Çizimlerden Veri Alma – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

info@akademidelisi.com * 0 (312) 276 75 93 * Her bölümden, Ödev Yazdırma, Proje Yaptırma, Tez Yazdırma, Rapor Yazdırma, Makale Yazdırma, Araştırma Yazdırma, Tez Önerisi Yazdırma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Çizimlerden Veri Alma – AutoCAD Ödevi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Fiyatları – AutoCAD Analizi Örnekleri – Ücretli AutoCAD Analizi Yaptırma – AutoCAD Analizi Yaptırma Ücretleri

4 Ocak 2023 AutoCAD Excel aktarma lisp AutoCAD mail Gönderme AutoCAD'den excele veri aktarma 0
Tablo Oluşturma – Analizi Yaptırma Fiyatları – Yazılım Analizi Örnekleri – Ücretli Analizi Yaptırma – Ücretli Yazılım Yaptırma v

Alt Çizgiler

Sürekli Çizgiler Oluşturma ve Düzenleme Çoklu Çizgiler son derece çok yönlüdür. Sürekli çizgi çizmeniz gereken hemen hemen her durumda bunları kullanabilirsiniz. Bu nedenle, AutoCAD eğitiminizin başlarında çoklu çizgilerde ustalaşmak isteyeceksiniz.

Parça Çözümü

1. PART14 adlı yeni bir dosya açın. Snap aralığını 0,25 olarak ayarlayın ve Snap modunun açık olduğundan emin olun. 1. adımda gösterilen nesneyi çizmek için Pline komutunu kullanın. Sol üst köşeden başlayın ve oklarla gösterilen yönde çizin. Son çizgi parçasını eklemek için Kapat seçeneğini kullanın.
2. Pedit komutunu başlatın, sürekli çizgiyi seçin ve ardından Köşe Noktasını Düzenle seçeneğini vermek için E↵ yazın. 2. adımda gösterilen X işareti ilk köşeye gelene kadar ↵ tuşuna basın. Düzleştir seçeneği için S↵ girin.
3. Bir seçenek girin isteminde, X’i Şekil 18.22’nin 2. adımında gösterilen diğer köşeye taşımak için ↵ tuşuna iki kez basın. Seçilen iki köşe arasındaki sürekli çizgiyi düzleştirmek için Git için G↵ tuşuna basın.
4. X’i sağ üst köşeye taşımak için ↵ tuşuna iki kez basın ve ardından Ekle için I↵ girin. 3. adımda gösterildiği gibi bir nokta seçin. Sürekli çizgi, yeni tepe noktasını yansıtacak şekilde değişir. Köşe Noktasını Düzenle seçeneğinden çıkmak için X↵ girin ve ardından Pedit komutundan çıkmak için ↵ tuşuna basın.
5. Fileto komutunu başlatın, radyüs yarıçapını .30 olarak ayarlamak için Yarıçap seçeneğini kullanın ve ardından Çoklu Çizgi seçeneğini kullanın ve az önce düzenlediğiniz çoklu çizgiyi seçin. Tüm köşeler .30 yarıçapa kadar yuvarlatılır. 4. adımda gösterildiği gibi .15 yarıçaplı daireleri ekleyin ve Bitir komutuyla dosyadan çıkın.

Çizimlerden Veri Alma ve Değiştirme

AutoCAD çizimleri, nesneler arasındaki mesafeler ve açıların yanı sıra kesin alanlar ve nesnelerin özellikleri gibi çok sayıda veri içerir. Ancak AutoCAD ile daha deneyimli hale geldikçe, farklı nitelikteki verilere de ihtiyacınız olacaktır.

Örneğin, gruplar halinde çalışmaya başladığınızda, bir çizimdeki çeşitli ayarlar önem kazanır. Bilgisayar süresini faturalandırırken bir çizime harcadığınız süreye ilişkin istatistiklere ihtiyacınız olacak. Projeleriniz daha karmaşık hale geldikçe, dosya bakımı daha fazla dikkat gerektirir. AutoCAD’in tüm avantajlarından yararlanmak için, bu verilerin çoğunu diğer insanlarla ve diğer programlarla değiş tokuş etmek isteyeceksiniz.

Bu bölümde, AutoCAD’den her türlü verinin nasıl çıkarılabileceğini ve size, iş arkadaşlarınıza ve diğer programlara nasıl sunulabileceğini keşfedeceksiniz. Öncelikle, çizimleriniz hakkında belirli verileri nasıl elde edeceğinizi öğreneceksiniz. Ardından, kelime işlemciler, masaüstü yayıncılık yazılımları ve hatta diğer CAD programları gibi diğer programlarla veri alışverişi yapmanın yollarına bakacaksınız.

Bu bölümdeki konular aşağıdakileri içerir:

◆ Kapalı Sınırların Alanını Bulma
◆ Genel Bilgi Alma
◆ CAD Verilerini Diğer Programlarla Değiştirmek için DXF Dosya Formatını Kullanma
◆ Masaüstü Yayıncılıkta AutoCAD Çizimlerini Kullanma
◆ Verileri İçe Aktarmak için OLE’yi Kullanma

Kapalı Sınırların Alanını Bulma

Bir AutoCAD çiziminden çıkarabileceğiniz en sık aranan veri parçalarından biri, kapalı bir sınırın alanıdır. Mimaride, bir odanın alanını veya bir binanın kapladığı alanı bulmak istersiniz.

İnşaat mühendisliğinde, bir mülk sınırının kapsadığı alanı veya bir yol için yarma alanını belirlemek istersiniz. Bu bölümde, çizimlerinizden kesin alan bilgileri elde etmek için AutoCAD’i nasıl kullanacağınızı öğreneceksiniz.

İPUCU Bir çizimde mutlak koordinatları bulmak için ID komutunu kullanın. Araç Sorgulama Kimlik Noktası’nı seçin veya kimlik ↵ yazın. ID Point: komut isteminde, bir nokta seçmek için Osnap geçersiz kılmalarını kullanın; X, Y ve Z koordinatları bilgi istemi satırında görüntülenir.

Bir Nesnenin Alanını Bulma

Mimarlar, mühendisler ve tesis planlamacıları genellikle bir odanın veya bir binanın bir bölümünün kare görüntülerini bilmeye ihtiyaç duyarlar. Bir yapı mühendisi, bir kirişin enine kesit alanını bulmak isteyebilir. Bu bölümde normal nesnelerin alanlarını belirleme alıştırması yapacaksınız.

İlk olarak, oturma odasının metrekare alanını ve stüdyo ünite planınızın girişini belirleyeceksiniz:

1. AutoCAD’i başlatın. Daha önce oluşturduğunuz Unit dosyasını açın veya 19a-unit.dwg dosyasını kullanın.
2.Blip moduna ↵açık↵ girin. Bu, çizim alanında her tıkladığınızda küçük bir çarpı işareti görüntüleyen bir işaretleme özelliğine dönüşür. Blip’ler yazdırılmaz ve yeniden çizimle ekrandan temizlenebilir. Bu alıştırmada puan seçimlerinizi takip etmenize yardımcı olması için bunları kullanacaksınız.
3. Benzer bir görünüme sahip olmak için oturma odasını ve giriş alanını yakınlaştırın.
4. Araç Sorgulama Alanı’nı seçin veya Komut isteminde Alan↵ yazın.


AutoCAD mail Gönderme
AutoCAD’den excele veri aktarma
AutoCAD Excel aktarma lisp
Autocad attribute excele aktarma
Autocad Excel aktarma komutu
AutoCAD ölçüleri excele aktarma
Autocad excel tablosu düzenleme
Autocad excel ekleme


İPUCU: Sorgu araç çubuğundan Alan komutunu da seçebilirsiniz. Herhangi bir araç çubuğuna sağ tıklayın ve kısayol menüsünden Sorgulama’yı seçin.

5. Endpoint anlık görüntüsünü kullanarak oturma odasının sol alt köşesinden başlayın ve gösterilen noktaları seçin. Sınırı belirtiyorsun.
6. Gösterilen sekizinci noktaya geldiğinizde ↵ tuşuna basın. Aşağıdaki iletiyi alırsınız: Alan = 39570,00 inç kare (274,7917 fit kare), Çevre = 76′-0″
7. Blipmode↵off↵ yazarak Blipmode’u kapatın. Ardından, ekrandan işaretleri temizlemek için Yeniden Çizmeyi Görüntüle’yi seçin.

Bir alanı tanımlamak için seçebileceğiniz nokta sayısı sınırsızdır, böylece karmaşık şekillerin alanlarını elde edebilirsiniz. Nokta seçimlerinin başına geldiğinizi bilmek için seçtiğiniz noktaları takip etmek için Blipmode özelliğini kullanın.

Alanları Bulmak İçin Tarama Desenlerini Kullanma

Tarama desenleri öncelikle çiziminize grafik eklemek için kullanılır, ancak alanları bulma aracı olarak da kullanılabilirler. İstediğiniz herhangi bir tarama modelini kullanabilirsiniz çünkü yalnızca size rapor ettiği alanla ilgileniyorsunuz.

Ayrıca alan hesaplamaları için ayrılmış özel bir katman oluşturabilir ve ardından alanları bulmak için kullandığınız tarama desenlerini bu katmana atayabilirsiniz. Bu şekilde, tarama desenlerini kapatarak çizim yapmamalarını sağlayabilirsiniz veya nihai çıktınızda görünmemesini sağlamak için o katmanın Çizim ayarını kapatabilirsiniz.

Bir alanı bulmak için tarama desenlerini kullanma alıştırması yapmak için aşağıdakileri yapın:

1. Geçerli katmanı Zemin olarak ayarlayın.
2. Kapı ve Armatür katmanlarını kapatın. Ayrıca Tavan katmanının açık olduğundan emin olun. Tarama deseninin iç duvar taslağını takip etmesini istiyorsunuz, bu nedenle kapı ve mutfak gibi dış çizgiyi etkileyecek tüm nesneleri kapatmanız gerekiyor.
3. Tarama Çiz’i seçin veya Tarama ve Degrade iletişim kutusunu açmak için h↵ yazın.

UYARI : Ölçmeye çalıştığınız alanda boşluklar varsa Tarama ve Degrade iletişim kutusundaki Boşluk Toleransı ayarını boşlukların boyutundan daha yüksek bir değere ayarlayın. Boşluk Toleransı ayarını görmüyorsanız Tarama ve Degrade iletişim kutusunun sağ alt köşesindeki Daha Fazla Seçenek düğmesine tıklayın.

4. İletişim kutusunu kapatmak için Seçim Noktaları Ekle düğmesine tıklayın.
5. Dahili seç noktasında veya [Nesneleri seç/Sınırları kaldır] isteminde, tıklayın
Birim planının iç kısmında. İç kısmın ana hatları vurgulanmıştır.
6. ↵ tuşuna basın; ardından Hatch And Gradient iletişim kutusunda Tamam’a tıklayın.
7. Tekrar Araç Sorgulama Alanı’nı seçin veya Komut isteminde Alan↵ yazın. Ardından, Nesne seçeneği için O↵ girin.
8. Az önce oluşturduğunuz tarama desenine tıklayın; vurgulandığında ↵ tuşuna basın. Yine şu iletiyi alırsınız: Alan = 39570,00 inç kare (274,7917 fit kare), Çevre = 76′-0″

İPUCU : Aldığınız son alan hesaplama değerini hatırlamanız gerekirse ́Setvar↵Alan↵ girin. Alan istemde görüntülenir. Hesaplanan son çevreyi almak için ́Çevre↵ girin.

Tarama komutu, bir alanın sınırına uyan bir tarama deseni oluşturur. Bu özellik, Alan komutunun bir tarama deseninin alanını bulma yeteneği ile birleştiğinde, alan hesaplamalarını kısa sürede yapar. Tarama desenlerini kullanmanın bir başka avantajı da tarama desenlerinin varsayılan olarak alanını bulmaya çalıştığınız sınır içindeki adalardan kaçınmasıdır.

Bir tarama deseninin alanı, Özellikler paleti tarafından da bildirilir. Alanını bulmak istediğiniz tarama modelini seçin ve ardından Standart araç çubuğundaki Özellikler aracını tıklayın. Geometri grubunun en altına gidin ve seçtiğiniz tarama modeli için Alan listesini göreceksiniz. Özellikler paletinde birden fazla tarama deseni seçebilir ve seçilen tarama desenlerinin kümülatif alanını bulabilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir