Düzen Sekmeleri – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Düzen Sekmeleri – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

25 Kasım 2022 Chrome sekmeleri eski haline getirme Tüm sekmeleri kapatmak 0
Platformlar Arası Farklılıklar

Düzen Sekmeleri

Düzen sekmelerini tanımak için aşağıdaki alıştırmayı deneyin:

1. Plan dosyası açıkken AutoCAD penceresinin altındaki Layout1 sekmesine tıklayın. Çiziminizin bir görünümü gri bir arka plan üzerinde görünür. Bu, mevcut varsayılan yazıcınızda veya çizicinizde çizildiğinde görüneceği şekliyle çiziminizin bir görünümüdür. Beyaz alan, yazıcı veya çizici kağıdını temsil eder.
2. Gerçek Zamanlı Yakınlaştır aracını kullanarak yakınlaştırmayı ve uzaklaştırmayı deneyin. Kağıdı temsil eden alan da dahil olmak üzere tüm görüntünün yakınlaştırılıp uzaklaştırıldığına dikkat edin.

Düzen sekmeleri, çizim çıktılarınızın görünümü üzerinde size tam kontrol sağlar. Layout1 sekmesinin kısayol menüsündeki Plot seçeneğini kullanarak Model sekmesindeki görünümü yaptığınız gibi bir Layout sekmesini yazdırabilirsiniz.

Layout1 sekmesindeki öğelere bakmak için biraz zaman ayıralım. Daha önce de belirtildiği gibi, beyaz arka plan, çiziminizin yazdırılacağı kağıdı temsil eder.

Beyaz alanın hemen kenarındaki kesikli çizgi, yazıcınızın kenar boşluklarının sınırlarını temsil eder. Son olarak, çiziminizi çevreleyen katı dikdörtgen, Mizanpaj görünümünün ana hatlarıdır.

Vitrin, Mizanpaj sekmesinden çiziminize açılan bir pencere gibi çalışan bir AutoCAD nesnesidir. Ayrıca görünümün sol alt köşesindeki üçgen sembole dikkat edin: Bu, Düzen sekmesinin UCS simgesidir. Size şu anda Düzen sekmesi alanında olduğunuzu söyler.

Aşağıdaki alıştırmada bu simgenin önemini göreceksiniz:

1. Lobi alanına tıklayarak çiziminizin bir bölümünü seçmeyi deneyin. Hiçbir şey seçilmedi.
2. Gösterildiği gibi, çizimi çevreleyen düz dikdörtgen olan görüntü alanı kenarlığına tıklayın. Bu, Model sekmesine açılan görünümdür. seçebileceğinize dikkat edin.
3. Sağ tıklayın ve kısayol menüsünden Özellikler’i seçin. Özellikler paletinden, görünümün katman, çizgi tipi ve renk atamalarıyla diğer herhangi bir AutoCAD nesnesi gibi olduğunu görebilirsiniz. Hatta katmanını kapatarak görüntü alanı taslağını gizleyebilirsiniz.
4. Özellikler paletini kapatın.
5. Görüntü alanı seçiliyken, Değiştir araç çubuğundaki Sil aracına tıklayın. Görünüm penceresinin silinmesiyle çiziminizin görünümü kaybolur. Vitrinin, Model sekmesinde oluşturduğunuz çizime açılan bir pencere gibi olduğunu unutmayın. Vitrin silindikten sonra teknik resim görünümü de onunla birlikte gider.
6. Görünümü geri yüklemek için U↵ yazın veya Standart araç çubuğundaki Geri Al düğmesine tıklayın.
7. Görüntü portunun sınırları içinde herhangi bir yere çift tıklayın. Görmeye alışık olduğunuz UCS ikonunun, görünümün sol alt köşesinde göründüğüne dikkat edin. Düzen UCS simgesi kaybolur.
8. Çiziminizin lobisine tıklayın. Artık çiziminizin bölümlerini seçebilirsiniz.
9. Görünümünüzü yakınlaştırmayı ve kaydırmayı deneyin. Görünümünüzdeki değişiklikler yalnızca
görünümün sınırı.
10. Görünüm Ə Yakınlaştır Ə Tümü’nü seçin ya da tüm çizimi görünüm alanında görüntülemek için Z↵A↵ yazın.
11. Paper Space’e geri dönmek için görünümün dışındaki bir alanı çift tıklayın.

İPUCU : Ayrıca, Kağıt Alanına dönmek için PS↵ veya görünüm portu içindeki boşluğa erişmek için MS↵ yazabilirsiniz. Veya AutoCAD penceresinin altındaki durum çubuğundaki Kağıt/Model düğmesine tıklayın.

Bu alıştırma size Düzen sekmesinin benzersiz özelliklerini gösterir. Vitrindeki nesnelere, siz vitrinin içini çift tıklatana kadar erişilemez. Ardından, tıpkı Model sekmesinde yaptığınız gibi, görünüm alanında hareket edebilir ve çiziminizi düzenleyebilirsiniz.

Düzen sekmeleri, istediğiniz kadar görünüm alanı içerebilir ve her görünüm alanı, çiziminizin farklı bir görünümünü içerebilir. Her görüntü portunu istediğiniz şekilde boyutlandırabilir ve düzenleyebilirsiniz ya da birden çok görünüm portları oluşturarak, çiziminizi bir masaüstü yayıncılık programında bir sayfa gibi düzenleme özgürlüğü verirsiniz. Ayrıca Mizanpaj sekmesinde çizim yapabilir veya dış referansları ve antet blokları ve kenarlıklar için blokları içe aktarabilirsiniz.


Chrome sekme gruplama
Chrome sekme görünümü değiştirme
Tüm sekmeleri kapat
Chrome sekmeleri eski haline getirme
Yeni sekme aç
Chrome sekme ayarları
Tüm sekmeleri kapat kısayolu
Yeni sekme açma kısayolu


Mizanpaj Sekmesinde Çizim Ölçeği

Bu bölümün ilk kısmında Model sekmesinden çiziminizi çizdiniz. Çizimi kağıdınıza sığdırmak için Çizim iletişim kutusundaki Kağıda Sığdır seçeneğini kullanmanız veya belirli bir çizim ölçeği, çizim alanı ve çizim yönünü belirtmeniz gerektiğini öğrendiniz.

Düzen sekmesi farklı bir şekilde çalışır: Çiziminizi 1’e 1 ölçekte çizmenizi sağlamak için tasarlanmıştır.

Model sekmesinden çizdiğinizde yaptığınız gibi Çizim iletişim kutusunda çizim ölçeğini belirtmek yerine, çizim ölçeğini Mizanpaj sekmesi görünüm penceresindeki görünümünüzün boyutunun belirlemesine izin verirsiniz. Vitrinin özelliklerinde değişiklikler yaparak, vitrini tam bir ölçeğe ayarlayabilirsiniz.

Düzen sekmesinde bir görünümün ölçeğini ayarlamak için aşağıdaki alıştırmayı deneyin:

1. Seçimleri temizlemek için Esc tuşuna basın. Ardından, görüntü alanı kenarlığını seçin, sağ tıklayın ve kısayol menüsünden Özellikler’i seçin. Görünüm için Özellikler paleti görünür.
2. Sol taraftaki kaydırma çubuğunu kullanarak Özellikler paletini aşağı kaydırın ve Çeşitli kategorisi altında Standart Ölçek seçeneğini bulun. Bu seçeneği tıklayın. Sağındaki öğe bir liste kutusuna dönüşür.

3. Liste kutusunu açın ve 1⁄16 ́ = 1 ̋’yi seçin (metrik kullanıcılar 1:20’yi seçmelidir). Çizim penceresindeki görünüm, görünüm alanı için yeni ölçeği yansıtacak şekilde değişir. Artık çizimin çoğu görüntü alanına sığar ve ölçeklenebilir.

İPUCU : 1⁄16 ́ = 1 ́ ölçeği 1:200 metrik ölçeğine benzer, ancak Plan dosyasının metrik sürümü için temel birim olarak milimetre yerine santimetre kullandığınız için 200’de ikinci 0’ı düşürürsünüz Metrik ölçek 1:20 olur.

4. Özellikler paletini kapatın.
5. Görünümü, gösterildiği gibi tüm çizimi gösterecek kadar büyütmek için görünüm alanı tutamaçlarını kullanın. Sadece tek bir köşe tutuşunu hareket ettirmeniz gerekiyor. Bir köşe tutamacını hareket ettirirken, görünümün dikdörtgen şeklini koruduğuna dikkat edin.
6. Dosya ‡ Çiz’i seçin ve Çizim iletişim kutusunda Ölçek seçeneğinin 1:1 olarak ayarlandığından ve Yazıcı/Çizici grubunda sistem yazıcınızın seçili olduğundan emin olun; ardından Tamam’ı tıklayın. Çiziminiz, Mizanpaj sekmesinde göründüğü gibi çizilir ve ölçeklendirilir.
7. Planınızı gözden geçirdikten sonra çizimi kaydetmeden kapatın. 2. adımda, Özellikler paletinden seçerek bir görünüm için bir ölçek seçebileceğinizi gördünüz. Standart Ölçek seçeneğinin hemen altına bakarsanız, Özel Ölçek seçeneğini görürsünüz. Her iki seçenek de Çizim iletişim kutusundaki karşılıkları olan Çizim Ölçeği grubu gibi çalışır.

İPUCU: Kıdemli AutoCAD kullanıcıları, görünüm-port görünümünün ölçeğini kontrol etmek için Görünüm ‡ Yakınlaştırma ‡ Ölçek’i seçebilir.

Düzen sekmeleri ve görünüm pencereleri, grafiklerinizin nasıl görüneceğine dair size daha iyi bir fikir vermek için çizici ayarlarınızla birlikte çalışır. Görünümünüzü önemli ölçüde değiştirebilecek çok sayıda çizici ayarı vardır.

Düzen sekmesi görünümü ve grafikleriniz. Bir sonraki bölümde, çizici ayarlarından bazılarının çizimlerinizin görünümünü nasıl geliştirebileceğini öğreneceksiniz. Ayrıca, Mizanpaj sekmelerinin bu ayarları nasıl görüntüleyebileceğini öğrenerek, kağıt çıktınızda tam olarak ne görüneceğini bilgisayar ekranınızda görmenizi sağlar.

yazar avatarı
akademi22 akademi22

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir