Draft Açıları – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri
Normal Hedef
Normal Hedef, açılır listede sunulan dört seçenekten oluşan bir gruptur. Bu seçeneğin ne işe yaradığını anlamak için, normalin gösterildiği gibi bir düzleme dik olan bir yönü ifade eden matematiksel bir terim olduğunu bilmeniz gerekir. Bu seçeneklerde Normal, yüzeyin bir kesitten çıkarken aldığı yönü ifade eder.
Tüm Kesitler seçeneğini kullanırsanız, ilk görüntüde gösterildiği gibi yüzeyler tüm kesitlerden dik bir yönde çıkar. Kesit Sonu seçeneğini kullanırsanız, ikinci resimde gösterildiği gibi yüzey sadece uç kesite dik bir yönde ortaya çıkar.
Başlangıç Kesiti seçeneği, yüzeyin başlangıç kesitine dik bir yönde ortaya çıkmasına neden olur. Başlangıç ve Bitiş Kesiti seçeneği, Başlangıç Kesiti ve Bitiş Kesiti seçeneklerinin etkisini birleştirir.
Draft Açıları
Draft Açıları seçeneği yalnızca ilk ve son kesitleri etkiler. Bu seçenek, başlangıç ve bitiş açısı üzerinde ilave kontrol ile pürüzsüz bir yüzey oluşturur. Kesitlere dik bir yönü zorlayan Normal Şuna seçeneğinin aksine, Draft Açıları yüzey yönü için bir açı ayarlamanıza izin verir. Örneğin, Başlangıç Açısını 0 olarak ayarlarsanız, ilk resimde gösterildiği gibi yüzey başlangıç kesitinden dışarı doğru çıkıntı yapacaktır.
Aynı şekilde, 0’lık bir Bitiş Açısı ayarı, uç kesitte yüzeyin şişmesine neden olur. Başlangıç ve Bitiş Büyüklüğü ayarları, çıkıntının göreli gücünü belirlemenizi sağlar. Sağdaki görüntü, son enine kesit için 0’lık bir Taslak Açısı ve 50’lik bir büyüklüğü göstermektedir.
Yüzeyi Kapatın veya Katıyı Kapatın ve Değişiklikleri Önizleyin
Yüzeyi Kapat veya Katıyı Kapat seçeneği yalnızca Düzgün Sığdırma seçeneği seçildiğinde kullanılabilir; ilk ve son kesit nesnelerinin bağlanmasına neden olur, böylece yüzey veya katı son kesitten birinci kesite geri döner.
Solda enine kesitleri, ortada pürüzsüz bir versiyonu ve Yüzeyi Kapat veya Katıyı Kapat seçeneği açıkken pürüzsüz bir versiyonu gösterir. Yüzeyi Kapat seçeneği, katının tüp haline gelmesine neden olur. Değişiklikleri Önizleme seçeneği, Loft Ayarları iletişim kutusu seçeneklerinin etkilerini gerçek zamanlı olarak görmenizi sağlar.
Nesneleri 3D Uzayda Hareket Ettirme
AutoCAD, 3D uzayda nesneleri taşımak için özel olarak tasarlanmış üç araç sunar: Hizala, 3B Taşı ve 3B Döndür. 3B İşlemleri Değiştir’i seçerek üç komutu da bulabilirsiniz. Bu araçlar, 3B düzenlemeyle ilişkili daha yaygın hareketlerden bazılarını gerçekleştirmenize yardımcı olur.
Autocad 3 Boyutlu Çizim dwg
Autodesk Çizim nasıl yapılır
Autocad görünüşten perspektif Çıkarma
Autocad 3 boyutlu çizim Komutları
Autocad 2D çizimi 3D yapma
Autocad 3 BOYUTLU Çizim görünüş çıkarma
İzometrik görünüş
AutoCAD üstten görünüm
3D Uzayda Nesneleri Hizalama
Mekanik çizimde, genellikle parçaları 3B olarak oluşturursunuz ve ardından parçaların bir montajını gösterirsiniz. Hizala komutu, montaj sürecini büyük ölçüde basitleştirebilir.
Aşağıdaki adımlar, iki nesneyi belirli noktalarda hizalamak için Hizala’nın nasıl kullanılacağını gösterir:
1. Örnek dosyalar klasöründen Align çizimini açın.
2. Modify 3D Operations Align’ı seçin veya Al↵ yazın.
3. Nesneleri seçin: komut isteminde 3B kama şeklindeki nesneyi seçin. (Kaynak nesne, taşımak istediğiniz nesnedir.)
4. Taban noktasını belirtin veya [Kopyala]: komut isteminde, kaynak nesnede bir hizalama ekseninin ilk noktası olan bir deliğin merkezi veya bir yüzeyin köşesi gibi bir nokta seçin. Hizala çizimi için takozun sol üst köşesini kullanın.
5. İkinci noktayı belirle veya [Devam] <C>: komut isteminde, kaynak nesnede bir hizalama ekseninin ikinci noktası olan başka bir merkez noktası veya bir yüzeyin başka bir köşesi gibi bir nokta seçin. Bu örnek için, takozun diğer üst köşesini seçin.
6. Üçüncü kaynak noktasını belirtin veya [devam] <C>: isteminde, hizalamayı açıklamak için iki nokta yeterliyse ↵ tuşuna basabilirsiniz. Aksi takdirde, kaynak nesnede, ilk iki noktayla birlikte, hedef nesneyle hizalanmasını istediğiniz yüzey düzlemini en iyi tanımlayan üçüncü bir nokta seçin. Gösterilen takozun sağ alt köşesini seçin.
7. İlk hedef noktasını belirtin: komut isteminde, hedef nesnede ilk kaynak noktanın taşınmasını istediğiniz bir nokta seçin. (Hedef nesne, kaynak nesnenin hizalanmasını istediğiniz nesnedir.) Bu, dikdörtgen şeklin üst köşesidir.
8. İkinci hedef noktasını belirtin veya [eXit]: komut isteminde, hedef nesne üzerinde birinci ve ikinci kaynak noktalarının hedef nesneye göre nasıl hizalanacağını gösteren bir nokta seçin.
9. 6. adımda üçüncü bir kaynak noktası seçtiyseniz, sizden üçüncü bir varış noktası istenir. Hedef nesne üzerinde, önceki iki hedef noktayla birlikte, kaynak nesnenin hizalanmasını istediğiniz düzlemi tanımlayan bir nokta seçin. Kaynak nesne, hedef nesneyle aynı hizada hareket edecektir.
10. 6. adımda ↵ tuşuna bastıysanız, Nesneleri hizalama noktalarına göre ölçekle? [Evet/Hayır] <N>: istem. Varsayılanı kabul etmek için ↵ tuşuna basarsanız, seçilen nesne(ler) boyutu değiştirmeden hedef noktalarla aynı hizaya gelir. Y↵ girerseniz, seçilen nesne(ler) tam olarak iki hedef noktayla hizalanacak şekilde yukarı veya aşağı ölçeklenir.
Bir Nesneyi 3D Olarak Taşımak
İçinde, bir nesnenin X, Y veya Z eksenindeki hareketini sınırlamaya yardımcı olması için Kavrama aracını nasıl kullanabileceğinizi gördünüz. AutoCAD, hareketi kısıtlamak için bir Kavrama aracı içeren, özellikle 3B düzenleme için tasarlanmış bir Taşı komutu sunar.
İşte nasıl çalıştığı:
İPUCU: Bu adımları bir alıştırma olarak uygulamanız gerekmez. Kullanmanız gerektiğinde komutu kendi başınıza deneyebilirsiniz.
1. 3D Make kontrol panelinde 3D Move aracını tıklayın.
3. Hareket için bir taban noktası seçin. Kavrama aleti taban noktasında sabit kalır.
4. Kavrama aracının X, Y veya Z ekseninin üzerine gelin ve tıklayın. İmleci hareket ettirdikçe, hareket
Seçtiğiniz nesnelerin yüzdesi seçilen eksene göre sınırlandırılır.
5. Eksen boyunca bir mesafe girin veya taşımayı tamamlamak için bir noktayı tıklayın.
Bir Nesneyi 3D Olarak Döndürme
3D Döndür komutu, 2D muadilinin bir uzantısı gibi olan başka bir komuttur. 3D Döndürme ile, X, Y veya Z ekseni etrafındaki dönüşü kısıtlayan bir Döndürme Kavrama aracı görünür. İşte nasıl çalıştığı.
İPUCU : Bu adımları bir egzersiz olarak uygulamanız gerekmez. Kullanmanız gerektiğinde komutu kendi başınıza deneyebilirsiniz.
1. 3B Yap araç çubuğundaki 3B Döndürme aracına tıklayın. 3D İşlemleri Değiştir 3D Döndür’ü de seçebilirsiniz.
2. Döndürmek istediğiniz nesneyi veya nesneleri seçin ve ardından ↵ tuşuna basın. Kavrama döndürme aracı imleçte görünür.
3. Bir taban noktası belirleyin: komut isteminde, seçilen nesnelerin etrafında döndürüleceği bir nokta seçin.
4. Nesneleriniz için dönme eksenini temsil eden renkli dairenin üzerine gelin. Dönme eksenini temsil eden bir çizgi belirir. Seçilen eksenden memnun olduğunuzda, fareye tıklayın.
5. Açı başlangıç noktasını belirtin: komut isteminde bir açı değeri girebilir veya bir noktayı tıklayabilirsiniz. Yönü 90° olarak sınırlamak için Shift tuşunu veya Ortho modunu kullanabilirsiniz.
6. Açı bitiş noktasını belirtin: komut isteminde, bir açı değeri girin veya dönüş açısı için başka bir noktayı tıklayın.
Autocad 2D çizimi 3D yapma Autocad 3 boyutlu çizim dwg Autocad 3 BOYUTLU Çizim görünüş çıkarma Autocad 3 boyutlu çizim komutları Autocad görünüşten perspektif Çıkarma AutoCAD üstten görünüm Autodesk Çizim nasıl yapılır İzometrik görünüş