Geçerli Çizim – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Geçerli Çizim – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

12 Ekim 2022  Otoket çizim programları AutoCAD alıştırma Çizimleri PDF Otoket çizim öğrenme 0
Paylaşılan Komut Dosyaları

Geçerli Çizim

Bu seçeneğin seçilmesi, geçerli çizimdeki tüm öğelere ve bu varlıkları desteklemek için gereken her şeye sahip olan çizimle sonuçlanır. Kullanılmayan katmanlar, boyut stilleri, metin stilleri ve blok tanımları çizimle birlikte kaydedilmediği için boyutu mümkün olduğunca küçültülür.

WBLOCK’un komut satırı sürümünü kullanırken, bir blok adı istendiğinde çizimdeki tüm objeleri seçmek için *↵ yazın. Bu, çizim boyutunu olabildiğince küçültmenin hızlı bir yoludur ve komut dosyalarında veya Lisp programlarında kullanılabilir.

Nesneler

İnsanların çizimleri sırasında birçok nesneyi sildiklerini, böylece ayrı bir çizim olarak kalanları kurtarabildiklerini gördüm. Daha sonra kaydetmek istedikleri nesnelerle ilgili olmasalar bile tüm katmanları, stilleri, çizgi tiplerini ve blok tanımlarını alırlar. WBLOCK, yalnızca seçtiğiniz nesnelerden bir çizim dosyası oluşturur ve yalnızca bu nesneleri desteklemek için gerekli çizim öğelerini içerir.

Doğrudan objeleri seçerek ve bir ekleme noktası belirleyerek yeni bir çizim dosyası oluşturmak için çizimin herhangi bir bölümünü kullanın. WBLOCK’un komut satırı sürümünü kullanarak, bir blok adı istendiğinde Enter tuşuna basın. Artık varlıklar aynı şekilde seçilebilir. BLOCK komutu için oldukları şekilde. WBLOCK’un komut satırı sürümünü kullandığınızda, seçilen varlıklar silinir. Onları geri almak için OOPS komutunu kullanın.

Yuvalama

Yuvalama bir kavramdır, bir komut değil. Mevcut blok referanslarını yeni bir blok tanımında varlıklar olarak kullanma sürecini açıklar. Blokların iç içe ne kadar derine yerleştirilebileceğinin bir sınırı yok gibi görünüyor. Sadece teoriyi test etmek için saçma bir sayıda iç içe seviye oluşturmaya çalıştım ve şu ana kadar bir sınır bulamadım.

Neden mevcut blok nesneleri eklemelerinden bir blok tanımı oluşturmak istiyorsunuz? Yeni başlayanlar için, eklenen bir bloğun bir yönünü değiştirebilmek, diğerlerini değiştirememek isteyebilirsiniz. Bu yön kendi blok tanımıyla temsil ediliyorsa, yeniden tanımlanması, başka bir blok tanımında iç içe blok olarak kullanılsa bile, göründüğü her yerde görünümünü değiştirecektir.

Mevcut blok tanımlarına öznitelikler eklemeden önce, öznitelikler olmadan istenen bloğu eklemek, öznitelikleri tanımlamak ve ardından blok referansı artı tanımlanan özniteliklerden iç içe bir blok oluşturmak isteyebilirsiniz. Şimdi bu sembolün iki versiyonuna sahip olacaksınız, biri niteliklere sahip, biri niteliksiz. Nitelikleri etkilemeden bloğun görünümünü değiştirmek istiyorsanız, temel bloğu yeniden tanımlayabilirsiniz.


 Otoket çizim programları
Otoket çizim öğrenme
AutoCAD alıştırma Çizimleri PDF
Parayla autocad çizimi
AutoCAD çizimleri 2D
Autocad hazır çizimler
Autocad örnek çizimler Başlangıç
Autocad Örnek Çizimler


Bir çizim başka bir çizime eklendiğinde, ekleme noktası normalde 0,0’dır, ancak bunu BASE ile değiştirebilirsiniz. BASE komutu, bir çizimin ekleme noktasını 0,0’dan yazdığınız veya seçtiğiniz herhangi bir koordinata yeniden tanımlar. Bir çizimi başka bir çizimde eklenen sembol olarak kullanmayı düşünüyorsanız, ekleme noktasının nerede olmasını istediğiniz konusunda net olmak mantıklıdır. 

INSERT komutunun elbette kullanışlı bir iletişim kutusu vardır. Tüm blok tanımlarının veya diğer DWG dosyalarının bir listesini görüntülemenize ve eklemek istediğiniz birini seçmenize olanak tanır. Ancak INSERT’i komut satırında, -INSERT yazarken önüne bir eksi işareti koyarak da kullanabilirsiniz. Bu, bir çizimi başka bir çizime ekleyen AutoLISP programları oluşturmada yardımcı olur.

Komut satırı sürümü için daha sıra dışı bir kullanım daha var. -INSERT ve ardından var olmayan bir blok adı yazmak, AutoCAD’in şu anda kullandığı arama yolunun hızlı bir göstergesini verir, çünkü belirttiğiniz var olmayan blok tanımını aradığı tüm yerleri sırayla listeler. AutoCAD’in her zaman bir blok tanımı aradığı ilk yer çizimin kendisidir. Listenin geri kalanı, çizimin o anda kaydedildiği dizini ve ardından SEÇENEKLER’de belirtilen AutoCAD arama yolunu içerir.

INSERT’in komut satırı sürümünü kullanarak bir çizim eklemeye çalışırsanız, beklediğiniz sonucu alamayabilirsiniz. Belirttiğiniz dosya adı mevcut bir blok tanımı ile aynı ise belirttiğiniz çizim yerine mevcut tanım kullanılır. INSERT iletişim kutusunda aldığınız uyarının aksine AutoCAD, gerçekten ciddi olup olmadığınızı sormadan mevcut tanımı kullanır.

Blok Düzenleyici

Yepyeni bir alan ilk olarak AutoCAD 2006’da ortaya çıktı. Model Uzayı ve Kağıt Alanına ek olarak, şimdi Blok Uzay olarak düşündüğüm şeye sahibiz. Block Space, blokları tanımlamayı ve düzenlemeyi çok daha kolay hale getiren bir düzenleyicidir, çünkü tüm standart AutoCAD düzenleme ve nesne oluşturma komutlarını kullanabilirsiniz ve tek renkli arka plan, hangi alanda olduğunuzu asla unutmanıza izin vermez.

Blok düzenleyiciyi kullanmaya dayanamıyorsanız, blok oluşturmak veya düzenlemek için standart Blok Tanımı iletişim kutusunu veya REFEDIT komutunu kullanabilirsiniz. Dinamik bir bloğa çift tıklamak varsayılan olarak REFEDIT’i getirmez, ancak isterseniz bunu değiştirebilirsiniz.

Bir bloğa çift tıklamak, bloğun öznitelik içerip içermediğine bağlı olarak farklı eylemlere neden olabilir. Nitelikleri olan bir standart blok veya dinamik bir blok referansıysa, Gelişmiş Nitelik Düzenleyicisi açılır. Nitelikleri olmayan bir blok referansıysa, blok düzenleyici açılır. AutoCAD 2006’dan önce, nitelikleri olmayan standart bir bloğa çift tıklandığında REFEDIT açılıyordu. AutoCAD 2007’den itibaren bu çift tıklama davranışlarından herhangi birini CUI iletişim kutusunda değiştirebilirsiniz.

BLOCK Komutunu Kullanarak Bir Bloğu Yeniden Tanımlama

Autodesk hakkında her zaman takdir ettiğim bir şey, eski davranışın AutoCAD’in yeni sürümlerinde genellikle değişmemesidir. Bu, yeni bir sürüme yükseltme yaparken karşılaşabileceğiniz sürprizleri azaltır ancak ortadan kaldırmaz. Blokları düzenlemek için artık iki araç daha olmasına rağmen, eski moda yöntem hala gayet iyi çalışıyor.

Yıllarca BLOCK komutunu kullanarak blokları güncellediniz. Hala yapabilirsin. Sadece yeni bir sembol çizin, BLOCK komutunu kullanın ve mevcut blokla aynı ada sahip yeni bir blok tanımlayın. Mevcut tanımı eklemek, onu patlatmak ve ardından ortaya çıkan objeleri düzenlemek için zaman kazandırabilir.

Yeniden tanımlanan blok, çizime önceden eklenmiş olan tüm blok referanslarını anında günceller. Bu, ölçeklenmiş veya MINSERTed bir bloğu bile global olarak düzenlemenize olanak tanır. Bir bloğu bu şekilde yeniden tanımlamak yalnızca bir çizim dosyasını etkiler.

yazar avatarı
akademi22 akademi22

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir