Dışarıdan İçeri Çekme – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Dışarıdan İçeri Çekme – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

2 Ağustos 2022 Autocad fotoğraf kayboluyor AutoCAD komut listesi Autocad OLE Object görünmüyor 0
Görünüm Etiketi – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

Dışarıdan İçeri Çekme

Bu bir teknik değil, deneyimden doğan bir tavsiyedir. Sahada alınan sayısız ölçümden (bazen as-built planlar olarak da adlandırılır) yapılmış nesnelerin çizimlerini üretmeniz gereken bir meslekte çalışıyorsanız, bu ipucu tam size göre. Tabii ki, bitmiş planlar, çoğu zaman şeylerin orijinal olarak nasıl tasarlandığına zıttır, ama bu başka bir hikaye.

Sahada alınan ölçümler her zaman bir miktar hata içerir. Her ölçümün biraz özensiz olup olmadığı veya yüzlerce mükemmel ölçümün sadece bir veya ikisinin hatalı olup olmadığı önemli değil. İnsan hatasına veya lazer veya şerit metre ile ilgili bir soruna tebeşirleyin. AutoCAD’deki tüm parçaları bir araya getirme işinizi potansiyel bir kabus haline getirir.

Diyelim ki bir bina çiziyorsunuz, ancak açıklama mekanik bir parça veya bahçe planı da olabilir. Bir alanda çizim yapmaya başlarsanız ve çevre çevresinde çalışmaya devam ederseniz, kaçınılmaz olarak diğer uçta yanlış görünen ölçümler bulursunuz. Bunun nedeni, tüm küçük hataların bir araya gelmesi ve bir çizgi veya devre çizdikçe büyütülmesidir.

Pek çok insan, alan notlarının söylediklerini görmezden gelerek “yanlış” boyutları halının altına süpürmeye meyillidir. Ancak yanlış görünen şey, belirli yanlış ölçümlerden ziyade, siz çizerken planın nerede bir araya geldiğiyle ilgili olabilir. Hangi boyutun yanlış olduğunu bulmak zor bir iş olabilir. Bu, sadece son parçaların uymadığını bulmak için bir yapboz yapmak gibidir. Hangi parçalar yanlış?

Bu can sıkıcı sorunun çözümü, içeri girmeden ve ayrıntı eklemeden önce dış çevreyi veya genel geometriyi çizmektir. Önce en uzun ölçülen mesafelerin çizilmesi, belirli bir uzunluğu oluşturan daha küçük boyutların hata kontrolünün bir yoludur.

Bu şekilde sorun sınırlandırılır ve bir alandaki hataları büyütme olasılığınız azalır. Sahte boyutların yerini tespit etmek de daha kolay olacaktır: Biliyorsunuz, iç geometrinin kapsayıcısına sığması gerekir, böylece yanlışlıklar daha kolay fark edilir.

İşaretçilerin (veya araç ipuçlarının) görünmesi için imleci geometriye çok yaklaştırmanız gerekmediği için yakalamanın manyetik gücünü kontrol etmenin mümkün olduğunu biliyor muydunuz? Bir elektromıknatısa akan suyu açmak gibi, imlece yakalama noktaları çekmek için daha geniş bir hedef veriyor.

Snap hedefinin boyutundan sorumlu sistem değişkeni APERTURE’dır. Varsayılan değeri 10 olmak üzere 1-50 piksel arasındadır. Ayarlamadan önce, diyafram kutusunu açmak için geçici olarak APBOX’u açın (1’e ayarlayın) bu, Autosnap’in manyetik alanını görünür kılar. Şimdi, APERTURE’yi ayarlayın ve onayınız ile uyup uymadığından emin olmak için yeni ayarı kalabalık bir çizimde test edin. Memnun kaldığınızda, görünür diyafram kutusunu gizlemek için APBOX’u kapatın.

Geniş bir diyafram ayarı, çoğu çizimde yakalamayı kolaylaştırır, ancak kalabalık bir çizimde amaçladığınızı yakalamayı zorlaştırabilir. Bir yakalama noktası elde ederken Sekme tuşuna art arda basmak, açıklığa uyan tüm olasılıklar arasında geçiş yapar; ancak bu, dinamik giriş açıksa çalışmaz (bunun yerine sekme, dinamik giriş alanları arasında döngüler yapar). Bu nedenle, dinamik girişi kapatmak için F12 tuşuna basın ve ardından olası anlık görüntüler arasında geçiş yapmak için Sekme tuşuna dokunun.

Küçük bir diyafram açıklığıyla çalışmanın avantajı, istediğinizi elde etmek için dinamik girişi kapatmanız ve olası tüm yakalama noktaları arasında geçiş yapmanız gerekmemesidir, bu da size biraz zaman kazandırır. Ancak, küçük bir diyafram açıklığı ile çekim yapmak için istediğinizi doğru bir şekilde hedeflemeniz gerekir, bu da daha iyi görüş ve konsantrasyona ihtiyacınız olduğu anlamına gelir.


AutoCAD komut listesi
Autocad fotoğraf kayboluyor
AutoCAD fotoğraf ekleme komutu
AutoCAD Komutları PDF
Autocad PDF aktarma
Autocad OLE Object görünmüyor
AutoCAD PDF patlatma
Autocad pdf çevirme ölçekli


Daha geeky bir ek ipucu, bit kodlarıyla ilgilidir. Çalışan her nesne yakalama modu, kendisiyle ilişkilendirilmiş benzersiz bir sayım numarası olan bir bit koduna sahiptir. Genel olarak çalışan nesne yakalama kombinasyonunu belirlemek için bit kodları eklenir.

Neden umursayalım? Çalışan nesne yakalamalarının favori bir kombinasyonunuz varsa, her ayarı istediğiniz şekilde kontrol etmek ve işaretini kaldırmak için her zaman Draft Ayarları iletişim kutusunu açmak zorunda kalmak acı verici değil mi? Daha hızlı bir yol, sihirli numaranızı eklemek ve OSMODE sistem değişkenini kullanarak ayarlamaktır.

Takip etmeniz gereken adımlar şunlardır:

1. Durum çubuğundaki OSNAP anahtarına sağ tıklayın ve Taslak Ayarları iletişim kutusunu açmak için bağlam menüsünden Ayarlar’ı seçin.
2. Favori kombinasyonunuza ulaşmak için tek tek çalışan nesne çıtçıtlarını kontrol edin ve işaretini kaldırın. Tamam’ı tıklayın.
3. OSMODE yazın ve Enter’a basın.

OSMODE <255> için yeni değer girin: Geçerli bit kodu açılı parantez içinde görüntülenir. 

Şimdi, çalışan nesne çıtçıtlarının kombinasyonu ne zaman bozulursa, OSMODE’u sihirli numaranıza ayarlayın ve işinize geri dönün. ya da daha iyisi, bir makro yazıp bir düğmeye atayın. Taslak Ayarları iletişim kutusunda daha fazla sıkıcı kontrol ve işareti kaldırma yoktur.

Size bırakacağımız son ipucu, sizi süper kullanışlı tek kullanımlık bir nesne yakalaması olduğu ortaya çıkan Mid Between 2 Points ile tanıştırıyor. Bu snap bir süredir ortalıkta dolaşıyor, ancak neredeyse çok gizli çünkü Drafting Settings iletişim kutusunda görünmüyor. Bunun yerine, tutturmak istediğinizde Shift+sağ tıklayarak erişin.

Öte yandan, klavye meraklıları, çalışan bir komut sırasında Orta Arası 2 Noktanın tek bir kullanımını zorlamak için M2P (veya MTP – ikisi de aynı işlevi yerine getirir) yazabilir. Anında iki noktanın ortasından geçin ve inşaat çizgileri yapmaktan (ve silmekten) kaçının. Başlangıç ve Geçici iz noktası çıtçıtları ayrıca inşaat çizgileri oluşturmaktan kaçınmanıza yardımcı olur.

Geometri hesaplayıcısındaki MEE değişkenini bilen birkaç kişiden biriyseniz, bunun yerine 2 Nokta Arasında Midway (M2P) snap’ini kullanın; aynı şeyi daha az adımda yapar.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir