Dinamik Giriş Ekranı – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Dinamik Giriş Ekranı – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

4 Kasım 2022 Autocad ÇİZİM modları Dynamic input AutoCAD nedir 0

Dinamik Giriş Ekranı

Dinamik Giriş ekranının, seçili nesne için belirli boyutlar girmenize izin vererek, bir nesnenin boyutunda kesin değişiklikleri mümkün kıldığını görebilirsiniz.

Diğer kavrama düzenleme özelliklerini kullanırken Dinamik Giriş ekranını da kullanabilirsiniz. Nesneleri hareket ettirirken Dinamik Giriş ekranının nasıl çalıştığını görmek için aşağıdaki alıştırmayı deneyin:

1. Bir geçiş seçim penceresi başlatmak için kapı çiziminin yukarısına ve sağına tıklayın.
2. Kapı çiziminin tamamını seçmek için aşağıya ve sola tıklayın.
3. Yayın orta tutamağına tıklayın.
4. Sağ tıklayın ve Taşı’yı seçin. Mesafe değeri vurgulanmış olarak imleçte Komut istemini görürsünüz. İmleci hareket ettirdikçe, Dinamik Giriş ekranındaki mesafe ve açı değerlerinin değiştiğini görebilirsiniz.
5. 4 girin ve ardından Sekme tuşuna basın. İmleci hareket ettirdikçe, yayın orta noktasının orijinal konumundan olan uzaklığı 4 birim olarak kilitlenir. Açı değeri şimdi vurgulanır ve düzenlenebilir.
6. 225 girin ve ardından açıyı 225°’de kilitlemek için Sekme tuşuna basın.
7. Kapı çiziminden uzakta bir yere tıklayın. Kapı orijinal konumundan tam 4 birim ötede yeni yerine taşınır.

Bu alıştırmalardan görebileceğiniz gibi, Dinamik Giriş ekranı, nesneleri düzenlemek için bazı yararlı yöntemler ekler.

Özetlemek gerekirse, burada temel Dinamik Giriş görüntüleme özelliklerinin bir özeti verilmiştir:

◆ Durum çubuğundaki DYN düğmesine tıklayarak Dinamik Giriş ekranını kolayca açıp kapatabilirsiniz.
◆ Bir nesneyi seçip ardından bir tutamağın üzerine getirerek boyutlarını hızlı bir şekilde kontrol edebilirsiniz.
◆ Dinamik Giriş ekranının vurgulanan boyutlarına değerler girerek bir nesnenin boyutlarını değiştirebilirsiniz.
◆ Farklı bir boyutu vurgulamak için Sekme tuşuna basın.
◆ Dinamik Giriş ekranını kullanarak yaptığınız değişiklikleri kabul etmek için, düzenlemekte olduğunuz tutuştan uzakta bir yerde fareyi tıklayın. Ayrıca ↵ veya boşluk çubuğuna da basabilirsiniz.

Tüm tutamaklar düzenlenebilecek boyutlar sunmaz. Örneğin, çizgideki orta nokta tutamağını tıklarsanız, Komut istemini görmenize ve orta nokta için yeni bir koordinat girebilmenize rağmen çizginin boyutlarını görmezsiniz.

Yay ve çizgi örneklerinde gördüğünüz gibi, her nesne farklı bir boyut seti sunar. Dinamik Giriş ekranının çalışma şeklini beğendiyseniz, diğer nesne türleri üzerinde denemeler yapabilirsiniz. AutoCAD, Dinamik Giriş ekranının davranışını kontrol etmenizi sağlayan bir dizi ayar sunar.

Yardım Almak

Sonunda kendinizi belgelerin olmadığı bir yerde bulacaksınız ve bir AutoCAD özelliği hakkında bir sorunuz olacak. AutoCAD, AutoCAD ile ilgili hemen hemen her konuda size bilgi veren bir çevrimiçi yardım olanağı sağlar.

Yardımı nasıl bulacağınız aşağıda açıklanmıştır:

1. AutoCAD 2008 Yardım penceresini açmak için menü çubuğundan Yardım – Yardım’ı seçin.
2. Henüz seçili değilse, İçindekiler sekmesine tıklayın. Bu sekme bir içindekiler tablosu içerir. bu
diğer iki sekme Dizin ve Arama belirli konuların bulunmasında yardım sağlar.
3. Komut Referansı konusunu görene kadar ekranı aşağı doğru tarayın ve çift tıklayın. Yardım penceresinin her iki paneli de daha fazla konu gösterecek şekilde değişir.
4. Sağdaki panelde, Komutlar listesinin hemen sağındaki C etiketli öğeye tıklayın. Panel genişler ve C harfiyle başlayan komut adlarının bir listesini görüntüler.
5. Listeye bakın ve Kopyala kelimesini tıklayın. Sağdaki panelde Kopyala komutunun açıklaması görünür.

İPUCU : AutoCAD Yardım penceresini açmak için F1 tuşuna da basabilirsiniz.
Ayrıca sağ taraftaki panelin üst kısmındaki Kavramlar ve Prosedürler sekmelerine de sahipsiniz. Bu seçenekler, seçilen öğenin kullanımı hakkında daha ayrıntılı bilgi sağlar. Az önce attığınız adımları yedeklemek istiyorsanız, araç çubuğundaki Geri düğmesini tıklayın.


Dynamic input AutoCAD nedir
Dynamic Input nedir
Autocad Dynamic Input komutu
Autocad Dynamic input ne işe yarar
Object Snap Tracking nedir
Autocad ÇİZİM modları
Object Snap nedir
Polar Tracking nedir


InfoCenter’ı Kullanma

Anahtar kelime bazında bir konu hakkında bilgi almak istiyorsanız AutoCAD penceresinin sağ üst köşesindeki Bilgi Merkezini kullanabilirsiniz.

Bu adımları takip et:

1. AutoCAD penceresinin sağ üstündeki InfoCenter metin kutusuna change yazın ve ardından giriş kutusunun sağındaki InfoCenter aracına tıklayın.
2. InfoCenter, kelime değişikliği için bir kaynak listesi gösterecek şekilde genişler.

Bu liste biraz fazla. Aramalarınızı filtrelemeye yardımcı olması için, web tarayıcınızda kullanabileceğiniz tipik bir arama motorunda olduğu gibi Boolean AND, OR, NEAR ve NOT’u diğer anahtar kelimelerle birlikte kullanabilirsiniz.

İstediğiniz konuyu bulduktan sonra, Konu Seç listesinden seçin ve sağdaki panelde konuyla ilgili bilgileri görüntülemek için Görüntüle düğmesini tıklayın. Aramalar için bir anahtar kelime kullanmanın yanı sıra, kelime öbekleri veya sorular da kullanabilirsiniz.

Bir soruyu nasıl kullanabileceğinizi görmek için aşağıdaki adımları deneyin:

1. InfoCenter metin kutusuna Görünümümü nasıl yakınlaştırırım↵ yazın. Metin kutusunun altındaki liste, AutoCAD’de görünümlerin ayarlanmasıyla ilgili birkaç öğeyi gösterecek şekilde değişir.
2. Listeden Bir Görünümü Kaydır veya Yakınlaştır – Konsept’i tıklayın. Yakınlaştırma komutunun nasıl çalıştığının bir açıklamasını görüntülemek için Yardım penceresi açılır.

Sağ panelde üç sekme göreceksiniz: Kavramlar, Prosedürler ve Komutlar. Kavramlar, konunun genel açıklamasını kapsar. Prosedürler, komutu kullanma yöntemlerini gösterir ve Komutlar, komut ve seçenekleri hakkında daha ayrıntılı bilgi sağlar.

Bağlama Duyarlı Yardımı Kullanma

AutoCAD ayrıca, kullanmakta olduğunuz komutla ilgili size bilgi vermek için bağlama duyarlı yardım da sağlar. Bunun nasıl çalıştığını görmek için aşağıdakileri deneyin:

1. Yardım penceresini kapatın veya simge durumuna küçültün ve AutoCAD penceresine dönün.
2. Taşı komutunu başlatmak için 2B Çizim kontrol panelindeki Taşı aracına tıklayın.
3. Yardım penceresini açmak için F1 işlev tuşuna basın veya menü çubuğundan Yardım’ı seçin. Sağdaki panelde Taşı komutunun açıklaması görünür.
4. Yardım penceresinin Kapat düğmesini tıklayın veya Yardım penceresini simge durumuna küçültün.
5. Taşı komutundan çıkmak için Esc tuşuna basın.

Ek Yardım Kaynakları Bulma

InfoCenter, başvuru malzemeleri için ana çevrimiçi kaynaktır, ancak Yardım menüsündeki diğer seçenekler aracılığıyla da sorularınızın yanıtlarını bulabilirsiniz.

İşte bunların kısa bir açıklaması:

  • Yeni Özellikler Atölyesi Yeni Özellikler Atölyesi, AutoCAD 2008’deki yeni özelliklere odaklanan açıklamalar ve öğreticiler sunar. Bu benzersiz destek aracını Autodesk web sitesi aracılığıyla güncelleyebilirsiniz.
  • Ek Kaynaklar Burada, aralarından seçim yapabileceğiniz çeşitli seçenekler bulacaksınız. Destek Bilgi Bankası, tarayıcınızı Autodesk’in kendi bilgi tabanına açar. Bu, AutoCAD kullanırken karşılaşabileceğiniz sorunlara yanıt bulmak için mükemmel bir kaynaktır.
  • Çevrimiçi Eğitim Kaynakları sizi, eğitim ve eğitim bilgilerini nereden alacağınız konusunda daha fazla bilgi bulabileceğiniz Autodesk Eğitim sitesine götürür.
  • Bir geliştiriciyseniz, Çevrimiçi Geliştirici Merkezi ile ilgileneceksiniz. Bu seçenek sizi AutoCAD ile ilgili kendi uygulamanıza başlama hakkında daha fazla bilgi bulabileceğiniz Autodesk Developer Center web sitesine götürür.
  • AutoCAD’i zaten özelleştiriyorsanız, Geliştirici Yardımı seçeneği sizi AutoCAD Yardım penceresinin Geliştirici Yardımı bölümüne götürür. Burada, AutoCAD’de yerleşik olarak bulunan özelleştirme araçlarının nasıl kullanılacağı hakkında özel bilgiler bulacaksınız.

Son olarak, yerleşik bir AutoCAD kullanıcıları topluluğuna katılmak isterseniz, Autodesk User Group International seçeneği sizi AUGI web sitesine götürür. AUGI, Autodesk ürünlerinin kullanıcıları için çok çeşitli kaynaklar sunar.

Diğer AutoCAD kullanıcılarıyla sorunları tartışmak için bir foruma katılabilirsiniz. AUGI ayrıca kendi bilgi tabanını sunar. Hakkında Bu seçenek, kullandığınız AutoCAD sürümü hakkında bilgi sağlar.

yazar avatarı
akademi22 akademi22

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir