Çizim Dosyasıyla Bir Bloğu Güncelleme – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Çizim Dosyasıyla Bir Bloğu Güncelleme – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

12 Ekim 2022 AutoCAD Filigran ekleme AutoCAD OLE Object GÖRÜNMÜYOR AutoCAD OLE Object komutu 0
Tablo Oluşturma – Analizi Yaptırma Fiyatları – Yazılım Analizi Örnekleri – Ücretli Analizi Yaptırma – Ücretli Yazılım Yaptırma v

REFEDİT

Yine de, isterseniz Refedit araç çubuğuyla veya komut satırına REFEDIT yazarak REFEDIT kullanarak bir bloğu veya XRef’i yeniden tanımlayabilirsiniz. Sonuç, bloğu ve iç içe blokları gösteren bir ağacı görüntüleyen Referans düzenleme iletişim kutusudur. Düzenlemek istediğiniz düzeyi seçmeniz ve ardından bu tanım içinde değiştirmek istediğiniz nesneleri seçmeniz gerekir.

Sağ üst köşedeki X işaretini kullanarak Refedit araç çubuğunu kapatmayın; bunun yerine, değişiklikleri atmak için üçüncü düğmeyi veya bunları kaydetmek için son düğmeyi tıklayın. Nesnelerin “çalışma setinde olmadığını” belirten bir mesaj alırsanız, hala Refedit’tesinizdir: Araç çubuğunu yeniden açın (komut satırına REFEDIT yazın) ve ardından Referansı Kapat veya Referans Düzenlemelerini Kaydet’i seçin.

Çizim Dosyasıyla Bir Bloğu Güncelleme

-INSERT komutunu kullanarak tanımını mevcut bir çizim dosyasıyla değiştirerek de bir bloğu yeniden tanımlayabilirsiniz. Blok adı istendiğinde, oldblock=newblock yazın. Bu, oldblock adlı mevcut bir tanımı, newblock.dwg adlı bir çizimle değiştirir. Yolu çizim adıyla birlikte eklemeyi unutmayın.

Eski blok tanımınız ve yeni blok tanımı aynı ada sahipse, Ekle iletişim kutusunu kullanarak mevcut bloğu yeniden tanımlayabilirsiniz. Çizimde bulunan bir blokla aynı ada sahip bir çizim eklemeye çalışırsanız, eski bloğu yeniden tanımlamak isteyip istemediğiniz sorulur. Evet deyin ve tüm blok referansları yeniden tanımlanır.

Katman Kontrolü

0 katmanında bulunan varlıkları kullanarak bir blok tanımı oluşturduğunuzda, bu varlıklar, üzerine eklendikleri katmanın özelliklerini alır. Ayrıca blok patlatılırsa katman 0’a geri dönerler. Başka bir katmanda bulunan varlıklar, farklı bir katmana eklenseler bile her zaman o katmanın özelliklerine sahiptir. Bu, görünürlüğü birden fazla katman tarafından kontrol edilen bir blok oluşturur: ana katmanlar ve ana bilgisayar katmanı.

Bu tartışmada ana katmanlar ve ana bilgisayar katmanı terimlerini biraz kullanıyorum. Ebeveyn ile, bir blok tanımlamak için onları seçtiğinizde varlıkların üzerinde bulunduğu katmanı kastediyorum. Ana bilgisayar ile, üzerine bir blok varlığı eklediğiniz katmanı kastediyorum. Bunlar resmi AutoCAD terimleri değildir, bu nedenle AutoCAD’den bahsederken başkaları tarafından kullanılmaları pek olası değildir.

• Blok tanımlandığında (katman 0 değilse) blok varlıklarının bulunduğu ana katman, rengi, çizgi tipini ve nesne görünürlüğünü kontrol eder. Ana katmanı dondurursanız veya kapatırsanız, o katmanda bulunan bloktaki varlıklar görünmez. Bu, eklenen bir blok nesnesinin yalnızca bir bölümünün görünürlüğünü değiştirmek mümkün olduğundan kafa karıştırıcı olabilir.

Üzerine bir bloğun eklendiği ana bilgisayar katmanı, bloktaki varlıkları aşağıdaki gibi kontrol eder:

• Ana bilgisayar katmanını dondurursanız, ana katmanda bulunan varlıklar görünmez. Ancak, ana katmandaki varlıklar, ana bilgisayar katmanının kapatılmasından etkilenmez.
• Ana bilgisayar katmanını kilitlerseniz, ana bilgisayar katmanı kilitliyken blok referansı silinemez, kopyalanamaz, taşınamaz, döndürülemez veya ölçeklenemez. Ancak blok tanımı değiştirilirse, kilitli (hatta donmuş) bir katmana eklenen herhangi bir blok da yeniden tanımlanır.


AutoCAD OLE Object komutu
AutoCAD OLE object
AutoCAD Filigran ekleme
Illustrator silme işlemi
Adobe Illustrator silgi silmiyor
Illustrator nokta azaltma
AutoCAD OLE Object GÖRÜNMÜYOR
Illustrator resmin kenarlarını yumuşatma


Katman 0, başka hiçbir katmana benzemez ve bence, yalnızca bir blok tanımı oluşturmak amacıyla yerleştirdiğiniz varlıklar için ayrılmalıdır. Bu şekilde katman 0’ı her zaman açık ve çözülmüş halde bırakabilirsiniz.

AutoCAD’in 2006 öncesi sürümlerinde, varlıkları orijinal olarak katman 0’da bulunan anonim blok tanımları olan boyutları yerleştirmek, donmuş katman 0’a sahipseniz ve bir düzende çalışıyorsanız zor olabilir. Siz konumlarını seçene kadar görüntülenmezler.

Bir blok içindeki varlıkların görünürlüğünün bu seçici kontrolü can sıkıcı görünebilir ve biraz kafa karışıklığına neden olabilir, ancak yaratıcı, istenmeyen bir sonuç olasılığı sunar.

Büyük bir değirmenin yerleşimini konuma, sisteme veya her ikisine göre seçici olarak görüntülemek için katmanları dondurup çözebilmek için çeşitli katmanlardan varlıklar kullanarak ayrıntılı bir iç içe blok sistemi oluşturan bir kullanıcı tanıyorum. Bunu adlandırılmış görünümler ve birkaç menü makrosu ile birleştirdiğinde, çizimlerini görüntülemek için etkileyici bir tuş sistemine sahipti.

Dinamik Bloklar

Dinamik bloklar kullanmalı mısınız? Belki.

Mükemmel bir şekilde kullanılabilen mevcut bir blok kitaplığı sistemini dinamik bloklara dönüştürmeden önce iki kez düşünün. Bunu yapmak çok zaman alacaktır ve birlikte çalıştığınız diğer ofisler hala AutoCAD 2006 öncesi bir sürüm kullanıyor olabilir ve blokların dinamik özelliklerini kullanmanın hiçbir yolu olmayabilir. Tüm blok tanımları, parametre ve eylemler eklemekten faydalanmaz.

Aşağıdakileri tavsiye ederiz:

• Mevcut blok yönetim sisteminizi kullanmaya devam edin.
• Tek bir blok tanımının aynı temel sembolün birden çok versiyonunu değiştirebileceği yerleri arayın.
• Dinamik bir sürüm kullanışlı görünüyorsa, her birine ayrı bir görünürlük durumu vererek mevcut blok tanımlarını kullanarak bir tane oluşturun.
• Önceki sürümlerle dinamik blokları kullanmanın sınırlamalarını kabul edin. Bu bölümde dinamik blokları daha ayrıntılı tartışalım.

Başlarken

AutoCAD, Araç Paletlerine halihazırda referans verilmiş birçok dinamik blokla birlikte gelir. Bunlardan birini ekleyerek ve ardından yeni blok düzenleyiciye girmek için çift tıklayarak başlamalısınız. Blok geometrisi etrafında yüzen gördüğünüz her şey, parametreleri veya eylemleri temsil eden nesnelerdir.

Nesne oldukları için, onları seçebilir ve özelliklerini diğer nesnelerle aynı Özellikler paletinde görüntüleyebilir veya değiştirebilirsiniz. Çok yeni ve çok farklı olduğu için, denemenizi sağlamak için yeterli bilgi ile bu blokları oluşturmanın temellerini gözden geçirelim.

Nesne Türleri: Eylemler ve Parametreler

Eylemler, gerçekleşen şeylerdir ve genellikle komut adlarıyla temsil edilir; parametreler, bu eylemleri kontrol eden değerlerdir. Pencere bloğunda pencerenin yüksekliğini değiştirmek için gerilebilir. Uzatma eylemi, Doğrusal parametre penceresi yüksekliği tarafından kontrol edilir (veya daha mucit gibi olması için sınırlandırılır). Bu görüntüyü oluşturmak için blok düzenleyicideki pencereye iki nesne ekledim: Doğrusal bir parametre ve bu parametreye bağlı bir eylemdir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir