçmek için Ctrl+A tuşlarına basın.
2. Soldan on ikinci işaretteki bir noktada cetveli tıklayın (bu, cetveldeki daha uzun üç işarettir). L şeklinde bir işaretçi belirir ve metnin ilk sekme sütunu bu konuma taşınır.
3. Yirminci işarette cetvele tekrar tıklayın. İkinci sekme sütunu bu konuma hizalanır.
4. Metnin benzer görünmesi için daha fazla sekme işareti eklemek üzere cetvele tıklamaya devam edin. Kesin olmak konusunda endişelenmeyin; bu sadece alıştırma için. Bir işaretçi yerleştirdikten sonra, ayarlamalar yapmak için onu tıklayıp sürükleyebilirsiniz.
5. Metin Biçimlendirme araç çubuğunda Tamam’ı tıklayın. Metin, çizimde bir kapı programı olarak görünür.

Burada, içe aktarılan bir metin dosyasından nasıl tablo veya zamanlama oluşturabileceğinizi gördünüz. Doğrudan Metin Biçimlendirme araç çubuğunun metin düzenleyicisinde oluşturarak sıfırdan bir program da oluşturabilirsiniz. AutoCAD ayrıca tablolar oluşturmak için özel olarak tasarlanmış Tablo özelliğini de sunar.


AutoCAD dosya Sekmeleri kayboldu
AutoCAD sekme çubuğu açma
AutoCAD sekme ayarları
Autocad sekmeleri birleştirme
AutoCAD file References penceresini kapat
AutoCAD Sekmeleri gösterme
AutoCAD start menüsü kayboldu
AutoCAD > her dosya ayrı açılıyor


Yine de bu örnek, Çok Satırlı Metin aracındaki sekme özelliğini göstermenin bir yolunu sunar ve burada açıklanan şekilde bir tablonun biçimlendirildiği bir dosyayla karşılaşabilirsiniz.

Cetveldeki girinti ve sekme işaretçilerini kullanmanın yanı sıra, Paragraf iletişim kutusu aracılığıyla girintileri ve sekmeleri denetleyebilirsiniz.

İlk elden bir görünüm elde etmek için aşağıdakileri yapın:

1. Indent.dwg çiziminin (bu bölümün ilk kısmında düzenlediğiniz) üstündeki metne çift tıklayın ve ardından tüm metni seçmek için Ctrl+A tuşlarına basın.
2. Metin düzenleyicinin üzerindeki cetvele sağ tıklayın ve Paragraf iletişim kutusunu açmak için Paragraf’ı seçin.
3. İlk Satır giriş kutusundaki değeri 1,5 olarak ve Asılı giriş kutusundaki değeri 2,2 olarak değiştirin.
4. Sekme grubundaki sekme sembolleri sırasının hemen altında, sol üst köşedeki sekme konumu giriş kutusuna çift tıklayın. 2.2 girin ve Ekle düğmesine tıklayın.
5. Tamam’a tıklayın. Metin artık sayılardan girintili metinle birlikte görünür.
6. Metin Biçimlendirme araç çubuğunu kapatın. Çizimdeki metin artık Metin Biçimlendirme araç çubuğunun metin düzenleyicisinde göründüğü gibi biçimlendirilmiştir.
7. Indent.dwg dosyasından çıkın.

Bu alıştırmada, paragraf girintisini ve ilk sekme işaretçisini aynı değere ayarlamak için Paragraf iletişim kutusunu kullandınız. Bu, listenin metin kısmının sol metin sınırından 2,2 çizim birimi uzaklıkta hizalanmasına ve liste numarasının daha sola doğru uzatılmasına neden olur. Bu, listeye daha profesyonel bir görünüm verir.

Paragraf iletişim kutusu, metninizin biçimlendirmesi üzerinde size hassas kontrol sağlar. Listedeki sekmeyi vurgulayarak ve Kaldır düğmesine tıklayarak sekmeleri silmenizi sağlar. Sekme giriş kutusuna yeni sekme konumları girip Ekle düğmesini tıklatarak da metin sınırının sol kenar boşluğundan belirli mesafelerde sekmeler ekleyebilirsiniz.

Mesafeleri çizim birimlerinde belirtirsiniz. Örneğin, çiziminiz Mimari birimleri kullanacak şekilde ayarlandıysa, değerleri fit ve inç olarak veya yalnızca inç olarak girebilirsiniz.

İlk Satır ve Asılı giriş kutularına paragraf girintileri için sayısal bir değer girersiniz. Az önce gördüğünüz gibi, İlk Satır ve Asılı giriş kutularını, Asılı giriş kutusu değerini ilk sekme durma konumuyla aynı olacak şekilde ayarlayarak numaralı bir liste oluşturmak için kullanabilirsiniz.

İPUCU : Önceki alıştırmanın 2. adımındaki Mtext Genişliğini Ayarla ve Mtext Yüksekliğini Ayarla sağ tıklama kısayol menüsü seçeneklerini fark etmiş olabilirsiniz. Mtext Genişliğini Ayarla seçeneği, tam bir genişliğe ihtiyaç duyduğunuz durumlar için metin sınırı için bir genişlik girmenizi sağlayan bir iletişim kutusu açar. Metin sınırı genişliğini değiştirmek için cetvelin sağ iç kenarını da tıklayıp sürükleyebilirsiniz.

yazar avatarı
akademi22 akademi22

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir