DVIEW – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri
Geleneksel Molalar
Geleneksel olarak, mekanik tasarımda, uzun bir parçanın uçlarında detay göstermek istiyorsanız, geleneksel bir kırılma sembolü ile sadece uçları çizdiniz ve toplam uzunluğu kırık bir boyut olarak eklediniz. Tüm uzunluğu çizmek için hiçbir neden yoktu, çünkü bu, ayrıntının görülemeyeceği kadar küçük bir ölçek gerektiriyordu. Artık bir CAD sistemi kullandığınıza göre, neden tüm parçayı çizip geleneksel bir kırılma izlenimi yaratmak için bir düzen kullanmıyorsunuz?
İşte adımlar:
1. Model Alanı sekmesinde uzun kısmı çizin.
2. Kullandığınız sayfa boyutu için bir düzen oluşturun.
3. Parçanın bir ucunu temsil edecek tek bir kayan görünüm penceresi oluşturun ve bunu uygun bir konuma yerleştirin. Çizik olmayan bir katmanda olduğundan emin olun.
4. Görüntü alanı için uygun ölçeği ayarlayın ve gösterildiği gibi bir uç için geometriyi çerçeveleyin.
5. Görünümü yatay olarak takip ederek kopyalayın ve kopyayı aralarında küçük bir boşluk bırakarak ilkinin yanına yerleştirin.
6. İkinci görüntü portunu etkinleştirin ve gösterildiği gibi parçanın diğer ucuna kaydırın.
7. Geleneksel bir kırılma sembolü için bir blok oluşturun ve bunu 1 birim çaplı şaft için doğru boyuta getirin. Artık her boyuttaki şaft için ölçeklendirebilirsiniz. Bu durumda, şaftın çapı 2,25’tir ve görüş alanı 1:2’de ölçeklenir. Böylece, gösterildiği gibi Kağıt Alanında 1,25 ölçeğinde geleneksel kesme sembolünü eklersiniz.
8. Parçaya boyutlar ekleyin. İki kayan görünüm portunu kapsayan herhangi bir boyut eklemek için birini etkinleştirin, boyutu başlatın ve ardından bitirmek için diğerinin içine tıklayın. Bir boyut her iki görüntü noktasına da yayılıyorsa, Kağıt Alanında kısa bir çizgi parçası çizerek iki görüntü noktası arasında bağlayın ve ardından boyut metnini görünüm alanlarından birinde görüntülenecek şekilde taşıyın.
Parçanın toplam uzunluğunu değiştirirseniz, boyutları güncellenir. Çizildiğinde, nesne görünür. İkinci görünüm portunu ayarlamak için kaydırma tekerleğini veya standart PAN komutunu kullanmayın. Bunun yerine -PAN komutunu kullanın. Bu komut satırı sürümü serbest dolaşmaz; bir taban noktası ve bir yer değiştirme noktası seçmenizi gerektirir. Bunu izlemeyi kullanarak yapın ve iki görünüm tam olarak aynı ölçekte mükemmel bir şekilde hizalanacaktır.
Model Alanındaki bir çizginin kesişimine ve bir düzende bir görünüm alanının kenarına doğrudan yakalamayı denediniz mi? yapamazsın. Ancak aynı şeyi, parça üzerinde bir nesne çıtçıtını alarak ve görünümün kenarıyla kesişimi izleyerek de gerçekleştirebilirsiniz. Bu tekniği ne sıklıkla kullanacağınıza şaşırabilirsiniz.
PSVPSCALE
Bu değişken, yeni bir kayan görünüm penceresi oluşturduğunuzda Model Alanı varlıklarını görüntülemek için kullanılan ölçeği kontrol etmek için kullanışlıdır. Muhtemelen çoğu zaman bir çizim ölçeği kullandığınız için, PSVPSCALE’i o çizim ölçeğine (aslında, bu çizim ölçeğinin tersi) de ayarlayabilirsiniz. Farklı disiplinlerde birkaç örnek gösterir.
dview software
dview autocad
dview twist
dview nrel
dview openstudio
dview download
DVIEW BÜKÜMÜ
Model Alanının görüntüsünün de dönmesini bekleyerek, bir ara yüzen bir görünüm penceresini döndürmek isteyebilirsiniz. Bu olmayacak. Ancak, varlıkların oryantasyonunu değiştirmeden bir görünüm penceresindeki bir görünümü döndürmek için DVIEW’i (genellikle gözden kaçan bir komut) kullanabilirsiniz. Amacı, 3B modellerin görünümlerini ayarlamaktır, ancak artık AutoCAD’in kamera nesneleri olduğu için eskisi kadar fazla kullanılmamaktadır.
Yönü sabit olan bir çizim bir kağıda tam olarak sığmayabilir. Şekil 6.30, Kuzey oku kuzey-yukarı yönelimi gösteren bir kampüs planını göstermektedir. Sayfaya daha verimli bir şekilde sığdırmak için, objeleri döndürmeden görünümü döndürmek isteyebilirsiniz.
Bunu yapmak için DVIEW’i şu şekilde kullanabilirsiniz:
1. Görünüm penceresini aktif hale getirin.
2. Görünümün döndürülmesini istediğiniz açıyı belirleyin. Yatay olarak görüntülemek istediğiniz bir özelliği temsil eden bir çizgi seçin ve X-Y düzleminde 0’dan mutlak açısını belirlemek için DIST’i kullanın. Bu durumda, bu açı 57.00°’dir, yani görünümü saat yönünde döndürmek için –57° döndürürsünüz.
3. DVIEW komutunu verin.
4. Yönü belirlemek için kullanmak istediğiniz nesneleri seçin veya ↵ tuşuna basın.
5.Şu komut satırı istemiyle kendi küçük evreni olan DVIEW’desiniz. İstediğiniz seçenek TWist.
6. Görünüm büküm açısını <0> belirtmeniz istenir. Varsayılan açı yönünü değiştirmediyseniz, görünümü saat yönünde döndürmek için -57 girin.
7. DVIEW’den çıkmak için X↵ yazın ve kayan görünüm penceresini ölçeklendirin. Sonuçlar gösterilir.
YAYINLAMA KOMUTU
PUBLISH komutu, çizimlerdeki Model Alanı sekmesini veya Düzen sekmelerini kullanarak kaydedilmiş çizimlerden birden çok sayfa çizmek için kullanılır. AutoCAD 2004’ten önce AutoCAD ile birlikte gelen Toplu Plotting yardımcı programının yerini almıştır ve toplu çizim için oluşturulmuş eski BP3 dosyalarını kullanmaya devam edebilir. Ancak, bir BP3 dosyasından ziyade bir çizim seti açıklama dosyası (DSD) kullanmanız daha olasıdır.
PUBLISH komutu kullanılarak, çok sayfalı DWF olarak bilinenler de dahil olmak üzere, fiziksel bir çiziciye veya bir DWF dosyasına çizim yapılabilir. DWF dosyası elektroniktir ve AutoCAD’i olmayan başkalarıyla paylaşılmak üzere tasarlanmıştır. PUBLISH kullanma süreci her iki çıktı türü için de basittir. Burada, bir kağıda çizim yapmakla ilgileneceğiz.
Herhangi bir açık çizimden sayfaları çizmek için YAYIN komutunu kullanıyorsanız, YAYIN komutunu kullanmadan önce her bir düzenin tanımlanmış bir sayfa düzenine sahip olduğundan ve çizimlerin kaydedildiğinden emin olun.
Yayınla iletişim kutusu gösterilir. Gördüğünüz gibi, sayfa adlarının bir listesini içerir. Bu sayfa adları, çizim adı ve sayfanın yerleşim adından oluşur, ancak Model Alanı sayfaları da gösterilebilir. Model Alanı sekmesini çizmenizi önermiyorum, ama orada. Daire içine alınmış düğmeler, yayınlamayı planladığınız sayfaları düzenlemek için kullanılır.
Gösterilen düğmeler, soldan başlayıp sağa doğru hareket eden aşağıdaki eylemler için kullanılır:
• Ön izleme
• Sayfa Ekle
• Sayfaları Kaldır
• Sayfayı Yukarı Taşı
• Sayfayı Aşağı Taşı
• Sayfa Listesini Yükle
• Sayfa Listesini Kaydet
• Plot Damga Ayarları
Listelenen bir sayfa için bir Düzen sekmesini etkinleştirmediyseniz, YAYIN komutunda seçmeye çalıştığınızda Düzen başlatılmadı hatası alırsınız.
Bir sayfa listesi oluşturduktan sonra, Yayınla düğmesini tıklayın ve sayfalar, o sayfanın Sayfa Yapısı iletişim kutusundaki ayarlar kullanılarak çizilir. Bu, AutoCAD 2005’ten itibaren arka planda gerçekleşir ve çalışmaya devam etmenizi sağlar.
PUBLISH komutunun komut satırı sürümünü kullanırsanız, arka planda çizim yapılmaz. Bir çizimdeki tüm paftaları hızlı bir şekilde çizmek istiyorsanız, bunu Yayınla iletişim kutusunu kullanmadan yapabilirsiniz. Herhangi bir Düzen sekmesine sağ tıklayın.
Tüm Düzenleri Seç seçeneğini seçin, tekrar sağ tıklayın ve ardından Seçili Düzenleri Yayınla öğesini seçin. Bilgisayarınızın performansının etkilendiğini fark edebilirsiniz, ancak çizim arka planda yapılır. İçinde, 24 düzeni de seçtim; her biri benden başka bir girdi olmadan sayfa düzeniyle çizildi.
dview autocad dview download dview nrel dview openstudio dview software dview twist